Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbaleset

ÜZENETEK (38)Időben csökkenő Időben csökkenő
PePro
77 élménybeszámolót írt
77
20 éve tag
2006.10.15. 18:44
Elmúlt télen Olaszországban tortént, hogy amíg a pálya szélén egy sérült kissrácot ápoltak a hegyimentők, sőt még a pályarendőrök is ott voltak, olyan közel húztak el a nagymenők a gyerek mellett, hogy betakarták , hóval. Egyébként egy hasonló őrölt csapta el a kissrácot is.
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2006.10.14. 15:34
Volt itt már szó a letörések okozta balesetekről. Nos, Puy St Vincent pályáinak egyik beláthatatlan letörése alatt valamiért sajnálatosan egy kis "Meeting Point" alakult ki,szinte mindig voltak ott emberek persze szigorúan a pálya közepén!
A másik "kedvencem" az, amikor Tále pályáin minden évben néhány barom azzal szórakozik, hogy a tányéros felvonó mentén az emberek közt szlalomozik lefelé, vagy úgy gyakorolja a carving technikáját, hogy minden felfelé jövő ember lécétől kb 20 cm-re kanyarodik el.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2006.10.13. 21:42
egy ide illő videó:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.11.15. 12:47
Ha megsérülsz, akkor az orvos azonnal eldönti, hogy kell-e műteni, ha igen, akkor sürgősen kell-e műteni?
Térdsérülésnél szerencsére általában belefér, hogy kapsz egy merev sint, egy-két napon belül hazajössz, itt meg megműtenek (tapasztalat:-))).
Olyanról még nem hallottam, hogy egy ilyen jellegű, szükséges műtétre egy évet kellett volna várni...
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2005.11.15. 10:59
Mi a teendő ha például külföldön olyan térdsérülést szenvedek, amit a legjobb minnél hamarabb operálni?
Hol kell kérvényezni hogy ott gyorsan műtsenek meg, és ne itthon kelljen egy évig várni a műtétre?
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.01.31. 22:49
magam nem vagyok az az ugratósfajta,inkább on piste & off piste.
sítúrázokkal spec. nekem semmi bajom, eddig mindig a pályaszélén jöttek, s őket messziről kilehet szúrni (lassúmozgás, hegynek felfelé), s kilehet kerülni.

spec nekem a széltől szélig kanyargó kezdőcsoportok mennek az agyamra, csoportvezetőnek tán lehetne annyi gogyija, hogy nem csak ők vannak a pályán, egy kezdőhöz meg közel menni, egyenlő az önfeláldozással:)
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.01.31. 11:22
Sziasztok! Teljesen jogos a felháborodásod! Később ezekből a gyerekekből lesznek azok az emberek akik nem ismerik a szabályokat a sípályán. És azért mert anno nem tanították meg nekik. Én egyébként azt sem értem hogy a sítúrázóknak miért kell a sípálya közepén felfelé gyalogolni.? /vagy nem tudom pontosan hogyan hívják őket./ Egyébként engem is tarolt már el egy 2 méteres osztrák suhanc a bébipályán!! Tanítottam a keresztgyerekeimet síelni, 4 és 6 évesek, és ott tanultak síelni olyan 16-20 év körüli osztrák fiatalok. a pálya alján a köteles felvonó, és természetesen sor. a fiú fékezés nélkül rohant belém /valószínűleg nem tudott de kanyarodni sem/ szerintem kisebbfajta agyrázkódásom lehetett, mert egy pár másodpercre elvesztettem az eszméletem, és nem is emlékeztem rá hogy mi történt. Természetesen a magyarul beszélő oktatója oda sem jött hogy elnézést kérjen az osztrák fiúnak meg az intelligenciája hiányzott meg hozzá.
pbence
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2005.01.30. 20:56
Az ugratókat jó, h említed! Sztem az óriási baletesforrás a pályákon!
TAvaly voltam Szlovákiában,és a pályának volt egy letörése, ahonnan nagyon jókat lehetett ugratni, sőt a tetejére még egy nagyobb ugratót is építettek. DE! Az ugrató és letörés miatt elég nagy holttér volt, és volt olyan, hogy 5 éves gyerekek játszottak ott felügyelet nélkül, ott sétáltak az emberek, és nem lehet nekik szólni,mert azt mondják elég széles a pálya menjek ott meg ilyeneket....csak úgy mertem ugratni,h valaki lent áll és int,h "tiszta-e a terep"...

Persze ha elütöd a gyereket, v vkit, akkor meg Te vagy a barom állat száguldozó sielő, és az,h a gyerek olyan helyen van ahol messze nem szabad lenni az a kocsmában iszogató szülőket nem érdekli egyáltalán...

Bocs az indulatosságért.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.01.30. 19:44
még vmi:
Gegen Zaun gerast - Skifahrer tot
Im Skigebiet Lachtal im Bezirk Murau ist am Sonntag ein ungarischer Skifahrer tödlich verunglückt. Der 17-Jährige soll, laut Gendarmerie, mit sehr hoher Geschwindigkeit gegen einen Zaun gefahren sein.
Sonntag, 30.01.05

Der Schüler aus Vaz in Ungarn war mit einer Gruppe Jugendlicher auf Skiurlaub im Lachtal. Gegen zwölf Uhr unternahm der junge Mann allein eine Abfahrt und kam dabei rechts von der Piste ab; dort stieß er gegen einen hölzernen Begrenzungszaun. Für den 17-Jährigen kam jede Hilfe zu spät. Er starb noch am Unfallort an den schweren Kopfverletzungen.

Über Schanze auf Schülerin gesprungen
Schwerer Skiunfall auch am Semmering: Ein 20-jähriger Belgier sprang über eine aufgebaute Schanze genau auf den Kopf einer ungarischen Skifahrerin. Die 15-Jährige erlitt schwere Kopfverletzungen.

lachtali esethez:
egy síterepen vannak fák, sziklák, házak, különféle egyéb építmények, kerítések, oszlopok, táblák sízők, boardosok stb stb.
mindig megfelelően, tudásunkhoz, terep és időjárási viszonyokhoz válasszuk meg a sebességünket.
egy hajtűkanyart sem lehet 130al bevenni...

semmeringihez:
gondolom Stuhlecken történt, ott van funpark. Funparknál alapszabály,hogy az ugratók alatt nem ácsorog és nézelődik az ember, s az ugratók tetejét nem mint kilátási pontot használja .
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.01.30. 19:34
"Nem lett több katasztrófa a világon, csupán a tájékoztatás lett jobb"

Lachtal úgy látszik keményen elvan átkozva, ugyanis csütörtökön egy német síző apálya szélén egy fatönknek csapódott a mellkasával, súlyos sérüléseket szenvedett.
Ugyanitt szombaton két nyugdíjas ütközött, az egyik felsőcombcsont törést szenvedett.
Nassfelden egy szlovén síző esett olyan szerencsétlenül, hogy valúszínüleg lefog bénulni..
A salzburgi Pongauban egy 18 éves ütött el egy férfit, aki a kórházban belehalt súlyos fejsérüléseibe.
stb..

Most,hogy voltunk Gerlitzenen naponta legalább 4-5 balesetet láttam, ami mentőautót/helit igényelt. S ki tudja még mennyi volt, aminek nem voltam szemtanúja.. elgondolkodtató
pbence
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2005.01.30. 19:12
Tegnap pedig arról számoltak be, hogy egy magyar lány Ausztriában "cserbenhagyásos gázolás" áldozata lett,kórházba került, a hibás fél elment a helyszínről...a rendőrség keresi...

A síbalesetek száma az elmúlt időszakban növekedeett ilyen radikálisan vagy a tömegtájékoztatás számol be az esetekről és ezért tűnik többnek???
pbence
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2005.01.30. 19:06
Az, hogy lehet, hogy a pálya szélét jelző faoszlop nincsen kipárnázva??? Vagy elkerítve?
Bár a Híradásokban erről nem volt szó, kiváncsi lennék,hogy valóban volt-e rajta valami,mert ha igen akkor elvileg ennek a tragédiának nem kellett volna bekövetkeznie...
pbence
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2005.01.30. 19:01
Síbalesetben meghalt egy magyar fiú Ausztriában


Síbalesetben meghalt egy 17 éves magyar fiú a felső-stájerországi Lachtal egyik sípályáján. A feltételezések szerint nagy sebességgel száguldott le a lejtőn, amikor kisodródott, és nekiütközött a pálya szélét jelző faoszlopnak.


Síbalesetben meghalt egy 17 éves magyar fiú - adta hírül az osztrák hírszolgálati iroda. Az osztrák rendőrségre hivatkozó hírügynökségi jelentés szerint a fiú a felső-stájerországi Lachtal egyik sípályáján járt szerencsétlenül vasárnap délben. Feltételezés szerint nagy sebességgel száguldott le a lejtőn, amikor kisodródott, és nekiütközött a pálya szélét jelző faoszlopnak. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A Sicher leben - Biztonságosan élni - elnevezésű osztrák intézet már tavaly novemberben, a síszezon kezdetekor arra figyelmeztetett, hogy 2003-ban 47 000 síelő szorult kórházi ápolásra az alpesi országban. Az intézet nem adott hírt arról, hogy hányan haltak meg síbalesetben Ausztriában. Az intézet egy közelmúltbeli híradásában arról számolt be, hogy az osztrák sízők 33 százaléka még sohasem hallott arról, hogy a sípályákon is szabályok vannak, akik pedig hallottak ilyesmiről, azoknak is nagyon hiányosak az ismereteik.

(MTI)


Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.01.13. 19:16
a sípályákon nem kell eszementen száguldozni,főleg ha nem biztos a sítudásunk..ezek nem lezárt pályák, mint pl a versenyeken, itt rajtunk kivül megannyian síznek, boardoznak; sokan ezt nem veszik figyelembe.
SLskier
66 élménybeszámolót írt
66
19 éve tag
2005.01.13. 18:32
Szerintem felelőtlen az a szülő, aki nem ad a gyerekére bukósisakot! De tipikus magyar gondolkozás szerint: "veszekek 2 számmal nagyobbat, hogy jó legyen jövőre is" a bukósisak vásárlásra is jellemző... pedig a túl nagy bukósisak is veszélyes lehet.
Meg kell említeni azt is, hogy a pálya üzemeltetők is gyakran hibásak: pl. Mariazellen a FIS(?) pálya mellett sehol sincs majomfogó, pedig ha ott elszáll valaki, akkor kb. 100 fenyőfa letarolása után áll meg. Főleg, hogy a pálya alsó szakaszán van egy jó kis 90 fokos kanyar...
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.01.13. 17:46
pár héttel ezelőtt meg Hauereckbe (Felső Stájerország, Jogllandtól nem messze) egy 12 éves magyar fiú olyan nagy sebességgel sodrodott ki a pályáról , hogy egy fának csapódott, majd belehalt a sérüléseibe. szóval nem csak szűzhóban lehet balesetet szenvedni..sőt, szerintem pályán sokkal nagyobb esély van rá, hisz több az ember, nagyobb a sebesség.
pályán kívül többnyire akkor van bibi, ha extrém terepeken csúsznak, sokszor előfordul, hogy nem ismeri a terepet, aztán hopp, egyik pillanatban eltűnik a föld a lába, pontosabban a lécek alól és ott van egy 70 méteres szakadák. lásd tavalyi szezon hintertux, egy honfitársunk járt szerencsétlenül...
Holecz Anna
10 élménybeszámolót írt
10
19 éve tag
2005.01.13. 15:10
Érdekelne, hogy a súlyos fejsérüléssel járó baleseteknél van-e a gyermekeken bukósisak ?
Lehet-e bukósisakkal ilyen komoly sérülést szerezni ? Én pont azért vettem a kislányomnak, hogy a fejét megvédjem.
roly
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2005.01.13. 11:26
Most hallottam a tévében hogy egy kissrác sielés közben elesett és egy farakásnak ütközött Ausztriában. Súlyos sérülésekkel kórházban van. Nem tudom elképzelni hogy a sípálya mentén farakás lenne ami veszélyezteti a sielőket. Gondolom megint egy sípálya melletti vagánykodásról van szó. Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy sielni alig tudó gyerekeket visznek az apukák a kijelölt pálya melletti buckákra, felvonó alatti szűzhóba, mert az a menő. Sajnos saját fülemmel is hallottam csoportunkból ilyet, hogy a 8 éves gyereket saját apja bíztatta hogy ne a pályán menjen mert az csak a puhányoknak való, a vagányok nem ott mennek. De ha megtörténik a baleset.... Miért nem gondolkoznak előre. Várom véleményeteket.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.