Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Val di Fassa - Carezza

ÜZENETEK (74)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2011.01.10. 20:21
Mivel a szálláson nincs net, most csak „kölcsönykenyéren” gyorsan írok.
A részletes beszámolók szombati hazaérkezésem után kerülnek fel.
Az utunk jó volt a köd ellenére,. Szlovéniát választottuk M7, Tornyiszentmiklós, Maribor, Ljubljana, Trieszt, Portogruaro, Belluno, Agordo, Falcade, Moena. Az egy hetes szlovén pályamatrica kb. négy és félezer forint, az olaszoknál két alkalommal fizettünk, összesen 8.90 EU-t. Nekem megérte, mivel Fehérvárról a kb. 750 km-t hét és fél óra alatt tettük meg. Száz kilométeres átlag, szinte szabályosan nem semmi.
Hét végén itt a kutak zárva vannak, de automata üzemmódban benzint lehet venni.
A pályák csodálatosak, bár sokat ma a köd miatt nem láttunk. Fagypont fölött volt a hőmérséklet, de délután is jól sielhetőek voltak a pályák. Én a pirosakat is inkább kéknek mondanám. Jég sehol sincs, s a hőmérséklet ellenére buckák is alig fordulnak elő.
A sok pálya szinte áttekinthetetlen a térkép ellenére is. Oda kell figyelni a visszaútra!
A helyi „pesti ember” délutánra havat mondott, s délben el is kezdett esni a hó. Szerdától napfényes jó időt jósolnak. Hiszek nekik.
Tömeg nincs, a pályarendszer elnyeli a sok-sok embert.
Tehát lehet vaxolni, felüléseket csinálni, pakolni, aztán hajrá!
Még csak annyit, buzdításul, hogy az egyik hüttében délután táncosnők ropják a pulton. Megéri megnézni!

Csabor
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2010.11.17. 20:34
Val Gardena kétségtelenül jobb, sokkal nagyobb, változatosabb pályákkal (ez persze leginkább a Campitello & Canazei résszel összehasonlítva igaz) miután az egybe besíelhető (ha átmegyünk a símetroval egyik oldalról a másikra). Szerintem nincs csak Canazeira érvényes bérlet. Viszont Val Gardenán a szállás árak inkább a horror kategóriába tartoznak, mérsékeltebbek Val di Fassan. Ha Val di Fassat választjátok biztosan abban sem fogtok csalódni, egyrészt gyönyörű, másrészt kocsival (síbusszal) jobbnál jobb helyeket lehet felkeresni. Mi 2001-ben voltunk Campistriben (ha jól emlékszem a település nevére) egy apartmanban, teljesen elfogadható áron, de sajnos sem az utazási irodára, sem a szállás nevére nem emlékszem.
Előzmény: (somikaher 93744)
somikaher
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.11.16. 21:16
sziasztok !! A dolomitokhoz tervezzük a sielést idén de nem tudjuk eldönteni melyik ott a legjobb hely a legjobb áron :D Nem akarunk váltani dolmomiti superski bérletet mert elég drága :S nincs meg rá a keret :( ugy hogy pályabérletet vennénk több kérdésem is lenne 1.-Canazejre külön bérlet is van vagy csak val di fassa bérlettel lehet 2.-Val gardena mennyire jó mert az drágább mint val di fassa... és esetleg más információt információt is megoszthattok :) És esetleg ha van olyan apartman amiről tudtok szuper áron azt is leirhatnátok előre is köszönöm :)
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2010.03.06. 15:47
2001 után,majdnem 10 év után tértem vissza egy délután erejéig Canazeiba, a Belvederre. Nehéz megállapítani, de talán ez a legszebb síterep a Sella Ronda részen. Mi Arabba felől sílécekkel érkeztünk. Ahogy a felvonóval felérünk a Belveder tetejére lenyűgöző látvány tárul elénk! A Sella csoport széle a pályákig ér. Egyébként kicsit Ischgl hangulata van a helynek, itt is - mint az Ischglben az Idalpon - keresztbe-kasba, több szinten mennek a felvonók. A Belveder tetejéről a pályák meredeken indulnak, majd megszelidülve, kezdők mekkájaként folytatódnak középen. A 6-os piros pályát nagyon élveztük, azon többször is csúsztunk. A völgybe levezető, illetve Campitello felé átvezető részt kicsit nehezen találtuk meg. Itt általában sokan vannak, kicsit szűk a lefelé vezető pálya és össze is szokták túrni a sporttársak. Campitello szerintem gyengébb, mint a Canazei-i rész. Ott kevesebb és rövidebb pályákat találunk.
Sajnálom, hogy ennyire nem mozog ez a topic, pedig hallottam magyar hangot, biztosan többen mennek oda honfitársaink, mint amennyien írnak. Azt pedig egészen elképesztőnek tartom, hogy még nem kerültek fel képek. Február 12-i képeimet az albumba feltettem, itt meg tudjátok nézni, sajnos nem olyan szépek, mint maga a hely!
https://sielok.hu/fotoalbum/150150/kep/10/
zjuhasz
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2009.09.26. 12:57
Sziasztok,
Segítséget kérnék. Melyik irányból tudom télen megközelíteni a települést? Az A22 autópályán le kell menni Ora-ig és Val di Fiemmén keresztül, vagy előtte Bolzanónál menjek le a sztrádáról, esetleg még előbb, mintha Val Gardenába mennék? Itt a honlapon ez utóbbit javasolja az útvonaltervező. Nem tudom, melyik hágó van zárva telente...
köszönöm
serfozo
14 élménybeszámolót írt
14
15 éve tag
2008.11.22. 19:50
Köszi Tomcsi!
Tomcsi
83 élménybeszámolót írt
83
15 éve tag
2008.11.21. 16:55
Szia Ági! Arra sajna nem emlékszem pontosan, hogy a két nagyobb rész hogy van összekapcsolva, de ha jól tévedek, akkor a falun belül van valami síút, de ebben nem vagyok biztos. 5+1-es, vagy 4+2-es síbérletet pedig lehet váltani, és ha jól emlékszem, akkor úgy aktviválod a +1-et, vagy 2-t, hogy felmész egy liftel, ami már nem a val di fassa területén belül van, és akkor arra a napra van egy egész sella rondás bérleted, tehát nem kell előre kitalálni, hogy melyik nap akarsz kört menni. A körbe pedig sztem onnan úgy érdemes becsatlakozni, hogy canazeiből és campitelloból (attól függ, melyik van közelebb) megy fel kabinos, és azoknak a tetejéből már ki van táblázva, hogy merre (a zöld kör kicsit könnyebb a narancssárgánál, de az sem vészes). Jó síelést !
serfozo
14 élménybeszámolót írt
14
15 éve tag
2008.11.20. 17:27
Sziasztok!
Tervezem az idei síelést, és az egyik lehetőségnek Val di Fassat találtam. Ahogy elnézem a térképet nekem úgy tűnik, hogy nincs a teljes pályarendszer összekötve. Jól gondolom? Van olyan lehetőség, hogy 5+1, esetleg 4+2 síbérlet vásárlása (helyi + körsí)?, mert szeretnénk legalább 1 napon erre is rászánni. Aparmannak az Aparthotel Princess-t néztem ki. Erről mi a tapasztalat? Esetleg a Casa Carezza? Vagy valamelyik másik? Hol érdemes csatlakozni a körsíbe? Ezen kívül bármilyen jó tanácsot szívesen veszek.
Ági
sielok
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
2008.01.24. 12:25
Szombaton jöttünk haza, Carezza nevű településen laktunk, a Casa Carezza-ban.
5 sípályarendszer tartozik Val di Fassa-Carezza-hoz .Érdemes mindegyiket kipróbálni.Ha még érdekel valami,kérdezz nyugodtan.
baldwin
37 élménybeszámolót írt
37
16 éve tag
2008.01.23. 20:19
azóta nem járt erre senki? frissebb vélemények, esetleges változások érdekelnének.
pipistrello
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.02.21. 10:30
Sziasztok!

Én két hete jöttem haza Sella Rondáról, Campitello di Fassa-ból. De nem mentem körbe egy szarvashiba miatt, mert aki vette a bérletet nem Dolomiti Superskit vett:) Mivel azonban előtte ezen a fórumon (ld Sella Ronda topic itt: https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=20
olvastam néhány elmarasztaló hozzászólást, így nem vettem hozzá különbözetet és csak picit van hiányérzetem, mivel a pályák tökéletesek voltak anélkül is.(Val di Fassa, Col Rodella, Belvedere).
Hozzá kell tennem, hogy mi olaszba járunk mindig, mivel 99%-ban süt a nap, napozunk. Namármost azaz 1 % jött be, hideg volt felváltva percenként sütött a nap, vagy fújt a szél, hóviharok(bár én nem használom, de a síszemüveg enyhén szólva ajánlott):)(le is zárták Sella Rondat legalább két napra, nem lehetett körbemenni.), de így is élvezhető volt tökéletes hóval, én mint középjó sielő nagyon bírtam. Ezen a helyen fekete pálya nem nagyon van, de rengeteg piros, és hosszúak is. Síliftek nagyon jó minőségüek. A táj pedig egyszerüen lélegzetelállító!! Tudni kell, hogy február már csúcsszezon, és Szimi korábban ezért kevesebb embert találhatott, az én hetemben azonban tele volt, de a sorbanállás így sem vészes, ez a pályarendszer rengeteg embert elbír probléma nélkül. Az éttermekbe 2-kor érdemes beülni, ekkor kezd kiürülni, előtte zsúfolt, bár étteremből is rengeteg van.( Ajánlom a latte caldo con wov italt, ami majdnem, Bombardino csak lágyabb(magyarul forró tej tojáslikőrrel):)
Egyszer volt negatív tapasztalat! Kicsit fújt a szél, ezért 4-kor az orrunk előtt lezárták azt a liftet, ami hazavitt volna minket, ezért egy erdei pályán kellett lecsúszni a szomszéd(Canazei) faluba, ahol viszont az első 10 buszra nem fértünk fel. Ekkor érdemes taxizni, ha összeszedtek még néhány embert, akkor hazzavisz 1 - 1,5 Euro ért fejenként.
Ha van kérdés csak írjatok a forumba, még olvasgatom.
Szimi
14 élménybeszámolót írt
14
20 éve tag
2005.01.15. 23:06
Na ez is megvolt.
Aki nem akarja végigolvasni az egész beszámolót, annak csak annyit, hogy a hely KITŰNŐ! Ide el kell menni!!!

A részletek:
3 hete ne esett hó a környéken. Az oda vezető úton (870 km autózás után) majdnem elsírtuk magunkat. Hó sehol, viszont békés tavaszi hangulat, csicsergő madarak, rügyező fák és +6 fok volt.
Aztán reggel a pályán leesett az állunk, ugyanis ezzel sehol nem volt hiba. Mindenhol kitűnő hó várt minket (ami sok esetben csak a pálya széléig tartott, onnantól meg zöldellt a rét)

Az első két nap a "Ciampac" síterepet koptattuk, mivell az ide vezető lift a szálloda mellett volt 30 méterre.
Az Alba-ból induló lift egy 80 személyes konzerv, melyet a személyzet minden alkalommal meg is tölt ennyi emberrel. Túl lehet élni a dolgot, de nem ez a nap csúcspontja.
Fent már teljesen kultúrált körülmények között lehet liftezni. A csúcsról kellemesen lankás (kék) pályákon lehet csúszkálni a tömegfelvonóig. Onnan egy izmos fekete visz vissza a faluba (ez elég izgi).
A fenti síterep tetejéről (Sela Brunech) két új felvonó segítségével át lehet csúszni a szomszédos pályákhoz, sőt akár a Méida nevű faluba is. Ide egy félig piros-félig kék pálya visz le. sajnos a kék rész elég hosszú és unalmas (sífutópálya jellegű).
Mindent egybevetve nem nagy durranás az egész, de egy-két napot el lehet lötyögni a terepen.
Egyébként ezt az útvonalat nevezik "Skitour Panorama"-nak.
A lifteknél sehol sincs sorbanállás és a hütték kitűnőek!

Canazei településről lehet feljutni a Belvedere nevű síterepre. Ez már a Sella Ronda része.
Itt a faluból egy kisebb kabinos visz fel a síterep aljába, ahonnan lehet választani a 80 fős "konzerv", vagy egy ülős között. Én ez utóbbit ajánlom. Ugyan ez nem visz rögtön a csúcsra, de gyors és nem préselnek közben halálra.
Fent a terepen kitűnő minőségű széles és hosszú pályák vannak. A felső szakaszokon jópofa pirosak, lejjebb inkább kékek. Rengeteg lift, csodás hütték (a forralt-bor és szilva likőr páros páratlan :-))
Némi tömegre csak a tranzit jellegű liftnél kell számítani, amin a Sella Ronda áldozatai kénytelenek átvágni.
A 2400 méteres csúcsról be lehet síelni a hegy másik oldalát is. Itt is kitűnőek a pályák és üresek a liftek.
A nap végén egy erdei úton lehet visszajutni Canezei-be. Egyébként ezen az úton lehet átsíelni a szomszédos terepre is, de ennek a felétől egy tojásos felvonóval vissza lehet menni a Belvedere-re is.
Ez a pálya elég szűk, sokan vannnak rajta és ebből adódóan elég rossz minőségű. Ha csak nem a faluba akartok jutni, vagy a szomszédos síterepre, akkor ne erőltessétek.
A szomszédos hegyen (Sella Rodella) ugyancsak egy szép nagy, kitűnő pályákkal rendelkező terep található. Mindenképpen ajánlatos ide is elmenni. Ahogy azt már írtam ez összesíelhető a Belvedere-el, de megközelíthető Campitello településről is.
Ez a pálya is a Sella Ronda része, úgyhogy számítani kell némi átmenő forgalomra a tranzit lifteknél. Az összes többinél 0 mp a várakozási idő!

A fenti terepek pályáinak és hüttéinek bejárása nekünk kocasíelőknek (4 pasi) egy teljes heti élményt adott mindenféle üresjárat nélkül.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Csak azt sajnálom, hogy egy napot elszúrtunk a Sella Ronda kipipálásával.

Megjegyzés:
Volt szerencsém végigszenvedni a Sella Ronda másik 3 pályarendszerét és nyugodt szívvel állíthatom a Val di Fassa ezek közül a legjobb!
Szimi
14 élménybeszámolót írt
14
20 éve tag
2005.01.15. 22:24
Sziasztok

Egy órája értem haza a Val Di Fassa-ból. Ez a Sella Ronda-t alkotó négy síterep egyike.
Tegnap előtt volt szerencsém az óramutató járásával egyező irányba végigmenni (narancssárga kör) a Sella Ronda-n, úgyhogy viszonylag friss élmenyeim vannak a dologról.
Előszöris a száraz tények:
- Ugyan 3 hete nem esett hó az egész környéken és napközben néha +6 fok is volt, a pályák nagyrésze kitűnő állapotban van.
- A Sella Ronda mindkét irányban járható
- A lifteknél lehet térképet kérni, amin fel van tüntetve, hogy melyik liftekkel és milyen pályákon lehet körbemenni. Egyébként még ez sem szükséges, mert minden ki van táblázva.
- Az óramutató járásával megegyező irány a narancssárga, az ellenkező a zöld "Sella Ronda" felirat. Ezeket megtaláljátok mind a pályákon, mind az érintett lifteknél.
- A kör bejárásához "Dolomiti Superski" bérletet kell venni, egyébként ez érvényes mind a négy terület (Alta Badia, Val Gardena, Val di Fassa, Arabba) összes liftjére és a síbuszokra.
A jó tapasztalatok:
- Mi Canazei-ből (Belvedere) indultunk. Sehol nem kellett a lifteknél sorbanállni
- A teljes kört nagyon kényelmesen 4-5 óra alatt be lehet járni
A rossz tapasztalatok:
- A körben főképp azok a pályák érintettek, amelyek a síterepekről az adott faluba visznek. Ezek általában keskenyek és hamar szétcsúszkálják őket, némelyik gyakorlatilag élvezhetetlen. (a síterepeken lévő pályák állapota nagyon jó, de azokat kipróbálgatni plusz idő)
- Ezen pályák jórésze kék. De olymértékben, hogyha az ember egyszer bejefékez, akkor botozhat napestig. Marha fárasztó és unalmas ezeken a pályákon csorogni (síelésnek nem lehet nevezni)
- Néha bizony le kellett csatolni a lécet és cipekedni a településen keresztül. Volt, ahol jégen, vagy éppen térdig érő hókásában.
- Iszonyatos idő megy el a liftezéssel

Mindent egybevetve aki elindul arra számítson, hogy 1 egység normális síelésre fog jutni:
- 2 egység összetúrt, élvezhetetlen pálya
- 2 egység kék pálya (jobbára csak sífutásra alkalmas)
- 4 egység liftezés
- 1 egység séta

Magyarul kirándulásnak jópofa, de síélménynek gyakorlatilag nulla...
Sokkal jobban jártok, ha kerestek egy kellemes pályarendszert (tudom ajánlani Val di Fassa-t!!! - részletesen lásd a topic-jában) és ott kellemes hüttékkel szegélyezett kitűnő minőségű, tök üres pályákon csúszkáltok.
Szimi
14 élménybeszámolót írt
14
20 éve tag
2004.12.25. 10:42
Januárban megyünk egy Alba nevű településre.
Van valakinek tapasztalata a környéken?
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.