Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Mölltal gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Alpenblick Panzió - Szezonzáró akció
ÜZENETEK (493)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
20 éve tag
2005.10.24. 15:40
Én még nem jártam ott, de feldobhatnál 1-2 képet (kedvcsinálónak :) )
GRÓFÁKI
10 élménybeszámolót írt
10
19 éve tag
2005.10.24. 14:52
Szia Mindenkinek!
10.23-án volt szerencsém eljutni e csodálatos helyre.Voltatok már itt? Tapasztalat? Csináltam sok szép képet is!
A gleccservasút úgy megy fölfele,mint a 2-es metro,csak ez nem rázkódik.177 személyes ez a szerelvény és 15 percenként közlekedik.A középállomáson jelenleg még nincsen hó,ezért tovább kell menni kabinossal az étteremig.Szinte függőlegesen megy fölfelé a kötélpályán.Ha ezen is túl vagy,akkor már csatolhatsz is,mert innen lehet egy piros pályán lejutni a következő,egyben utolsó 2 vagy 6 személyes ülőfelvonóhoz.Ez visz fel a gleccser tetejére 3150 méterre.Innen 3-4 pálya megy vissza a felvonóhoz.Teljesen hóval borított ez a rész.Természetesen az első lesiklásnál megvolt az esés,de aztán ment minden simán.A napszemüveg feltétlenül ajánlott,enélkül nem lehet a Nap irányába nézni.Az idő nagyon jó volt.Ha esetleg túlöltözik az ember,akkor az étteremnél van csomagmegörző 1 Euroért.
2005.07.-003.jpg
2005.07.-013.jpg
palyaterkep.JPG
TibiF
548 élménybeszámolót írt
548
20 éve tag
2005.03.19. 08:52
Szia!

Nem tudom milyen ár felel meg neked az olcsó szállás allatt. Flattachban általában 40-50 euro között van egy kétszemélyes apartman. Ilyen téren tudok segíteni. Eddig mi ahol síelni voltunk mindig apartmanban laktunk. Nem tudom pontosan mi érdekel téged: szoba, apartman, stb.
Írj egy e-mailt ha érdekel egy két tipp flattachi apartmanokról.

Üdv,
Tibi.
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
22 éve tag
2005.03.18. 16:17
Csao!

mi elvielg zárás előtti 3 napon toljuk neki. Mi ez a szállás Oberv-ban???hogy lehet róla infokat kapni.
Sajnos az ár miatt Tux bukó lesz idén, pedig az egy kicsit nagyobb flash. De azért Mölltal is királyság, főleg ha süt a nap.
Akit tud ott király olcsó szállást az írja meg legyen szíves. Nincs kedvem a Flattach.at-t átnézni.
köszike
Shad76
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2005.03.07. 11:52
Hi All!

Szeretnénk még legalább 1szer csúszni a boarddal a nyár előtt. De úgy alakúlt, hogy csak április második fele után tudunk menni.
Még sosem voltunk ilyen későn. Hova menjünk, gondolom csak gleccser pályák (csak ausztria érdekel)jöhetnek szóba.
Kinek mi a tapasztalata ?

Hali.
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
20 éve tag
2005.03.03. 20:57
Szegény topic, hogy lesüllyedt:) Most voltunk hétvégén 3 napot csúszni, hát ez valami hihetlen jó hely. Nem nagy pályarendszer ugyan, de széles nagyon cool pályákkal és fantasztikus panorámával. (Ankogel is kellemes, csak kicsit lassuak a felvonok..) Sajna csak első nap volt napos, utána kissé deltás idő lett, -25°C-al, de így is jó volt. Legalább ilyen időt is láttam:)

Jöv. héten a 4napos ünnep alatt is mennénk és gondoltam megkérdezem, hátha tud valaki magyar oktatást kint. Haladó-középhaladók lennénk..
Myrtill1
22 élménybeszámolót írt
22
23 éve tag
2004.11.02. 22:15
A fenti szállásokkal az a baj, ha nem lehet fel-
menni, fentragadunk. A turistaszállást felújították a házzal együtt.A Weisseehaushoz is nehézkes a feljutás. Decembertől áprilisig minden alaklommal voltam; volt, hogy január 1. hetében végig szikrázó napsütés +5 fok, április 1. hetében szakadó hóesésben, üvöltőszélben "del-
táztunk". Csapattal jó Obervellachban a Síszöv. háza, félpanzióval. Szuperjó még Heiligenblut, Lienzi Dolomitok (1 bérlettel) Anlogel maga a totálbrutál. Üdv. Myrtill
RM
874 élménybeszámolót írt
874
20 éve tag
2004.10.27. 12:02
Szia! Szerintem a https://www.flattach.at címen tudsz keresni szallast. Ott a palyaszallas (ifjusagi szallo) is szerepel (elerhetoseggel, arral, ...). Mi tavaly majus 1-en voltunk, akkor delutanra mar olvadt az also reszeken, a tetejen meg elkezdett szakadni a ho. Azert tok jo volt. :-)
Stani
5462 élménybeszámolót írt
5462
Admin
2004.10.21. 15:33
hát most csak a fennti pályák egy része (kb 8-10 km, ami nyítva van), én nem látok sok esélyt rá, hogy a jövő hétvégére az egész pályarendszer nyitva álljon.. ráadásul az osztrák meteorológiai szolgálat középtávú előrejelzése (keddig) sem kecsegtett a havas sportok szempontjából nézve sok jóval, ugyanis enyhe időt jelez, olyannyira, hogy most vasárnapra 2000 m-re +13-at, 3000 meg +7-et mond, szóval nemhogy esni nem fog, de ez a kevéske is megolvad..
Masoj Hunette
8 élménybeszámolót írt
8
22 éve tag
2004.10.21. 13:17

Látom, nincs túl sok hó :-((( Info kellene arról, hogy az okt30-31-nov1 hétvégére kinyitják-e az összes pályát. Vki tud erről vmit?
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
22 éve tag
2004.10.15. 10:01
csá!

Április nagyon jó! Én már voltam októberben. Nem értettem miért jönnek szembe az autók mikor még csak nítiás előtt voltunk. Hát fent leesett.
Olyankor érdemes átnézni Ankogel-re, hátha már, még nyitva van!
Glecccseren mindig ki lehet fogni 100km/h feletti szelet, mivel nincsenek fák, amik tompítsák a szelet!
Szállás: https://www.moelltalergletscher-ski.at. ott vannak fent a szállások! De Innenfragrant-ban van szállás és az nincs messze. Még Flattach sem para.
Most még elég kevés a hó, tavaly ilyenkor még vígan nyitva volt az egész rendszer. Ajánlom Hintertuxot, messze van, de ha odaérsz rájössz miért ennyivel drágább!
Stani
5462 élménybeszámolót írt
5462
Admin
2004.10.15. 00:05
három pályaszállás is van; Weißseehaus, Duisbürger Hütte és a modern centrum a gleccser mellett,ahova a kabinos is érkezik,bár ezt mint ifjusági szállást hirdetik. Weißseehaus internetes elérhetősége: http://www.peak.at/alpinsport/
elképzelhető,hogy másik kettőnek is van,rákéne keresni Mölltal honlapján.
Mölltallal az a baj, hogy májusban bezár,pedig ekkor hó is van s a májusi időjárástöbbnyire stabilnak is mondható, sok napsütéssel,kellemes hőmérsékletekkel. viszont május elejéig nyitva van,talán érdemes az utolsó héten kipróbálni vagy juniban,mert ekkor újra nyít, s ilyenkor is van még jócskán hó, elmúlt szezonban jócskán 2 méter felett volt, ugyanakkor az időjárás sem olyan zord..
marchi
7 élménybeszámolót írt
7
20 éve tag
2004.10.11. 15:35
Mölltalon keresnénk pályaszállást. Úgy emlékszem, van fenn a gleccsernél túristaszállás. Kérlek, adjatok valami elérhetőséget. A társaság nagy része pályaszállásra szeretne menni, és ragaszkodnak a helyhez.

Másik kérdésem, hogy szerintetek melyik a legjobb időszak amikor érdemes Mölltalra menni?

Voltunk egyszer januárban és egyszer húsvétkor, mindkétszer elég hideg volt, hóvihart is átéltünk.
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
KIEMELT SÍTÁBOROK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE