Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síléc talpjavítás házilag

ÜZENETEK (462)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.31. 21:57
fehér, vagy világos talpú síléc (egyre ritkább) javításához létezik színtelen kofixgyertya, használata azonos a feketéével, viszont a begyújtásnál nem szabad lángba tartani, csak annak oldalához, közvetlen közel, hogy ne kormolódjon, mert akkor oda a színtelenség.
Tapasztalataim szerint a színtelen gyertya jóval gyengébb minőségű javítást tesz lehetővé, mint a fekete (nehezebb elsimítani,inkább elválik a talptól a művelet közben), tehát, ha nem adunk annyira az esztétikára, lévén, hogy síkláskor a talp úgysem látszik (hatalmas ugratásokkor pedig nem ezt figyelik a szemlélmők:-))))javaslom a nem fekete talpak javítását is a fekete gyertyával.

A téma hamarosan bővebben is ki lesz fejtve.
sigesa
19 élménybeszámolót írt
19
20 éve tag
2004.10.31. 21:34
Sziasztok ! A léctípusoknál már elkezdtünk erröl a dologról beszélgetni, most leírom amit erröl tudok, ill. amit én szoktam tenni, és szívesen meghallgatom mások véleményét is, hiszen a jó pap is holtig tanul !!! Szal : kis karcok , kö, vagy jégtörm. okozta sérülések esetén, a "kofixgyertya" nálam jól bevált /agent-nek igaza van, nem ez a tökéletes megoldás, föleg nagyobb területü, és mélyebb sérülések esetén, mert kikophat, viszont kofixból is van keményebb, és puhább minöségü./ Ez úgy néz ki, mint egy vastagabb villanyvezeték, más esetben mint egy vékonyabb gyertya. Ezért is nevezik kofix gy-nak. Meggyújtod a végét, egy idö után elkezd csöpögni, és ezt az olvadékot belecsöpögteted a sérülésbe. Pár percet vársz vele, aztán a kiálló felületet eltünteted ( én finom reszelövel szoktam leszedni a felesleget,vigyázva, hogy az ép talpfelületet ne bántsam. Aztán amikor már simának látszik-de még nem az !!!- akkor citlinggel(egyenes élü üveglap talán még jobb) óvatosan lehúzom a maradékot. / Világos, ill. szines talpú léceket sokkal nehezebb így megjavítani, mert égetésnél kormolódik. Vaxolás : mint odaát már írtam,én a gyertyázás híve vagyok, mert ahány hó, annyiféle vax. A gyertya viszont nekem minden esetben bevált. Szerzel egy jó vastag és kemény gyertyát, alaposan bedörgölöd vele a léc talpát. Ha nagyon profi akarsz lenni, akkor egy széles, nagy átméröjü parafadugóval az egészet jó erösen beledörgölöd, és a gyertya szinte beleolvad a léc talpába, az egészen apró karcokat szinte önállóan is eltünteti. Jó kisérletezést mindenkinek, szívesen fogadok újabb ötleteket ! sigesa
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.