Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rokonszenves, nem megamulti símárkák

ÜZENETEK (54)Időben csökkenő Időben csökkenő
Műs
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2009.02.21. 22:01
Köszi!Ha járok arra benézek.
Amúgy nézegettem apró márkákat, a dynamic egész szimpinek is tűnt, de mint kiderült az atomic-dynamic-volant egy érdekeltség. Számomra is érthetetlen néha, miért ilyen horribilisek a cuccok árai.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2009.02.21. 21:11
Ausztria, Karintia, Wolfsberg mellett. Az oldaluk: http://www.palesport.at/website_stat/navigation.html
Ahogy nezem, a komolyabban epitett sik nincsenek fent az oldalon, vagy csak en nem talaltam.
Műs
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2009.02.20. 18:36
Lackó!
Hol is van az a sílécgyár?
Köszi
deckard
102 élménybeszámolót írt
102
17 éve tag
2009.02.20. 17:44
Vid,

Akinek igénye van rá, ahhoz eljut csak EUR-ban kell fizetni... A kontinetális Európán belül a DPD 15-25 EUR-ért szállít ekkora csomagot, online elég sokmindent meg lehet venni, és kishazánkkal ellentétben a nyugat-európai kiskerek (és online boltok) a szezon közepe felé már leáraznak, a tavaly modelleket ha megmaradtak, olcsóbban adják. Tájékozódni kell, a Google jóbarát :)))) Átlagjózsinak meg tökmindegy mi van a lábán, egyikkel sem tud sielni...

üdv,

deckard
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.02.20. 16:07
+ tegyük hozzá, hogy a piac formálta a keresletet és a kereslet is formálta a piacot, ez az eredmény, a sízőknek is nagyon kis százalékát foglalkoztatja az, hogy mi van a síléc burkolata alatt.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.02.20. 16:01
Nehéz kérdés ez, tény, jó lenne ha tartós lécek készülnének, mivel azoban kiélezett a verseny a piacon, senkinek nem célja az, hogy "maga alatt vágja a fát", hanem az, hogy a vásárlói 3 évente új lécet vegyenek.
Tartós jó minőségű lécet csak hatalmas ráfordítással lehet szériában előállítani, rengeteg hozzáadott műveletre van szükség, hatalmas mennyiségű tervezőmunkára és éppen ezért üzletileg nem lehetséges, hogy csak ilyen léc készüljön, hiszen pár szezon alatt feltöltenék a piac erre kiéhezett szegmensét, majd 6-8 évig alig tudnának eladni lécet. Ez az út csak úgy járható, ha a gyártó beilleszti limitált szériában a termékpalettájába az extra értékálló léceket, de ebből következik is egyből a magas ár... Vagy egy cég manufaktúrában, kis darabszámmal készíti a léceit - megfizethetetlen ár.
Azonban mi is sokat tehetünk azért, hogy a léc tartósabb legyen mint amilyenre készült, pl. kézi élezés oldalról, alulról felesleges, a talpat pedig feltöltéssel kell javítani, nem pedig síkba csiszolással, ekkor már csak a magszerkezeten múlik a tartósság, az pedig a felső kategóriás léceknél még mindig tartósra van tervezve megfelelő anyagokból.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.02.20. 15:55
Liquidmetal gyártást láttam Olaszországban, nem porkohászat, hanem MIT (metal injection mouldig) technológia, tehát gyakorlatilag fém fröccsöntés, és a felhasznált alapanyag teszi különlegessé (acél-cirkónium-titánium ötvözet).
Nincsen szükség utólagos megmunkálásra (marás, esztergálás, fúrás), valamint a selejt ledarálás után 100%-ban újraönthető. Mondjuk nagyon szigorúan őrzött részleg volt, de sikerült bekönyörögnöm magamat:)
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2009.02.20. 15:07
Deckard: Én azért örülnék, ha a nagyobb sílécgyártók is versenyeznének kicsit, az egészen kis szériák csak egy szűk réteghez jutnak el.
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2009.02.20. 15:02
Huligan:
Csak azon csodálkozom hogy eddig nem nagyon forgalmazták őket. Mert bár kisebb ár, kisebb árrés, azért ezt bőven ellensúlyozhatja az eladott mennyiség.

Tomcsi: Csak karbid bevonatra gondoltam kb tizedmiliméteresre. A porkohászat egyre olcsóbb, ha egy kicsit ráál az ipar, olcsóbb lesz mint a forgácsolás, öntés Már most is sokszor az, nézd meg néhány manapság gyártott elektromos kéziszerszám alkatrészeit. Sőt ahogy a liquid metalról olvasgattam a titokzatoskodó leírásokat, az is valami porkohászati módszernek tűnik.

De egy odaforrasztott vékony gyorsacél lemezke is megteszi. Semmiképp sem teljes kereszmetszetben!(Ezt írtam is).
Élettartam:
Nem tudatosan méretezik, így egyszerűen olcsóbb.
Megvan a legdrágább, vagy legkényesebb alkatrész élettartama,(ami azért annyi mert úgy a legolcsóbb a gyártása de van azért egy minimális elvárt élettartama) és ehhez méretezik a többi alkatrészt. Pld a legszarabb kondikat vásárolják meg szinte ingyen-ha már az elektronika is képbe jött- és azok meg szépen kiszáradnak. Szóval nem betervezik az elromlást, hanem nem építenek be olyan "feleslegesen drága" alkatrészeket, amiktől tovább tartana a gép. Bár a kettő végülis ugyanaz, nem a tartósságra, hanem az elvárt legkisebb élettartamra lövik be az egész gyártást.

De ez mind azért fejlődhetett idáig mert senki nem a valódi tartalmat nézi csak az árcédulát. Meg mindenki szeret kidobni, és újat venni.


Gépészet: Sok helyen terveznek hosszú élettartamra. Csak nem a fogyasztói területet kell megcélozni. Egy ismerősöm apjának a cége pld célgépeket, gépsorokat tervez és gyárt. Gondolom nem 2 éves élettartammal.
Tőlük például lehetne rendelni síléc gyártó célgépeket, és lehetne magyar lécmárka is, extra minőséggel. :)
Sajnos nálunk nem sok cég van ahol tényleges tervező munka folyik.
deckard
102 élménybeszámolót írt
102
17 éve tag
2009.02.20. 14:54
Van néhány Magyarországon kevésbbé ismert "nagy" márka (ezt úgy értem, hogy a teljes palettát gyártják pálysítől allmountain/freeride-ig): pl. Ogasaka, Movement, Volant (ha még létezik).
Rengeteg kis és nagyobb specialista cég van, főleg freeride/freestyle vonalon:
nagyobb (K2 azt hiszem meg is vette) mondjuk pl. Line, ők a teljes freeride/freestyle palettát gyártják, neves szponzorált sízők stb. (egyébként tipikus garázscégként indult, saját állításuk szerint ők találták fel a Snowblade-et!)
Hasonló az Amplid, 4frnt, Liberty is. Talán kisebb és freeride specifikusabb a Praxis, PMGear, DP Skis, Zag, AK skis, Icelantic, G3.
Vannak boutiqe gyártók (drága, kis széria, főleg azoknak, akik nem tudják hova tenni a lóvét - ezek némelyike tényleg baromi jó síket gyárt csak horror áron), ilyen pl. a Wally.
Itt érdemes körülnézni, látható, hogy a kis (kisebb) szériás sígyártás bizony igencsak él, legfeljebb nem ismert abban a szűk szegmensben, ami a magyar sízés (gondolok itt az alapvető pályaorintáltságra)

Itt érdemes körülnézni: https://www.exoticskis.com

üdv,

deckard
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.02.20. 14:48
Pff, autóipar, ne is modd, ezzel foglalkozom, meglehetősen nehéz a csökkenő árat és a növekvő minőségi elvásárokat összehozni:):)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2009.02.20. 14:43
Valóban van egy tervezett élettartalom de ez elmondható az autóiparban is.Viszont azt sem szabad elfeledni,hogy az elektronikai termékeknek viszonylagosan nagyon lement az ára.Míg 20-30 éve egy Tv ára egy fizetés többszöröse volt most azért egy közepes fizetésből simán lehet venni egy készüléket.Ez a tartósságban is tükröződik :(:(
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.02.20. 13:31
Szórakoztató elektronikai iparágban a tervezés külön szakiránya az, hogy belőjék úgy az adott terméket, hogy a garanciális időtartam utáni hónapokban menjen tönkre...ez nem legenda.
Tomcsi
83 élménybeszámolót írt
83
15 éve tag
2009.02.20. 13:28
Hali Vid! Egy kérgesített él az valóban jó lenne, csak a nitridált kéreg az nagyon vékony, akkor inkább indukciósan edzett, vagy cementált. Viszont ugye ezek a hőkezelések rohadt drágák, és ami a legnagyobb probléma, hogy szinte mindegyiknél van vetemedés, belsőfeszkók maradnak, stb. A volfram-karbid meg ha jól tudom álötvözet, amit csak porkohászatilag gyártanak, az pedig úgy megdobná a léc árát, hogy az embereknek pislogni sem maradna erejük. Ráadásul rideg is lenne. Amúgy abban teljesen igaza van mindenkinek, hogy röhejes, hogy manapság szinte bármit vesz az ember, 2 év max az élettartama, és a legnagyobb baj, hogy ezt tudatosan méretezik így, és úgy mond gyártják a szemetet .. Ezért is akarok medical irányba elmenni a gépészeten belül, ott remélem azért még egy ideig nem csak 2 évre terveznek pl egy pacemakert :)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.02.20. 09:29
Vid, szerintem a kismárkáknak az lenne az egyik nagy lehetőségük, hogy a kiskereskedők felválalják a termékeiket! Jó esély van rá, mert olyan idők jönnek, hogy nem a REKLÁMOK és márkaszeretet/hűség /elhivatottság/divat, hanem ár/érték arány szerint hozzuk meg a döntéseinket. A kis gyártók ha erre fókuszálnak bejöhet nekik!
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2009.02.20. 08:48
Agent:
Az mintha egy sangyong lenne. Itthon is lehet már kapni ha jól tudom. Csak nem az olimpiára utaztál ki?

Lackó:
És nyilván ezen az áron még rajta van a nyereség is. El lehet képzelni hogy mennyiért gyártanak le kínában pld egy habmagos lécet, ami itt 50000-be kerül.
Egyébként kicsit összekeveredtem. Eddig úgy tudtam hogy a nem osztrák atomikokat Bulgáriában gyártják, ahol az explosiv is készül. (Pomparovo)

Azt végképp nem értem, hogy a nagy áruházláncok kínálatában miért nem szerepelnek ezek az olcsóbb fajták. A minőségükkel nem lehet gond, én egyszer síeltem explosiv kompetitorral egy hétig jégen, és köveken. Kapott rendesen, de nagyon jól bírta(vagy én vagyok nagyon ügyes :)).
Mindenesetre ha ez így marad, akkor a hazai kiskereskedők nagy lehetősége lenne az árversenyben, hogy ezeket is elkezdjék forgalmazni.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2009.02.19. 22:24
Talan idevag. Itt, a közelemben van a Pale sigyar, akik többek között bizonyos Atomic es Fischer leceket gyartanak bermunkaban.
Az ugyanazon a gyartosoron, ugyanolyan technologiaval keszült Pale feliratu siket bagoert lehet megvenni. Ma vettünk egyet az egyik tanitvanyomnak 37(!)€-ert. Kellemesen rugalmas, jo formaju, famagos si, tisztesseges vastagsagu kantnival. A dizajn mondjuk nem a legpofasabb, de ennyiert kit erdekel.
Ugyanez a si mar titanium erösitessel 75€, az is vicces ar. Ilyet probaltam,kimondottan jo, dinamikus, feszes si.
Ja, es a köteset a regi leceröl ingyen atszerelik az ujra reggelre.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.02.19. 19:22
Hát, ha az automata Tag Hauer és Rolex órákat le tudták másolni meggyőzően ez is menni fog. Egyébként már egészen döbbenetes dolgokat is hamisítanak, mint pl. láncfűrész, gyakorlatilag az összes autóalkatrész, szerszámgépek, sőt komplett autókat is, a síléc sem lesz akadály. A mellékelt képeken látható BMW X5, illetve néhol X3 néhol pedig teljesen meghatározhatatlan koppintott made in China kocsit személyesen kaptam lencsevégre Kínában.
1.JPG
2.JPG
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2009.02.19. 17:06
És majd ócsóért megkapjuk a Neki cipővel szettben :)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.