Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen

ÜZENETEK (162)Időben csökkenő Időben csökkenő
Olasz Gergő
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2012.02.26. 19:03
Szia! Ez így egy korrekt válasz, de szerintem igen nagy szélmalomharc, nem véletlenül találták ki az alpesi országok az EURO TESZTET. Szerintem az SMSZ végzett oktatók tisztában vannak azzal mit ér külföldön a papírjuk, privátban mennyit oktathat vele.Ha jól értem Te szerinted az a megfelelő és hivatalos oktató akinek annyi csillagja van mint a Metaxán.Ezekkel a kitüntetésekkel meg jelen pillanatban nem tud annyi honoráriumhoz jutni mint kellene. Biztos van olyan tanuló aki kitudja fizetni ezeket az árakat de ez elenyésző százalék ahhoz képest hogy mennyi síelőnek kellene tanulnia, hogy SOKKAL BIZTONSÁGOSABBAN legyen a síelése.Az is igaz hogy nagy reklámra lenne szükség a biztonságos síelés megtanítására. Síoktató képzés meg szerintem nem annyira rossz mint ahogyan vázolod, legalábbis amíg az Ozsiék voltak (idén nem voltam koordináción ),szisztematikusan épül fel ami hibát láttam hogy én nem adtam volna egy* annak aki nem tud karcolni.Kíváncsian várom Ozsi véleményét bár szerintem a felvetéseid közül sokkal birkózott már.
Üdv:Gergő
Nagy Péter /Bundi/
119 élménybeszámolót írt
119
16 éve tag
2012.02.26. 17:34
Halihó!
Azoknak akik csak ebbe olvasnak bele, ez egy folytatás, előzmény a SKI CULT dezinformációk... topikban.

Először a tények az én ismereteim szerint:
Magyar síoktatóképzés egy többlépcsős, több végzettséget adó rendszer, ami a honi törvényekhez nincs hozzá igazítva. Az első szint elvégzése után bárki dolgozhat alkalmazottként, vállalkozóként, vagy akár céget alapíthat mint síoktató Magyarországon. A második és harmadik szint a jelenlegi Magyar törvények szerint ehhez képest semmi többletet nem ad.
Nézzük meg külföldi viszonylatban, síoktató *, Ausztriában elfogadják de csak mint alkalmazott dolgozhat helyi síiskolában, Olaszország és Franciaország nem fogadja el. Síoktató ** sportklub, sportegyesület keretein belül, egy-egy helyen max 15 napig oktathat, amennyiben fizetést nem kap érte. Síoktató *** ISIA TESZT el, munkavállalási engedély kérés után max 15 napig dolgozhat bármilyen formában. Jelenleg Olaszországban különbözeti vizsgát kell tenni, természetesen olaszul, ekkor egész szezonra érvényes az engedélyt.
Írtam, hogy ködösítés van végzettségek körül, szerintem ezt ahogy leírtam így kevesen tudták, vagy teljesen mást gondoltak a végzettségük használhatóságáról.

Gyakorlatban:
Rengeteg végzett síoktató van * és ** on, akik a fő állásuk mellett időnként oktatgatnak. Ezzel eddig semmi baj nem lenne, ha ezt hivatalosan és megfelelően tennék. Hivatalos értelem szerűen bejelentve, számlásan…, ha síklubban vagy sportegyesület keretein belül akkor pedig teljesen ingyen. Megfelelően, az SMSZ módszereinek, tematikájának naprakészen. Sajnos aki elvállalja a munkahelyi sítáborban, vagy a haverok oktatását, legtöbb esetben fizetésért csinálja, síbérletért szállásért, ez mind-mind természetbeni juttatás, ha nincs bejelentve akkor ez fekete pénz. És mivel feketén dolgoznak ezért lényegesen olcsóbbak tudnak lenni a hivatalosan dolgozóknál. Akik pedig még csak nem is rendelkeznek síoktató végzettséggel, azokról nincs mit mondani…
Síoktató*** lévő kollégák általában a téli szezonban síoktatásból szeretnének megélni, sajnos a jelenlegi szabályozások mellett teljesen hivatalosan ők sem tudnak dolgozni a fent leírtak miatt. Mivel vállalkozásaik síoktatásra, síiskolákra épülnek, Magyarország felé hivatalosnak kell lenniük,nem kevés járulékos költséget befizetve, ezért nagy hátrányból indulnak egy olcsó feketén dolgozó síoktatóval szemben.

Kérdezted mit csinálnék:
Először is létrehoznám azt a hármas tagozódást a síoktatásban amit az SMSz-nek az ISIA-ba való belépése után már régen meg kellett volna tennie.
Publikálnám a régi végzettségek mire is jók valójában, hivatalosan mire használhatóak.
Síelő közönség által legtöbbet látogatott országokban munkavállalási engedélyeket elintézném egységesen. Elfogadtatnám a mi végzettségeinket.
Létrehoznék egy kamara jellegű érdekvédelmi szervezetet, ami védi a síoktatókat, de szem előtt tartja a tanítványok érdekeit is.
Megváltoztatnám a kiképző oktatók jelenleg botrányosan rossz kinevezési rendszerét.
Egységesíteném a síoktató képzést
Szabályoznám a síiskolák működését, most mindegyik azt csinál amit akar.
Reklám!!! Néhány szórólap, Hó shown való megjelenés , és mostanában az EURO TESZT miatt leforgatott tévés beszélgetések kivételével nincs reklámja a síoktatásnak.
Eltüntetném a piacról a kontár (kalóz) oktatókat. ( Erre azért több elképzelésem is lenne.)

Üdv
Bundi
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.