Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miért szeretem / nem szeretem Szlovákiát?

ÜZENETEK (453)Időben csökkenő Időben csökkenő
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2009.01.22. 22:21
Kedves Péter! bevallom eddig tartott mire rájöttem mivel érdemeltem ki kitüntető figyelmed irántam.A két évvel ezelőtti eszmefuttatásod alkalmával(szintén nagy hullámokat vert) mint most is a legnagyobb szálka Botond volt a szemedben.Akkor is azt sérelmezted,hogy mint vállalkozó maga felé hajlik a keze.Erre én úgy reagáltam:bizonyára elkerülte a figyelmed,hogy rendszeres hirdetője(FIZETŐS) az oldalnak.Mielőtt a kedvenc jól betanult diszlexiával bombázol,jelzem ez a "csülökre" rovat.Eddig nem szerettem volna a személyeskedés szintjére süllyedni de mivel már sokadjára találsz meg így felveszem a kesztyűt.A leírt esszéidben kétségtelenül vannak reális észrevételek,kérdéses víziók,és evvel nincs is semmi baj csak ezt az osztom az észt stílusban teszed.Igazából ezért nem is neheztelek mert ezt plántálták belétek,csak amikor szembesítenek evvel akkor anyatigris módjára véded álláspontodat úgy,hogy megpróbálsz a másikban kisebbségi érzést kelteni.Hangsúlyozom a véleményed,észrevételeid szívesen olvasom,erre való a fórum viszont a stílust elutasítom.Mindenki véleményét szívesen fogadom addig míg a véleményt író azt nem gondolja,hogy az övé az egyetlen szent,és sérthetetlen gondolat.Az egész történetben azt nem értem mi az értelme részedről csak a Szlovákia topicot korbácsolni időnként amikor írásaidban utalsz arra,hogy más terepekre is jársz.Hol vannak a beszámolók a többi túráidról?Gondolom az objektivitás fontos számodra,így talán más helyeken is illene megosztani tapasztalataidat még akkor is ha azokkal nem lehet ekkora figyelmet kelteni.Bizonyára ezek után ismét megkapom a elfogult,tudatlan,diszlexiás jelzőket de már tőled megszoktam illetve megszoktuk.
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2009.01.22. 21:18
Jól van djpeti, valóban jársz Chopokra, nem csak a szád...:)
Nekem is a Derestől balra eső felső rész a kedvencem, plusz amit pirossal jelöltél az erdőben, azok közül is a felső, a meredek, ritkás bevágás a patakig.
Szombaton összefuthatunk ott - látod, mennyivel jobb a síelésről beszélni :)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2009.01.22. 21:03
Djpeti!
Nagyon sokban, mondhatnám mindenben egyetértek írásaiddal, de úgy látom kezded elveszíteni humorodat,türelmedet. Ne tedd.
Itt ezen a vidéken még gyakori az, hogy aki nem ért egyet valakivel, arra ellenségként tekint. Tudom, hogy az "ellenség" kifejezés egy kicsit túlzás, de a szemléletet jól érzékelteti.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2009.01.22. 20:31
Végigolvasva a hozzászólásokat, főleg az elejét, abban reménykedem, hogy nem lesz "Miért SZERETEM / NEM SZERTEM Szlovákiát? Összevont "küzdőtér"!. :o)" topicból "Miért NEM SZERETJÜK EGYMÁST"...
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2009.01.22. 20:24
...én nem mondom, hogy szeretem vagy sem, de ha Kreischberg liftársaság, el tudja küldeni évente, az alkalmazottakat egy hosszú hétvégére magyarul tanulni, akkor ezt a Szlovák üzemeltetők is megtehetnék. Sőt nem is kell átjönni a határon. :) Ha kint folyamatosan magyarul mondod, hogy "gőzgombócot kérek bécsi szelettel és egy frankfurti virslit", megkapod és még egy mosolyt is. Ez tény.
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2009.01.22. 19:03
snow17! Ugyan konkrétan Donovalyban vagy 3 éve nem jártam, de akkoriban láttam ott magyar nyelvű étlapot. Egy faluval lejjebb, Stare Hore-ban, a kistemplom mögötti kedvenc éttermünkben is, Tureckán is, a Besztercebánya előtti faházban is, Zólyomban a "motorest"-ben is... hogy csak ezt az útvonalat vizsgáljam.

Egyébként meg talán nem nagy fáradtság megtanulni például, hogy "proszim dve beherovka, dve pivo i dve halusky brindzov, gyekujem"...és máris más szemmel néznek az emberre :)
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2009.01.22. 18:54
djpeti! Melyik a kedvenc részed Chopok délen? Mármint azon kívül, hogy úgy általában az erdő - mert jó nagy erdő van ott...
TGeree
178 élménybeszámolót írt
178
16 éve tag
2009.01.22. 18:27
Szia Snow17!

"ha egy hazánkfia nem talál magyar nyelvű étlapot (és pincért) egy szlovák sícentrumos étteremben, akkor már húzza a szája szélét.
Kérlek mutass nekem néhány éttermet a turisztikailag vonzó, Szlovákiától mindössze néhány km-re fekvő Budapesten vagy pl. Egerszalókon, ahol szlovák nyelven is hozzáférhető étlapot tartanak."

Szerintem nyugodtan húzza a száját pl. Donovalyban, mert tömegével járnak oda a magyarok.
Nálunk nem tudok olyan helyet ahová legalább annyi szlovák járna, mint Donovalyba magyar. De tudok olyan helyet ahová sok német jár. Balaton.
Nincs olyan hely ahol ne lenne német nyelvű étlap, és ne tudnának németül! Volt olyan, hogy alapból németül szólítottak meg (Balatonfüred, Zamárdi), aztán persze jót nevettünk azon, hogy németül próbálunk kommunikálni miközben mind a ketten magyarok vagyunk. Ja és a németektől nem pár km-re vagyunk. Ez nem km függő. Szerintem a magyar étlap Donovalyban nyugodtan elvárható lenne, ugyan úgy ahogyan a jegykiadóval is meglehetne tanítani pár magyar szót. Persze ettől én még megyek Szlovákiába, mert kitudom mondani hogy "van déj tiket" meg azt is hogy "fazulova" :)
snow17
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2009.01.22. 17:50
Peti!
Ha 11-5-re áll a számlálód, akkor én azt mondom, hogy egyáltalán ne foglalkozz már Szlovákiával.
Kár szenvedni ott.
Tedd az egész bagázst Ignore-listára, aztán majd 10 év múlva próbálkozz be megint, hátha javul a helyzet.
Bevallom neked, engem is sok minden zavar abban az országban. Csak én mindig megpróbálok kettős mércével mérni.
Pl.:
ha egy hazánkfia nem talál magyar nyelvű étlapot (és pincért) egy szlovák sícentrumos étteremben, akkor már húzza a szája szélét.
Kérlek mutass nekem néhány éttermet a turisztikailag vonzó, Szlovákiától mindössze néhány km-re fekvő Budapesten vagy pl. Egerszalókon, ahol szlovák nyelven is hozzáférhető étlapot tartanak.
Ha találsz ilyet, akkor én azt több helyen is publikálni fogom.
Más.
Amikor Ausztriával hasonlítgatunk, akkor szerintem balgaságot követünk el.
Nézzük konkrétan Donovalyt.
Néhány év alatt rengeteg melót és még több pénzt öltek bele fejlesztésbe, aztán egy siralmas időjárás majdnem taccsra tett mindent.
Ne feledd, nem azonos forral indult a két ország a sícentrumok kiépítésében, a szolgáltatások színvonalának a fejlesztésében.
Ki kell hulljanak az öregek, a fiataloknak világot kell még látni, és tanulni.
Ez nem megy egyik napról a másikra.
Azok a vén szakik, akik évek óta felvonót javítanak, kezelnek, már nehezen tanulnak nyelveket, de kidobni még nem lehet őket, mert nekik is kell a munka.
Modort tanulni ebben a korban meg már nehéz.
Szóval türelem.
És még mindig azt mondom: tanuljuk inkább a szomszédaink nyelveit, és csak azután a világnyelveket, és akkor több lesz a közös hang.
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2009.01.22. 17:04
Az az igazi demokrácia, ha addig verjük a másik fejét, még az magáénak nem ismeri el-szívből,dalolva- saját nézeteinket.
Vannak fekete és fehér mozzanatok, de az élet színes. Tanulni lehet más kárán, okulni lehet más eseteiből-vagy sajátunkból.
De durván, lenézően nem kezelhetjük még mások szélsőséges nézeteit sem! Nemhogy másokat!
snow17
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2009.01.22. 16:11
Szerintem meg cégnévvel részt venni egy vitában kisebb bűn, mint inkognitóban aknamunkát végezni, nem? :o)
Bata Attila
2085 élménybeszámolót írt
2085
17 éve tag
2009.01.22. 15:25
Végre!!!
snow17
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2009.01.22. 15:21
Szomorúan tapasztaltam, hogy van két, Szlovákiáról szóló topic, amelyikben mindig OFF-olásnak minősül az ellenvélemény, merthogy az egyikben csak magasztalni, a másikban meg csak szidalmazni lehet.
Na, akkor most itt egy új topic, ahová mindkét tábor drukkerei beírhatják a tutit. :o)
Csak finoman! :o)
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.