Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma

ÜZENETEK (508)Időben csökkenő Időben csökkenő
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.02.23. 15:30
A büféskocsis agymenésedet meg felejtsd el! Elhiszem, hogy az üvegtigris a kedvenc trilógiád, de a való életben nem úgy működik a dolog hogy oda tolom...

Mire egy mobil büfé beszerezné az engedélyeket (ha egyáltalán kap területhasználatot) 2 szezon elhaladna mellette...
Előzmény: (Skyman 111710)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.02.23. 15:27
A sísport egy drága dolog. Teljesen mindegy honnan nézzük. Aki síel és síelni jár, nem szeretném sajnálni. 1 percig se. Nem kötelező semmit sem megvenni, lehet vinni magaddal kaját meg piát! Jó étvágyat!

Nem értem mit nem értesz? Ez egy vállalkozás, beárazták a termékeket, és értékesítik. Ha ezen az árszinten van kereslet jól járnak, ha nincs rosszul, akkor majd valószínű megigazítják. Ennyi! Se több, se kevesebb!

Mit vársz? Hogy legyen olcsó a vendéglátás, mert te sajnálod a síelőket?

A kereslet határozza meg a kínálatot. Ez Eplényre is igaz! Ez kurvára nem bonyolult!
Előzmény: (Skyman 111710)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.23. 15:10
Rendben! Maradjunk annyiban, hogy annyira sokba kerül az egész létesítményt fenntartani, finanszírozni, hogy a síbérletek ára nem fedezi.

Megpróbálják a főzelékfaló menzán és a kemencés büfében a máshol amúgy fillérekbe kerülő kajákat 5X-ös áron eladni és ebből kiegészíteni a bevételt, behozni a veszteséget.

Amíg van, aki megveszi, amíg egy embert is le tudnak húzni, csinálják!

Mindenesetre tudjon róla mindenki, aki gyanútlanul készül síelni Eplénybe, hogy jobb ha visz magával enni-inni, ha nem akar nagyot csalódni.

2006 előtt olyan kis fabódé volt ott az ellenlejtő tetején, mint a kemencés büfé. Tudtak kedvező áron mindenkinek tetsző ételt-italt kínálni. Most is elég lenne egy olyan kis büfé, nem kerülne többe. A fűtött Holle Anyóba meg menjen, akinek semmi sem drága. Hozzáállás és szervezés kérdése. A szerényebb sípályákon ma is így működik.

Sörapu először szépen elmagyaráztad a Holle Anyó egységének a működését és költségeit, de a továbbiakban nem tudsz pártatlanul hozzáállni a kérdéshez. Rendben, értettem: Az és úgy legyen annyi, kerüljön annyiba!
De egy kis fabódénak vagy lakókocsinak 2 foglalkoztatott személlyel messze nincs ennyi költsége, amit felsoroltál. Az országban minden piacon működik számos büfékocsi, Eplénybe is oda lehet húzni legalább egyet. A faluban lennének szerényebb emberek, akik szívesen üzemeltetnék.

Meglenne a választási lehetőség és többet senki nem fújna a Holle Anyó horror áraira!

A kutya azonban sajnos ott van elásva, hogy ha megnyitnának egy kedvezőbb árfekvésű fabódét, vagy lakókocsit, akkor a Holle Anyó és a kemencés büfé elől elszippantaná szinte az összes vendéget és fölkopna az álluk!

Hogy ez Nektek fogyasztóknak, vendégeknek miért fáj ennyire az teljességgel érthetetlen!

Valamelyik társunk azt írta, hogy a büfékocsin nagyot nevetett. Nevessél! Keresd a pénzt a munkáddal aztán dobd ki az ablakon! Én pedig ezen nevetek. De inkább sírok, szánakozok, mert van bennem annyi együttérzés, hogy sajnáljam az ilyen szegény sorsú embertársaimat.
szanyi
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2011.02.23. 14:03
Ezt ki mondta neked, hogy nem lehet mondjuk a virsli árát azért feltolni, mert a többi részlegnek megnövekedett költségei vannak?! Egyben kellene nézni a sípályát, mint vállalkozást. A teszkóban sem reklamálsz a különböző árrések miatt.
Szólni kéne, hogy telepítsenek teszkót a sípálya aljába! Fasza biznisz!
Előzmény: (Skyman 111698)
szanyi
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2011.02.23. 13:53
Ez jó! Használati utasítás: pofazacsiban összerázandó! Kávészemeket elrágni, a forróvizet szívesen töltöm az arcokba!
Előzmény: (huligan 111680)
szanyi
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2011.02.23. 13:51
Szkita1!
De jó, hogy begépelted helyettem ennek a sok elmeháborodottnak! Ez már vicc kategória! A büfékocsin fél órát röhögtem! Mindenkit tájékoztatnék, hogy ár nem a miénk a gyár!!!! Az az idő -hál' Istennek-már elmúlt!!!!
Előzmény: (Szkíta1 111700)
Szkíta1
709 élménybeszámolót írt
709
13 éve tag
2011.02.23. 13:39
Szerintem menthetetlen vagy.
Egyszer már létrehoztak egy ugyanolyan színvonalút csak közelebb és olcsóbban. 40 évig tartott, aztán megbukott...
Szerintem ha elméletben ilyen jól megy béreld ki az éttermet raktárakkal (kb. 300-400 méter) 12 hónapra korrekt áron (amin az építtetőnek szerény haszonnal megtérül) és üzemeltesd 3 hónapig.
Menj el a sparba, vedd meg a virslit.
Szállítsd Eplénybe.
Főzd meg (előkészítő, szakács, energia)
Szolgáld ki a vendéget (pultos, pénztáros)
Vigyázz a szemét még ketchupot és mustárt is kérni fog, kenyérről nem is beszélve!
És fűts be neki, mert fázni fog (energia)
Vidd vissza a tálcáját, általában nem teszik (konyhalány)
Mosogass el, mert mindenki tiszta tálcán és edényből kíván táplálkozni (mosogató lány).
Tarts nyitva 12 órán keresztül, de ne zárj be este 9-kor, mert akkor mások lecsesznek, akik még ott dajdajoznának. (11 előtt nem indulsz haza, mert rendet kell hagyj, hogy másnap időben ki tudj nyitni)
Reggel 9-kor nyit az étterem. 7-re ott kell legyél, hogy még időben megfőzd a szaros virslid, tehát 5-re mész vásárolni a sparba.
A vendégeid fogják "lelakni" a sípálya rötyiét, tehát abba is be kell szállnod és minimum egy takarítónő is kell.
Vízdíj, csatornadíj...stb.
Ja és adjad spar áron! Tényleg mindannyian szeretnénk, csináld már meg légyszíves!
És ha megcsinálod, még tuti a te pofád fogja a kedves kuncsaft beverni, mert 2 óra alatt jutott a virslijéhez (túl nagy a tömeg).
És ekkor, de csakis ekkor, amikor egy fityinget sem kerestél (ergó nem tudtad fizetni a bérleti díjat), menj a sípályához és add elő nekik hitelesen, mekkora üzlet lenne, ha duplájára bővítenék a helyet, mert azt is kibérelnéd.
Mennyiért? INGYÉRT!
Szerintem lassíts koma!
Előzmény: (Skyman 111695)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.02.23. 13:31
Az a baj, hogy meg sem akarod érteni amit leírtam. Ha odahúz valaki egy büfékocsit annak fizetni kell helypénzt, áramot, vizet, szennyvizet, vagy 5 féle adót, járulékokat, ha szól a zene jogdíjat, üzemanyagot, gázt és sorolhatnám. Hidd el nem vagy lehúzva! Az osztrák élelmiszerüzletek árai hasonlóak a hazaiakhoz, az árak az osztrák büfékben mégis duplájába kerülnek mint Eplényben.
Előzmény: (Skyman 111695)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.23. 13:28
Sörapu hozzászólása teljesen rendben van. Ez így világos, megérthető, elfogadható. Itthoni körülmények között, jól ismerve a helyi viszonyokat és a kifejezetten olcsó beszerzési lehetőségeket sokkal értetlenebbül áll az ilyen árak előtt, mint külföldön.

Főleg, hogy fizikai akadálya nincs annak, hogy beálljon egy profi büfékocsi a parkolóba kedvező árakkal.

2006 előtt nagyon kedvező árak voltak az Eplényi sípálya büféiben, fogyasztottunk is rendszeresen! Nagyon finom melegszendvicseket és forró teát lehetett kapni.

Tudom, hogy akkor nem ilyen volt a pálya, a felvonó, a hó de arra a síbérlet ára vonatkozik. Az étkezési lehetőségeket ezzel ne kapcsoljuk össze!
Előzmény: (Sörapu. 111668)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.23. 13:13
Nem egy alkalommal járunk Eplénybe síelni, hanem 20-30 napot egy szezonban, pedig messzebb lakunk.
Hetente 1-2 alkalommal járunk bevásárolni nagyobb hipermarketbe, mint mindenki más. Tisztában vagyunk azzal, hogy minek mennyi az ára és ha 5X-ös áron kínálják azt már nem is esne jól megenni. Csupán az ember jóérzése miatt.

Ausztria messze van, egy idegen ország, ahová legtöbben csak 4-5 napot vagy egy hetet engedhetnek meg maguknak évente. Ott is vannak élelmiszerboltok és kávéautomaták, de teljesen más, ha ott egy ilyen alkalommal veszünk meg valamit drágábban, mint Magyarországon, ahol pontosan tisztában lehetünk a helyi viszonyokkal és árakkal.

A Holle Anyó az éttermi színvonaltól nagyon messze van. A kínálatot tekintve inkább büfének mondanám, de maximum főzelékfaló ételbárnak, amit Pestről jól ismerhetünk.

Az élet legtöbb területén az emberek megoldják helyben a kedvező árú, jó minőségű étkezési lehetőség megteremtését.. Ahol pedig le akarják húzni őket, ott megjelenik a konkurencia és nem engedi.

Az kellene, hogy ide álljon a parkolóba minden nap egy jól felszerelt büfékocsi és kínáljon emberi áron mindent.
Mielőtt elkezdene mgy és Szkíta1 hőzöngeni meg háborogni, nem a saját kis étkezésemet akarom ezzel megoldani, hanem maga az elv és az eljárás felháborító!

Csak nézni rossz, ami itt folyik ezen a téren. Jóérzésű emberben ez fizikai fájdalmat kelt.

Kedves Szkíta1 csak tisztázzuk: Az a birka, aki tűri, hogy minden alkalommal piszokul lehúzzák és nem szól egy szót sem, hanem továbbra is ott vásárol.
Ne mondja itt senki, hogy neki nem számít a pénz, kerül amibe kerül megvesz mindent, mert akinek valóban nem számít, az be nem tenné Eplénybe a lábát, de még erre a fórumra se kattintana.

Az itthoni, hazai megoldásoknak az lenne az értelme, hogy létrehozunk a külföldihez hasonló jó körülményeket helyben, közelebb és kedvezőbb áron.

De ne mindig az Európában legdrágább Ausztriával hasonlítgassunk. Mire föl? Szlovákiában és Szlovéniában is akkora síterepek vannak, hogy Eplény eltörpül mellettük minden tekintetben, mégis jóval kedvezőbb áron meg lehet ebédeli az ottani Hüttékben.
Szkíta1
709 élménybeszámolót írt
709
13 éve tag
2011.02.23. 12:16
A holle Anyó teraszai fűtöttek (temperáltak) és úgy tudom ott lehet hozott anyagból dolgozni...
2*4 asztal, azaz 50-60 ember elfér ott is. Az egyik dohányzó, a másik nemdohányzó. Dohányt nem árulnak, tehát azt csak hozott anyagból lehet szívni!
Előzmény: (huligan 111685)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.02.23. 12:03
Így van, Ausztriában és Svájcban találkoztam már ilyen (fapados) megoldással, egy hüttén belül elszeparálva vagy mellette, valószínűleg a gyerekcsoportokra és a nagycsaládosokra gondolva. Biztos vagyok benne, hogy ha egy terep fejleszt egy idő után ez a lehetőség is megvalósul!
Előzmény: (minerel 111682)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2011.02.23. 11:58
Igen utólag én is belegondoltam, hogy sípályákon tényleg nem sok helyen van ilyen lehetőség de az utóbbi bejegyzésem szerintem jó megoldás lehetne.
Előzmény: (huligan 111681)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2011.02.23. 11:57
Kellene egy fapados un. winterraum-ot létrehozni pár asztallal és probléma megoldva. Aki akar "normális" körülmények között ehet-ihat az étteremben az adott árakon aki nem az igaz, hogy fapados körülmények között de melegben megpihenhet, megkajálhat egy kis helységben. Szerintem a későbbiekben ez kivitelezhető lenne.
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.02.23. 11:56
Minerel, több száz hüttében jártam már, sehol sem nézik jó szemmel, ha hozott kaját eszel, kivéve ott ahol jelzik. Ha melegedni mész, nem érdekli őket, de telt ház esetén ne foglald a fizetővendégek helyét!

Mind ketten tudjuk, hogy a menedék ház egy másik forgatókönyv...

Ha meg már magyarkodunk, akkor van egy kiskapu: megveszed a legolcsóbb folyadékot és megeszed hozzá a szendvicsed, senki nem fog rád szólni.
Előzmény: (minerel 111679)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.02.23. 11:51
Egyébként lehet az elégedetlen vevőknek valami hasonló árlistát kellene készíteni:

2 dl kakaó 100 Ft - helyben készítve és felszolgálva + 450 Ft
1 pér virsli 150 Ft - helyben készítve és felszolgálva + 450 Ft

Az alap ár az alapanyagra vonatkozik, nyersen, zacskóban elvihető!
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2011.02.23. 11:47
Én csak a "ne egyél bennt"-el vitatkoznék. Szerintem egy téli kinti szabadidős tevékenységet biztosító terepnél elvárható, hogy a vendég melegedhessen és esetleg a szendvicseit bent elfogyaszthassa. Ezt megint csak az Ausztriában lévő hegyi menedékházak -ahova az átlag turista se nagyon jut el és a vízért is fizetni kell- nem nehezményezik, szerintem függetlenül a megtehetik vagy nem státusztól.
Szóval a profit egy dolog a hozzáállás egy másik...
Mellesleg Eplény törekszik arra, hogy 365 napos vendéglátása legyen azzal, hogy nyitnak a kerékpározás felé is. Tehát nyáron ha arra bringázok bent megihatom a sörömet de a banánjaimmal menjek ki....
Előzmény: (huligan 111675)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.02.23. 11:40
Még valami!

550 Ft-ba nem a kakaó kerül, hanem a lehetőség, hogy vehetsz egyáltalán!!!!
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.02.23. 11:37
Sörapu jól írja!

Szezonális vendéglátás, semmihez sem hasonlítható! Kitettség, rövid üzemidő, rengeteg plusz költség... 550 Ft 2 dl kakaóért nem tartom egyáltalán soknak. Akik nem vállalkoztak még, azoknak fogalmuk sincs, hogyan néz ki egy üzleti (pénzügyi) modell... (bármilyen területen)


Szezonális vendéglátásban az alapanyag ár a legelhanyagolhatóbb költség (fajlagosan)!!!

És teljesen jogos, hogy ne egyél bent!

Az hogy Ausztriában van egy-két vendéglátó egység, ami engedi a pikniket az egy dolog! Ők megtehetik!
Előzmény: (Sörapu. 111668)
Szkíta1
709 élménybeszámolót írt
709
13 éve tag
2011.02.23. 11:18
Olvasd el kérlek az inkriminált személy üzenetének - mely a reakciókat kiváltotta - első bekezdését. A birkázás ennek a mondatnak szólt...
A többi vélemény pedig a többi bekezdésnek.
Ja, és elszámoltam tízig
Előzmény: (mitro 111660)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.