Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

HONDA KUPA Donovalyban

ÜZENETEK (86)Időben csökkenő Időben csökkenő
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2015.01.25. 22:01
Rengeteg a kérdés, és a legtöbbre nincs olyan válasz, amely mindenkinek egyformán megelégedésére szolgál. Egy biztos: abban senki sem kételkedhet, hogy a szervezők mindent megtesznek a nap sikeréért. Úgy látom, az időjárás is mellétek áll: napok óta tegnap este láttam először 0 fok alatti értéket az élő kamerák hőmérőjén. Jó időt, sok havat, mosolygós gyermekarcokat!
Előzmény: (skioutlet 178628)
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2015.01.25. 21:43
Ez egy nagyon korrekt válasz, ami alapján egy percig sem kételkedem a verseny sikeres lebonyolításában. Évek óta kacérkodunk a Honda kupával, eddig csak a távolság tartott vissza tőle. Most már hajlandóak a gyermekeim hajnalban felkelni, így valószínű ott leszünk. A nevezés elmegy. Csak gratulálni tudok azért a sok önzetlen munkáért, ami egy ilyen verseny lebonyolításával jár.
Sok sikert még hosszú-hosszú éveken át.
Előzmény: (skioutlet 178602)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2015.01.25. 20:38
Nem véletlen az átgondolt versenykiírásunk! Mivel a versenyzői leigazoltság elektronikusan nem dokumentált, így ez nem ellenőrizhető. Megjegyzem: azért, mert valaki leigazol, akkor már jól is síel ?

Ezzel kapcsolatban is van egy régi ( kb. 10-12 éves ) jó sztorim: Apuka benevezte gyermekét versenyünkre. Mivel a gyerek a MSSZ rangsorában szerepelt, jeleztük felé, sajnos gyermeke nem indulhat. Kiderült: egyszer elindult csemetéje egy MSSZ versenyen, ezért valahogy bekerült a rangsor legvégére. Apuka jogi útra keverte az ügyet, részünkről persze semmi gond, mert apuka aláírta: elfogadja a versenykiírásunkat. Mint kiderült szegény gyereket apukája egyszer valahol benyomta az egyik MSSZ versenyre, úgy, hogy nem volt leigazolva. Jót akart a szervező, jót akart az apuka, aztán harag lett belőle. Na, azóta különösen igyekszem figyelni a versenykiírásunk betartására - amennyire lehet:)

A MSSZ honlapján itt megtekinthető az alpesi rangsor, minden adattal. Tehát EZ ellenőrizhető!

Alpesi rangsor 2013/2014:
http://www.hunski.hu/uploads/editors/ANTI%20ANYAGAI/Alpesi_Rangsor_2013-2014.pdf

Magyar Kupa végeredmény:
http://www.skihungary.hu/uploads/editors/2013-14_MK_%20v%C3%A9geredm%C3%A9ny.pdf

A kérdés felvetésed másik felére:
Sok verseny van a leigazolt versenyzők számára. Az amatőrök számára ez az egy verseny, mely nem keveredik az igazán rendszeresen versenyre járókkal és emellett ráadásul országos.

Persze bárkinek jogában áll, olyan versenyt szervezni amilyet akar. Ehhez egyrészt szponzor kell és nem mellesleg egy szervező csapat!

Cégünk részéről támogattunk sok gyermek síversenyt ( a Diák Olimpia főtámogatói voltunk évekig ) de névadó szponzorként cégünk túl kicsi:(

Még egy észrevétel- írod: nyilatkozzon a szülő, tagja-e síegyesületnek gyermeke?

És ha nem tagja síegyesületnek, csak mondjuk egy sima síiskolába jár? Akkor ő indulhat vagy nem - szerinted?


Jó éjt!
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2015.01.25. 20:20
Valóban ez az alapprobléma, hogy a Magyar Síszövetség honlapján is csak a tagszervezetek listája van fent, de az ezekhez tartozó leigazolt versenyzők neve és tagsági száma nincs. Így tényleg nem ellenőrizhető, ki amatőr, és ki nem. Esetleg lehetne a jelentkezési lapon egy ilyen kérdés, hogy a jelentkező tagja-e valamely síegyesületnek. A továbbiakban a lebonyolítás semmit nem változna, csupán az értékelésen kellene módosítani annyit, hogy külön rangsorolják az egyesületi keretek közt síelő gyerekeket, és külön a valódi amatőröket. Ez persze egyrészt kétszer annyi első díjat jelent, vagyis anyagi problémákat is felvet, másrészt a nevezési lapot kitöltő szülő becsületére van bízva, hogy igaz választ ad-e a kérdésre.
Előzmény: (skioutlet 178602)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2015.01.25. 15:32
Kedves Szülők! Gondolkodjunk együtt!

Először is köszönöm az észrevételeket!

23 éve szervezzük ezt az amatőr versenyt. Már többször módosítottunk a versenykiírásunkon annak érdekében, hogy tényleg amatőr maradjon a verseny.

Nézzük sorba a felvetéseket:

1. Részt vevők kérdése:

Jelenlegi versenykiírásunk szerint:

„A versenyen részt vehet minden magyar állampolgárságú gyermek, kivéve:
- akik szerepelnek a Magyar Sí Szövetség 2013/14. évi alpesi rangsorában
-  a 2013/14. évi Magyar Kupa versenysorozat első hat helyezettjei.”

Valójában ez egy folyamatosan visszatérő kérdés. Most már olyan szigorú a kiírásunk, hogy lassan több a „kitiltott” gyermek ( kb. 140-150 fő ) mint a célba befutó! Többször kértük e kérdést jogosan felvető szülőket, adjanak írásbeli javaslatot annak érdekében, hogy miként lehetne az ügy érdekében tenni. Ekkor derült ki, hogy nincs hiteles ( interneten elérhető ) adatbázisalap további szűrésre. Illetve annyit lehetne csak tenni, hogy minden gyermeket „kitiltani” aki a Magyar Kupa versenysorozaton elindult vagy az eddigi első hat helyezett helyett mondjuk az első 15 helyezettet szűrjük. Ezt is megvizsgáltuk: sajnos alig maradna gyermek aki indulhatna. Volt olyan felvetés is, hogy aki versenyünkön egyszer már dobogós helyet ért el, többet ne indulhasson versenyünkön ( ez legalább követhető lenne ).

Jómagam, mint szülő is érintett vagyok e kérdésben, hiszen legkisebb lányom egyáltalán nem szokott pályában sízni, nem jár síiskolába és bizony megelőzik mások, pedig igen sokat síel velem (síedző az egyik végzettségem és egy síiskolának voltam a vezetője 13 éven át). Szerencsére, nekünk mint szülőnek sikerült megértetnünk gyermekeinkkel a „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!” elvét ( tavaly egyébkén csak harmadik lett. ). Középső gyermekünk mozgáskorlátozott, örülünk, hogy járni tud, ha nehezen is de tud futni, síelni. Soha nem közelítette meg a dobogót, mégis mindig boldogan értünk haza.

Versenyünkön minden gyermek kap névre szóló oklevelet, minden gyermeket kihívunk és átadjuk az oklevelét. Ezen felül minden gyermek egyformán kap a HONDA-nak köszönhetően értékes nyereményt ( még azok is, akik csak elindultak, de nem értek be a célba ). Három évvel ezelőtt, a 20. versenyünkön minden rajtoló ( ! ) kapott serleget.

Kérem az olvasókat mutassanak még egy ilyen versenyt!

2. Pálya hossza:
Ezek szerint van olyan amatőr gyermek akinek a pálya túl rövid. Nekünk az a célunk, hogy a gyerekek sikerélménnyel és egészségben térjenek haza. Ha a rajtot fentebbről indítanánk, valóban hosszabb lenne a pálya, csak ott van egy meredekebb letörés, kanyarral. Biztos sokan élveznék ezt is, de nekünk az igazi amatőrökre is gondolnunk kell! Volt olyan gyermek ( több alkalommal is ) akit a verseny közben kellett fellökni a versenybírónak. Olyan őrületes tempóban ment a váratlan versenysokktól nyíl egyenesen - sajnos semminek nem nekimenve, ami megállította volna - hogy a súlyos baleset elkerülése érdekében ezt kellett tennie a versenybírónak. Sok olyan szempont van amit nekünk szervezőknek kell átgondolnunk, másoknak eszükbe sem jut(hat).

3. Díjátadó hossza:
Szinte minden más versenyen csak az első 3-6 helyezett eredményét hirdetik ki. A mi versenyünk ebben is más, az amatőr jelleg megőrzése miatt. A díjkiosztón MINDEN gyermeket kihívunk, hogy megkapja a tapsot, a névre szóló oklevelét. Értem én, hogy van akinek ez hosszú ideig tart ( főleg, ha több gyermeke van) de a gyerekek ezért ( is) jönnek újra és újra vissza. Ettől a hagyománytól semmiképpen nem térünk el! Azon elgondolkodhatunk, miként lehetne egy kicsit felgyorsítani az eredményhirdetést.

Még néhány dolgot megosztok:

1.
Minden év hoz újabb kérdéseket! Most éppen azzal a jogi kérdéssel szembesültünk, hogy valóban diszkriminatív-e jogi értelemben a kiírásunkban a „ minden magyar állampolgárságú gyermek” kitétel. Kíváncsian várjuk az EU szakjogászok állásfoglalását. Később, ezt figyelembe véve még az is lehet, hogy jövőre változik a kiírásunk.

2.
Nagyon sok tapasztalat, élmény, sztori összegyűlt az elmúlt 23 év alatt kis csapatunkban. Ezeket az információkat nagyon szívesen megosztjuk bárkivel, aki hasonló rendezvényt szeretne szervezni.

3.
Idén először látom a DiákOlimpia alpesi sí versenykiírásban:
„...egyesületi sportöltözék viselése nem engedélyezett! (lásd Magyar Diáksport Szövetség 2014/2015.
tanévi Versenykiírás „Általános szabályok 12/g. pontja” szerint.”
http://www.skihungary.hu/uploads/editors/S%C3%AD_Alpesi_od_kiiras2014_20152.pdf

Ezt a kitételt a jog megengedi. Jövő évi verseny kiírásakor nekünk is fontolóra kell vennünk ezt a kitételt, de ekkor pedig lehet, hogy sok síiskola úgy dönt majd, inkább nem jönnek, mert nem telik minden szülőnek két síruhára, kétévente.

Akkor pedig marad a verseny egy családi futam. Gyermekeim ekkor is jól fogják érezni magukat!


Ui:
Ezúton szeretném megköszönni azoknak a szülőknek a fáradtságát, akik többször hosszú levélben fejtették ki pozitív véleményüket és köszönetüket ( évenként 4-7 ilyen köszönő levelet kapunk a verseny után). Ez számunkra nagyon fontos, mert erőt ad a jövőre nézve, azon felül, hogy jól is esik kis csapatunk minden tagjának.

Természetesen nemcsak örömmel, hanem köszönettel vesszük a továbbra is a jobbítani szándékozó észrevételeket és kritikákat!

Szeretettel várunk minden gyermeket:
http://skioutlet.hu/hirek.php?kod=149

Nevezési lap:
http://skioutlet.hu/images/nevezesi_lap_2015.pdf

A sok "cuki" sajtóbeszámoló közül pedig itt egy:
http://tv2.hu/musoraink/aktiv/122032_cuki_manok_a_sipalyan.html
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2015.01.25. 14:01
Igen, mi is ettől tartunk. Mármint, hogy az amatőr versenyen leigazolt síelők is indulnak. Ez a versenykiíráshoz nem lenne méltó. Mindenesetre mi tervezzük az indulást 3 gyerkőccel. De kell-e majd magyarázkodnom a gyermekeimnek?
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2015.01.24. 21:43
Természetesen leírom, ha érdekel, csak nem akartam vele untatni senkit.
Az egyik problémájuk a pálya rövidsége volt: a kicsiké rendben volt, de a nagyoké szerintük túl rövid volt, és elég lankás részen volt kitűzve. Persze előtte egy hétig a Nova Holán síeltek, nyilván ahhoz viszonyítottak.
Ami még nem tetszett, az az eredményhirdetés hosszúsága volt. Értem én, hogy mindenkit név szerint ki akarnak hívni, megajándékozni, de felnőttként is próbára tette a türelmünket, hogy végigvárjuk, a gyerekeknek meg még nehezebb volt. Persze az a mi egyéni ,, pechünk", hogy 3 gyerekünk 3 különböző korosztályban versenyzett, így tényleg végig kellett várnunk.
Az is kedvét szegte sokaknak, hogy bár ,,amatőr" síversenyről van szó, előfordult, hogy az első 5-6-8-akárhány helyezetten teljesen egyforma sínadrág és síkabát volt, láthatóan egy sportegyesület egyenruhája. Nehéz megmagyarázni a gyereknek, hogy akkor ők most hogy is lehetnek amatőrök, illetve mennyire azok...
A gyerekeim más területen versenysportolók, az ő szakágukban is van a versenyzői kategórián kívül szabadidős (vagyis amatőr) kategória - és sajnos gyakori tapasztalat, hogy az egyesületek ezt nem tartják be, hanem versenyzőket indítanak ezekben a futamokban is, így az amatőröknek semmi esélyük nincs. Felnőttként tudja az ember, hogy ez az egész nem a nyereményről és a helyezésről szól, de a gyerek berzenkedő igazságérzetét nem könnyű elcsitítani, pláne akkor, ha nem vagyok biztos benne, hogy alaptalan, amit érez.
Mindezek mellett tényleg becsülöm az összes szervező áldozatos munkáját, és bízom benne, hogy sokan nagy örömüket lelik majd az idei versenyben is.
Előzmény: (Chopoker 178560)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2015.01.24. 20:31
Bocs, de ezt, ha már leírtad, illene valamivel indokolni is...legalábbis szerintem úgy "sportszerű"!
A szervezőknek meg kell adni az esélyt a "védekezésre", vagy ha bármit is elhibáztak, tanulhassanak/tanulhassunk belőle.
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2015.01.24. 20:19
Sajnos vegyes érzelmekkel távoztunk tavaly erről a versenyről. Így a gyerekeim egybehangzó döntése értelmében, bár aznap épp ott leszünk, nem nevezünk. Nem a helyezés miatti csalódás mondatta ezt velük, mert dobogóra állhattak, de mégsem tetszett nekik annyira, hogy újra menni akarjanak. Mindettől függetlenül sok sikert kívánok a szervezőknek és az indulóknak is!
Előzmény: (skioutlet 178532)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2015.01.23. 13:21
Két kedvcsináló film:

2014
http://www.hirek.sk/video/20140210195000/Gyerekeknek-tartottak-sibajnoksagot-Dovalban.html

2013
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
&index=1


Nevezzetek versenyünkre!
http://www.skioutlet.hu/hirek.php?kod=149

Mozgó webkamera:
http://www.skioutlet.hu/hirek.php?kod=161
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2015.01.22. 00:13
Most sajnos a verseny idejében nem járok arra, de ennek ellenére jó versenyzést, sok sikert kívánok!

Csabor az élvezeti síelő
Előzmény: (skioutlet 178362)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2015.01.21. 15:33
Friss hólepel Donovalyban, közeleg a lehűlés!

Nevezettek versenyünkre:
http://www.skioutlet.hu/hirek.php?kod=149

Mozgó webkamera:
http://www.skioutlet.hu/hirek.php?kod=161
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2015.01.05. 08:24
2015. február 7-én megrendezzük a magyar amatőr gyermek síversenyt:
http://www.skioutlet.hu/hirek.php?kod=149

Nevezési lap:
http://www.skioutlet.hu/images/nevezesi_lap_2015.pdf

Egy aranyos beszámoló versenyünkről:
http://tv2.hu/musoraink/aktiv/122032_cuki_manok_a_sipalyan.html

Aki még nem volt rendezvényünkön itt kap további részletes sajtóbeszámolót ( videó, képek, cikkek ):
http://www.skioutlet.hu/hirek.php?kod=140
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2014.11.07. 15:27
A most következő télen már huszonharmadszor (!) rendezzük meg országos gyermek síversenyünket. Kifejezetten amatőr síző gyermekek ( profik kizáratnak ) számára megrendezésre versenyünk újra Donovalyban kerül megrendezésre.

A napi 5 eurós kedvezményes napijegy, a minden gyermek számára átadásra kerülő komolyabb ajándékok, - no és a jó hangulat egyre több családot csábít erre a napra!

A tavalyi versenyről kellően tartalmas sajtóbeszámolók találhatók meg az előző bejegyzésemben.

Versenyünkről részletek itt:
http://www.skioutlet.hu/hirek.php?kod=149
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2014.03.03. 08:27
Idén februárban már 22. alkalommal rendeztük meg amatőr gyermek síversenyünket. A sajtó széles érdeklődés is bizonyítja, hogy az ilyen típusú versenyekre szükség van:

Sajtóbeszámolók, képek, eredmények itt:

http://skioutlet.hu/hirek.php?kod=140

Jövőre újra Donovalyban rendezzük a versenyt:

HONDA KUPA 2015. február 7.

A versenykiírásunkon nem szigorítunk, marad a kiírás azon része, amely nagy eséllyel biztosíthatja( nyilvános, interneten megtalálható dokumentumok alapján ellenőrizhető módon ) az amatőr jelleget.

A versenyen részt vehet minden magyar állampolgárságú gyermek, kivéve:

- Akik szerepelnek a Magyar Sí Szövetség 2013/14. évi alpesi rangsorában

- A 2013/14. évi Magyar Kupa versenysorozat első hat helyezettjei.
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2014.02.10. 19:39
Csak a "gratulation" kifejezés méltó az egészhez. WFeri
Előzmény: (skioutlet 169317)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2014.02.10. 19:29
7:17-től egy két és félperces, aranyos film a versenyről:

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/143876_tenyek_teljes_adas_2014.02.09._vasarnap_-_1..html

További tv felvétek is lesznek.
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2014.02.10. 15:33
Köszönjük!

Több televíziós stáb is forgatott, majd azt is idelinkelem, amikor elérhető lesz.

Fényképek:
https://picasaweb.google.com/113658198803689385291/HONDAKUPA2014?noredirect=1
Előzmény: (Pulmy 169265)
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2014.02.10. 11:45
Profi,gördülékeny szervezés és lebonyolítás volt. Gratulálok.
Előzmény: (skioutlet 169052)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.