Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Lackenhof am Ötscher
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Pension Panorama - pályaszállás Lackenhofban, 30 méterre a sípályáktól
ÜZENETEK (364)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5462 élménybeszámolót írt
5462
Admin
2012.11.27. 17:13
Tudtommal azért nincs feltűntetve, mert azt csak a sísulik használhatják, legalábbis amikor én Lackenhofon voltam, akkor így volt.
Amúgy, ahogy RM írja a duplaszékes aljának közelében található.
Előzmény: (pigeon 144356)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
17 éve tag
2012.11.26. 15:23
Köszi, tényleg ott van!!! Bár én sem a sünit, sem a macit nem látom, ehhez már óriáskivetítő (vagy szemüveg???) kellene:-))
RM
874 élménybeszámolót írt
874
20 éve tag
2012.11.26. 15:16
Szia szerintem az fekete 1-es pálya aljánál van a Kinderland. (A sielok.hu-s lackenhofi térképen egy süni jelzi, ha megnézed a síterep térképét http://www.oetscher.at/de/winter/sikgebiet/pistenplan és bekapcsolod rajta a sports&funt-t akkor megjelenik egy piros macifej = Sunny Kids Park. Emlékeim szerint is ott van, csak biztosra akartam menni.)
Előzmény: (pigeon 144356)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
17 éve tag
2012.11.26. 14:36
Sziasztok,

SOS segítséget szeretnék kérni Tőletek. Szállásfoglalás előtt állok, de nem igazán tudom behatárolni, hogy a "Babylift"-nél lévő ház hol is helyezkedik el pontosan, mert a sítérképen sehol nem találok ilyen nevű liftet (vagy Übungslift-et), de még a "Kinderland" sincs feltüntetve. Melyik nagyobb liftnél lehet ez a tanulólift (gondolom a "Kinderland" is ott van), vagy milyen álnéven futhat a térképen???

Előre is köszi a segítséget!

Linda
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
18 éve tag
2012.03.12. 09:49
2 szuper, nem megállós, egész nap keményen síelős napot sikerült eltöltenünk, szerintem még pont időben, már a mi az olvadást illeti.
Pénteken eleve egész nap igazi tavaszi, puha hó volt a pályákon, nap végére már kásásodott is,viszont ezen a napon mi kettőnkön kívül alig volt ember a pályákon. Roppant jó volt, hogy senkire nem kellett figyelni és nagyon felhőtlenné tette az egész napot. Szombaton hidegebb volt, a hó is keményebb és gyorsabb lett.Két versenyt is tartottak, de ez inkább a hütték forgalmán és a parkolóhelyek hiányán mutatkozott meg, a pályákon még így sem volt tömeg.
Nagyon tetszettek a jó hosszú fekete pályák bár a kedvencem a piros 3. és 4. pályák lettek. Baromi széles, nagyon jó esésű pirosak, a hó remek volt rajta és mivel ember nem volt irdatlan íveket lehetett húzni gond nélkül.
Összességégben tetszik a hely (most voltam előszöt itt). Közel van, elég hosszúak a pályák. Igaz, hogy a Nagy Ötscher két személyes liftje kicsit lassú, de jobban az zavart, hogy a 3-as tetejéhez csak macerásan lehet eljutni ismét a felső parkolóból. De nagyon jót sikerült síelni.
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
18 éve tag
2012.03.05. 09:19
Helló!

Van esetleg valakinek infója első kézből a pályák állapotáról? Mennyire olvad..stb.
Köszi,
Bakos Gábor
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2012.02.20. 11:51
Három (2012.02.17. - 2012.02.19.) fantasztikus napot töltöttünk Lackenhof-ban.
A hó mennyisége elképzelhetetlen.
Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk (csak vasárnap sütött a nap, előtte köd, eső, havaseső), ennek ellenére jól éreztük magunkat.
A Nagy Ötscher-en nem volt alkalmunk síelni, mivel a piros pályáját lavina veszély miatt nem nyitották ki, a fekete pedig egy kicsit hosszúnak és túl meredeknek tűnt, de a Kis Ötscher minden pályáját besíeltük.
Az 5-ös fekete pálya (erős piros) nekünk egy menetben nehéz, de megállásokkal nagyon jó. Ajánlom jól síelő carvingosoknak.
A 7-es kék pálya eleje kicsit pirosas, a vége inkább zöld. Kezdőknek, haladóknak ajánlom.
A 3-4-es piros pálya egy lesiklással hosszú, fárasztó, de jól síelők élvezni tudják.
A kék 6-oson kezdők is elboldogulnak, kellemes lejtésű pálya.
A 8-as kék pálya levezetőnek, tanulóknak van szerintünk kitalálva.
Délelőttönként -amíg a deszkások fél méteres hókupacokat nem túrtak minden pályára- nagyon élvezetes volt a lesiklás, délutánonként már csak inkább a kék pályákon síelgettünk.
A felvonóknál maximum 1-2 percet kellett sorban állni. Nincsenek buborékok, de azért még nagy hidegben is ki lehet bírni a felmenetelt.
Szállásnak ajánlom a Panoráma Panzió-t:
- nagyon tiszta szobák;
- minden kívánságunkat leső személyzet (vegetáriánus menü, menü lisztérzékenynek, stb.);
- félpanzióval bőséges reggeli és magyaros vacsorák;
- fantasztikus kilátás a hegyekre;
- saját parkoló;
- sítároló és sícipő szárító;
Az Eibenkogel lift alján (8-as pálya alja) nagyon jó önkiszolgáló étterem üzemel, de az Eiben Hütte-ben is jókat lehet pihenni, enni.
Sajnáltuk, hogy csak 3 napot tölthettünk itt, de talán jövőre egy pár nappal többre lesz lehetőségünk - és reméljük akkor is ennyi hó lesz.
WAndrea
1088 élménybeszámolót írt
1088
23 éve tag
2011.12.28. 10:27
Idén másodszor voltam Lackenhofon, tegnap csak egy napra ugrottunk ki munka ügyben, de összekötöttük egy kis síeléssel.

Déltől du. 4-ig síeltünk, szinte végig sorbanállás nélkül, max. 1-2 perc volt a várakozás, de többnyire még annyi sem. Ez nagy szó így az ünnepek idején, amikor Stuhlecken 20-30 perces sorok is szoktak lenni, ahogy tapasztalatból tudjuk, és innen a fórumról is.

A hóúgyúknak köszönhetően minden pálya és lift üzemelt, ezért eloszlott a nép, de a pályák nagy része elég jeges volt, csak úgy sisteregtek a sílécek. Ennek ellenére jót lehetett síelni, a felső részeken, ahol a nap megolvasztotta a havat sodorni is lehetett és a puha buckákat nagyon élveztük.

Csodás idő volt, a csúcson napsütés, szélcsend, nulla fok körüli hőmérséklet és fantasztikus panoráma, amit a képek ugyan nem adnak vissza, de talán érzékeltetik. Volt részünk egy festői naplementében is, a nap zárásaként.

A képek: https://sielok.hu/fotoalbum/lackenhof-2011-dec27/galeria/

Nagyon kellene itt is a friss hó, szerencsére az előrejelzés biztató: https://sielok.hu/elorejelzes/lackenhof/

Ma (28-án) este lesz itt a Hőlégballonok éjszakája, nagy zenés partival, az Ötschertreff völgyállomáson, aki kinn van, ne hagyja ki.
lackenhof-ballone.jpeg
lackenhof-nacht-der-ballone.png
lackenhof-o3.jpg
admin3
716 élménybeszámolót írt
716
18 éve tag
2011.12.17. 18:35
Megérkezett Lackenhofba a tél!

Reggel 10 cm friss hóra ébredtünk, erre még ráesett napközben 5-10 cm hó! A pályákat ezerrel hóágyúzzák, ha továbbra is ilyen kedvező marad az idő, a 8-as és 9-es pályák után további pályák nyithatnak ki!

Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/lackenhof-2011-dec/galeria/
Stani
5462 élménybeszámolót írt
5462
Admin
2011.11.28. 19:50
Hétvégén szezonstart egy pályával ! (Eibenkogel)
samuraptor
93 élménybeszámolót írt
93
15 éve tag
2011.03.18. 21:52
Indulásként itt is előrebocsátanám, hogy 1,5 hónap hóban szegény időszak és felmelegedés után jutottunk el ide. Hó volt, de erősen kásásodott, foltok és kövek nem voltak. Lássuk hát a mi helyzetjelentésünket, bejárási sorrendben.

Kék 8: kellemes pálya lenne, de a kásás havat 2 óra alatt úgy feltúrta a közönség, hogy nehezebb volt rajta síelni, mint a feketén (nem vicc), szenvedett is a kezdő társaság rendesen, tapadt mint a veszedelem
Kék 9: rövidke, kásásocska
Kék 7: sima bevezető szakasz, majd egy közepes letörés (innen készült a kilátásos videó), mely a helyzetre való tekintettel buckás és kásás is volt, így rutintalanoknak elég kellemetlen, ezek után egy jó hosszú szuper lankás rész (persze kásás), majd a síelős videón látható utolsó szintén lankás rész. Azt kell mondjam, hogy a körülmények ellenére is egy élvezhető pálya
Piros 3: kezdete gyakorlatilag a feketével egyenlő, erről majd később, folytatása klasszikus piros pálya, széles, izgalmas lejtésű, hosszú, abszolút szerethető (persze nekünk ez is kásás volt valamelyest, de valahogy elviseltük)
Piros 2: mi még éppen nyitva találtuk, változatos szakaszok, jó kanyargós, gyönyörű tájon futó pálya, hej ha még jó hó is lett volna rajta...biztos egyik kedvenc lenne
Fekete 1: zárva, de felvonóból nézve elég durci
Fekete 5: ahogy a képeken is látszik ez egy igen hosszú, egyenes és igen széles pálya. Persze ez is kásás volt, aminek eredményeképpen főleg az eleje kibuckásodott. De tudjátok azt mondom, hogy éppen ezen körülmények miatt ideszoktunk (csak a fiúszakasz), mivel itt megvolt a kellő lendület, hogy átvágjuk magunkat a kásahegyen. Gyakorlatilag rengeteget fejlődtünk, mivel rákényszerültünk a fekete pályára és megtanultunk buckán síelni. Jómagam a buckákat eleddig nem kedveltem, de most ez a véleményem megváltozott.

Összefoglalva az Ötscher nekem nagyon tetszett, rendkívül jó adottságokkal rendelkezik minden szintű síelőnek, elhatározásom szerint ide is visszatérek jobb hóviszonyok között és ezt merem javasolni mindenkinek.

Kék 8-ashoz vezető alsó parkoló, kb. 50 méterre a pénztáraktól
Szélesség: É47.87006
Hosszúság: K15.15312
(maps.google.com keresőjébe vagy az érkezési címbe írd be: 47.87006, 15.15312)

Kilátás kék 7-es közepéről: https://sielok.hu/video/681985/
Kék 7-es utolsó szakasza: https://sielok.hu/video/887163/
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-8-alja.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-1525.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-1543.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-1557.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-fekete-felvono.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-fekete-felvono2.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-kek-7-kozepe-kilatas.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-piros2-teteje.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-fekete-alulrol.JPG
janosb
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
2011.03.07. 21:29
Sziasztok!

Vasárnap este érkeztünk haza Lackenhofból.Az első két nap gyönyörű napsütés,(a hütte teraszán 21 fok) déltől kásás hó.
Utolsó nap ugyanitt -3 fok és kisíelt, buckás pálya, de még élvezhető.
kiskati
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2011.03.07. 21:06
Sziasztok!

Márc.2-6-ig síeltünk Lackenhofon,gyönyörű, meleg, napsütéses időben szombatig. A pályák jók voltak, bár délután (14 után) a napsütés miatt kásásak. Az 1-es pályán már látszottak a tavasz nyomai. Én sajnáltam a lécemet a többszöri lesikláshoz. Ennek ellenére mindenki talál sítudásának megfelelő pályát.
A Sporthotelben volt a szállásunk. Meg voltunk elégedve az ellátással, bár tojás variációk voltak minden reggel, ami kicsit uncsi volt, de belefér. A pályákhoz közel van: 200 m-en belül. Mi tuti biztosan 4-től tudtunk nyomor nélkül szauázni, előzetes bejelentés alapján. Később sokan voltak.
A személyzet segítőkész, de a fáradtság és a közeledő szezonvég már látszott rajtuk.
Mi feltöltődve jöötünk haza. Aki ezután megy, annak jó lesiklást!
Porti
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2011.03.06. 10:24
Sziasztok!
Tegnap -szombaton- voltunk Lackenhof-ban, és egy nagyot síeltünk.
Az időjárás 0 fok alatt volt végig, és bár nem volt az elmúlt napokban havazás, de reggel gyönyörűen karban tartott, síma, műhóval gazdagon behavazott pályák fogadtak minket, élvezet volt a síelés.
Tömeg nem volt, lifteknél nincs sorbanállás, és a buckásodás is csak 14-h környékén vált észrevehetővé, főleg a 8-ason és a 6-os legtetején, de ott sem volt drámai a helyzet. Jegesedést csak a 2-es közepén éreztem, de itt sem volt vészes.
A legtutibb pálya szerintem a 4-es, jó a vonalvezetése, és mivel itt nem sokan voltak, még záráskor is olyan állapotban volt, mint sok más síterepen a pálya nyitáskor.
A leggázabb pálya viszont a 2-es felső harmada volt: mintha ide nem jönnének fel a ratrakok.
Szerintem mindenki talál itt magának a saját tudásának megfelelő pályát, de sajnos a pályák nem túl hosszúak.
janosb
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
2011.02.24. 21:06
Köszönöm a széleskörű tájékoztatást. Reméljük nagyon jó lesz! További jó síelést!
ilinavarro
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2011.02.23. 20:21
Ez az előzőből kimaradt! A hójelentésnél (Ausztria, Lackenhofra kattintva van vebkamera) meg tudod nézni mennyi hó van csak figyeld a felvonó házikó tetejét. :)
Előzmény: (janosb 111745)
ilinavarro
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2011.02.23. 20:11
Szia! A szauna mindennap 4-8ig nyitva és ingyenes. Délelőtt szólni kell,hogy szeretnétek használni, ilyenkor felfűtik. Mivel elég kicsi a kapacitás nem érdemes 4re menni mert akkor sokan vannak, bár ez szálloda telítettség függvénye. A felvonóhoz kell egy kicsit gyalogolni de ez nem vészes (200-250 méter).Visszafele le lehet csúszni a szállóig bár van közben egy utca de ha a lécet nem sajnálod annyira ez is megoldható( én nem próbáltam ki inkább kutyagoltam).Nagyon drukkolok,hogy jó "havas" jó időtök legyen.! Jó utat és síelést (friss képek a profilomban ha érdekel nézd meg)
Előzmény: (janosb 111745)
janosb
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
2011.02.23. 18:48
Szia! Mi jövő héten csütörtökön indulunk és még nem voltunk itt. Nekünk segítettél. Hadd kérdezzem meg a szauna és gőzfürdő működik-e és használható minden nap?
A sípálya milyen messze van?
ilinavarro
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2011.02.22. 12:17
Szia! Mi amikor Lackenhofban vagyunk, mindig a Sport hotelben szállunk meg. Az idei év tapasztalata:Az egész hotel ki lett festve, a közösségi helyiségekben (társalgók is)a bútorok fel lettek újítva.(az új rész teljesen modern) A reggelivel kapcsolatban:3-4 féle pékárú,felvágott,sajt tojás(minden nap másképp elkészítve) vaj, méz,lekvár.Tea kétféle, kávé,tej, kakaó, müzli.Na aki ebből nem tud jóllakni az fizessen be a Hiltonba.Arról nem is beszélve,hogy ebből annyit vehettél amennyit csak akartál.( ja és nem a magyarok csomagoltak elemózsiát a napi síeléshez)A vacsora 3fogásos, leves, főétel(ezen belül hús,tészta,zöldség, savanyúság.A vegák is tudtak rendesen enni. Tehát mi az egy hét alatt változatosan tudtunk étkezni,nekem ez a tapasztalatom.( a rendszer vacsoránál is svédasztalos)A személyzet:odafigyeltek ránk,az üres tányérokat, poharakat azonnal leszedték,mindig volt aki azt nézte,hogy kérünk e még valamit. :) Egy hét teljes kikapcsolódás, mindenkinek legalább ezt kívánom!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
KIEMELT SÍTÁBOROK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE