Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck

ÜZENETEK (807)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2008.12.30. 19:08
Azert ha a "kis negyeves" megunja a sielest, Grosseck-Speiereck aljan Mauterndorfnal a kabinos aljan van egy jatszohaz/ovoda gyerekeknek. Ha jol emlekszem 8EU egy ora, 16EU 2,5 ora felugyelettel (ovono).
mangalor
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.12.30. 16:29
Szia!
Jogos az észrevétel, valóban jelezhettem volna, hogy mit értek "gyerekbarát" pályán. Szerencsémre a válaszod kimerítő volt. Igazából a velünk utazó egyik család kis négyévesének kérdeztem az információkat. Neki a varázsszőnyeg és a kezdő pályák jók lesznek. (A játszósarok minket sem érdekel, a hüttékbe pedig teázni és enni járunk.)
Mindent összevetve sorrendben Fanningberg és Grosseck tűnik a jó választásnak.
Köszi a segítséget!
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
2008.12.30. 15:29
Szia!
Mit értesz gyerekbaráton? Varázsszőnyeg mind a három helyen van. Általában Katschberget szokták családi sícentrumként emlegetni, de nekünk pont az jött be a legkevésbé a háromból (5 gyerekkel voltunk 4-10 évesek). Ott a hágón van egy gyerekpálya tányéros felvonóval, alig használta valaki, mesefigurák között lehet síelni, ha átmész a figurák lába alatt "örömujjongásban" törnek ki, jópofa. DE annyira ki volt síelve, nagy vájúk voltak, hogy nehezebb volt rajta lemenni, mint a szomszédos kék pályán. Ott meg 10-15 perceket kellett sorban állni februárban, mert ez az egyetlen kék pálya ülőlifttel a hágón. tanuló pályák vannak még az ainecki oldalon, csak az összeköttetés a két oldal között nem ideális: az a sokat emlegetett 3 csákányos, szeles időben nem megy a háromszékes, és piros-fekete pályákon kell átmenni. Szerintem ez nem gyerekbarát. Haladóknak viszont nagyon ajánlható, különösen az A1!
Grosseck-Speiereck: varázsszőnyeg, tányéros v. csákányos széles kék pályával a kabinos aljában, itt van az esti sízés is. Fent a katlanban inkább piros pályák, bár a hátsó csákányoshoz tartozó kék pályát nagyon bírták a fiúk. Itt voltak kirakva botok, bólyák is, bárki szlalomozhatott. A kabinos alatt a völgybe vezető síút könnyű, utazós, de a teteje nem kezdőknek való.
Fanningberg: a fiaimnak ez volt a nyerő. Hosszú több km-es kék pályák, a két hatüléses buborékossal szinte az egész rendszert használhatod, nem unod meg.Én szeretem, ha a fiaiam velem egy liftben utaznak, így biztonságosabb. A 4 éves is lejött az összes kék és piros pályán, egyáltalán nem vészesek, pedig előtte csak a mönichkircheni lejtőt ismerte. Itt is volt szlalom.
A hüttékről nem tudok nyilatkozni gyerekbarát szempontból (játszósarok stb), mi enni-inni-pisilni mentünk be. Tamswegben van egy élményfürdő csúzdával, kinti fűtött medencével, szaunával.
Nekünk nagyon bejött a környék, márciusban visszamegyünk.
mangalor
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.12.29. 23:44
Köszi Varghasz! Azt még meg tudnád/tudnátok mondani, hogy melyik a "leggyerekbarátabb" pálya?
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
2008.12.29. 13:20
Szia!

Februárban voltunk mind a három helyen kisgyerekkel, sehol nem kértek-adtak semmit. Volt ahol átbújt a kapu alatt, volt hogy egyszerre mentünk át ketten, sehogy nem szóltak ránk, útlevelet sehol nem kértek. Ettől függetlenül én mindig viszek útlevelet, bárhol szükség lehet rá.
mangalor
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.12.29. 13:07
Sziasztok!
Január elején megyünk a régióba síelni. Az egyik családban van egy 6 év alatti gyerek, a honlap alapján ingyen síelhet. Azt szeretném kérdezni, hogy a bérlet vásárlásához vigyük-e az útlevelét?
Itt még nem síeltem, máshol pedig eltérő tapasztalataim (amikor még az enyém volt 6 év alatti) voltak. Volt, ahol még szabad kártyát sem adtak, csak át kellett bújni a kapu alatt, volt olyan is, hogy csak ránéztek és adtak szabadkártyát...
Köszönöm!
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2008.12.21. 20:21
December 15-én hétfőn Ainecken síeltem. Nem volt nyitva az összes pálya a köd miatt (Pl. az Aineckbahn nem működött így nem síeltem át Katschbergre). Szerencsére a köd csak 1800-2000m felett volt jelen, az alsó részeket jól lehetett síelni. Hatalmas mennyiségű hó van a környéken, a fenyőfák ágai csak roskadoztak a nagy hótól. A környék negatívuma, hogy sok a csákányos felvonó, emiatt ha az A1-en le akarsz csúszni ahhoz 4 felvonóval kell menjél amiből három csákányos. Persze a pályák vonalvezetése, szélessége, a környezet nagyon tetszett. Szinte végig erdőben vezetnek a pályák. Tömeg szint semmi alig volt 20-30 kocsi a parkolóban.

December 18-án Grosseck-Speierecen síeltem. Délelőtt hatalmas szél majd havazás volt ezért csak a liftek harmada működött. Ami nagyon tetszett a szintkülönbség Speiereck tetejéről (2411m) egészen Mautendorfig (1100m) vezet a Diretissima pálya 1300 méter szintkülönbséggel. Mivel Radstadt felől mentem útközben az obertauerni hágón láttam az út mellett lerobbant kocsikat . Téli gumival símán fel lehetett menni mindkét oldalról hólánc nélkül. Sajnos itt sem tudtam kipróbálni az összes pályát mivel nem minden lift műdödött, de majd legközelebb ha szép idő lesz ismét visszatérek ide. Nekem tetszett ez a régió.
IMG-2111-1.JPG
IMG-2117-1.JPG
IMG-2125-A1-es-palya.JPG
IMG-2134-A1-es-palya.JPG
IMG-2144-Aineck.JPG
IMG-2329-Grosseck.JPG
Símanócska
16 élménybeszámolót írt
16
16 éve tag
2008.12.20. 12:20
Mi holnap indulunk 7 napra, St Michaelben találtunk szállást a Pension Urban-ban. Még viszonylag kezdőnek számítok, remélem nem töröm kezem-lábam:) Ha megérkeztem, beszámolok!
JZ
51 élménybeszámolót írt
51
18 éve tag
2008.12.18. 14:09
Már évek óta igérik, hogy a katschbergi 3 csákányost kiváltják kabinos, vagy űlős lifttel, erre az évre is biztosra mondták. Pedig ezek a pályák a legjobbak, plusz az új A1-es is itt van. Tud valaki valami biztatót? Különben nagyon jók az infók.
SzaszaM
31 élménybeszámolót írt
31
15 éve tag
2008.12.18. 13:29
Szia RM

Mi is kint voltunk Obertauernben, Szombaton vasárnap egyébként is nagy ott a tömeg. Amikor ott voltatok az meg különösen peches idő volt mert ugye a liftek közel fele le volt zárva a fenti nagy szél miatt így azért volt óriási a tömeg mert nem tudtál más pályára továbbmenni csak azon a bizonyos csákányos liften vissza. Mi fent voltunk a Sonnenliftnél a Berghotelben és a fenti pályákon meg nem volt senki mert oda meg nem nagyon tudtak feljönni az emberek. Szerencsénk volt mert mi is lecsúsztunk reggel a csákányoshoz, és mikor megláttuk a tömeget visszafordultunk és szerencsénkre a berghotel ratrakja felvitt a hotelba és onnan csúsztunk át a felső működő pályákra. Egyébként aki arra jár érdemes megnézni Obertauernt mert nagyon jó kis hely.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2008.12.18. 12:27
Tegnap hazajottunk. Lugo siberlettel sieltem 7 napot a regioban + Obertauern. A tapasztalatok:

Katschberg-Aineck : Nekem kulonosen Aineck palyaji teszettek. A harom Talabfahrt ( ketto piros/fekete Katschbergbe, A1 St Margarethenbe ) SZUPER! Sajnos a Margarethenbol felvivo lassu ulos + 3 csakanyos nem a legkenyelmessebb, de ilyen liftkapacitas mellett nem voltak "lesielve" nap vegen se a palyak. Katschbergbol a gyakori kod miatt nem sokat lattam, de a palyaji jo szeles piros palyak. (Nekem kicsit unalmasak.)
Ami meg hatrany, hogy mar kb. 40km/h-s szelnel lezarjak a Katchbergbol-St Margarethen fele vivo 3 uleses liftet -> az elmult heten talan 2-szer ment. :-( Pedig az az osszekotes nagyon kene szerintem, ha fent pl. kod van. (Egyik nap en Katschbergben kerestem a lecem veget a kodben, mikozben a tobbiek idealis korulmenyek kozott sieltek St Margarethenben. Az osszekotes persze nem ment.)

Grosseck-Speiereck: Ez nagyon bejott. Mauterndorfnal az also allomas + kabinos teljesen uj, modern. Lent van ingyen internetezesi lehetoseg + 18 honapos kortol be lehet rakni a gyereket gyerekmegorzesre (8EU/1h ill 16EU/2,5h aron.) Ezt a jatszohazat a siiskola uzemelteti, nekunk megengedtek hogy ingyen hasznaljuk, ugy hogy a felesegem ott maradt a gyerekkel. Hat nehez volt a vegen kiszedni onnan a sracot. :-) Fent van meg egy hosszu ulos lift, ami buborekos es gyors. Ez visz a csucsra. Ami elony kb. 1000m-tol 2400-ig megy a terep, igy mindig lehetett olyan reszt talalni ami nem volt kodos. A ho most szuper volt. (Egyik nap 30-50 cm-s porhoban sikerult sielni palyan. ;-) 1 ejszaka alatt esett. ) A St Michaelbe meno erdei palya gyonyoru es hosszu, hatrany a lassu ketuleses ami felvisz. NAGYON KEVESEN VOLTAK! Neha olyan erzese volt az embernek, egyedul megy a a palyan/liften.

Fanniberg:
Itt ket modern Doppelmayer ulolift a fo lift. A palyak jok szelesek. A hatso lift mellett siutak vannak kijelolve, ahol elvben "szuzhavazni" lehet. (A kod miatt ezt nem probaltam.) Itt is kevesen vannak. Kellemes kis terep.

Obertauern:
SOHA TOBBE A 20EU/nap-os szombaton! Irtozatos tomeg, sajna a liftek fele lezarva, Szlovakiat "alazo" sor az Untertauern feloli csakanyosnal. (Ott a kabinos es ulos is zarva volt.) Nap vegere szetsielt buckas palyak. Akkor mar inkabb Fanniberg, Grosseck-Speiereck ezen a specialis napon (mar ha olyan jo ho van ott is, mint most).
Hetkozben (kedd) voltam fent egy napos delelottol. Az megerte. Gyonyoru taj es lenyegesen kevesebb ember mint hetvegen, bar meg mindig tobb mint a masik helyeken. De hetvegere en csak akkor ajanlom, ha nincs mas nyitva. (Meg ha szeret valaki embertomegeket kerulgetni a buckak kozott.)

A szallasunk Mauterndorfban volt. Szerintem ez idealis. Az egesz kozepen van. OT 18km jo uton, Grosseck 1km, St Margarethen 6km, Fanniberg 10km (Roviditeni nem erdemes, mert arra NAGYON szar az ut.) A falu kozepen van egy cukrazda, ott lehet internetezni is. A falu nyagyon hangulatos. Szep regi "belvarosa" van + a var.

Na egy szuszra kb. ennyi, remelem hasznosak az infok es volt turelmetek vegigolvasni. :-)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2008.12.14. 09:06
Szallas Mauterndorf/Begöriach:

Also szinten lakunk. Itt van egy tarsalgo + konyha, amit a haziak is hasznalnak, de aprobb dolgokat mi is foztunk/melegitettunk mar. Hutoben kaptunk egy polcot. (Nem kell szobaban eszegetni.) Itt egy 3 agyas szoba van + furdo + WC ( szerintem a haziak is ezt hasznaljak, de nem zavaro). Az osszes helyiseg egy eloterbol nyilik. Van meg egy ketagyas szoba, amit elvben nem adnak ki, de nekunk pl. felajanlottak,
amikor ugy nezett ki 7-en leszunk. Az also szinten TV csak a konyhaban/nappaliban van.

A felso szinten van 2 ketagyas szoba + 1 furdo es 1 WC. Egy lepcsohazbol nyilnak a szintek, szoval ez a felso resz a haziaktol teljesen "szeparalt". Csak az etkezes van a fent leirt kozepso szinten.

A haziak baratsagosak, de oregek es csak nemetul beszelnek. Foglalni is csak nemetul lehet.

A haz tiszta, a berebdezes nem tul modern de nekunk eddig maximalisan OK! MELEG van, meg ejszaka is.

St Margarethen - becsatlakozas Katschberbe 5km.
Grosseck-Spi.. (EZ SZUPER JO! MA ITT SIELEK. Ingyen internet, jatszohaz/ovi gyerekeknek, kabinos/ulos liftek ..., nincs tomeg) - max. 3km Obertauen 16km (HETVEGEM SZAR, TEGNAP VOLTUNK ES A 20EU-s berlet miatti tomeg+fele lazarva miatt nem erte meg.) Fannibergben meg nem voltam, de kb 5-6km-re lehet.

Szallas:
Familie Wieland
Mauterndorf/ Begöriach 23
00 43 4727544

Begöriach kb. 2km re van Mauterndorftol. Ettermek, ...nem nagyon vannak ott. Ha estenkent gyalogosan akartok"dorbezolni", akkor jobb a faluban lakni szerintem.Ha inkabb a csend/nyugalom a fontos, akkor tokeletes.
Símanócska
16 élménybeszámolót írt
16
16 éve tag
2008.12.13. 21:40
Szia RM!
Mi is épp abba a régióba készülünk dec. 21-28 közt, de sajna nem találunk már sehol helyet. Ti hol vagytok? Írj bővebben:)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2008.12.12. 10:28
Szuper a ho. Most is szakad. ;-) Kozlekedni lehet, de pl. Obertauernbe nem vagyodom. Magasabban mar itt is eleg nagy a kod. Ma kb. 30-40 cm friss ho volt reggel a palyan (Grosseck), ember 0 ... Grosseck eddig nagyon tetszik, jatszohaz gyerekeknek, moder kabinos lift, fent ulos liftek (bar meg csak egy megy a rossz ido miatt), ingyen internet (innen irok). LE A KALAPPAL! SZUPER HELY! ;-) ( Mi 18EU-ert lakunk reggelivel 3 km-re a faluban, szoval jo aron ki is lehet hozni a sielest. )
karesz58
146 élménybeszámolót írt
146
17 éve tag
2008.12.09. 11:30
December 13-án, szombaton (csak ezen az egy napon)
Obertauern, Fanningberg és Großeck-Speiereck pályáin kedvezményes áron kaphatók a napi síbérletek!
Obertauern - felnőtteknek 20.- euro, gyerekeknek 14 éves korig 10.-euro
Fanningon és Großeck-en felnőtt napi bérlet 18.- euro, gyerekeknek 9.- euro
karesz58
146 élménybeszámolót írt
146
17 éve tag
2008.12.02. 20:50
Mike!
A szállástól a pályákig kell többet autózni,de hamár be kell ülni az autóba akkor mindegy.
Jól számóltál? 21-26 ez 6nap 5 éjszaka.A panziót nem ismerem csak egyszer jártam a faluba tavaly nyáron.
^^Mike^^
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
2008.12.02. 19:03
karesz szerintem nincs olyan messze mert rokonoktól indulunk zala megyéből bő 4 és fél óra, 5főre lenne annyi
karesz58
146 élménybeszámolót írt
146
17 éve tag
2008.12.02. 16:14
Szia Mike!
Ennél messzebbit és drágábbat nem találtál?
Jó sokat kell majd autóznod.Itt nem lehet reklámozni magunkat,de nézd meg ezt.
https://www.berghotel-mariapfarr.com
Hány főre foglaltál? Minden elérhetőséget megtalálsz a honlapon.
Üdv Karesz 58
^^Mike^^
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
2008.12.02. 14:57
üdv!
dec. 21-26ig mennénk mautendorf környékére , találtam egy jó kis szállást fél panzioval 7napra 650eura(még nem foglaltam le) ... tud vlki valami infót erről a szállásról mondani nekem?:)

Gasthof Lacknerhof(Göriach)-ban van

előre is köszi !
Misi
Réka
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
2008.11.25. 08:48
HOTEL GUTJAHR ****
Ausztria, Abtenau
Erről hallott már valaki? Van valakinek infomrációja, tapasztalata?
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.