Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Puy Saint Vincent
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1573)Időben csökkenő Időben csökkenő
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2006.12.01. 13:06
Milyen fejlesztések voltak ott? Én egy új ülőliftről tudok a pálya jobb szélén. Az csúcsra menő oldschool liftet nem cserélték le véletlenül?
Puy.JPG
natix
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
2006.12.01. 12:44
Szia Zoli!

Ugy örültem, ogy ennyi jót irtál Puy-röl.
Idén télen mi is ide készülünk jönni csúszni.Remélem februárra jó hó lesz.Irtad, hogy ott dolgozol évek óta.
Érdekelne, hogy esetleg kint leszel e Február 3-10-ig.Mi akkor jövünk, és szeretnénk jobban megismerni a tájat. Tudnál segiteni, merre lehet jókat csúszni pályán kívül???
Elöre is köszi,n
Naturelle
20 élménybeszámolót írt
20
17 éve tag
2006.11.29. 19:57
Sok rosszat írtatok a szállásokról.

Az igazság:

Puy az elmúlt két évben óriási változáson ment át. Természetesen a régi nagy apartman tömb ott van még 1600 méteren de 1800-on egy teljesen új régió épült. Az apartmanok tágasabbak, nagyon szépek, jól felszereltek, (mosogatógép, tv, stb.) mindegyikhez van fitness, szauna, uszoda. Bevezető áron adják őket, úgyhogy a következő néhány érdemes évben érdemes idelátogatni, amíg el nem szállnak az árak. Most nagyon olcsó.

Bővítették a pályarendszert és nagyon sok régi felvonót kicseréltek, pl. gyors 6 személyesre.

Magyar idegenvezető csapat áll mindenki rendelkezésére.

Ha még eszembe jut valami írok.

Üdv, Zoli
Naturelle
20 élménybeszámolót írt
20
17 éve tag
2006.11.29. 19:40
Sziasztok,

Én évek óta Puy-ben dolgozom. Bármi kérdésetek van nyugodtan írhattok. info@naturelle.hu

A következő címen találtok képeket a szállásokról: https://www.naturelle.hu/puy

Szervezünk minden éveben versennyel összekötött túrákat, bulikat. Bővebb infó: https://www.naturelle.hu ott freeride.

Üdv Mindenkinek,

Zoli

Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.11.21. 21:21
Sajnos. De nem mindenhol. Chamrousse-ban nem. Meg... Saint Gervaisban sem. Utána kell nézni mielőtt indul valaki, ha ez szempont.
Amúgy előszö én is filóztam milyen betegség tizedelheti ott az erdőket. :)
raboka11
23 élménybeszámolót írt
23
17 éve tag
2006.11.20. 13:18
Franciában a legtöbb helyen vörösfenyők vannak
vargi
25 élménybeszámolót írt
25
20 éve tag
2006.11.14. 23:45
Ez van. Mindent én se tudhatok. :DDD De ezt most már legalább tudom. Mondjuk bevallom azt se tudtam h azok vörösfenyők... :(

Legközelebb csak olyan helyre megyek ahol nem vörösfenyők vannak. :D
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.11.14. 20:36
"Egyébként érdekelne, hogy nem tudja-e valaki h mi történt a fenyőkkel Puy-on? Tavaly télen az összes teljesen kopasz volt a pálya környékén,"

ez jó:) a vörösfenyők télen lehullatják a tűleveleiket;)
Vorosfenyo-Puy.jpg
aaPeter
9 élménybeszámolót írt
9
21 éve tag
2006.11.13. 10:09
Mi Pra Loup-ba kisbuszokkal (mert személygépkocsi besorolással nincs buszos sebességkorlátozás!!!) megyünk. 75.000 ft = utazás, szállás, síbérlet (7 napos).
A szállás újabb, tágasabb mint az átlag francia szállás! Igaz ez nem Puy Saint Vincent-ban van, de jobbbbbbbb! Gyere velünk!
aapeter@freemail.hu vagy 30/355-6701.
vargi
25 élménybeszámolót írt
25
20 éve tag
2006.11.11. 18:48
Cornelius:
Érdekelne, hogy szerinted még hova lehetne ennyi pénzből elmenni ahol nagyobb vagy legalább ekkora a pálya mint a Puy-i? Csak mert mi tavaly ott voltunk, semmi bajom nem volt vele, de azért idén kipróbálnék másik pályát is, de sajna több pénzem idén sincs rá, mint amennyi tavaly volt... (Illetve idén voltunk és jövőre mennénk. :) )

Egyébként jan. vége - febr. elején voltunk busszal. Pont amikor mentünk akkor esett le egy csomó hó, alig tudtunk az olasz-francia határon átjutni. Így aztán volt elég hó, ami nagyjából kitartott egész héten, bár azért érezhetően fogyott, mivel utánna végig napsütéses idő volt, néha +10 fokkal. A pályák rendbe voltak rakva, 1 rész volt, ami a hét második felére már köves volt, de azt kihagyva is jókat lehetett síelni. Az igaz, hogy a végefelé már tudta az ember a pályákat, de attól még szerintem nem volt unalmas. Főleg a legfelülre menő liftek tényleg elég lassúak, de cserébe alig v egyáltalán nem kellett sorbanálni. Márpedig én inkább a sífelvonón várakozok és közben csodálom a tájat, minthogy a lift alján álljak sorba. Délután fél 4 - 4 felé mikor már nem sütött a pályára a nap, elkezdett jegesedni, de egy kicsit óvatosabban még jól síelhető volt. heti 2x van esti síelés, sajnos pont az egyik leglasabb felvonót üzemelik be rá és elég rövid a pálya, de cserébe lehet ismerkedni, főleg h amikor mi voltunk szinte csak magyarok voltak este. Ráadásul az esti síelés vége felé odaérnek ahhoz a pályaszakaszhoz a ratrakok így elsőnek lehet frissen rendberakott pályán síelni már este.:) A mi szállásunk a központi épületben volt. Tényleg nem túl színvonalas, de szvsz nem is a szállás miatt megy az ember síelni. Melegnek meleg volt, kaját meg lehett csinálni. Nálunk kiköltözésnél a takarítást se nézték komolyan, igaz nem is volt semmi adva amivel takarítani lehetett volna. Azt mondjuk hallottuk, hogy akik feljebb laktak az újabb épületekben, ott sokkal inkább nézték, és vontak is le pénzt, meg visszaküldték őket újra takarítani.

Egyébként érdekelne, hogy nem tudja-e valaki h mi történt a fenyőkkel Puy-on? Tavaly télen az összes teljesen kopasz volt a pálya környékén, pedig tudtommal a fenyőknek nem kéne annak lennie. Bár lehet h én nem vagyok elég tájékozott biológiából...
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2006.10.24. 10:54
Szia Skigirl!

Én kétszer is voltam itt (társaság miatt), de az a véleményem, hogy ha már ennyit utazik az ember, érdemesebb jobb helyre menni. A pályáik jók, bár egy haladó tényleg megunhatja pár nap után. A legidegesítőbb az, hogy egy extralassú faszékes kétüléses lift visz fel a csúcsra, az út majdnem 20 percig tart, pedig az alatta húzódó fekete és piros pályák nagyon jók :(
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.10.23. 13:39
Üdv!
Ha mentek, érdemes a galaxy (vagy milyen) síbérletet venni, így ha megbeszélitek a sofőrrel akár 3 napot más terepeken síelhettek.(Briancon, Alpe'd huez ?, Les deux alpes) Az nem kis élmény.(Az út nem hosszú)
skigirl
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2006.10.13. 14:29
Azért szeretnénk ide menni mert viszonyleg közel van ( a többi helyhez képest) és majdnem végig autópálya van (ha jól tudom).
Másodsorban meg szimpatikusnak tűnt a hely a képek és katalógusok alapján. Csak azért érdeklődtem mert olvastam nagyon pozitív de negatív visszajelzéseket a helyről. De még nem döntöttünk...
Cornelius
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.10.07. 15:25
Szia!

Miért épp ide szeretnél menni? Igaz, hogy nem drága, de azért ilyen áron is lehet szebb, nagyobb síparadicsomba menni, főleg ha már ennyit utazik az ember...
Egyébként napos hely, viszonylag hóbiztos is, csak kevés a pálya, hamar meg lehet unni...
Ha autóval mentek, akkor mondjuk el lehet menni néhány híres pályára is, mint Briancon, Alpe d'Huez, viszont ezekhez jó sokat kell kocsikázni...
skigirl
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2006.10.07. 14:27
Mi januárban szeretnénk ide menni. Esetleg tud valaki jó szállást ajánlani? és egyáltalán érdemes-e ide menni? -pályák? hóviszonyok? pályákkarbantartása? ált.ban időjárás?
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.03.23. 13:55
Üdv!

Mi is voltunk már itt, igaz nem az idén, hanem 2002-ben. Az biztos, hogy Franciaország igen olcsónak számít, a gond csak az, hogy el is kellene valahogy jutni oda. Aki szeret buszozni és nem zavarja, hogy az 50 ember 60 felé húz, aki elviseli, hogy az autópálya mellett minden wc-nél meg kell állni, annak tuti jó lesz. Remélem csak nekünk volt ilyen rossz az utunk. A bérlet árában valóban benne van a lehetőség más helyeken is csúszni, de a buszosok nem igazán szeretnek utazgatni hétközben. Ezt jó tisztázni velük, hogy nem legyen veszekedés a végén. Mi március 15-22 -ig voltunk, hó volt, délután kásás egy kicsit. Nagyon jól lehetett napozni, 1 pólóban lehetett csúszni, ahol sütött a nap. A hegyen 1 vendéglőre emlékszem, ami drága volt és amolyan franciás mentalitással működő. A pincérek figyeltek, ha elfogyott a söröd, akkor azonnal felállítottak, mert kellett a hely más vendégnek is.
Összességében jó hely, de nem mennék mégsem többé oda, ennek pedig nem a sípálya az oka, hanem a sok bunkó francia, akik azt hiszik, hogy felsőbbremdűek bárkinél, azt hiszik, hogy szivességet tesznek azzal, ha kiszolgálnak és nem képesek megszólalni csak a saját anyanyelvükön (pedig biztosan bszélnek más nyelven is) - mert ők Francák - menjenek a Pics.. (francba).
mosoly13
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.03.23. 12:39
Sziasztok, mi pár napja jöttünk haza. Csak megosztanám tapasztalataimat - ésha okultok belőle:-) Mi nagyon nagy társasággal mentünk - a szervezés 2 irodával történt, de ehhez képest nagyon korrekt volt. A pozitív véleményekkel kezdem - álmodni sem lehetett szebb hetet - a természet kitett magáért és végig sütött a nap, meleg volt, hó is volt(maradt is) - bár szerintem kb. 1 méternyit olvadt az 1 hét alatt. A pályák olyanok amilyenek, aki előtte megnézi a térképet és kicsit informálódik - nem tudja sok meglepetés érni. A természet is kiszámíthatatlan. Összességében szerintem jó. Sok kiegészítő programot is lehet találni(husky-s szán, hómotorozás, siklóernyőzés, túrázás, barlang, gyerekes anyukáknak szánkópálya, gyerek oktatás, 1400en kezdő felvonó, 1600-től haladóbb ülős kezdő, hegygerincen freeride - és ha leülsz közben pihenni a gerincen kaját kunyizó madarakkal is haverkodhatsz, agyonkezelt és szűzen hagyot pályák vegyesen...)
Nálam pályák és érték/ár arány szempontjából még mindig Fr.o. a favorit (kevés olyan helyet ismerek máshol, ahol elég gyakori az, hogy szinte "kisajátathatsz egy teljes pálya(szakasz)t" mert nem járnak arra sokan/senki más/ok, és mindig lehet találni olyan felvonót, ahol egyáltalán nem kell sorba állni - hát ezt értem én azalatt, hogy síelni megyek, nem pedig sorba állni és tömeget kerülgetni sílécekkel a lábamon). Ill. ha kiismered a pályákat és a napjárást, mindig tudsz napsütésben sielni. A szállás a tavalyi és azelőtti olaszokhoz képest (meglepően!!!) nagyobb és az ágy használhatóbb volt(Mona Lisa, Ecris) - persze ezt kivéve a szállás eddig Fr.o-ban volt a leggyengébb. Aki bulizni akart, az kibérelhetett egy közösségi termet - no comment. Vagy a helyi pizzéria is egy lehetőség:-( Ha galaxy bérleted van és autóval vagy semmi akadálya, hogy átmenj más pályákra is ha nem tetszik az adott - ugyanezt jópénzért a buszosokkal is meg lehet beszélni. De Brianconba volt helyközi járat is. Igazából leszámítva a buszsöfőrök hozzállását a síléceinkhez, az utolsó fél óráig minden rendben volt. A buszsöfőrökkel csak annyi gondom volt, hogy ... a vadi új síléczsák mire hazaértünk használhatatlanul szét lett tépve, vágva... hogy mitől azt képzeljétek el ti, meg azt is ami benne volt:-( No és az apartman átadás --- hát a közel 20 évnyi síelés alatt nem tapasztaltam még ilyet: felsöpörtünk, felmostunk, a konyhai cuccok hiánytalanul és sérülésmentesen a helyükön voltak(átvételi állapothoz képest), nem hiányzott semmi az apartmanból - ennek ellenére nem fogadták el a takarítást és ...EUR díjat szabtak ki a kaucióból takarítási fájdalomdíj gyanánt. Megkérdeztem, mégis mi a gond: poros a vécsécsésze hátsó fele, 3-ba van hajtva a pléd és nem 4-be, kicsit vízcseppes a tükör a fürdőben, a partfis a wc-ben van és nem a gardróbszekrényben, néhány a mosogatógépből frissen kivett tányér még nem teljesen száraz, a polcon a pohár nem úgy áll ahogy az az átvevőnek tetszik... hát, tudomásom szerint egyrészt fizettünk takarítási díjat, azt nem mondta senki, hogy tisztábban és nagyobb rendben kell átadni, mint ahogy átvettük; mindezek után rejtély számomra, hogy miért fizetünk alap takarítási díjat, mert csak azt az app-t OK-zták le, ahova nem kellett, hogy menjen takarító... vagy hogyis van ez? És itt nem a pénzzel van a gond, hanem az elvvel:-( És elég szomorú mindez azok után, hogy mi pl. kitakarítottunk! Meg különben is, pihenni megyünk oda, vagy nem?
De hogy kollegám tapasztalatával is kiegészítsem - egy héttel korábban: 1m hó zudult le, tartott egy ideig míg lekezelték a pályákat, nem mindig és nem minden felvonó működött - de ők tudtak igazi szűz hóban síelni(mi már csak nehezen), 17 fő helyett 16-n kaptak szállást(központi fehér ház 1600on) első nekifutásban, volt akiket vegyesen ismeretlenekkel raktak össze a szállásban(pedig 4en voltak a 4 fős app-ra) ...
A lényeg: minnél több és részletesebb információ lehetőleg még indulás előtt!!! A többit jó esetben már csak a természet tudja hozzá adni:-) Jó síelést!
Ja, és itt a szezon bértel idén 300 EUR volt, nem is sok 5 hónapra:-)
kerek
104 élménybeszámolót írt
104
20 éve tag
2006.03.05. 16:59
Hát aki most megy oda, annak jó és rossz hírem van. Tegnap és ma 1 méter friss hó esett.
Az alábbi kép ma készült 1600 méteren.
A rossz hír, hogy a liftek nem járnak jelenleg lavinaveszély miatt.
puy.jpg
sielopista
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
2006.03.02. 08:58
Sziasztok!

Jövő héten megyek Puy-ba és az érdekelne, hogy mennyiért lehet ott felszerelést bérelni. Ha valaki esetleg tudja írja meg lécci!

Előre is köszi!
vadaszg
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.02.28. 22:14
sziasztok

mi most megyünk márciusban PUy-ba, ~50 fős csoport. nem tudjuk milyen lesz az apartman :)
viszont lenne egy kérdésem, van elérhető WiFi lefedettség valahol a közelben?? mert nagyon jó lenne, ha lenne...

várom válaszaitokat!
és bármilyen hasznos info is érdekelne PUY-al kapcsolatban, akár mailben is
gabor KUKAC vadaszg.hu

thx!

Gábor
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.