Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Val di Fassa - Carezza síterep leírás

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőző laponként: összesen 70, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  zjuhaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2009.09.26. 12:57
(Üzenetazonosító: 70058)
zjuhasz Hozzászólások: 33
Regisztrált: 2007.02.12.
43 síterepet értékelt

Sziasztok,
Segítséget kérnék. Melyik irányból tudom télen megközelíteni a települést? Az A22 autópályán le kell menni Ora-ig és Val di Fiemmén keresztül, vagy előtte Bolzanónál menjek le a sztrádáról, esetleg még előbb, mintha Val Gardenába mennék? Itt a honlapon ez utóbbit javasolja az útvonaltervező. Nem tudom, melyik hágó van zárva telente...
köszönöm
Feladó:  serfozoNőHaladó síelő
Dátum: 2008.11.22. 19:50
(Üzenetazonosító: 55861)
serfozo Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2008.11.17.
15 síterepet értékelt

Köszi Tomcsi!
Feladó:  Tomcsi
Dátum: 2008.11.21. 16:55
(Üzenetazonosító: 55683)
Tomcsi Hozzászólások: 83
Regisztrált: 2008.10.19.

Szia Ági! Arra sajna nem emlékszem pontosan, hogy a két nagyobb rész hogy van összekapcsolva, de ha jól tévedek, akkor a falun belül van valami síút, de ebben nem vagyok biztos. 5+1-es, vagy 4+2-es síbérletet pedig lehet váltani, és ha jól emlékszem, akkor úgy aktviválod a +1-et, vagy 2-t, hogy felmész egy liftel, ami már nem a val di fassa területén belül van, és akkor arra a napra van egy egész sella rondás bérleted, tehát nem kell előre kitalálni, hogy melyik nap akarsz kört menni. A körbe pedig sztem onnan úgy érdemes becsatlakozni, hogy canazeiből és campitelloból (attól függ, melyik van közelebb) megy fel kabinos, és azoknak a tetejéből már ki van táblázva, hogy merre (a zöld kör kicsit könnyebb a narancssárgánál, de az sem vészes). Jó síelést !
h i r d e t é s

Feladó:  serfozoNőHaladó síelő
Dátum: 2008.11.20. 17:27
(Üzenetazonosító: 55534)
serfozo Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2008.11.17.
15 síterepet értékelt

Sziasztok!
Tervezem az idei síelést, és az egyik lehetőségnek Val di Fassat találtam. Ahogy elnézem a térképet nekem úgy tűnik, hogy nincs a teljes pályarendszer összekötve. Jól gondolom? Van olyan lehetőség, hogy 5+1, esetleg 4+2 síbérlet vásárlása (helyi + körsí)?, mert szeretnénk legalább 1 napon erre is rászánni. Aparmannak az Aparthotel Princess-t néztem ki. Erről mi a tapasztalat? Esetleg a Casa Carezza? Vagy valamelyik másik? Hol érdemes csatlakozni a körsíbe? Ezen kívül bármilyen jó tanácsot szívesen veszek.
Ági
Feladó:  sielok
Dátum: 2008.01.24. 12:25
(Üzenetazonosító: 46301)
sielok Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2005.12.08.

Szombaton jöttünk haza, Carezza nevű településen laktunk, a Casa Carezza-ban.
5 sípályarendszer tartozik Val di Fassa-Carezza-hoz .Érdemes mindegyiket kipróbálni.Ha még érdekel valami,kérdezz nyugodtan.
Feladó:  baldwinFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.01.23. 20:19
(Üzenetazonosító: 46246)
baldwin Hozzászólások: 37
Regisztrált: 2007.11.21.
28 síterepet értékelt

azóta nem járt erre senki? frissebb vélemények, esetleges változások érdekelnének.
Feladó:  pipistrello
Dátum: 2005.02.21. 10:30
(Üzenetazonosító: 8812)
pipistrello Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2005.01.19.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!

Én két hete jöttem haza Sella Rondáról, Campitello di Fassa-ból. De nem mentem körbe egy szarvashiba miatt, mert aki vette a bérletet nem Dolomiti Superskit vett:) Mivel azonban előtte ezen a fórumon (ld Sella Ronda topic itt: https://sielok.hu/forum/viewtopic.p...hp?t=20
olvastam néhány elmarasztaló hozzászólást, így nem vettem hozzá különbözetet és csak picit van hiányérzetem, mivel a pályák tökéletesek voltak anélkül is.(Val di Fassa, Col Rodella, Belvedere).
Hozzá kell tennem, hogy mi olaszba járunk mindig, mivel 99%-ban süt a nap, napozunk. Namármost azaz 1 % jött be, hideg volt felváltva percenként sütött a nap, vagy fújt a szél, hóviharok(bár én nem használom, de a síszemüveg enyhén szólva ajánlott):)(le is zárták Sella Rondat legalább két napra, nem lehetett körbemenni.), de így is élvezhető volt tökéletes hóval, én mint középjó sielő nagyon bírtam. Ezen a helyen fekete pálya nem nagyon van, de rengeteg piros, és hosszúak is. Síliftek nagyon jó minőségüek. A táj pedig egyszerüen lélegzetelállító!! Tudni kell, hogy február már csúcsszezon, és Szimi korábban ezért kevesebb embert találhatott, az én hetemben azonban tele volt, de a sorbanállás így sem vészes, ez a pályarendszer rengeteg embert elbír probléma nélkül. Az éttermekbe 2-kor érdemes beülni, ekkor kezd kiürülni, előtte zsúfolt, bár étteremből is rengeteg van.( Ajánlom a latte caldo con wov italt, ami majdnem, Bombardino csak lágyabb(magyarul forró tej tojáslikőrrel):)
Egyszer volt negatív tapasztalat! Kicsit fújt a szél, ezért 4-kor az orrunk előtt lezárták azt a liftet, ami hazavitt volna minket, ezért egy erdei pályán kellett lecsúszni a szomszéd(Canazei) faluba, ahol viszont az első 10 buszra nem fértünk fel. Ekkor érdemes taxizni, ha összeszedtek még néhány embert, akkor hazzavisz 1 - 1,5 Euro ért fejenként.
Ha van kérdés csak írjatok a forumba, még olvasgatom.
Feladó:  Szimi
Dátum: 2005.01.15. 23:06
(Üzenetazonosító: 6797)
Szimi Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2004.01.04.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Na ez is megvolt.
Aki nem akarja végigolvasni az egész beszámolót, annak csak annyit, hogy a hely KITŰNŐ! Ide el kell menni!!!

A részletek:
3 hete ne esett hó a környéken. Az oda vezető úton (870 km autózás után) majdnem elsírtuk magunkat. Hó sehol, viszont békés tavaszi hangulat, csicsergő madarak, rügyező fák és +6 fok volt.
Aztán reggel a pályán leesett az állunk, ugyanis ezzel sehol nem volt hiba. Mindenhol kitűnő hó várt minket (ami sok esetben csak a pálya széléig tartott, onnantól meg zöldellt a rét)

Az első két nap a "Ciampac" síterepet koptattuk, mivell az ide vezető lift a szálloda mellett volt 30 méterre.
Az Alba-ból induló lift egy 80 személyes konzerv, melyet a személyzet minden alkalommal meg is tölt ennyi emberrel. Túl lehet élni a dolgot, de nem ez a nap csúcspontja.
Fent már teljesen kultúrált körülmények között lehet liftezni. A csúcsról kellemesen lankás (kék) pályákon lehet csúszkálni a tömegfelvonóig. Onnan egy izmos fekete visz vissza a faluba (ez elég izgi).
A fenti síterep tetejéről (Sela Brunech) két új felvonó segítségével át lehet csúszni a szomszédos pályákhoz, sőt akár a Méida nevű faluba is. Ide egy félig piros-félig kék pálya visz le. sajnos a kék rész elég hosszú és unalmas (sífutópálya jellegű).
Mindent egybevetve nem nagy durranás az egész, de egy-két napot el lehet lötyögni a terepen.
Egyébként ezt az útvonalat nevezik "Skitour Panorama"-nak.
A lifteknél sehol sincs sorbanállás és a hütték kitűnőek!

Canazei településről lehet feljutni a Belvedere nevű síterepre. Ez már a Sella Ronda része.
Itt a faluból egy kisebb kabinos visz fel a síterep aljába, ahonnan lehet választani a 80 fős "konzerv", vagy egy ülős között. Én ez utóbbit ajánlom. Ugyan ez nem visz rögtön a csúcsra, de gyors és nem préselnek közben halálra.
Fent a terepen kitűnő minőségű széles és hosszú pályák vannak. A felső szakaszokon jópofa pirosak, lejjebb inkább kékek. Rengeteg lift, csodás hütték (a forralt-bor és szilva likőr páros páratlan :-))
Némi tömegre csak a tranzit jellegű liftnél kell számítani, amin a Sella Ronda áldozatai kénytelenek átvágni.
A 2400 méteres csúcsról be lehet síelni a hegy másik oldalát is. Itt is kitűnőek a pályák és üresek a liftek.
A nap végén egy erdei úton lehet visszajutni Canezei-be. Egyébként ezen az úton lehet átsíelni a szomszédos terepre is, de ennek a felétől egy tojásos felvonóval vissza lehet menni a Belvedere-re is.
Ez a pálya elég szűk, sokan vannnak rajta és ebből adódóan elég rossz minőségű. Ha csak nem a faluba akartok jutni, vagy a szomszédos síterepre, akkor ne erőltessétek.
A szomszédos hegyen (Sella Rodella) ugyancsak egy szép nagy, kitűnő pályákkal rendelkező terep található. Mindenképpen ajánlatos ide is elmenni. Ahogy azt már írtam ez összesíelhető a Belvedere-el, de megközelíthető Campitello településről is.
Ez a pálya is a Sella Ronda része, úgyhogy számítani kell némi átmenő forgalomra a tranzit lifteknél. Az összes többinél 0 mp a várakozási idő!

A fenti terepek pályáinak és hüttéinek bejárása nekünk kocasíelőknek (4 pasi) egy teljes heti élményt adott mindenféle üresjárat nélkül.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Csak azt sajnálom, hogy egy napot elszúrtunk a Sella Ronda kipipálásával.

Megjegyzés:
Volt szerencsém végigszenvedni a Sella Ronda másik 3 pályarendszerét és nyugodt szívvel állíthatom a Val di Fassa ezek közül a legjobb!
Feladó:  Szimi
Dátum: 2005.01.15. 22:24
(Üzenetazonosító: 6796)
Szimi Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2004.01.04.

Sziasztok

Egy órája értem haza a Val Di Fassa-ból. Ez a Sella Ronda-t alkotó négy síterep egyike.
Tegnap előtt volt szerencsém az óramutató járásával egyező irányba végigmenni (narancssárga kör) a Sella Ronda-n, úgyhogy viszonylag friss élmenyeim vannak a dologról.
Előszöris a száraz tények:
- Ugyan 3 hete nem esett hó az egész környéken és napközben néha +6 fok is volt, a pályák nagyrésze kitűnő állapotban van.
- A Sella Ronda mindkét irányban járható
- A lifteknél lehet térképet kérni, amin fel van tüntetve, hogy melyik liftekkel és milyen pályákon lehet körbemenni. Egyébként még ez sem szükséges, mert minden ki van táblázva.
- Az óramutató járásával megegyező irány a narancssárga, az ellenkező a zöld "Sella Ronda" felirat. Ezeket megtaláljátok mind a pályákon, mind az érintett lifteknél.
- A kör bejárásához "Dolomiti Superski" bérletet kell venni, egyébként ez érvényes mind a négy terület (Alta Badia, Val Gardena, Val di Fassa, Arabba) összes liftjére és a síbuszokra.
A jó tapasztalatok:
- Mi Canazei-ből (Belvedere) indultunk. Sehol nem kellett a lifteknél sorbanállni
- A teljes kört nagyon kényelmesen 4-5 óra alatt be lehet járni
A rossz tapasztalatok:
- A körben főképp azok a pályák érintettek, amelyek a síterepekről az adott faluba visznek. Ezek általában keskenyek és hamar szétcsúszkálják őket, némelyik gyakorlatilag élvezhetetlen. (a síterepeken lévő pályák állapota nagyon jó, de azokat kipróbálgatni plusz idő)
- Ezen pályák jórésze kék. De olymértékben, hogyha az ember egyszer bejefékez, akkor botozhat napestig. Marha fárasztó és unalmas ezeken a pályákon csorogni (síelésnek nem lehet nevezni)
- Néha bizony le kellett csatolni a lécet és cipekedni a településen keresztül. Volt, ahol jégen, vagy éppen térdig érő hókásában.
- Iszonyatos idő megy el a liftezéssel

Mindent egybevetve aki elindul arra számítson, hogy 1 egység normális síelésre fog jutni:
- 2 egység összetúrt, élvezhetetlen pálya
- 2 egység kék pálya (jobbára csak sífutásra alkalmas)
- 4 egység liftezés
- 1 egység séta

Magyarul kirándulásnak jópofa, de síélménynek gyakorlatilag nulla...
Sokkal jobban jártok, ha kerestek egy kellemes pályarendszert (tudom ajánlani Val di Fassa-t!!! - részletesen lásd a topic-jában) és ott kellemes hüttékkel szegélyezett kitűnő minőségű, tök üres pályákon csúszkáltok.
Feladó:  Szimi
Dátum: 2004.12.25. 10:42
(Üzenetazonosító: 5955)
Szimi Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2004.01.04.

Januárban megyünk egy Alba nevű településre.
Van valakinek tapasztalata a környéken?

elsőelőző laponként: összesen 70, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »