Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hova menjünk kisgyerekekkel?

ÜZENETEK (96)Időben csökkenő Időben csökkenő
Krjani
7 élménybeszámolót írt
7
19 éve tag
2007.01.24. 21:06
Sziasztok!

Alpl egy kicsi, nem drága, de kellemes családinak mondható pálya 7km pályával. A pályák kék és piros jelzésűek, de van egy egész rövid fekete is. Egy völgy mindkét oldalát lehet besízni, kis túlzással mondható síhintának is (hintácska). A hátsó pályái szélesek, lankásak, jó tanulópályák. Alpl pár km-re van az autópályától, könnyen elérhető. Nekünk nagyon tetszett.
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2007.01.24. 16:40
Tudtok valamit arról, hogy mi a helyzet ezen a környéken? Mi szombaton mennénk Aflenzbe, de a honlapjuk szerint még zárva vannak. Turnau és Hohe Veitsch sincs nyitva. A wetter.at szerint Alpl és Lammeralm nyitva vannak. Volt ott valaki? Minden hírt örömmel vennék.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.10.06. 21:39
Valami miatt nem megy át Neked az e-mail, ezért mégis itt válaszolok.

Szervusz Rita!

Nem tudom, anyagilag milyen lehetőségeitek vannak, de mivel nekünk immár 3,5 éves a törpénk, tudok néhány helyet ajánlani, mert mi is vittük magunkkal már első évben.

Pl. Flachauban van egy nagyon jó kis hotel (reggeli, vacsora, szauna, kis uszoda) ahol van nekik un. családi szoba, ami nekünk azért volt jó, mert a gyerkőc tudott aludni nyugodtan, de mi még pl. tv-t néztünk.
Ez kb. 300 m-re van a felvonóktól.
http://www.urlaub-in-flachau.at/schrempfhof/
Bad Kleinkirchenben van egy olyan szállda, ahol van délben egytálétel, ez nagy előny. Pályaszállás szintén.
http://www.gartenhotel-kristall.at/

Hinterglemmben (ide sokszor kimentünk, mert az egyik legjobb hely) többbet is tudok ahjánlani:
Ebben is van családi szoba. Legközelebbi felvonók: kabinos 50 m, gyerk és egyéb kb. 200 m.
http://www.aparthotel-adler.at/

Ez egy nagyon jó apartmanhotel, rengeteg variációval.
http://www.aparthotel-adler.at/

Ez itt a legjobb, sajna a legdrágább is. Abszolút pályaszállás.
http://www.hotel-egger.at/english/index1-e.htm

Amúgy még mi sem döntöttünk hova megyünk ebben a szezonban. Általában két-három szintén gyerekes családdal szervezünk, mert néhány szempont miatt ez előnyösebb.
Ha már esetleg lesz konkrét elképzelésetek, szólhattok, hátha együtt is összejöhet valami.
Ha még kíváncsi vagy bármire, írj.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Rita
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2005.10.03. 21:01
Stani!
A 16 hónapos baba még nem fog síelni ( csak ha nagyon akar:))),ezért nekünk lesz könnyebbség ha olyan szálláshelyet találunk mint amit leírtam.
Köszi a tippet, utána nézek!
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.10.02. 22:39
Obertauern esetleg. szállásügyben nézz körül a https://www.obertauern.at oldalon, ami fenn van az gyakorlatilag mind pályaszállás.
de 16 hónaposan sízni?? ez nem merész vállalkozás egy kicsit ?
Rita
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2005.09.29. 14:27
Sziasztok.
Január-február környékén mennénk síelni Ausztriába egy akkor 16 hónapos babával.Tudtok valami jó kis szálláshelyet ami pályaszállás,lehetőleg van reggeli és vacsi,
nem ártana ha lenne a szobában főzőfülke,és olyan pálya is lenne ahol egy ilyen pici gyerek is tud síelni tanulni.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2004.11.11. 22:37
pedig bizony sok hó esett, különösen karintiában "Kärnten versinkt im Schnee" s hasonló címekkel jelentek meg az osztrák újságok, ill. szerdán orf is tudosított a karintia hóhelyzetről (az a2 autópályát is lekellett egy időre járni, drautal,gailtal stb csak hólánccal volt járható s így tovább). amúgy ha pl megnézed a hójelentéseket, ott is olvashatod, pl. nassfelden fenn a hegyen 70 cm hó van, holott hétfőn még tényleg egy szem hó sem volt (de még kedden déltájt sem). szerintem ez a november közepi hóesés már nem olyan korai, persze mostanában, hogy feje tetejére állt a világ sohasem lehet tudni, de ha nem jön be karib szigeti hőhullám azért csak-csak megmarad ez a hó, főként ha hóágyúval még rádolgoznak. amúgy a korai hó valóban tiszavirágéletű.. az idei szezon előtti időszakban ausztriában két jelentősebb hóesés volt (értsd országos szintű, s nem csak a magashegységekre korlátozodó, hanem a középhegységekben+magasabb völgyekben is). az egyik kb szept közepén volt, a másik (jóval több havat adó, de korántsem annyit mint a mostani) meg okt közepén, pár nap alatt elolvadt; bár hozzákell tenni, hogy akkor még a talaj is melegebb volt, s a pluszhőmérsékletek is a gyors hóolvadásra még jobban rásegítettek.
az, hogy mennyire ritka vagy nem a 80 cm hó ilyenkor. nos tavaly október 23.án anniy hó esett ausztria egyes részein, hogy hirschenkogelen beindították a felvonókat s simán lehetett sízni, ami bizony "nagy szám". az már más kérdés, hogy a korán jött síszezon kb. egy hetes volt, ráadásul utánna a november, s december eleje szokatlanul enyhe volt.
pár képet csatolok a tavalyi hk okt-ról, ill mai gerli webcam shot.
gerli1.jpg
gerli2.jpg
hirschenkokt.jpg
hkokt.jpg
hirschenk-okt.jpg
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.11.11. 16:42
Hochkaron 25cm van, ez édes kevés ott. Reméljük a hétvégén kap még utánpótlást. Ha hideg lesz, hóágyukkal néhány pályát mindenképpen járhatóvá tesznek jövő hétvégére.
Ma 2000m-ig csak olvadt... A korai hó legtöbbször elolvad a szezon elött, az alacsonyabb terepeken :(( Reméljük most nem így lesz.
A 80cm-re kíváncsi lennék, ennyi egyszerre nagyon ritkán szakad le, különösen ilyenkor. A gleccsereken sincs túl sok hó, még mindig.
Kaprunban holnap nyit a 2000m-ig levezető pálya, az is csak a műhónak köszönhető.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2004.11.11. 16:02
még nincs nyitva (sajna nem eléggé rugalmas a vezetőség), de a karintia síterepek sem nyitnak még ki , pedig itt tegnap helyenként 80 cm hó esett..
viszont Hochkar, ha minden jól megy, akkor jövő hét szombatján startol.
Ernest
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2004.11.11. 15:17
Stani!

Nideralp nyitva van? Nem tudod?Köszönöm.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2004.11.11. 09:15
még talán annyi aktualitás, hogy akeddi havazás során 60 cm újhó esett Niederalpon
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2004.11.03. 10:33
na, mégis megvan, amiről beszéltem

itt a honlapcíme: http://www.plodererhof.at
síbérlethez még annyi, hogy Annabergre is érvényes
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2004.11.03. 10:20
https://www.snowpark.at ez Niederalpl, honlapja, itt vannak szállások is, de , hogy fel van-e sorolva vagy nem, azt nem tudom, sajna, mivel tényleg nem emlékszek anevére, de ez tuti pályaszállás. esetleg felkéne hívni a sícentrumot, vagy a helyi turisztikai szövetséget és elmagyarázni, hogy melyik szállásról van szó, vagyis, hogy közvetlenül a felvonóknál, a négyes lift mellett, a niederalpi hágónál van.

jah még annyi, hogy a többnapos bérlet, ha minden igaz érvényes a körynékbeli síterepekre, így akár oda is átmehettek (Türnitz/Eibl, Mitterbach/Gemeindealpe, Mariazell/Bürgeralpe stb)
Eibl: http://www.tuernitz.at/eibl/index.html
Gemeindealpe: https://www.gemeindealpe.at
Bürgeralpe: http://www.mariazell.at/freizeit/winter/schwebebahn/index.php3

meg itt is érvényes a vorteilscard, érdemes ezt is megfontolni.. https://sielok.hu/vorteilscard.htm
kgabi
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2004.11.03. 09:50
Nagyon köszi az eddigi infókat. Niederalpl nagyon tetszik. Esetleg tudsz valami közelebbit a szállásról, amiről írtál? Már a panzió neve is segítene. Az interneten találtam több szálláshelyet is, de nincs róluk kép vagy egyéb közelebbi infó, csak a telefonszám, és egyelőre nem akarom végighívogatni őket. A gyerkőcök miatt pályaszállás lenne az igazi. Előre is köszi!
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2004.10.30. 11:01
hello,
így kapásból 3 helyet ajánlanék, mindhárom Steiermark és Aló Ausztria találkozásánál (határán)van, tehát közel is vannak, mivel kb másfél 2 óra autózással a Sopron-Klingenbach határátkelőtől elérhetőek, másrészt drágának sem mondanám őket.
Aflenzer Bürgeralm, Mürzsteg-Niederalpl és Hohe Veitsch
Niederalpl egy igen hóbiztos hely, itt mindig jó sok hó van. Közvetlenül a négyes alatt van egy gyermek bébi felvonó, amit teljesen ingyen lehet használni, meg különféle mesefigurákkal van tarkítva a kis gyakorlópályája. az étteremben van játszóház is, s azt hiszem gyermekmegőrzést is vállalnak. szintén itt a központnál van egy tányéros s egy könnyebb lejtő. ha felmész a négyülésessel, akkor a másik felső tányérossal feljutsz egy gerincre, a gerinc másik oldalán, egy erdős völgyben van egy nagyon szép kék lesiklópálya. továbbá van még egy csákányos, ehhez egy egészen könnyű, és jó hosszú kék pálya tartozik. egyedüli nehezebb pálya a négyes meletti piros lejtő(k), de mivel relatíva széles, ezért ez sem jelenthet nagy gondot, ráadásul ezt a részt is kilehet kerülni, ha elmész az alsótányéros irányába. 5napos síjegy: 87.50 euró felnőttnek, gyereknek 40 euró, de 6 éves korig nem kell síbérletet fizetni. szállás: közvetlenül anégyes meleletti countrys stílusban berendezett panziót tudnám ajánlani, itt dolgozik(legalábbis amikor utóljára voltunk) egy magyar srác is.
Hohe Veitsch.
Niederalplal szembe van egy sziklás, nagyobb hegy, nos ez a Veitschalpe, ennek a hegynek a másik oldalán van Hohe Veitsch (Brunnalm). a környék szintén nagyon szép, s távol van a tömegturizmustól, hasonlóan Bürgeralmhoz. és eléggé hóbiztos és olcsó és családbarát. 5napos felnőtt: 72, gyerek 44 euró, de van családi kedvezmény, ami 20% kedvezményt ad a síjegyekből, plusz kedvezményesen lehet vele a veitschi uszodába is bemenni.
kicsit távolabb van a Bürgeralm. végülis ezis közel van, és ez sem drága, de ha a pályáit nézzük akkor javarészt pirosak vannak, kb 3 km ami könnyű a többi 14 km piros illetve kisrésze fekete. de egy nagyon érdekes és szép terep, ha a gyerekek jobban tudnak már síelni, vagy bevállaljátok velük a nehezebb részeket csak ajánlani tudom.
Ha meg nagyon közel akarsz sízni, akkor Unterberg, ezt most nem naon mutatnám be, mivel a honlapon (magyar) https://www.unterberg.click.hu úgyis tengernyi infó+kép van.
pár képet csatolok
hoheveitsch1.jpg
veitsch2.jpg
veitsch3.jpg
niederalpl2.jpg
niederalpl3.jpg
burger2.jpg
burgeralm.jpg
burger3.jpg
kgabi
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2004.10.29. 23:11
Örülnék, ha tudna valaki ajánlani olyan helyet, ahová pici gyerekekkel érdemes menni (1,5 és 5 évesek). Lehetőleg ne legyen túl drága és ne legyen túl messze (utálnak autózni).
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.