Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Skiarena Wildkogel (Neukirchen-Bramberg)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Pension Alta Vista - családias panzió Wildkogel-Arena közvetlen közelében
ÜZENETEK (29)Időben csökkenő Időben csökkenő
Csősz
99 élménybeszámolót írt
99
15 éve tag
2013.12.26. 16:55
Aki a Wildkogelen síel, óvatosan fogyasszon alkoholt, a rendőrök rendszeresen a parkoló kijáratánál ellenőriznek (szondáztatnak) a délutáni időszakban.
gaborkozma81
10 élménybeszámolót írt
10
11 éve tag
2013.12.06. 19:20
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hóágyúzzák-e a szánkópályát?

Előre is köszi!

Üdv.
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2013.03.17. 19:26
Ma remek időben, kitűnő havon, fantasztikusat síeltünk. Fejemben még benne volt a tegnapi (mai) talpas összejövetel másnapi hatása, de ennek ellenére jól éreztem magam. Hiába jött ki az előző napok minden idegeskedése, fáradtsága, szinte alig csúsztam csukott szemmel.
Részletes beszámoló felépülésem után.
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2013.03.16. 11:01
Első Menyasszonyom legkedvesebb terepe! Mi eddig többnyire gyönyörű napsütéses időt fogtunk ki. A pályarendszer gyakorlatilag teljes egészében átlátható. Szálláshelyünk a Jaga Hans'l, pályaszállásnak mondható, cca 100 m a kabinos aljától. És gyönyörű az "új templom" (a 13. században épült!), amiről a falucska a nevét kapta. WFeri
Előzmény: (gyf 157438)
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2013.03.16. 05:39
A tegnapi napra Wildkogel lett a cél. A völgy zöld volt, kivéve a szánkópálya fehér csíkja. Fent a hegyen minden fehér és 25cm friss hó. A reggeli órákban nagyon ködös volt és botorkáltunk, de amint kisütött a nap, mindenki visszakapta a sítudását.
Nagyon széles csapatós pályák vannak, közöttük mélyhóparadicsom. A sok kék átkötő szűk, de teljesíthető.

Szép időben visszajönnék.
tuja
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2012.01.30. 20:54
Sziasztok! Én a múlt héten voltam Neukirchenben a családdal. Végre jókor, jó helyen! Hó bőven volt, de az első nap leesett még egy fél méter. Aztán 3 nap ragyogó napsütés! A pályák rendben voltak, bár én többnyire a pályán kívül a mélyhavat gyúrtam. Szerintem a síhinta jól ki van találva, mindenki megtalálhatja a kedvére való részt. A kezdőknek persze résen kell lenniük, van néhány meglepetés: pl amikor a térképen kéknek jelölt 6-os pálya átmegy feketébe... Ködben, hóesésben nehéz megtalálni az elkerülő leágazást, ha valaki nem figyel, küzdhet a lejtővel! Persze vannak ennél nagyobb, komolyabb síterepek is, ha valakinek ez a helyi 50km nem elég, az talál a környéken többet. Mi négy napig síeltünk itt- én még a negyediken is találtam magamnak új részeket.
A Ludwighausban szálltunk meg. Nem azt kaptuk, amit vártunk. Sokkal többet! Akciós (tényleg verhetetlen!) árak, udvarias, magyar személyzet, remek ételek! Nem egy ötcsillagos luxusszálló: néhol bizony kopott a kárpit, recseg a parketta, a szauna mellett nincs jakuzzi, de nem zavart, mert a személyzet mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Pályaszállás. Na, ilyet már sokszor olvastam, de Ausztriában ezt óvatosan kell kezelni. Tény: a pálya a ház előtt ér véget. A kabinos felvonóhoz a ház elől jár a síbusz. A ház mögött pedig a kezelt, jól kitáblázott sífutó pályára lehet csatlakozni. Kipróbáltuk azt is. Többnyire sík, kezdőknek, idősebbeknek ideális. Egy profinak nyilván unalmas, de a profik nyilván nem itt edzenek.
Összeségében ajánlom a helyet azoknak, akik szeretnek síelni, sífutni, szánkózni (hoppá: 15 km kivilágított szánkópálya!), szeretnek jókat enni, barátságos helyen megszállni, és a pénzükért a legtöbbet kapni!
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.04.21. 20:08
Én is szeretném friss hóval.. csak szezonban nincs annyi időm, ha meg igen, akkor jobban megyek a gleccserre vagy Weißsee... :)
Mindenesetre a mostani időjárásban már nem ajánlom itt a környéken, igaz keddtől jön egy kisebb lehűlés, némi friss hó is elképzelhető!


https://www.sielj3000meteren.hu

Ski 4Ever
Előzmény: (Sörapu. 117863)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.04.20. 21:02
Nagyszerű! Jövőre ezt is kipróbáljuk! (Csak fogyjon nyáron a sör!)
Előzmény: (Stani 117862)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.04.20. 20:00
Kis délelőtti síelésre Wildkogelre esett a választás. Előző nap Kitzbühelen gondolkodtam, de mivel a Resterhöhén nagyon limitált a kínálat, ráadásul egészen a Pass Thurnig fel kellett volna autókázni, hiszen a Hollersbachtól induló Panoramabahn kabinos már nem üzemel, így a választás Wildkogelre esett.
Az idén épült brambergi Smaragdbahn már nyári álmát alussza, így Neunkirchenből lehet beszállni. Lenn a völgyben rövidujjúban sütkérező turisták és ide-oda cikázó kerékpárosok. A kabinos előtt néhány síelő emlékeztet arra, hogy itt még síelhetünk, na nem a völgyben, hanem fenn.
A kabinost csak úgy süti a Nap; zöldellő, virágokkal tarkított rétek felett libegünk felfelé; hónak egy nyoma sincs. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha nyári síelésre menne. Ez a hegy déli oldala, így közvetlen a csúcs (2100 m) alatt sincs hó, csupán egy-kettő hófolt, mutatóban.
A hegy túloldala már bizalomgerjesztőbb, bár téliesnek ezt sem nevezném; alaposan munkát végzett a napsütés. A még tegnap üzemelő hatüléses Pfeifferköpfl zárva van. Ami még megy: négyüléses Ganseralm, két felső rövid tányéros (gyakorlóliftek) és a Braunkogellift csáklyása.
A lejtők a reggeli órákban még kemények, aztán gyorsan felfirnesednek. A Ganseralm melletti 3-as pályán nem ártott figyelni, különösen a letöréseknél, mert könnyen előfordulhatott, hogy aki nagy svunggal jött az a letörés után gyepen találta magát :)
4-es lejtőnél ugyanez, de alapjáratban mindkettő kellemesen síelhető (még).
A Braunkogellift melletti 8-as és 9-es is rendben van, igaz a végük nagyon-nagyon lapos, ráadásul az egyiket pirossal jelölik, ugyanakkor a lejtése inkább a kékre hajaz.
Pályán kívül odafigyelve, de lehet menni; nagyszerű firn, ami kicsit élvezetesebbé teszi ezt a délelőttöt.
A kilátás fantasztikus a Magas-Tauern Nemzeti Park 3000 méteres hegyeire, köztük az impozáns Grossvenedigerre. Ott még tartja magát a tél; nagy kontraszt a Wildkogellel szemben.
A kiírás szerint még május 1.-ig síelhetünk itt, legyen szerencséjük, én azt mondom ! Mindenesetre havasan van a helyben freeride potenciál, ráadásul a területek döntő többsége liftekkel gyorsan elérhető.
A pályakilométer szám senkit ne tévesszen meg, mert ennek egy nagyobb szeletét a déli oldalon kanyargó (sítechnikailag érdektelen) síutak teszik ki, ha ezeket levesszük mindjárt másként néz ki. Salzburgi mértékkel nézve egy alsó-közép kategóriás hely, és az is látszik, hogy hóágyúilag nincsenek annyira eleresztve. Az alacsonyabban fekvő Leogangon tegnap nagyságrendekkel jobbak (havasabbak) voltak a sípályák.

https://www.sielj3000meteren.hu

Ski 4Ever
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.