Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Semmering - Stuhleck
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Althammerhof - hangulatos vidéki szállás Semmering sípályáitól 12-km-re - szállásfoglalás
ÜZENETEK (1977)Időben csökkenő Időben csökkenő
maffia
59 élménybeszámolót írt
59
18 éve tag
2005.12.01. 09:00
Még nemvoltunk Semmeringen soha,ezért szállás info kéne a környéken,egyészakás mik az árak?
A nivos helyeket kihagynánk!
Ja és milyen matricát kell veni az utra?
KÖSZI!
szn
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.03.31. 16:07
// szn véleményét a hhs-ről töröltük, miután némi utánjárással megismertük a sztori másik oldalát is - a szerk. ///
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.02.25. 09:54
kezdőknek a Hirschenkogelen ott van a Familienabfahrt, a többit viszont illik kerülni, ugyanis piros és fekete pályák.
Stuhlecken már több kék pálya van, de ha absz kezdő vagy ajánlom, hogy ne fizesd ki a majd 30 euór lehúzos napibérletet,hanem menj a Familienlifthez , a pályatérképen ez az F jelű. itt egy napijegy 19 euró, igaz ezért csak ezt a részt használhatod, de egy kezdőnek szerintem bőven elég. Semmering mellett amúgy manapság már csak egy előny szól; végig autópályán gyorsan elérhető. Egyébiránt meg nagyon elmentek az árakkal, ráadásul sokan is vannak, sokszor marha jeges pályák. Ha megvalósulna a Semmering Skischaukel terv, amely azt foglalja magába, hogy Hirschenkogelt és Stuhleckot, illetve Sonnwendsteint összekötnék, akkor egy több mint 50 km-es pályarendszer lenne, de szerintem erre még várni kell. Ugyanúgy arra is, hogy a Stuhleck felső részén egy modern ülésest új pályákkal hoznának létre. ezt már évek óta igérgetik, de mindig elhalasztják. Egyelőre ami realisztikusnak tűnik az a Wolfgang Rainer (Hirschenkogel Bergbahnen vezetője) álltal említett terv. Eszerinta stájer oldalról egy felvonót (üléses v kabinos) építenének a HK-i pályákhoz. Elméletben akár már jövő szezonban kész lenne a projekt.
Szintén érdekesnek tűnik a sonnwendsteini fejlesztés új pályákkal, egy hatülésessel és egy duplaszékessel. Ez elvileg a jövő szezonra elkészülhet. Majd meglátjuk..
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.21. 16:54
Bellamonterol az Olasz/Val di Fiemme topikba irtam beszamolot. http://www.stuhleck.com - on fent vannak a jegyarak Semmeringre. (Ha Bellamonteval kapcsolatban barmi kerdesed van, e-mailt is nyugodtan kuldhetsz.)
kitkat
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.02.21. 15:22
Sziasztok!
Most hétvégén készülünk Semmeringre. Meg tudnátok mondani, hogy mennyibe kerülnek a béretek(napi és félnapi, ha van ilyen)? Kezdők foják bírni a pályákat?Nem járt valamelyikőtök Bellamonte-ban?
Köszi
novakistvan
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2005.02.13. 22:58
Friss élmény: Semmering-Stuhleck, Február 13, szombat

- időjárás: napsütés, gyenge felhősödés alkalmanként, tiszta ködmentes levegő,de. egy órára gyenge havazás
- sorbanállás liftnél: normális (kb. 20-30 ember)
- hó helyzet: remek, kemény hó + keveredve friss hóval
- pályák karbantartotsága: volt ratrak, de az egyik fő kék "Family" pálya nagyon elhanyagolt, mintha szűz havat feltúrtak volna ami majd keményre fagyott
- felvonó: megszokott minőségű zárható fedeles ülőlift+csákány
NEGATÍVUM: vigyázni kell melyik pályán végzed be a csúszást, mert ha nem a te parkolódnál, akkor nem nem viccelek, 20 peret gyalogolhatsz jégpáncélos betonúton a sícipődben a nam végén...a liftekkel záróra után tényleg nem mehetsz le (!) üresjáratban megy vagy 20 percig amíg Te a tömeggel együtt sétálsz a betonon...had ne részletezzem tovább.

colos István
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.02.09. 09:19
Az én "titkos" receptem a Stuhleck-en: Egészen a IV-es parkolóig megyek. Ott eddig max 100 m távolságban a felvonótól, le tudtam állni a kocsival. Az a felvonó a Promibahn. Négy üléses, de nem buborékos. Van jegypénztár is. Ha itt 10 percet kell várnod akkor biztos lehetszbenne, hogy a buborékosnál 20 perc. Plusz itt a terepviszonyoknak köszönhetően kevésbé divat a tolakodás meg a kis csávók is jobban elkerülik. Tudjátok a léceken előre suldigungozók. Ha felmentek, át lehet sízni a fenti csákányoshoz, oda ahol az előttem már leírt önkiszolgáló van, valamint a snowtubing pálya (gyerekek ki ne hagyják!). A Promibahn mellett van egy igen jó, kanyargós kékpálya, akár még kezdőknek is megfelel. Bár a vége egy kicsit gázos, de addigra már úgyis meglesz a bátorság... Az önkiszolgálótól vissza lehet csúszni a Promibahn alsó állomásához egy rendes piros pályán. A buborékos csak a késő délutáni órákban közelítsétek meg előszőr.

Kulacs
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.02.08. 17:45
Helló T.M.!

Csak ajánlani tudom Stuhlekot! Nagyon jól karbantartott pályák, amelyek elég változatosak, a buborékossal ha felmész + még a cskányossal a legtetejébe akkor egy jó hosszú pályát kapsz ami ellensúlyozza a sorbanállást. Mert ami a jó pályák hátránya az a sorbanállás. A buborék aljában tényleg hosszú sorbanállásra kell számítani főleg hétvégén. Ha rendes villás kaját akarsz enni valóban a legjobb a buborékos tetején és a fenti csákányos alján gyakorlatilag ugyanaz. Vagy ha a felső csákányossal felmész a tetejébe akkor lefelé útközben van egy isteni hütte, isteni szendvicsekkel. Mindenféle krémekkel megkenik /olyan ütős hagymás és kolbászos/ ha szeretitek. De olyan jó ott kipihenni a felvonó okozta fáradalmakat, ugyanis a felső csákányos eléggé hosszan és meredeken húz. Az alsó csákányos kék pályák olyan kis rövid gyakorló-bemelegítő pályák, elég sokan szoktak ott is lenni, de eloszlik a tömeg mert elég széles a pálya.
Remélem segítettem, jó síelést: Ani
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.02.03. 20:12
Győrből reggel fél hatos indulással semmi gond nem szokott lenni Sopronig, forgalom sem igen van szombat hajnalban (tapasztalat)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.02.03. 18:47
jah, igen győrtől a főút elég gázos (sok kaminon, beláthatatlan kanyarok), amolyan "jómagyaros", főleg,hogy most hó is esett..

étterem természetesen van, több is, mint mindenhol Ausztriában. Stuhleckon a felső csákányos kezdőpontjánál lévő önkiszolgáló éttermet ajánlanám,főleg a kinnti schirmbar szerűséget, naon jók a snapszok:))
persze csak módjával, ha meg nem módjával,akkor ott van a buborékos, az levisz:)
T.M.
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.02.03. 18:36
Elnézést, az előbb elírtam a neved,
Szóval köszi az infókat....

T.M.
T.M.
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.02.03. 18:34
Kedves Stani!
Köszönöm az infót. Eddig mindenhova máshova jártunk síelni, Semmering valahogy kimaradt az életünkből, és most többen kíváncsiak lettek rá.
A 20perc várakozás elég rosszul hangzik.
De valahogy akárhova megy az ember, mindenhol sokan vannak. Étterem, melegedő, ilyesmi milyen van?
Üdv, T.M.
werisch
40 élménybeszámolót írt
40
19 éve tag
2005.02.03. 18:28
Hello T.M.

Ha Budapestről mész, jobban teszed ha Nem Sopron felé mész hanem M1-Hegyeshalom,-Auszria A1- Neusiedl am See - 50-es uton kb 33 km-t menni EisenStadt-ig majd onnan S31, S4, A2,S6 és a Semmeringi alagut után menj le Spittal am Semmeringbe (ahogy Stani is irta!)
Ez km-ben nem sokkal több mint A soproni irány viszont sokkal gyorsabb. Igy csak kb 33 km nem autópálya!. Én is ugy járok.

A kedvenc utvonaltervezőmmel meg is nézheted, hogy mit ir ki.(http://www.viamichelin.com ) Ezt az utat ajánlja leggyorsabb utnak. Kb 3˘ra 30 perc 310 km.

Üdv. werisch
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.02.03. 17:08
Hirschenkogelen 220 cm, Stuhlecken 260 cm a Bergbahnen szerint, amúgy ez ma reggel fél 9-es adat, s mivel nappal is esett a hó, így gondolom már ennél is több van.
Pályákat jól ratrakolják, de HK fekvése miatt Stuhlecknél kissé keményebbek lesznek délutánra a pályák, de most,hogy ennyi hó van nem hinném.
De mivel szinte egésznap esik, s ha ez lesz hétvégén is akkor szőnyegszerű pályákat ne várj.
A felvonóknál hétköznap nem nagyon kell várni, a hétvége a kritikusabb, főleg Stuhlecken, délutánra akár a 20 percet is elérhet, igaz nem mindig. Viszont mivel most baromi nagy hó van és a Semesterferien is kezdetét veszi, így ilyen vár. időkre azért felkell készülni.
Sopronból Hk-ra 50 perc alatt kilehet érni, szóval ehhez még ad hozzá, hogy Bp-ről Sopronba mennyi idő alatt érsz, s már megis van az idő.
Ha Stuhleckra mész, akkor meg a Semmering alagúton menj, így megspórolod a szerpentín időveszteségét.
ps:
esti sízést Hk-n mindenképpen érdemes kipróbálni, hétvégeken sincs várakozási idő s három pálya kivan világítva.
T.M.
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.02.03. 14:14
Sziasztok!

A hétvégén Semmering-Stuhleckra készülünk most előszőr. Olvastam itt jót is meg rosszat is a helyről. Van valakinek most friss információja? Milyenek a hóviszonyok, mennyire jók és karbantartottak a pályák, és mennyit kell várni a felvonóknál?
Mennyi idő alatt lehet kiérni Bp.-ről?

Köszönöm,
T.M.

palmait
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.01.15. 12:10
Sziasztok!

Kicsit elkéstem a beszámolóval, de most bepótolom. Sajna nem esett a hó, így még csak rosszabb lett a helyzet, néha az volt az érzésem inkább korcsolyák kellet volna vinnünk léc helyett. Ratrakolkni ugyan ratrakoltak, de a jég attól még jég marad.
Egy változás viszont volt a kéthéttel előző állapotokhoz képest, a tömeg. Legutóbb alig lézengtek a pályákon, ellenben most.
Ha fel szeretnék jutni csúcsra (nem arraJ) akkor be kell állnom a sorba a buborékosnál 20 perc 5 perc a menet, azután következik a csákánysor 15-20 perc, 10 perc csákányozás, ezt kimondani is szörnyű 50 perc, leérni viszont max 15, ha nem sietek. Elég gyakran használtuk a kétcsákányost, nem egy hosszú pálya, viszont itt elfogatható volta a sor. Na de elég a panaszkodásból, ha belegondolok remekül szórakoztunk, szép volt az idő, gyakoroltuk a jeges pályákat, néha még élezni is sikerült. Remek kis szállodában laktunk, és ha most ránézek a pályákra, azt látom hogy friss hóban, vidáman síelnek az emberek, mert síelni az egyik legjobb dolog
Rita8011
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.04. 12:19
Várom mindennemű véleményeket, aktuális élménybeszámolókat.
A határközeli pályák közül az egyik legkedveltebb, és jól karbantartott pályarendszer.
Minden korosztály megtalálja a magának megfelelő pályát. A fekvésnek, és magasságnak megfelelően hóbiztos.
Üdv: Rita (snowboardos)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.