Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bucka-snowboard

ÜZENETEK (23)Időben csökkenő Időben csökkenő
hori88
56 élménybeszámolót írt
56
12 éve tag
2014.02.07. 15:12
Szerintem a rollozás lehet az a "letolómechanizmus" ami sok síelőnek szemetszúrhat. Én imádok buckák között boardozni, jobban szeretem mint a sima pályát:D
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
2014.02.07. 13:39
Bélapó! Még ha nem is érthető módon, de felkeltetted az érdeklődésemet. Bagolyirtási sípályánkon síléceken kívül volt valamiféle hódeszka is, több tanítványom is ráállt, én csak tiltakoztam: síelni!! Na Ne! Lehet, hogy megkérlek egy oktatásra? WFeri
Előzmény: (Bélapó 169021)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2014.02.07. 08:52
Kezdem egy idézettel: "Az egyedüli, ami megint bántja a szememet: "Általában értetlenül nézzük, ahogy a boardosok "tolják le a havat" a kedvenc pályánkról. "
Miért tolná le jobban a havat a board a pályáról, mint a sí, valaki magyarázza már el... Azért, mert sokkal nagyobb felületen oszlik el ugyanaz a súly, vagy azért, mert csak egy kantni szántja végig ugyanazt a felületet?
Még egy gyakori okosság, hogy a snowboardosoktól buckás a pálya. Gondolom azért, mert a snowboardosok sokkal inkább szlalomoznak apró kanyarokban, mint hogy viszonylag egyenes vonalban haladnának nem..? Mellesleg a buckák miatt nekünk sokkal több okunk lenne panaszkodni, ugyanis buckasízésről már hallottam, de buckasnowboard-ozásról még nemigen. :)

Hogy ki csinálja a buckát, tök mindegy! Friss havazás után a kéknél meredekebb pályák kibuckásodnak (még akkor is, ha csak síelők használják!) A buckás pálya már külön technikát igényel. Sima pályánál előre terhelek, szűzhóban hátra buckánál össze vissza. Sima pályán vállból indítom a fordulót (én! még akkor is, ha ezzel néhányan vitatkoznak)szűzhóban a hátsó lábammal kormányozok. A buckapálya viszont igazi izommunka, folyamatosan kell tehermentesíteni. Főleg igaz ez akkor, ha a buckák között jeges a pálya. Szerintem ez a téma ezen a hóhiányos télen - mikor a sielők, bordosok kissebb területre zsúfolódnak - igazán aktuális.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.