Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Riesneralm
síterep infó oldal
ÜZENETEK (48)Időben csökkenő Időben csökkenő
giulio
10 élménybeszámolót írt
10
5 éve tag
2021.12.26. 09:29
A tegnapi napon, karácsonyi síelés keretében, kipróbáltuk 3 gyermekkel ( 12, 10, 8 évesek) " Ausztria legjobb gyermekpályáját". Már a megközelítése sem volt egyszerű, lefagyott, tükörjeges utak. A parkoló is jeges volt,sajnos egy idősebb osztrák síelő a kasszáig sem jutott el. Akkorát esett, hogy neki ott befejezödőtt a nap. Az első meglepetés a jegyek vásárlásánál ért, ami a honlapon nem szerepelt, a harmadik gyerek ingyenesen síelhet. Így fizettünk 136,-€-t, plusz 10,-€ az öt kártyadíj , ami visszajár. Nagyon kevesen voltak,de ez az ünnepen kívül, talán az időjárásnak is betudható. Éjszaka esett az eső, ami lent jég, az fent a csúcson 3-4 centi friss hó volt.
Sorbanállás sehol nem volt. Oltási igazolást kérték a pénztárnál. Igazolás gyermeknek 2009 előtt születettnek kell. Maszkot csak akkor kell hordani, ha az ülőliften le van hajtva a "buborék".
Van sok kék (sötét kék), piros, fekete pálya, mindenkii megtalálja a tudásának megfelelőt.
Itt található Ausztria leghosszabb "varázsszönyege", ami 176 méter hosszú.
Ennek egy hátránya van, nem kapcsolódik szorosan a sílifthez. A parkolótól, ahol a jegyet árulják csak autóval megközelíthető, vagy az 5-ös pályán lecsúszva. De aki ott le tud csúszni, annak már nem szükséges a tanulópálya.
Mi az 5-ös,11-es pályán csúsztunk. Sajnos voltak részek, amik jegesek voltak, így a legkisebb a közel 2 év kihagyás miatt nem élvezte. De olyan gyerekekkel, mint nálunk a két nagyobb, szerintem kifejezetten élvezhető, főleg, ha nem jeges. De ez utóbbi nem befolyásolható, ezt nem a pálya hibájának felróható dolog.Szerintem egy-két napot el lehet itt tölteni. Főleg kezdő síelőknek, gyermekeseknek ajánlott, de egy haladó is megtalálja a neki megfelelő pályákat.
IMG-5140.JPG
IMG-5141.JPG
IMG-5142.JPG
IMG-5146.JPG
IMG-5147.JPG
IMG-5148.JPG
IMG-5152.JPG
IMG-5156.JPG
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2020.01.17. 12:57
Szia! Ez így kicsit túl általános, mert fogalmam sincs, hogy mit szeretnél, önellátást, fogadót vagy szállodát, pályához közelit, vagy inkább az ár számít, stb. Itt találsz információt

https://www.riesneralm.at/winter/urlaub/tourismusverband/

vagy itt is kérhetsz ajánlatot konkrét szállásra

https://www.schladming-dachstein.at/en/accommodations/search-book
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
gyarmati1980
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2020.01.17. 07:45
Tudsz valami jo szàllàst 2 före?
Előzmény: (Hogwash 207518)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2020.01.16. 11:56
Úgy tűnik, mintha ez a saját blogom lenne, más nem írt ide egy éve :) Mindegy, mi visszatértünk az idén is Donnersbachwaldba, és mindent ott folytattunk, ahol tavaly ilyenkor abbahagytuk. Éppen a megérkezésünk előtt havazott, a pályák felfrissültek, a nap kisütött, emberek sehol, még a hütték is kongtak délben az ürességtől. A gyerekek nagyon élvezték a cross-pályát. Az egyetlen kellemetlenséget a régi négyüléses felvonó meghibásodása jelentette csütörtök délután (01.14), de azt is ki lehetett bírni: a családegyesítést követően a 2-es pályán csúsztunk még néhányat zárás előtt. Szuper ez a hely, és egyáltalán nem baj, hogy nincs tömeg...
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2019.01.21. 09:07
Szerencsénk volt... Amikor lefoglaltam a szállást Donnersbachwaldban, akkor még nem lehetett tudni, hogy január első két hetében leszakad az ég ebben a régióban is olyannyira, hogy Planneralm napokra el lesz zárva a világtól. Viszont szerdán (01.16) már sütött a nap, így mi már száraz utakon autóztunk, csütörtökön pedig - szintén szikrázó napsütésben - ratrakolt pályákat élvezhettünk. Pénteken hajnalban és reggel azért a biztonság kedvéért még leesett 30 centi hó a hegyen, hátha kevésnek találjuk azt a két és fél métert, ami már ott volt, ezért aznap freeride (vö. Pókmalac) arénává változott az egész terep, de ezt is nagyon szerettük, különösen délután, mert akkor már újra sütött a nap. Szombaton kicsit megszeppenve keresgéltünk szabad parkolót 1/2 10-kor - ehhez nem vagyunk itt hozzászokva -, de a felvonóknál és a pályákon ez nem volt feltűnő, max. 1-2 perces várakozást jelentett délelőtt, délután pedig újra szinte elnéptelenedtek az immáron ismét simára ratrakolt pályák. A hóminőség a -12 és -3 közötti hőmérsékletnek megfelelően végig olyan volt, mint a mesében. A szállásunk nagyon színvonalas apartman volt az információs iroda épületében, a tanuló pályák közelében (a zöld "i" betű a térképen), teljesen meg voltunk vele elégedve. A gyerekek is beleszerettek a helybe :)
heditom
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2019.01.11. 11:15
Hello!

Riesneralm-ra keresünk síoktatót 2019.01.17 / 18 - ra, kisebb csapathoz, 1-2 órára (3 felnőtt, 4 gyerek)

email: heditom@freemail.hu

Köszönöm

T
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2018.12.17. 18:43
Eljött az a pillanat, amikor a sielok.hu csapata a fórumba írt üzenetek alapján választott úti célt a besízéshez. Riesneralm az a síterep, amiről a fórumozóink eddig csak dicsérő szavakat írtak, aki itt járt, mindenki "titkos tippként" ajánlotta az olvasóknak. Gondoltuk, hogy ezt akkor most megnézzük.

Bátran befoglaltuk egy házikót a karácsony előtti hétvégére és bejött! Óriási mázli: érkezésünk előtt leesett 80 cm friss hó a környéken, és mire odaértünk már meg is dolgozták a ratrakok a pályákat. Porhó, napsütés, szélcsend - egy síimádó csapatnak mi kell még? Besízés időszakában ilyen hatalmas havat már rég láttunk, a fenyők roskadoztak, megérkeztünk az mesevilágra emlékeztető télbe. Egész a völgyig lehetett csúszni, puha havon, végtelen hosszúnak tűnő kanyargó kék pályákon. Volt olyan csúszás, ahol szinte nem találkoztunk más síelőkkel, délutánra már szinte kihaltak voltak a pályák.

A bőséges hóesés ellenére még nem nyitották meg a teljes pályarendszert, a 2-es és 6-os hosszú pályákra még fújták a plusz havat, hogy a karácsonyi vendégsereget méteres tuti hóalappal tudják várni. A részleges üzem ellenére változatos útvonalakon, nagyon jókat tudtunk síelni, kedvencünk a 4-es és 5-ös pálya volt, ezeket variáltuk piros pályarészekkel.

Hüttézés sem maradhatott el, a síterep csúcsán lévő látványos Hochsitz lett a törzshelyünk, ahol egy mátrai lány szolgálta fel nekünk az ebédet, aki nem titkolta, hogy nagyon örült a magyar vendégeknek, akik nem túl gyakran járnak errefelé.

Szombat délután/este ráadásképpen belecsöppentünk a Riesneralm völgyállomással szemben épült Scherz síkölcsönző + szaküzlet megnyitó ünnepségébe, ahol ingyen kajapia, zene és nyílt tűz mellett tudtunk a helyiekkel ünnepelni és forralt bort iszogatni.

Szuper hétvége volt!
Tényleg igazi kis gyöngyszem ez a síterep, a kevés ember + sok széles, jól kezelt sípálya combó miatt!
A hétvégéről lesz még videó is, addig pár fotó 2 albumban.
https://sielok.hu/fotoalbum/riesneralm-2018-dec/kep/1/

https://sielok.hu/fotoalbum/riesneralm-2018-december/kep/1/

Videó élőzés a fb-on, az 5-ös pálya alsó szakaszáról:
https://www.facebook.com/sielok.hu/videos/2087965881296630/
andrewboy
3 élménybeszámolót írt
3
11 éve tag
2018.03.22. 15:31
Sziasztok !
Mi 4 napot töltöttünk az elmult márc.15-18 közti ünnepek alatt osztrák síterepeken, aminek első állomása Riesneralm volt. Csak ajánlani tudom, remek pályák, relatíve olcsóbb jegyek, nem mint a nagyobb helyeken, 30km pályarendszer, kezdő/ közepes szintű tudással könnyen átlátható a terep. Én kiutazás napján jártam be a helyet 2-3 óra alatt, minden pályát. De 1-2 napra is tökéletes. Még visszajövök valamikor tetszett !!!
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2018.02.19. 13:29
7-8 éve készültem ide, nézegettem a szállásokat. Tetszett, hogy közel van, hogy vannak hosszú erdei pályák, hogy van jól felszerelt, tágas gyerek terület, szóval messziről nagyon szimpi volt a hely. Viszont minden szezonban SSSC szezonkártya volt a zsebemben, az pedig ide nem volt érvényes - egészen a tavalyi szezonig, amikor is Riesneralm is csatlakozott az immáron csak SSC-nek titulált bérlethez. Végre a múlt hétre egy kicsi, ámde annál ütősebb társaság is összejött, így aztán uccu neki, irány Donnersbachwald :) Itt kiderült, hogy közelről legalább olyan jó a hely, mint messziről, sőt! De menjünk sorjában. Rossz beidegződés, hogy a "családi síterep" kicsi, elmaradott infrastruktúrával - főleg régi húzóliftekkel - rendelkező helyet takar. No, ez messze nem ilyen! A 30 kilométer pályát két négyes, és egy hatos szék szolgálja ki, amiből kettő párnás-buborékos, és csak az egyik négyes régebbi típus, de legalább az is rendelkezik gyorsító szőnyeggel. A pályák elképesztő jók, általában szélesek, változatos vonalvezetéssel, élvezetes letörésekkel, kanyarokkal, és ritka hosszúak! Beszélgetünk itt hosszú kék pályákról: az 5-ös konkrétan 7 (!) kilométer hosszú, közel 900 méter szintkülönbséggel, és sehol nem síút jellegű, vagy unalmas. Van egy piros variáció mellette - 15-ös és 6-os - ugyanezzel a szintkülönbséggel, de "csak" mintegy 5 kilométer hosszan. És a többi pálya sem pite: van klasszikus meredek, de ratrakolt fekete (3-as), van bucka pálya, freeride helyek, időmérős szlalom, és amit a kölykök a legjobban bírnak, pályaszéli ugratók sokasága :) A gyerek központ 4 hektár, és itt van Ausztria leghosszabb varázsszőnyege, ami 170 méteres, de van hosszú kényelmes tárcsás felvonó is a tanulóknak. A hütték hangulatosak, és barátságos árfekvésűek - általában persze magyar pincérekkel :D -, de van önkiszolgáló étterem is a Berghofban, ha valaki azt jobban kedveli. A barátságos árfekvés a napi jegyre is vonatkozik, ami mindössze 41 ajró felnőtteknek. Ez a visszafogottság a szállás árakban is megjelenik, Donnersbach-ban laktunk egy minden igényt kielégítő, tágas, modern, két fürdőszobás, jól felszerelt apartmanban 17 ajró/fő/éj áron főszezonban (plusz Dagobert 3 ajró/éj áron :D) A családi kedvencünk Fanningberg, ahová minden évben visszatérünk, de ez a hely is ugyanarra a polcra került. Családok számára nem nagyon tudok jobb helyet ajánlani, de gyerekek nélkül is kiváló a terep ;)
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
2017.12.26. 21:14
December 22-23.
Az időjárással nem volt szerencsénk, első nap havas eső és hó, második nap viharos szél.
Ettől függetlenül nagyon bejött ez a kis pályarendszer, igazi titkos tipp.
Annak ellenére, hogy kb 20 autó állt a parkolóban, minden pálya meg volt nyitva a feketék kivételével.
Mindenki megtalálja itt a számítását. Van erdei síút a völgybe, van hosszú igazi kék pálya kezdőknek és hölgyeknek, és vannak igazi piros pályák, könnyebbek és nehezebbek.
Személyes kedvencem a piros 2-es és 10-es.
A rendszer okosan van megtervezve. 23-án a viharos szél miatt a Panorama 6-er nem ment, de a két 4 személyes lifttel is besíelhető a teljes rendszer! Néhány napra ideális, két nap alatt nem untuk meg.
Az Oxenalmban a Oxenbörger nagggggyon jó!
mizsolt
14 élménybeszámolót írt
14
12 éve tag
2016.03.17. 23:47
Riesneralm-Planneralm 2016 Márc. 13-15.

Az ünnepi hosszú hétvégén itt síeltünk, mivel csendesebb, nyugodt síhelyet kerestünk nem túlságosan távol otthonunktól. Nem jártunk még erre korábban, ezért úgy döntöttünk kipróbáljuk.

Első nap, megnéztük Planneralmot, ami egy kicsi családias síterep 2-2 ülő és húzólifttel + gyerek lifttel. Egy viszonylag meredek hegyi út végén találjuk a települést. Teljesen kezdőknek, és azoknak ajánlanám, akik szeretnek új terepeket felfedezni. Bár ezt a terepet bejárni nem nagy kihívás. A teljesen kezdőknek gyerek liftek a rendszer jobb szélén, az ügyesebbek a 4-es pályán csúszhatnak a rövidebb húzólift mellett, amely szerintem egy rövid, de tökéletes gyakorló pálya például a carving-hoz. A haladó sízők a 2 ülőszékest és a hosszabb csákányost tudják használni, melynek a felső része meredekebb (most ratrakolt fekete és kezeletlen freeride), de hamarabb kiszállva mindenkinek jó lehet a pályája. A leírások szerint Planneralmon 600 méter a síelhető szint, de ez szerintem túlzó, nem a felvonókat használó síelőkre vonatkozik...... Ettől eltekintve, nincs probléma. A pályák viszonylag rövidek, az ülőliftek viszont nem a leg lassúbbakból valóak , igaz buborék nincs rajtuk, mely rossz időben jól jönne. Ott jártunkkor, a szerintem kiemelkedően jó hóminőség kárpótolt minket a kisebb rendszerhasználatért, és a felső szakaszon megragadó felhőért, mely a látást erősen korlátozta a nap jelentős részében. Délutánra azért kitisztult fent is. Több freeride zóna is ki van jelölve, melyek a liftek közelében vannak. Összegezve a tapasztaltakat, nyugodtságot kedvelőknek, vagy új helyet felfedezni akaróknak ajánlanám a területet, hosszabb időre azért szerintem unalmas lehet....

A következő napokat Riesneralmon töltöttük, mely kicsit nagyobb rendszer, több mint 850 méter síelhető szintkülönbséggel és modernebb buborékos ülőliftekkel. A lenti bébi és gyerek lifteken kívül csak 3 db ülőszékes van, mégse unalmas itt csúszni ha jó az időjárás, és a hóminőség. A két szélső lift gyors és buborékos, a középső lassabb és nyitott. Méretéhez képest változatos a síterep. A hasonló kisebb terepek között szerintem nagyon jó. A teljesen kezdők ha felmennek az ülőlifttel, az erdei 1-es pályán, tudnak lejönni,mely egy lankás igaz szűk hegyi út, ellenkező esetben egy-egy meredekebb letörést be kell vállalniuk. Ezért, nem a legkezdőbbeknek ajánlható a felső rész, mely változó szélességű és különböző meredekségű szakaszokkal tarkított pályákból áll. Ezeket variálva lehet itt változatosan síelni. A parkolóig vezető 2-es piros pálya alja sajnos a nap végére ilyenkor tavasszal megenged, kellemetlen rajta lejönni, Kár, hogy egy lifttel lehet a parkolóból felmenni, mert a piros 2-es pálya felső 3/4-ed része ilyenkor is meglepően jó, de ha valaki használni szeretné a felső részt az alsó szakaszon is le kell mennie... Ezért inkább a felső 2 ülőliftet használják többen, ahol jelenleg tökéletes a pályákon a hóminőség. Most kevesen voltunk, ezért a várakozás a lifteknél nulla, és a pályák a nap végére sem buckásodtak ki. Kivétel a parkoló előtti utolsó alsó szakasz, mely megolvad, majd ismét meg fagy. Így próbára teszi az autóhoz igyekvőket. Ott jártunkkor a pályakarbantartásra nem lehetett panasz.

Az ünnepet itt töltő magyarok hazatértével elképzelni sem tudom mennyien használják majd a rendszert. A hétfői csodás napsütés után, kedden esett ugyan a hó, de a pályák szenzációsak voltak, és látni is jól lehetett. Szerintem kb. 100-an lehettünk összesen. Volt olyan menet, mikor nem találkoztunk senkivel...... Ilyen ritkán adatik sípályán.

Az árak ugyan kedvezőbbek, mint a nagyobb frekventáltabb helyeken, de nem jelentősen. Ezért tehát nem érdemes ide jönni. Aki viszont kerülné a tömeget és kevesebb pályával megelégszik, az megtalálja a számítását. A pályák szinte biztos hogy sokkal jobb állapotban maradnak zárásig, mint a zsúfoltabb nagyobb helyeken..

Nekünk tetszett, mivel a kis helyek között ez egy szimpatikus, változatos terep. Csak legyen jó a hó, és jó az idő.......
IMG-6429.JPG
IMG-6416.JPG
IMG-6432.JPG
IMG-6413.JPG
IMG-6419.JPG
IMG-6430.JPG
IMG-6432.JPG
IMG-6417.JPG
IMG-6410.JPG
IMG-6441.JPG
IMG-6435.JPG
IMG-6445.JPG
IMG-6447.JPG
IMG-6448.JPG
IMG-6408.JPG
IMG-6409.JPG
vgy73
14 élménybeszámolót írt
14
10 éve tag
2016.02.04. 10:35
Az 5-ösről egy video, amikor mi is itt kezdtük, tényleg lehet rajta egy ideig csúszni
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Előzmény: (Lordgreg 187172)
vgy73
14 élménybeszámolót írt
14
10 éve tag
2016.02.04. 07:47
Az 1-es, keskeny erdei pálya 3-4m, domboldalon megy végig. Enyhe lejtésű, a völgy felőli oldala meredek, fákkal benőtt, az anyukák izgulhatnak, hogy a gyerek le ne bukfencezzen ott.
Itt egy rövid, szélessebb részt és a végét leszámítva nem sokat lehet a kanyarodást gyakorolni.
Az 5-ösön, egy-két meredekebb rész van pl. a 3-assal jelölt hütte feletti rész, ha nem véted el a kikerülő utat, akkor nem vészes az sem. Viszont ez a rész, amikor mi voltunk, - illetve látom, hogy másnak is hasonló a tapasztalata - gyengén kezeltek, nem éppen kezdőbarátok.
Ha az alsó (gyerekpályát) mutató webkamerán ennyi hó van, akkor nagy valószínűség szerint az erdei út teljesen rendben van.
Előzmény: (Lordgreg 187162)
vlad
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2016.02.03. 18:04
Szia,
Ez egy erdei út, szerintem max 6-7m széles lehet.
Itt egy videó (gyorsítva van) :
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Előzmény: (Lordgreg 187172)
Lordgreg
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2016.02.03. 16:32
Szia vlad!

Köszönöm a választ!
Még egy kérdés, az 1-es pálya mennyire széles?
Egy szűk (~3-5m széles) erdei ösvény vagy egy szélesebb (>15m) nyomvonal?

Köszi
üdv
Lordgreg
Előzmény: (vlad 187164)
vlad
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2016.02.03. 14:20
Szia,

Kezdőnek az 1-es erdei pálya kiváló, azon viszont nincs hóágyú, ha sokat olvad, akkor le szokták zárni.
Az 5-ös pálya elején van egy kicsit meredekebb keskeny szakasz mielőtt a nagyobb lapos carvingos részre érnél, az Oxenalm előtt van egy letörés de azt egy kis erdei kerüléssel ki tudod kerülni.
Előzmény: (Lordgreg 187162)
Lordgreg
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2016.02.03. 13:48
Sziasztok!

A térkép alapján szimpatikus, hogy egy felvonózással hosszan lehet csúszni, de a kék pályák mennyire síelhetők végig egy szinte teljesen kezdő részére (pár napos sítudás)?
Van rajtuk durva letörés, vagy szűkület?

Köszönöm
üdv
Lordgreg
JZ
51 élménybeszámolót írt
51
18 éve tag
2015.03.18. 15:22
Március 05-08 között voltunk Riesneralmon. Kiváló időt és jó havat fogtunk ki, első nap havazás, majd 2 napig napsütés. Kedvenc síterepem, minden évben 1-1 hosszú hétvégére kimegyünk. Mióta megépült az új 6 székes (ami nagyon kellett) az árakat eléggé megemelték. Sajnos a pályakarbanatartás sem az igazi, pénteken a 8-as, 6-os kezeletlen volt. Szombaton és vasárnap már minden pálya kezelve volt. Szombaton meglepően sokan voltak, főleg a Hochsitz-i buli miatt, vasárnap már fele annyian.
calcio
66 élménybeszámolót írt
66
14 éve tag
2015.01.03. 19:20
Helyzetjelentés😀Kevés hó(sajnos ez nem újdonság manapság)fenn porhó utána kemény ,jeges részek váltakoztak a völgyben pedig olvadt hó!Maga a pálya inkább jól sielőknek ajánlott,néhol elég keskenyek és meredekek a pályák!A pálya kezeltsége kritikán aluli volt ,ilyet még sehol nem tapasztaltam!Összességében nem rossz a pálya ,de ebben az árban sokkal jobb pályák is vannak a környéken!
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.