Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Üzenetek törlése - offtopik írások kezelése

ÜZENETEK (92)Időben csökkenő Időben csökkenő
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2012.01.10. 12:46
Ezt a formát már más is írta, de ez mit sem von le a dolog praktikusságából. Jó ötletnek tartom és talán nem is bonyolult technikailag.
Előzmény: (Lackó 130077)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2012.01.10. 12:37
Örülünk, ha használható ötletet tudunk adni. :-)
Előzmény: (WAndrea 129941)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2012.01.10. 12:22
Ha szabad hozzászólnom, ez az offtopik-kapcsoló egy nagyon jó megoldás. Én régebben irogattam egy fórumon, ahol ilyen volt, tökéletesen bevált.
Ott az offok egyébként sötétszürke szöveggel jelennek meg, tehát még ha nincs is bekapcsolva az off szűrő, akkor is kicsit elkülönülnek ezek a hsz-ek. Ha meg bekapcsolom, akkor eltűnnek.

Mindenki maga dönti el, hogy az adott hsz off vagy on, illetve a moderátorok is tudják persze kezelni.

A többiek megmorogják azt, aki nem jelöli be offnak a hsz-ét, illetve a moderátorok bekapcsolják, ha ilyet találnak.

Így nincs törlés, áthelyezgetni sem nagyon kell.

Sajnos(?) az offolás valamilyen szinten egy fórum természetes velejárója, hiszen a fórumozók nem fizetett újságírók, hanem önszántukból beszélgető emberek, akik közben életet visznek egy oldalba. Persze ésszerű keretek között illik maradnia az offolásnak, ez is igaz...
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2012.01.09. 14:42
Xero, Vassy, Szecsi: ezt az "off kapcsoló" ötletet köszönjük, megvalósíthatónak tartjuk, elkezdünk rajta dolgozni.
Előzmény: (Szecsi 129905)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2012.01.09. 12:10
Így van. Sok esetben az offolás is értelmetlen dolog lesz, ha kiemelik a környezetéből. Ráadásul előfordulhat, hogy a hsz egy része hasznos információt is hordoz magával.
Előzmény: (Szecsi 129905)
Szecsi
542 élménybeszámolót írt
542
17 éve tag
2012.01.09. 12:00
Valaki már írta, a szerintem is legjobb megoldást a problémára, miszerint: minden maradhat ott ahol van, csak kell egy off-kapcsoló (pl. "pipálós doboz"). Alapértelmezésben és a nem regisztráltak látogatásakor ezek a hozzászólások nem jelenek meg. Aki meg szeretné látni az pedig bekapcsolja az off mutatását.
Így nem kell pakolgatni a dolgokat, és elmehet a beszélgetés off-ba is.
Szerintem ez a megoldás egyszerű, átlátható (akár más színnel való megjelenítése ezeknek a kommenteknek) valamint a káposzta is megmarad és a kecske jóllakik.

Üdv, Szecsi
SíMan
426 élménybeszámolót írt
426
17 éve tag
2012.01.09. 11:32
Kedves Andrea!

Régóta elsősorban olvasója és csak sokadsorban írója vagyok a fórumnak. Azt gondolom a múlt héten kialakult helyzetre az "Aki szelet vet, vihart arat." közmondás a legtalálóbb. Mi (nem szerkesztők) persze nem tudjuk megítélni, hogy adott esetben rátok milyen külső nyomás nehezedik, de az offolás miatti törlés nem a legmegfelelőbb lépés volt (szél vetése). A fórum alapvetően jól működik és az offolók maguk előbb-utóbb visszatérnek a rendes kerékvágásba. De ha ez mégsem következne be - mint megítélésetek szerint a Semmering topic esetén - akkor erre finoman is figyelmeztetni lehet a résztvevőket. Azt a topicot akkor nem olvastam végig, de a kezdeti beírásokat láttam, így nem kívánok konkrétan nyialtkozni.

Az egyértelműen megállapítható, hogy - szerencsére - a fórumnak van egy kemény magja, akik hajlandók írni a fórumba, ezzel a pezsgő fóruméletet elősegítik. Az is tény, hogy időnként - mint egy baráti beszélgetés során is előfordul - elkanyarodnak (elkanyarodunk) a szorosan vett témától. Az is elfogadható szempont, hogy a topicok lehetőség szerint a címükről szóljon és ne egyéb, oda nem illő témákról. Az is tényként rögzítehető, hogy az offolást leginkább az adminok (eddig) hagyták és csak ha eldurvult a hangnem (pl. Szlovákia esetén) akkor léptek közbe. Azaz az én tudomásom szerint offolás miatt ilyen erőteljes szenkcióra még nem, vagy nem nagyon került sor. Ugyanakkor a másik oldalról érhető, hogy szeretnétek a topicokat címüknek megfelelő mederben tartani. Ezért javaslom a jövőben valamilyen "szakciórendszert" kidolgozni erre, azaz pl. ha már túlzottnak ítélitek meg az offolást küld valamelyik admin egy szmájlit, ha ennek hatására sem marad abbba a téma, akkor ír egy kedves figyelmeztetést, stb.
Előzmény: (WAndrea 129865)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2012.01.09. 11:11
Kedves Replaci!

A fórum üzenetek korlátlan ideig törölhetőek és módosíthatóak voltak nálunk hosszú évekig. A szerkesztőknek megfelelt ez a rendszer, sosem akartuk igazán megváltoztatni. Többször kérték azonban a fórumozók, hogy
a más fórumokon megszokott gyakorlat szerint egy idő után ne lehessen törölni és átírni az üzeneteket, mert érhetetlenné teszi a beszélgetés folyását, ha utólag belemódosít valaki. Vannak pro és kontra érvek, de végül arra a döntésre jutottunk, hogy legyen így. Többen örültek a változásnak, eddig talán senki nem tiltakozott.

A másik felvetésedre azt tudom válaszolni, hogy 'offtopik' okból többet nem törlünk üzenetet. Találunk rá valami megoldást, ami a közösség számára elfogadható. Valószínűleg valami áthelyezéses megoldás lesz, így nem fog elveszni senkinek a szellemi terméke.
Remélem a válasz megnyugtat.
Andrea
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2012.01.09. 09:48
Kedves Mindenki!

Mindannyian mások vagyunk, ebből következik, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen vélekedünk, és gondoljuk a súlypontokat máshová.

Mélyen tisztelve mindenki más álláspontját, engedjétek meg, hogy elmondjam az én fő problémámat az utóbbi időben történt változások sorában.

A TÖRVÉNYEK VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL TÖRTÉNŐ MEGVÁLTOZTATÁSÁNAK A GYAKORLATBA ÜLTETÉSÉT NEM IGAZÁN TUDOM HOVÁ TENNI, ÉS AZZAL SOHA NEM FOGOK EGYETÉRTENI.

Konkrétan arról van szó, hogy a korábbi felállás ("jogviszony") szerint akár a hozzászóló, akár az eredeti író, topik nyitó - nak jogában állt törölni azt, amit "elkövetett". Ebből mostanra az maradt, hogy a tulajdonos (ilyen - olyan indokkal) törölhet, az író pedig nem.

Az eddigi gyakorlat nemcsak jogszerű, hanem úgy a fórum tulajdonosa, mint a fórumozó számára egyfajta biztosítékot jelentő, mindkét fél számára elfogadható, korrekt megoldás volt. Ez számomra egy annyira elsődleges szabály, hogy felülírja a résztvevők azon „kívánságát”, hogy ők az idők végezetéig szeretnék olvasgatni a beírásokat még akkor is, ha az EREDETI ÍRÓNAK BÁRMELY OKBÓL az a véleménye támad, hogy (akár egész "szellemi temékével" együtt) szeretne elvonulni abból a környezetből, melyben addig otthon érezte magát.

A két dolog ugyanis, (legalább is szerintem), egyáltalán nincsen egy súlycsoportban.

Maradok síbarátsággal:
Replaci
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2012.01.09. 08:54
Kedves Barátaim!

Szeretném, ha az éveken át olyan jól működő fórum ismét régi fényében ragyogna, sőt még jobbá tennénk együtt. Az elmúlt héten, az én megítélésem szerint, átgondolatlanul törlésre kerültek hozzászólások. Ennek nyomán zúgolódni kezdtünk páran és én még túl is mentem ezen. Reakcióm eltúlzott volt és valóban használtam trágár szavakat, amiért most elnézést kérek a Sihu vezetőjétől.
Ma reggel hosszas beszélgetést folytattunk ahol mindkét fél elmondta álláspontját és úgy gondolom hogy azok közeledtek egymáshoz.
Én megértettem, hogy a törölt hozzászólásokat nem tudják már visszaállítani és támogatom Andrea azon törekvését, hogy a terepekről szóló topikok lehetőleg tényleg a lényegről szóljanak. Az offolás természetesen így is becsúszhat és azokt megfelelő komunikációt követően át lehet helyezni máshová, egy alkalmasabb helyre. (Nem biztos, hogy a kukába.)
Elmondtam, hogy ehhez azonban szükséges lenne újra elérhetővé tenni a főoldalon azokat a topikokat ahol egyéb dolgainkat megbeszéltük. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ha a címek ártanak a Sihu imageének, azokat át lehetne nevezni.
Részemről a vitát lezártam és a továbbiakban igyekszem segíteni Andreáék munkáját.
Külön sajnálom, hogy okoztam neki egy álmatlan éjszakát, remélem ezekkel a sorokkal meg tudom őt nyugtatni!

Sörapu
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2012.01.09. 00:44
Kedves Fórumozók!

Mint a porhó szerelmese, a hétvégén sítúrázni voltam olyan gyönyörű helyen, ahol még térerő sem volt. Az élet szép! Beszámolóm hamarosan olvashatjátok.

Péntek hajnalban utaztam el, és előző este kitöröltem a Schladming topikból a síterephez semmilyen módon nem kapcsolódó üzeneket. A topikba írók maguk is jelezték, többen is, hogy nagy "offolás" megy, ezért úgy éreztem, hogy ezeket nyugodtan kitörölhetem és meg sem fordult a fejemben, hogy ezzel bárkit megbánthatok.

Másnap a kollégáim, főként zadmin fejére zúdult a felháborodás. Itt a fórumon is visszaolvashatók ezek az üzenetek, de ez nem minden. Érkeztek durván személyeskedő, privát fenyegetések, melyek szerint mostantól a békés fórumozókra tekintet nélkül, szándékosan offtopik üzenetekkel fogják elárasztani a sielok.hu összes fórumát. És még ez sem minden. Ez a rosszindulatú offolás el is kezdődött, a romboló üzeneteket percenként törölték az adminisztrátorok. Ezek után sajnos nem maradt más választás, mint átmenetileg lezárni a fórumot, hogy megvédjük magunkat, és a fórum közösségét.

Szeretnénk ezen a helyzeten békésen túljutni és a fórumot újra megnyitni. Kivétel nélkül mindenkit visszavárunk, aki hajlandó arra, hogy betartsa a mindenkori fórumszabályzatot.
zadmin
290 élménybeszámolót írt
290
19 éve tag
2012.01.06. 22:51
Sajnos mivel töbszöri fenyegetést kaptunk, hogy szét lesz barmolva a fórum, kénytelenek voltunk lezárni. A szerkesztőség nem lesz itt hétvégén, pihenni szeretnénk.
Pihenjetek Ti is.
Hétfőn összeül a szerkesztőség.
Az lenne tán a legjobb, ha személyesen mindenkivel mód lenne beszélgetni, akinek erre igénye van.
Hétfőn újra jelentkezünk.
Mindenkinek békés, nyugodt pihenést!
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2012.01.06. 20:49
Kedves Plumy!

Én is olvastam amit te! Szerintem Maci nagyon benézte! Nincs a hozzászólásodban baromság!

Hidd el, ebben az időpontban Ő már ez elolvasásra nem biztos, hogy alkalmas...:)
Előzmény: (Pulmy 129854)
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2012.01.06. 20:41
Kedves mac!

Szerinted miért baromság az írás másik fele?
Ez a véleményem oszt pont.
Szerinted elképzelhetetlen?

P.
Előzmény: (maci-laci 129793)
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2012.01.06. 20:26
Szerintem ez csak egy felesleges vihar egy pohár vízben,mert szerintem senkit nem zavar ha becsúszik egy-egy off,sőt bizonyos esetekben szórakoztatóak is lehetnek.

Ha sokakat zavarnának,gondolom,lett volna már rá reagálás a fórumozóktól.

Szerintem a fórum értünk-sielőkért-van,nem pedig egy lánynevelde!

Ha tömegesen keresünk más lehetőségeket,akkor nem tudom megéri-e a befektetőknek fenntartani a SIHU-t.

Ez az egész ügy szerintem egy buzgómócsing egyéni akciója aki be akar nyalni a főnökasszonynak,hogy hétfőn eldicsekedhesse-rendet csináltam.

P.
toti1011
88 élménybeszámolót írt
88
14 éve tag
2012.01.06. 19:46
Minket nem zavartak. Sőt! :D
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2012.01.06. 19:32
Jelenleg közel 600 vendég és 50 regisztrált használja a lapot. Kíváncsi lennék, hogy az eddig megszólaltakon kívül kit mennyire zavarnak az Off bejegyzések illetve mennyire tartják normálisnak, esetleg szórakoztatónak vagy akár informatívnak azokat.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2012.01.06. 19:30
Küldöm a popcornt. Boksz ON!
Előzmény: (AAron 129823)
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2012.01.06. 19:24
Egyébként van, létezik OFF topik: (411 hozzászólás) https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=14237
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2012.01.06. 19:20
Kedves Zadmin!

Nem tudom, hogy amit csinálsz, azt saját magad határozod el, vagy egy új rendszerhez kell igazodnod, mint jó katona...

A lényeg, hogy kicsit gyerekes dolog amit csinálsz/csináltok. 25646 felhasználótok van és 4-5 felhasználótól "féltek" vagy nem tudom mi a megfelelő szó rá...

Ez dönti be a sielok.hu üzleti modelljét? Mert ha jól tudom Ti is pénzből (hirdetésekből) éltek, nem pedig Sörapu havi 14 beírásából...

Érthetetlen, de lehet, hogy a pihenés jó ötlet! Neked is az kéne!
Előzmény: (zadmin 129828)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.