Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hinterstoder
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Alprima Aparthotel - vadiúj apartmanszálló Hinterstoder síterepétől 500 méterre
ÜZENETEK (53)Időben csökkenő Időben csökkenő
FarkasNorbi
3 élménybeszámolót írt
3
11 éve tag
2013.01.30. 21:00
Idén jártam először Hinterstoderen, egy 2 napos magyar, majd egy 2 napos osztrák rendezésű verseny keretében. Sajnos csak a versenypályát ismerhettem meg, de ezzel a résszel én teljesen meg voltam elégedve. A kabinos tetején lévő Berghotelben szálltunk meg, így a napot már rögtön a pályán kezdhettük. Edzésre és versenyzésre nagyon jó hely és a teknikai számok mellett tökéletesen lehet gyorsasági számokat is edzeni. Szerencsére sok havunk volt, és a pályák jól karban voltak tartva. Ami tényleg egy kis kényelmetlenséget okozott az a hétvégi iszonyatos tömeg, de a lift gyors volt, így a sor is gyorsan haladt. A kabinos lift tetején elég sok étterem van, az árak is rendben vannak, és úgy hallottam forgalmas időszakban nagy bulik is szoktak lenni.
Tehát összességében én rosszat nem tudok mondani erről a helyről, igaz rövid ideig voltam csak ott, és akkor is csak pár pályán.
Yovena
21 élménybeszámolót írt
21
12 éve tag
2012.01.30. 09:28
Január 28-án, egy buszos út keretein belül volt szerencsénk meglátogatni Hinterstoder sípályáit. Az érzések elég vegyesek a pályával kapcsolatban. Reggel 6-os indulással kezdtük utunkat Graz mellől, majd autópályán kb 2 óra alatt értünk oda. A pályáról letérve nincs durva szerpentin, viszont nagyon szép erdei szakasz, és település rész mellett haladtunk. Érkezésünkkor már legalább 4 busz utasai öltözködtek az aktuális parkolónál (Hössbahn lábánál) Már lentről is sejthettük, hogy nagyon sokan lesznek, ez később be is igazolódott. Egy 6 személyes kabinos lift vitt minket fel a parkolóból. A snowboardjainkat a kezünkbe kellett, hogy fogjuk, mert különben a sílécek már nem fértek volna bele a tartóba. Ez néha nehezítette a ki, és beszállást, de volt elég idő mindig, nem okozott gondot senkinek sem. Felérve egy kisebb részen gyűlt össze a sok ember, ahonnan lecsúsztunk a többek által említett "laposabb platóhoz". Itt valóban rá kellett gyorsítani, hogy eljussunk a 6 személyes lifthez, általában nem is sikerült lecsatolás (rollerezés) nélkül odajutni. A 6 személyes liftnél (Höss Express) elsőre meglepődtem, hogy a mozgó szőnyegről le kell csúszni és kb 1 snowboardnyi hely van megállni és a "liftre huppanásra" várni. Ez ha jegesebb lett volna, nem figyeltem volna eléggé, akkor szerintem simán lecsúszhattam volna előre a szőnyeg által okozott lendülettel és kis hely miatt. Kiszálláskor is néha akadt gond abból, hogy a lift kiszálló része nem lejtett, és az „üléssel” kellett tovább löknöm magam, hogy egyáltalán meginduljak. Ez volt, hogy kisebb tumultust okozott, síelők a botjaikkal lökték magukat, boardosok üléssel-lábbal, viszont ehhez képest nem volt nagy hely minderre.
Mivel a csúcs volt elsőre a célunk, még 2 csákányos várt ránk. Ezek rendben voltak, viszont kis bosszankodásra adott okot, hogy 4 különböző hosszas liftezéssel kell feljutni a hegytetőre, ez boardosokról lévén szó, nagyon sok le és felcsatolást jelentett. A tetőn nagyon szép volt a kilátás, reggel szerencsénk is volt, mert még sütött a nap, aztán később köd lepett el mindent. Az idő egyébként enyhe volt, nem voltak jegesek a pályák, esetleg 1-2 helyen a feketék. De ezek mellett szépen megmaradt a nemrég esett hó, ahol szuper volt lejönni a buckákon. Sok pályát nem tudtunk jól kihasználni, mert csákányos vitt fel, de amúgy nagyon rövid pálya volt, így nem érte meg „felhúzódzkodni”. A 11-es feketéről lehet lemenni a 2 üléseshez, aminél kisebb problémánk akadt beszálláskor, semmi nem jelezte hova kell állni és hova érkezik az ülés, a liftes srác sem volt valami figyelmes és kommunikatív, így szépen sikerült mellé ülni, de végül csak felértünk :)
A pályák amúgy összességében jók voltak, sok lehetőség van menni változatos (ámbár többnyire rövid) utakon, sőt snow park is van, ahol sikerült kipróbálni néhány szimpatikus elemet. Szóval meg lehet találni azt, amihez leginkább kedv van, de nekünk valahogy mégsem lesz a kedvenc helyünk. Sok idő megy el liftezéssel,liftre várakozással, ezzel ellentétben sok a rövid pályaszakasz.(persze azért lehet kerülőket csinálni) Viszonylag sok a hullámzás, szűkület, tömeg, továbbá ár-érték arányban szerintünk nem jó. Örülünk, hogy kipróbáltuk, viszont egy alkalom elég volt belőle:)
grzsofia
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2011.12.30. 20:08
Mi 2011.12.23-25-ig síeltünk Hinterstoderen. Nagyon jó volt. Nem vagyunk profik - kék-piros pálya -, számunkra ez nagyon optimális volt. Megfelelő mennyiségű hó volt, a pályákat jól karbantartották, felvonók gyorsak és ekkor még tömeg sem volt. Egy helyen ugyan kicsit nehéz egyik pályáról a másikra átsiklani, -nem túl nagy a lejtés- de nem vészes. 2000m-en pedig valami csodálatos. A szállás is maximálisan jó volt. Igazi karácsonyi hangulattal. (csak ajánlani tudom: Ferienhotel Gut Enghagen)
surjang7
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2011.01.25. 18:49
Sziasztok! Olvastam több helyen is, hogy nem tetszik a hely, Ausztria legrosszabb síterepe, ár/érték arányban is rossz. Hát én ezzel nem értek egyet, 18 éve síelek, 5 ország lejtőit koptattam már, és elég nagyok az igényeim, de nem voltam egyáltalán elégedetlen a Hinterstoderrel. Pár barátommal egy rövid hétvégi síelést terveztünk, január 21edikén Kasbergen, 22edikén Hinterstoderen voltunk. Az idő ugyan nem sítudásfüggő, de elmondom azért, hogy ragyogó napsütés várt minket, kevés ilyen gyönyörű helyet láttam, pedig megfordultam már 1-2 helyen. Amit többen írtak, hogy több pálya ugyanarra a helyre fut össze, és ez egy lapos plató, amin nehéz átcsúszni, ez ugyan igaz, de nem is kell rajta átcsúszni, mert van több pálya, ami ennek megkerülésével jut le a legtetejéről a legaljába. 2000 méterről 600ig lehet siklani a kabinos aljába, ez egy rendkívül hosszú és élvezetes menet. Én elég univerzális síelő vagyok, az idő felét nagyjából a pályán kívül töltöm, de akad arra is példa, hogy egy egész napot a funparkban ökörködünk. Itt Hinterstoderen a funpark nem egy nagy cucc, 1 ugrató van, de most a rövid hétvégét nem is erre akartuk el"pazarolni". Aki szeret pályán kívül menni, azt csodás erdők várják, vagy akár a lift alatt is lehet menni a bal szélső kettesülés liftnél. Az itteni térkép kicsit pontatlanul ábrázolja a viszonyokat, a liftek hosszát, de ez mellékes. Persze, vannak ennél sokkal komolyabb pályarendszerek, de ami fontos, hogy elérhető közelségben van, 2-3 napra (tehát hétvégékre) ideális, profiknak elsősorban egy hosszabb túra előtti bemelegítésre ajánlom, mert azért 3 nap után már nem hiszem hogy nagoyn élvezetes, én 1 napot voltam, de még egyet bőven tudtam volna síelni rajta. És aki pár napra akar menni, annak nem kell több száz km összefüggő pályarendszer, és a bérlet sem vészesen drága (36euró). Mi konkrétan vasárnap voltunk, az idő is pont ideális volt, előtte esett frissen 30-40 cm hó, ennek ellenére a tömeg egyáltalán nem volt zavaró, mindig ki lehetett kerülni a nagyobb csoportosulásokat. Ha láttuk, hogy a hatosülős alján sokan várakoznak, lecsúsztunk egy másik pályán a legaljába. Vagy mentünk egy rövidebb kört a csákányosokon. Szóval meg lehetett oldani. Szerintem hétvégére tökéletes választás.
Üdv
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2011.01.04. 23:39
Ez az, őt említették nagy tisztelettel, végig csak "Mister"-ként.
Azt mondták valahol keleten is van neki biznissze, talán Bulgáriában.
Előzmény: (Stani 102052)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.01.04. 22:09
Peter Schröcksnadel, hozzá tartozik az Ötscher is, illetve a Schröcknadel csoporthoz a tiroli Patscherkofel, meg Savogninban is van valami terepük.
Előzmény: (perge 101325)
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2011.01.02. 15:50
Két ünnep között voltunk, a benyomások elég vegyesek.
Itthon is többször esett a hó, ott dec. 18.-án utoljára.
Kisgyerekes családoknak nem ajánlott szerintem, mert mindegyik pálya alja elég lankás, amit a kicsik nem tudnak átcsúszni. Nekünk sem annyira tetszett, a pályák vonalvezetése, mert pld. a 6-os ülős pályáin az erős letőrések és a szinte 0 lejtők váltogatják egymást.
Furcsa volt, hogy szinte csak osztrákok és németek voltak, magyarok szinte senki. A hütték közül vagy hármat probáltunk, de egyik sem volt valami nagyon hangulatos.
Ár-érték arányban sem erős a hely.
Meglepő, hogy Welt_Cup pálya van és, hogy a marketing sokkal erősebb, mint a pálya színvonala.
Helyiekkel beszélgetve elmondták, hogy a tulajdonosa a pályarendszernek egy magánszemély, akinek összesen 10 pályája van Europában és az Osztrák Síszövetség elnőke, így már érthető...
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2010.12.23. 15:36
hi,
volt valaki idén már arra, mi a helyzet?
Hétfőn megyünk, kiváncsi lennék.
stefe
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2010.01.19. 20:36
Sziasztok!

Járt valaki mostanában ezen a síterepen? A jövő héten megyünk, szivesen vennék néhány jó tanácsot!
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2009.10.21. 23:59
Az én véleményem szerint nem olyan rossz terep ez. Tavaly március végén voltam 1 hetet itt és február végén 1 napot (+ 1 napot Wurzeralmon). Az árairól nem tudok nyilatkozni, mert nekem skisport.com féle szezonbérletem volt, ami ide is érvényes volt, ezért is mentem ide. Ez 285 € és érvényes másik 5-6 síterepre Ausztriában szétszórva (Heiligenblut, Lackenhof a legismertebbek), így 15 éves korig ingyenes szezonbérletet kaptak a gyermekeim is. Szerintem gyönyörű a kilátás, a panoráma nagyon szép, elég megnézni a galériában található képeket (nekem is hasonlóak vannak). Azzal egyáltalán nem tudok egyetérteni, hogy rövidek a pályák. Persze, nem egy Saalbach, vagy egy szuper francia-svájci nagyterep, de pl. Lackenhof pályái sokkal rövidebbek, 1 hét alatt még a gyerekeimmel együtt síelve is meguntuk, itt volt olyan pálya, amire nem is jutottunk el. Szerintem még a középső állomásig sem annyira rövid, de a tetejéről az aljáig kifejezetten hosszúnak mondanám.
Február 28-án, szombaton síeltünk Wurzeralmon, bár nem voltak kevesen, de várni a felvonónál nem nagyon kellett (max. 1-2 perc). Ez egy kisebb terep, kb. Lackenhof szintű, de 1-2 napra pont jó. (Főleg annak tükrében, hogy ha Hinterstoderen sokan vannak, ez jó alternatíva) Kb. félméteres friss hó volt, fantasztikus látványt nyújtva, a hütték tetején meg pár parkoló autón, egyszerűen gyönyörű volt. Itt tényleg rövidebb pályák vannak, de ez 1 napra nem okozott nehézséget.
Március 1-én vasárnap hatalmas tömeg volt Hinterstoderen, ilyent én Ausztriában még nem tapasztaltam. Az alsó állomásnál kb. 40 percet kellett várni (araszolni), a középsőnél kb. 10-15 percet, ez tényleg borzasztó volt, én is a szlovák horror kategóriába soroltam. Viszont március végén semmi ilyesmit nem tapasztaltam, gondolom, a februári hétvégék a húzósak ebből a szempontból.
A mi problémánk másból adódott. A középső lifthez vezető sípályák (4-5 felől is meg lehet közelíteni) mindegyike annyira lankás, hogy jó messziről kell nekiereszteni, hogy egyáltalán odaérjen az ember a lifthez, ne kelljen deltázni. Ezzel még nem is lenne probléma, viszont a gyerekek - testsúlyuknál fogva - képtelenek erre, nekik itt mindig küzdeniük kellett.
A havazásra sem lehetett semmi panaszunk, minden reggelre esett hó, egyik nap 20-30 cm, nagyon jól lehetett szűzhavazni is. Mácius végén ez több volt, amit vártunk, igaz délutánra az alsó pályák nedvesek-latyakosak voltak, de felül nem volt gond.
Nagyon jó a megközelíthetősége, az A9 sztráda mellett van, tűlünk (Siófok) kb. 400 km, szerintem gyorsabban oda lehet érni, mint az alsó-ausztriai terepekre (Lackenhof, Hochkar)
Mindent összevetve, nem rossz terep, én még valószínűleg visszatérek a gyerekeimmel (15 éves korukig) a szezonbérlet miatt (ha nyitva lesz, november végén is egy hétvégére), bár kíváncsi leszek a nem februári hétvégi forgalomra. Remélem, azt a tömeget nem kell újra átélni.
Előzmény: (galmate83 70521)
galmate83
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2009.10.05. 02:46
Ez a pálya tényleg olyan gagyi mint ahogy FGHKLÉJ leírja. Bocs, hogy bizalmatlan vagyok, de a cikk alapján egész jónak tűnik. El vagyok bizonytalanodva... Segítsen aki már járt ott!
Vagy tényleg nem véletlenül nem ír ide a kutya se?
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.08.14. 14:12
Hinterstoderen voltam, soha többé. Anno ezt írtam másnak róla 2008 februárjában:

Hétvégén Hinterstoder és Kasberg volt a cél, mindkét terep kb. 480 km-re van Bp.-től.
Hinterstoder egy felfedezetlen pálya volt, jobb lett volna, ha az is marad :)
Egyöntetűen megszavaztuk, hogy Ausztria legrosszabb síterepét találtuk meg :) Nagyon rövid pályák, nagyon rövid felvonók, a pályák kezeletlenek, tiszta jég volt minden. Ha mindez nem lenne elég, a síszünet miatt akkora tömeg volt, ami a legdurvább szlovák rémálmainkat idézte. Ennek fényében nem értem, hogy még a kasberg-i pályától 5 km-re is miért Hinterstoder-t reklámozták. Szállás Rossleithen-ben volt, amit alig találtunk meg, este egy bécsi vendég kizárt minket, alig tudtuk felzörgetni a háziakat, hogy engedjenek be, egyszóval minden összejött. Ha ez nem lenne elég, a bérlet iszonyat drága (34 euró - franciáknál 42-ért 330 km pályát kapsz). A háziak szerint azért ilyen drága a bérlet, mert majd jövőben fejleszteni akarnak, de csak az egyik társtulaj (???).
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2009.08.13. 22:19
Sziasztok!

Látom, hogy néhány topikban már felpezsdült az élet, így hátha valaki ide is benéz, és tud egy rövid élménybeszámolót rittyenteni erről a két síterepről. Mert egész ígéretesnek tűnik mindkét hely egy néhány napos síeléshez. Igazából nem is értem, hogy mért nem esik szó róluk...

Előre is köszi a segítséget!

Linda
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.