Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Goldried - modern wellness szálloda a "Grossglockner Resort" Matrei oldalán
ÜZENETEK (53)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2009.03.23. 13:23
Tiborh, tetszenek a képeid, jó hely lehet! Nem tudom mennyi ideig voltatok, végig ilyen kevesen voltak, vagy csak jókor készültek a képek?
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2009.03.12. 16:10
Ajánlom még az Ankogelt, ha esetleg úgy alakul. Jó hosszú, nagy szintkülönbségű, szép esésű pálya. Hajrá!
Tiborh
42 élménybeszámolót írt
42
16 éve tag
2009.03.12. 14:22
Nagyon köszönöm a hasznos infókat mindenkinek!!:-)
Már csak 1 nap!!:-)
(Ha más nem lesz akkor csúszunk a Mölltal gleccseren!! CSak már csússzunk!!:-))
bikkamokka
22 élménybeszámolót írt
22
15 éve tag
2009.03.11. 14:30
Félni semmi ok! Nagyon jó a síterep, van pár kifejezetten kellemesen munkás fekete, és kellemesen gyors piros is. Nekem tetszett. Alakul a terep, hogy feljebb lépkedjen a ranglétrán (még nincs minden kész, de ami van az is nagyon jó). A neve már megvan hozzá.
A két terep átsíelhető, mi is többszor síztünk a hegy egyik majd másik oldalán majdhogy felváltva is. Csak 1,5 napra (ha jól emlékszem) volt lezárva a kalsi kabinos a havazás és a lavinaveszély miatt. Illetve egy kalsi ülőszékes volt még zárva (egész héten), de az a két egymás utáni ülőszékessel párhuzamos, tehát ott is minden pálya síelhető.
A kalsi ülőszékes pályái nem a kabinos aljától indulnak így ott ügyeskeni kell kicsit, hogy oda tudj csúszni, mert megkérdeztem, és oda lehet síelni, nem kell gyalogolni.

Egyébként nekem pont úgy jött ki, hogy akkor akartam Kalsba menni (mert utolsó napra nem akartam hagyni), amikor a teteje le volt zárva. Délutánra akkor is elindították a kalsi kabinost (láttam menni), de állítólag nem lehetett liftezni vele.
Mona
107 élménybeszámolót írt
107
19 éve tag
2009.03.10. 23:10
Én tavaly voltam itt,nagyon jók a pályák,akkor még csak matrei volt külön.Idén összenyitották és nagyon klassz pályák vannak.Valószínű az időjárás ,lavinák,olvadás miatt nem volt járható.Tavaly már márciusban csak lifttel tudtunk lemenni,annyira nem volt hó és olvadt.Bizonyára ez az oka most is.Tuti hely,de St Jakob hóbiztosabbnak tűnik, ott van még pár pálya a környéken!Mölltal?
Jó csúszást!
Tiborh
42 élménybeszámolót írt
42
16 éve tag
2009.03.10. 22:25
Huha!
Ugye nem értem félre!? Nem volt átjárás Matrei és Kals között??? Egész héten? Az idő miatt?
Vagy nem egybefüggő a két terület? Az infó azt írja hogy most épült meg az a lift mellyel átjárható a két terület..
És a térképről is az jön le, hogy a Kals-i és a Matrei sípályák összesíelhetők. Vagy csak a térkép cseles?
A 110 km sípálya akkor mire vonatkozik?
Ahogy látom nem voltál elragadtatva ettől a sítereptől.. Kezdek félni!:-((
bikkamokka
22 élménybeszámolót írt
22
15 éve tag
2009.03.10. 18:29
Kedves Tiborh!

Terveztünk menni, de a St Jakobba illetve Lienzbe, de a hóesés és a lavinák miatt Kalsba kirándultam végül egyedül autóval, mivel a felvonó nem ment. Lienzet a déli fekvés (itt olvastam) miatt nem erőltettük, mivel a matrei-i oldalt is sütötte a nap és a Goldried II. Aljától lentebb már kásásodot. Felette jobb volt. Persze déutánra már a pirosak enyhébb részeit már szétsíelték.
A völgypálya Matrei felé is le volt zárva, de többen is lecsúsztak. Tulajdonképp akkor nem volt kezelve. Egyébként 2 vagy 3 helyen egy keskeny aszfalt úton megy át a völgy pálya, így le kell csatolni néha.
Üdv: bikkamokka
Tiborh
42 élménybeszámolót írt
42
16 éve tag
2009.03.09. 17:45
Szia bikkamokka!
Köszönöm a tájékoztatásod, kb. ezt néztem ki a területből. Mi a hétvégén indulunk ide és ezért voltam kiváncsi.Gondoltam hogy sok "párhuzamos" pálya van, mivel a pályatérképen is az látszik ..
Környéken voltatok esetleg más pályán? Pl.Sillian, vagy St.Jakob esetleg Heiligenblut?
Kicsit félek attól amit írtál, hogy vizes tapadós hóban kellett néhol síelni.Gondolom ez a völgyben lévő pályarészeknél volt így..
De gondolom le lehetett menni végig a völgyig!?
Már csak azért is érdekelne, mert elvileg pályaszállásunk van. Tehát nem lenne rossz házig csúszni..:-))
Üdv: Tibor
bikkamokka
22 élménybeszámolót írt
22
15 éve tag
2009.03.08. 10:29
Március első hetében voltunk itt, Matreiben volt a szállásunk. Az egész pályarendszer nem kezdőknek való, mivel alig van kék pálya, az is többnyire egy szerpentin út, ezért elég keskeny. Aki viszont piroson és feketén szeret síelni, az megtalálhatja a számítását.
A 8 személyes kabinosnál csak tömött síbusszal érkezve kellett sorban állnunk, egyébként szinte azonnal be tudtunk szállni. A pályák szempontjából a térkép kicsit optimista, mivel van ahol 4 pálya is ugyanazon a nyomvonalon megy (pl. a Cimaross felvonó aljánál) ami csak egy pálya. Ez a nap végére rendesen buckás volt. A pályákon egyébként nem volt tömeg, a felvonóknál sem. Csak párszor kellett sorban állni, egyébként csak bérletkezelés, aztán már szálltunk is be. A kalsi 8 személyes kabinos az egyik nap csak délután 2-kor indult, aztán másnap egész nap zárva volt, a lavinaveszély miatt (robbantottak is szinte egész nap). Ekkor a Cimaross is zárva volt. Egyébként csak első nap volt szép napsütéses időnk, utána felhős majd egyre erősebb havazás következett, végül utolsó napra enyhén felhős. Ha végig sütött volna a nap, akkor a hegy aljáról a hó teljesen elolvadt volna, így „csak” vizes volt. Ezért többnyire igyekeztünk közelebb a csúcshoz síelni, a tapadós vizes havat nem szeretem. A kalsi oldalon a falu mellett találhatók a kék pályák, ezek hosszabbak, mint a matrei-iek, amik közvetlen kabinos tetején vannak. A többi kalsi pályát három 4 személyes felvonó szolgálja ki, ezek közül az egyik egész héten zárva volt. Buborék nincs rajtuk, így cudar időben nem nagy élmény, de a mellettük levő pályák miatt megéri párszor felmenni. Az itteni felvonók érdekessége még, hogy csak az alsó aljánál van bérletkezelés. Sajnos a 17-es teteje lavina miatt le volt zárva, de később rá lehetett menni. Itt a hóesés és a falu mérete miatt még kevesebben voltak, mint a matrei-i oldalon.
Hütték: a kalsi kabinos tetejénél levő modern hütte még nem volt teljesen kész, de már üzemelt. Gyönyörű panoráma, napsütés esetén a terasz is kellemes. Kb. 10%-kal drágább, mint a lentebbi hütték. A Happeck tetejénél levő hütte hangulatos, nem önkiszolgáló. Gőzgombóc 4,50 főétel 11 Eur körül. Itt van csapolt sör is, fent (még) nem volt. Kalsban a Blauspitzen van egy nagy önkiszolgáló hütte nagy teraszal, és biztos gyönyörű panorámával is.
sutu
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2009.03.04. 18:07
Sziasztok!
Téli-nyári infók Osttirol- Kelet-Tirolról.
http://sulitura.hu
valamint
http://kelet-tirol.eoldal.hu
Tiborh
42 élménybeszámolót írt
42
16 éve tag
2009.03.04. 08:53
Sziasztok!
Volt valaki ezen a területen mostanában? övő hétvégén megyünk erre a területre és érdeklődnék egy-két dologról..:-)
sorigolyo
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
2009.01.22. 21:44
Sziasztok !
A héten itt síelünk Matrei,Sillian és Mölltal Sípályáin, nagyon jók a hóviszonyok és kitűnő a pálya ! Csak ajánlani tudom mindenkinek aki erre jár ! A pályák nem Semmering! Itt igazán lehet síelni !
Szállást tudtok foglalni Ainet helységben a cím itt megtalálható: https://sielok.hu/szallas/aineterhof/
Egy pár kép kis ízelítőként!
Matrei.JPG
Kilatas-a-panziobol.JPG
Molltal-latkep.JPG
Sillian-a-palya.JPG
Vécsey Zsolt
275 élménybeszámolót írt
275
21 éve tag
2007.03.19. 12:30
Mi is (megjöttünk). Matrei in Osttirol faluban volt a szállásunk. 3 nap síelés. Matreier Goldried, ha a völgyig lehetne síelni az 12 km lenne a csúcsról... de 1400-ig lehetett is. Próbálok találót írni.. érintetlen természet (szinte), tömeg 0 és napsütés ezerrel, a 2 felső húzófelvonó közül az egyik ment. Matrei olyan, mint egy gyönyörü ékszerdoboz.
Szombat és vasárnap St. Jakob Defereggental-t céloztuk meg. Szeles kis pálya, de minden felvonó ment és parkolóig síelhető volt. Széles, több helyen párhuzamosan futó pályák. A pályáikat talán gyengébbnek jelzik helyenként.. 2 kék pálya, hát az simán piros..
100-3392.jpg
100-3419.jpg
100-3357.jpg
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.