Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Testreszabható talpbetét

ÜZENETEK (161)Időben csökkenő Időben csökkenő
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
2022.11.27. 19:15
A talpbetét egy 3D közeg a lábunkon lévő sízokni, és a cipő bélése között!
- egyrészt felsőrésze hermetikusan passzol a zokniban lévő talpunkhoz,
- másrészt az alsórésze hermetikusan passzol a cipőben lévő béléséhez.
Valahol ,,véleményem “ szerint itt bukik az ulti!

- Ráállunk egy gumiszerű szerkezetre, amiben homogén anyag van nevezzük ,,homoknak”!
- ráigazítják a lábunkra, majd talán,, vákuummal” rögzítik, leszállunk a szerkezetről, és a talpunk elnagyolt negatív mását láthatjuk.
- ráhelyeznek egy előnagyolt formájú, előmelegített talpbetétet.
- ismét ráállunk a szerkezetre, még meleg talpbetét egyrészt felveszi lábformánkat, másrést hozzáigazítják, (segítenek neki felvenni a formát).
- pár perc után kihűl, leszállhatunk a szerkezetről. Némi után munkálás es ,talán,,rezgéscsillapító” felhelyezése után kész is a talpbetét.
Ezidáig patent a dolog!
Ellenben a bakancs béléséhez nem lett igazítva hermetikusan a talpbetét, így terhelt és terheletlen felületek keletkeznek, rosszabb esetben légrés!
Terhelésnél a felfekvő részek keményebbek, míg a légréseknél , megereszkedhet ( lélegzik a talpbetét) , puhák lesznek.
Így a talpunk aránytalan terhelést kap, ebből adódik a nyomó ideg ,és izületi ,keringési fájdalom, idő előtti fáradtság. Hosszabb idő után elfárad a talpbetét a légrésnél, puhább részeknél, elvetemedik, tovább növelve a komfortérzet romlását.
Szóval a betét alsó fele, és a cipőbélés hermetikus passzításának hiánya, a rákfenéje a tökéletes talpbetét készítésének!
( ez az én véleményem, nem biztos , hogy fedi a valóságot
Ti hogy látjátok?
endre77
317 élménybeszámolót írt
317
4 éve tag
2022.11.19. 16:10
Ez igy igaz !Ha van egy jo csizma specialistad az ki tudja koszorulni az ujparnaknal es beletesz valami puha silicon szeru anyagot..foleg ha van sarok emelod is akkor igen jol jon!!
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2022.11.18. 21:41
A Sidas teljesen egyedi talpbetéttel az a tapasztalatom, hogy első szezonban fantasztikusan jó, második szezonban már nem éreztem előnyét, harmadik szezonban pedig kivettem, és a gyárit tettem vissza, mert a Sidas a nagyon küldős napok végére már annyira nyomta a lábujjpárnáimat, hogy fizikai fájdalmam volt.
Azt nem tudom eldönteni, hogy maga a betét tömörödött keményebbre vagy a lábam változott annyit, de nem tudtam tovább használni.
Szóval a hosszabb távú tapasztalat az, hogy drága játék 1 szezonra.
endre77
317 élménybeszámolót írt
317
4 éve tag
2021.12.12. 15:42
Szia!
Ahogy Falcon888 irta ..vegyel egy jo Schollt!!melegebb lesz sokkal kenyelmesebb!...A Sidas az eleve nem egy jo egyedi talpbetet!!Ha nem vagy versenyzo vagy nem sielsz abban a stilusban../nyomod a kemeny leceket ivrol ivre /..akkor nem is kell...

Meg a jo egyedi talpbeteteknek is van hatranya hidegebb , aztan elobb utobb a labujj parnak alatt kikemenyedik ..cserelni kell...legyen jo csizmad az legyen jol beallitva es tegyel bel egy Schollt orulni fogsz Neki!
Persze ha versenyzo vagy,vagy ugy sielsz van elonye is meg stabilabb lesz a lab tartasod...de legtobb ember eszre sem veszi soha..a csizma legyen jol belova az a fontos!!!
Ha veletlenul egyedit akarsz akkor csak is az INSTAPRINT!!

Messze a legjob!!...Eleg drag is beallitva..bekoszorulve..kb $250...

De a Scholl szerintem sokkal jobb lesz neked!!
Előzmény: (jegvercse 213271)
jegvercse
12 élménybeszámolót írt
12
5 éve tag
2021.12.12. 12:40
Nincs semmilyen baja a lábamnak. Azért javasolta az oktató a betét használatát, mert: 1, alá van támasztva mindenhol a láb, közvetlenebb az erőátadás a lécre 2, nem terül szét, nem csúszkál a láb, így a bakancsban pontosabban helyezkedik ez a láb. Ez utóbbi azért érdekes, mert egy Raptort használok, ami helyenként a lábamra lett igazítva.
Falcon888
48 élménybeszámolót írt
48
14 éve tag
2021.12.12. 11:27
Jó pár éve kipróbáltam a Sidas talpbetétet és nekem nagyon nem lett jó.
Nem írtad le hogy miért van rá szükséged de gondolom bokasüllyedés miatt. Ha ez a problémád akkor ezt elsősorban utcai cipőben kell korrigálni a mindennapokban és ott kell jó betétet használni. Kipróbáltam többféle egyedi lábra készített betétet (utcai cipőbe) de igazán egyik se lett jó. Ami viszont bevált az a scholl orthaheel talpbetét:
https://talpbetet.arukereso.hu/scholl/biomechanics-talpbetet-p367706559/?utm_medium=organic&utm_source=google
Amíóta ezt használom az utcai cipőmbe azóta a snowboard bakiban sincs panaszom.
Ahogy nézem most már van belőle sport változat is:
https://www.scholl.co.uk/a/s/products/scholl-orthaheel-orthotics-sports

Lehet hogy nem egyszerű beszerezni mert nincs mindenhol de érdemes kipróbálni már csak az ára miatt is.
Én a Scholl Teréz körúti üzletében szoktam vásárolni.
Előzmény: (jegvercse 213256)
gaboca
3375 élménybeszámolót írt
3375
15 éve tag
2021.12.11. 21:12
Nekem K2-ben, 75%-os formázású az jó lett, Bicós cipőbe a 100%-os nem sikerült másodjára sem, a lábam sem egyszerű...
Előzmény: (jegvercse 213256)
jegvercse
12 élménybeszámolót írt
12
5 éve tag
2021.12.11. 19:39
Sziasztok,

Szerintetek ki készíti legjobb minőségben az egyedi Sidas talpbetéteket itthon? Amiért kérdezem:

Egy éve csináltattam Budaörsön egy egyedi talpbetétet. Rengeteg munkával elkészült, azonban nem éreztem semmilyen pozitív hatást, viszont valamilyen vérkeringésbeli problémát okotott, mert kb. fél óra alatt lefagyott a lábam (előtte ilyen nem volt). A talpbetéttel egyébként volt több bajom: ha letettem az asztalra nem feküdt fel síkon (pl. sarkamnak csak a jobb oldala támaszkodott, ilyenek), illetve amikor a bakancsban hátra csúszott a sarkam (a helyére), akkor a lábújjak mögötti "púp" a talpbetétben a lábujjaim alá került, ami nyomott. Jeleztem a betét készítőjének, de nem lett eredménye. Ezzel ki is dobtam azokat a kukába. Most viszont ismét azt javasolta egy oktató, hogy a lábra formált talpbetét nagyon sokat számít. Elkezdtem tehát ismét azon gondolkozni, hogy csináltatnék egyet. Ezúttal azonban jó lenne, ha jó lennne.

Ti kit ajánlanátok, aki tényleg precízen meg tudja csinálni?
Köszi
Kiralyretes
41 élménybeszámolót írt
41
6 éve tag
2018.02.20. 13:22
Szia! Hol csinaltak az ortopediai betetet? Ez kifejezetten sicipobe valo?
Előzmény: (JobaRob 195112)
Kiralyretes
41 élménybeszámolót írt
41
6 éve tag
2018.02.20. 13:20
Sziasztok! Ma csinaltattam egy Sidas betetet. Annak ellenere, h baromi nagy ludtalpam van, a harantemeles nem lett valami magas ranezesre. Ugyanakkor ugy erzem sokkal jobban kitoltom vele a bakancsot, szoval remenykedo vagyok az eredmenyt illetoen.

Vettem meg egy sarokemelot is. Az is Sidas, ilyen zseles. Ezzel kapcsolatban ket kerdesem lenne.
1. Ez a zseles jo valasztas volt, vagy ezt inkabb sifutashoz javasolt haszbalni?
2. Hova kell azt elhelyezni a magasitot? A talpbetere? A betet es a beles koze? Vagy esetleg a beles ala? En a betet es a beles koze tettem.

Koszi ha valaki tud segiteni.
JobaRob
33 élménybeszámolót írt
33
16 éve tag
2017.03.23. 09:31
Nos, közben elkészült a talpbetét (sima ortopédiai) és voltam egy hetet síelni is.
Eredmény: minden panasz megszűnt, nem fogok rendelni Sidas-t.
Némi problémát okozott sícipő felvételnél, hogy ne gyűrődjön be, de aztán (5 év használat után) rájöttem, hogy a nagy többséggel ellentétben nekem egyszerűbb felvenni, majd bekötni-befűzni a belsőcipőmet, majd utána ezzel bebújni a külsőbe. Így ugyanis helyén marad a talpbetét és az egész sokkal könnyebb.
gaboca
3375 élménybeszámolót írt
3375
15 éve tag
2017.01.30. 19:40
A K2 siboltban készítenek Sidas lábra formázott talbetéteket, bár így a leírtak szerint szerintem neked inkább egy alapos ortopédiai vizsgálat kellene és utána egy személyre szabott ortopédiai betét.
Illetve az általad preferált síeléshez egy lazább cipő is elég lehetne.
Előzmény: (JobaRob 193498)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2017.01.30. 18:29
A sidas talbetétet szokták ajánlani sokan bár nekem és a haveromnak nem vált be.
Előzmény: (JobaRob 193498)
JobaRob
33 élménybeszámolót írt
33
16 éve tag
2017.01.30. 17:37
Üdvözletem!

A következő problémám lenne:
Pár éve eltörtem a jobb bokámat (kívül és belül is), egy évre rá még csavarokkal-és dróttűzéssel síelgettem. A korábban jó bakancs kissé szűk volt, a napi síelés végére a bokám fájt. Ettől nem is voltam meglepve. Ami viszont meglepett, hogy a jobb lábam III-IV. ujja (vsz. a lábboltozat megváltozott statikája és az emiatt kialakuló nagyobb terhelés miatt) kificamodik (legalábbis én így érzem). Kb. olyan érzés, mintha megrázna az áram. Ezután a talp fele hajlításra, a fájdalom enyhül (néha halk "visszapattanás" is hallható). A ficamodást nem tudom ellenőrizni, ugyanis csak a sícipőn belül jelentkezik.
Az egyéb panaszok a fémkivételt követően elmúltak, a cipő az ép bal lábhoz hasonlóan kényelmes, de az általam ficamnak gondolt fájdalom egyre gyakrabban és véletlenszerűen jelentkezik. Akár sícipőben gyaloglás hatására, a cipő levételekor, de akár a liftnél sorban állva hátra forduláskor, vagy nyáron vékonyabb talpú cipőben bringázáskor (ficamodott állapotban így sem sikerült tetten érni). Idén már a jobb lábam lábközépcsontjainak ízületei is kezdenek hasonló panaszokat produkálni. Valamint a lábujjaim a síelésről 3 napja hazaérve sem az igaziak, ilyen sem volt korábban. Az "egészséges" bal láb közben teljesen panaszmentes.

Tecnica Diablo Race Pro 130-as sícipőt használok 3 éves koromban tanítottak meg síelni immár 30 éve űzöm ezt a sportot. 2005-ös Völkl Expression freestyle léccel síelek ha tehetem a pályán kívül... Mivel sajnos általában nincs számomra elegendő friss hó, általában a pálya szélső 2 méterére kitúrt havon (ez emlékeztet engem legjobban az összetűrt mélyhóra) síelek apró gyors szlalomokkal. Ennek ellenére a panaszok inkább akkor jelentkeznek, amikor a pálya jegesebb részén vagyok kénytelen tartósabb statikus terhelésnek-hosszabb íveknek kitenni a jobb lábamat.

Mit lehetne csinálni? Én az egyébként jó minőségű és állapotú gyári talpbetétre gyanakszom... Hol foglalkoznak Mo.-on sícipőbe alkalmas egyedi talpbetét készítéssel?

Köszönöm a Válaszokat!
bitera
27 élménybeszámolót írt
27
14 éve tag
2015.09.24. 22:25
Csaba, Joska! Kösz indkettötöknek a segitseget! utana fogok erdeklödni kül- es belföldön is es majd kivalasztom a lehetö legszimpatikusabb/legjobb megoldast. köszi megegyszer! F
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2015.09.24. 22:07
+36 70 376 0633

Molnár Richárd

Na először felméri lábad, meg cipődet mindenféle vizuális módszerrel

Majd csinál egy talpbetetet a lábad alapján lényegében feljebb emeli a lábad pár mm vel ahol kell igy kitoltod a cipőt.

Amikkor a si cipőt is formázzák az akkor kell, ha valami kinovésed vagy sérülés folytán különösen érzékeny a lábad, illetve, ha sicipő keménységét kell átállítani.

Nekem a kemenyseggel nem volt gondom alapból a cipő alsó része jóval keményebb, mint a szárrész. Amennyiben jól tudom situra cipokon nem állítanak a keménységen.

Ha valahol ki kell nyomni a cipőt akkor azt is megcsinálja, én nagyon elégedett vagyok, mondjuk annyira szűk lett a cipők, hogy 15 perc amíg a labujaim a helyükre kerulnek, illetve belsovel kell belelépni, illetve hideg cipő kizárt, hogy bele tudjak lépni, de én elég kemény cipőben sielek
nemeth _csaba
217 élménybeszámolót írt
217
13 éve tag
2015.09.24. 21:56
http://www.carving-ski.de/phpBB/viewtopic.php?f=24&t=17261
Ha van lehetőséged itt vegyél vagy csináltass cipőt!Tapasztalatból mondom,így csak egyszer kell venned cipőt!És garanciát adnak rá,hogy jó lesz!
Előzmény: (bitera 183337)
bitera
27 élménybeszámolót írt
27
14 éve tag
2015.09.24. 21:36
hello Joska, ez (is) jo hangzik! ez a holmenkoll micsoda, sose hallottam rola. budaörsön hol talalom a boltot es ha nem habos cipöt csinaltattal, akkor mivel oldottak meg a vekony labad okozta problemat?
a habos cipöt sokan istenitik, joparan nincsenek vele megelegedve, de abban mindenki egyetert, h eleg kemeny a cucc, szoval elsösorban palyasizesre ajanlott, nekem meg turasizeshez kell valami megoldas, ahol nem "betonlabbal" csoszogok fel, ill. ha le kell vennem a lecet, akkor is tudjak normalisan jarni. ha küldesz meg infot, megköszönnem. muszaj vmi megoldast talanom, mert hiaba veszem meg a legjobb bakancsot, azzal is csak szivni fogok hosszutavon, ha nem eleg szoros...
Előzmény: (jóska63 183336)
bitera
27 élménybeszámolót írt
27
14 éve tag
2015.09.24. 21:29
per pillanat külfödön vagyok, de majd kereslek valamikor, kösz! f
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2015.09.24. 21:19
Hello én Budaörsön csináltattam a Holmenkoll forgalmazonál.

Nekem is az volt a problémám, hogy vékony a bokám és a lábfejem.

Az eredmény zseniális! Nem kell ide habos belső, mondjuk nem árt ha a cipő méretben jo, de van habos belsője is.

Én siturazom és freeridozom ezzel a bakanccsal, de pályán is megyek vele, fele annyira húzom meg, de sokkal jobban tart. A korábbi minden menet cipő kikapcsol helyet órákat kibirok a cipőben.

Amire figyelni kell, hogy csak az olyan vastagságú zolnival tudsz belelépni :-),
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.