Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szélhámos útitársjelöltek

ÜZENETEK (186)Időben csökkenő Időben csökkenő
Zora
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2011.02.21. 22:34
@mgy: ez állat jó! De csak Olaszországi síutak lemondásánál csináljátok!!!! :)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
18 éve tag
2011.02.21. 22:21
Éppen arról beszélek. Az ártatlan áldozatról. Hogy arra is gondolhattak volna. Mi ezzel a bajod vagy melyik részét nem érted?
Előzmény: (TZoli 111398)
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2011.02.21. 22:21
ez a topic.. :(
Úgy gondolom van kulturált módja mindennek. A két illető ezt nem tudja.

Remélem itt olvasottak nem veszik el mástól a kedvet hogy továbbra is útitársakat keressenek.

Párszor csatlakoztam itt a forumon 1 napos utakra, 100% megbízható emberekkel találkoztam, soha nem merült fel bennem hogy bármi rossz indulat lenne valakiben.

Ilyen benzin árak mellett igen is van értelme annak ha nem egy ember ül egy autóban. Nem reklám de pl. oszkar.com ról is csak pozitívan tudok beszélni.
TZoli
1179 élménybeszámolót írt
1179
20 éve tag
2011.02.21. 22:02
Háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi vissza?
Azért ez egy kicsit aránytalan, nem? És nem tudjuk, hogy mi történt a valóságban, csak egy kicsivel több az infónk. Megvan az indíték, de a büntetés egy kicsit aránytalan, szerintem. Arról nem is beszélve, hogy a bosszúnak mindig van ártatlan áldozata is.
Előzmény: (Hogwash 111357)
Sultan Kneissl
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2011.02.21. 21:44
magyar valóság...

Ez nem. Ez máshol is megtörténhetett volna. Magyar ember ilyet ne írjon, csak magunkat sajnoljuk azzal.
Napsugár75
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2011.02.21. 21:17
a magyar valóság...
nekem óriási csalódás.
Mindkettőtök részéről.
N.
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
18 éve tag
2011.02.21. 20:37
Így nem ANNYIRA durva, mint első nekifutásra, de szegény Lábszánka erről nem tudhatott és vétlenül szívott. Hárman kellett volna jelentkeznetek, hogy csak azt büntessétek, aki megérdemelte. Nem? Lábszánka megérdemelne tőletek egy bocsánat kérést - minimum. Szerintem.
Előzmény: (dzsokisi 111316)
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2011.02.21. 20:27
Így kicsit más a leányzó fekvése.
Kölcsönkenyér visszajár? De döntsön az ítélőbíró.
Előzmény: (dzsokisi 111316)
Robin
2505 élménybeszámolót írt
2505
17 éve tag
2011.02.21. 20:21
Most akkor a fagyi visszanyal ??
dzsokisi
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2011.02.21. 16:51
Tisztelt Esküdtszék, Tekintetes Bíróság!

Jelentkeznék én a "lehúzós emberke, a galád, a bunkó és paraszt".

A történet helyessége miatt írok. Az egész ügy decemberi keletű. Szerintem a topik létrehozójának a történetet innen kellett volna kezdenie. Vagy ami nem nekünk fáj arra nem emlékszünk???
Mi van akkor ha éppen az állítólagos sértett igérte magát 1000%-ra egy síúttal kapcsolatban még tavaly decemberben, és egy nappal az indulás előtt /amikor is a szervező felhívta/ úgy döntött hogy most még sem jön???

Hangsúlyozom nem ö telefonált, mert neki nem volt vér a pucájában.
Természetesen itt is összeszedhetők a bizonyítékok a történésről.
Tehát ha a nyúl viszi a puskát és történetesen még lőni is tud vele az már fáj???

Mathesz, az nem nem fájt amikor te lemondtad a barátom álltal szervezett részvételedet, te azt gondolod hogy neki egyszerű volt amikor belesz@rtál az egészbe???
Úgy véled hogy neki nem kellet megküzdenie a szállás gazdájával, hogy ne veszítse el a hitelét egy sz@r alak miatt??? Én a te helyedben nem mertem volna létre hozni ezt a topikot, először inkább gondolkodtam volna, megvizsgáltam volna magamat, hogy milyen ember is vagyok én, és utána sírva fogadnám az eredményt.
De az is lehet hogy te egy karakán fiú vagy és én látok valamit rosszul!!!

Emlékezeted frissítésére javallom a cavinton nevezetű pirulát.
Most pedig befejezném, mindenkinek kívánom hogy "lehúzos emberkékkel akik galád bunkó parasztok", vigyázzanak!
Akik pedig töretlenül szerveznek, pénzt energiát nem kímélve, kívánok sok sikert és azt hogy ilyen emberekkel ne találkozzanak.
Tisztelettel:
Faragó Béla
nagyapa
202 élménybeszámolót írt
202
18 éve tag
2011.02.18. 20:52
Szerződés kötés történhet :írásban, szóban , ill. ráutaló
magatartással.Ez utóbbit kimeríti a levél váltás esete.
(ha tévednék elnézést) Üdv.
Előzmény: (Zora 110802)
robbp
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2011.02.18. 10:19
Itt nem csak szóbeli megállapodás történt, hanem a levelezés is, ami írásos bizonyítékként használható.
Végső esetben ügyvéd nélkül is megoldható, ui. a bíróságokon van panasznap, ahol ingyen még a keresetlevelet is megcsinálják. (Egyébként nyert per esetén az ügyvédi és egyéb díjakat is a vesztes fél fizeti.)
Zora
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2011.02.18. 09:03
Ugyan, az ügyvéded óradíja több mint amit be akarnál hajtani, és nyilván szerződést sem íratsz alá vele előtte, egy szóbeli megállapodást behajttatni pedig.... Sajnos ezekkel nem lehet mit kezdeni a végén, csak az előleg a többé-kevésbé működő megoldás.
Előzmény: (robbp 110800)
robbp
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2011.02.18. 08:42
A leírtak alapján fenn áll a csalás alapos gyanúja. (A csalás elkövetési tevékenysége a megtévesztés, ezen belül a tévedésbe ejtés és/vagy tévedésben tartás.) Ezen célzatos elkövető magatartás eredménye a kár, melyet követelni lehet.
Tehát ha bizonyítani tudod - az ebben az esetben akár több tízezer forintos - kárt, akkor azt a ptk szerint követelésedben érvényesítheted.
Keress meg egy ügyvédet, aki részletesen tájékoztat.
Előzmény: (mathesz 110615)
porszi
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
2011.02.18. 08:23
Nem semmi.
Nem tudom,ha a számlaszámodat megadtad volna nekik,hogy az út 25%-át pengessék át neked mi történt volna?
Lehet,hogy olcsóbb lett volna az az egy hét!?
Persze utólag okos az ember,és főleg nem feltételezi,hogy ilyen PARASZTOKKAL kerül kapcsolatba.
Pepc
32 élménybeszámolót írt
32
18 éve tag
2011.02.17. 23:31
A név nélküliségnek azért vannak hátrányai. Bárki bármit szavazhat. Különböző regisztrációval magára is. De azért összességében yo ötlet.
sipiattila
109 élménybeszámolót írt
109
16 éve tag
2011.02.17. 23:03
Ezt én is támogatom. Majdnem mint a vaterán?
Bár még csak kétszer szerveztem utat a fórumon, és azt is csak egy-egy napra, nekem csupa pozitív tapasztalatom van.
Ha valaki kap egy-két pozitív minősítést, az jelzésértékű.
És név nélkül: :-) angel79, imrel, hlaci, _tibi_ :-)
Korrekt, megbízható síbarátok.
Előzmény: (minerel 110726)
minerel
3732 élménybeszámolót írt
3732
18 éve tag
2011.02.17. 18:06
Lehet hogy kellene egy útitárs minősítő mint az aukciós oldalakon? :-)
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2011.02.17. 11:26
Ez felháborító, viszont nekem gyanús, hogy a két ember ugyanaz. Nagyon sok a hasonlóság a stílusukban, értem itt ezalatt a mondatszerkesztéseiket illetve a cselekedeteiket. Arra, hogy két emberből kettő se szó, se beszéd "lemondja" az utat, szerintem nagyon kicsi az esély. De hogy valaki ezzel szórakozzon! Sajnos sokan nem érzik át a döntésük felelősségét.
Idegenektől csakis az előleg - vagy akár a teljes ár - (hiszen ebben az esetben mindent 4 főre kellett kifizetni)lehet a megoldás.
A schladmingi utunkra én is kerestem útitársakat, volt is jelentkező, de szerencsére időben szóltak, hogy nem tudnak jönni. Ők még abban is partnerek voltak, hogy megpróbáltak maguk helyett keresni másokat. Viszont a szállásadót sem akartam hülyíteni, kb. 1 héttel az utazás előtt lemondtam a szállást. Tőlem egyik helyen sem kértek előleget (két külön szállás volt), de nem tudtam volna megtenni, hogy az utolsó napon mondom le vagy egyszerűen nem szólok, mint ahogy a jelentkezőim sem tették ezt velem.
Mathesz, sajnálom, hogy veled ezt történt, jó kis tanulság volt. "Az utitársjelöltek minősítését rátok hagyom" : BUNKÓ!
--
szabadesés
soosr
109 élménybeszámolót írt
109
16 éve tag
2011.02.17. 09:19
Üdv!
Az utolsó szervezett utunknál nálunk is lemondta az egyik személy az utat, szinte az utolsó pillanatban. Szerencsére volt előleg beszedve, de ettől függetlenül nem sikerült helyette senkit találni az idő rövidsége miatt, így a költség megnőtt.
Sokszor tapasztaltam már, hogy 20-an jeleznek biztosra, majd vagy 5-en megyünk, legyen ez síút vagy bármilyen más.
Az ilyenek miatt megy el az ember kedve a szervezéstől.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE