Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Klippitztörl
síterep infó oldal
ÜZENETEK (235)Időben csökkenő Időben csökkenő
tenge2
7 élménybeszámolót írt
7
13 éve tag
2016.03.06. 15:59
Akad még azért olyan határközeli, Szombathelyről 2 órán belül elérhető, és egyben értékelhető nagyságú síterep, amiket már régóta nézegetek, hogy jó lenne őket kipróbálni. Ilyen például Hirschenkogel, ami mellett számtalanszor elszáguldunk, hiszen inkább Stuhleck-re (vagy az S6-on még távolabbra) megyünk. Dél felé meg az A2-esről látom mindig a Koralpe táblákat. És ott van még Klippitztörl, amit most végre kipipáltunk.

Két beülős felvonó, egy húzólift, 28 kilométer pálya, és még Mauterndorf felé sem jelent kerülőt – így esett a választás Klippitzre. Az A2-es autópályát elhagyva egy egészen komoly kaptatós szerpentin vitt felfelé. Az ismeretlen helyen a parkoló volt az első kihívás. Az út melleti P1-esnél reggel 9 körül elég nagy volt a káosz, nyilván belejátszott ebbe a szombat is, ezért visszafordultunk, és a feljebb található P2-est válaszottuk, ahol viszont igazán kényelmesen lehetett megállni és átöltözni, felcsatolni. Jegyet venni nem itt, hanem egy nagyon rövid csúszást követően a húzó felvonók aljában lehet.

Olyan félig ködös, félig napos időnk volt, ami azt jelentette, hogy a hegy déli, dél-nyugati oldalán nehezebben lehetett látni, míg északra, észak-keletre tiszta volt az idő, és a nap is kisütött néha. Kifogástalan volt viszont a pályák minősége, elsőosztályú hóval. És ami még fontos, szombat ellenére sem tapasztaltunk zsúfoltságot. Kifejezetten gyorsan síelhető, zömmel kék pályákon lehet csúszni, és a pirosak is könnyűek. Bár mi most nem vittük a lányokat, azt azért megállapítottuk, hogy ezt a terepet élveznék ők is, igazi családi pályák ezek.

A négyes beülős Bärenwaldift melletti 9-es és 10-es pályán nagyokat lehet veretni, és a kezeletlen 11-es sem rossz, leszámítva a végén az erdei kanyargós részt. Ez utóbbinál a vége felé már enyhén izgultunk, hogy hol kötünk ki, de végül megláttuk a felvonó alját.

A terep másik felén egy régi kettes beülős van, a mellette lejövő 2-es pálya elég unalmas, de legalább széles. A legizgalmasabb lejtők a rendszer közepén találhatók, több variációban is el lehet érni a húzólift alját. Ráadásul errefelé alig találkoztunk emberrel, talán éppen a húzólift miatt. Nem nagy ugyan az egész terep, de a nap végére mégis annyira elfáradtunk, hogy össze-vissza dőltünk ki a csákányosból, úgy röhögtünk, hogy konkrétan nem sikerült magunk alá emelni a rudat többedik próbálkozásra sem a beszállásnál. Végül aztán külön-külön megoldottuk.

Összességében csak pozitívat tudok írni Klippitztörl-ről. Egy egynapos síelésre tökéletes választás, tempós csúszásokra ugyanúgy, mint akár családi programnak.
Viktória22
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2016.03.06. 12:32
Harmadszorra voltam ott, visszatértem mert mert az elmúlt két alkalommal is nagyon tetszett. Hosszúhétvégére kíválóan alkamas, száraz az út akkor jól megközelíthető szerpentinen kell felmenni a síterephez. 1500 m- ről indul egy kétszemelyes ülőlift. Jó parkolási lehetőség. Közel a lift. kedvező napijegy , főleg, hogy órára is lehet venni jegyet , ez újdonság. Széles , jól kezelt pályák vannak olyanok is amik az erdőben mennek, kevés emberrel , ami nagyon kellemes. Jó árú hüttékkel. Itt lehet enni a legjobb gőzgombocot 5 euroért. 😀
makaigyozo
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2016.03.02. 01:29
Klippitztörl. Másodszor jártam itt, közben sok más tájon, terepen, így most más szemel néztem. A közelsége és az olcsósága miatt választottuk újra, és jól, mert az ár- érték aránya jó. A Weberwirt szállóban laktunk(Prebl), a Személyzet és a tulaj nagyon kedvesek, barátságosak, a félpanziós ellátás is megfelelő, vagy inkább jó volt, főleg azért az árért. Az időjárással már nem volt akkora szerencsénk, mint a szállással, mindhárom nap borús volt, a háromból két napon is a köd vetett véget a sízésnek, nem a felvonózárás. A pályák rendben voltak, tömeg gyakorlatilag szombaton sem, és ha versenyzők is kijöttek edzeni , akkor sem zárták le az adott pályát. A síterep az elmúlt 10 évben nem sokat fejlődött, ugyanaz a két és négyüléses felvonó, középen meg a dupla csákányos, amit igazán jó lenne egy ülőfelvonóra cserélni már, sokat dobna a terepen. A pályák előkészítése jó, és mivel nincs nagy tömeg, normál körülmények mellett egész nap jól síelhető. Más a helyzet pl ködben, amikor előjönnek az egyéb hiányosságok, hogy a pályákat kétoldalról jelölő karók hiányoznak,(nagyon kevés van), tájékozódást segítő táblák alig vannak, így ködben könnyű eltévedni, vagy kisízni a pályáról( háló sincsen a rizikósabb széleken). Van még egy érthetetlen dolog, de mintha más hsz-ben is olvastam volna, hogy valamilyen okból kifolyólag nem szeretnek ágyúzni,így lesz a 30 km -rel hirdetett pályarendszer valójában csak 19km(?), és mind kék, az összes piros pályájuk a természetre van bízva. Idén végig figyeltem, a honlapon, az interaktív térképen fel vannak rajzolva a piros pályák, de rákattintva mindig azt írja, hogy előkészítés alatt, zárva. Hát, tudom, hogy jó munkához idő kell, de ezeket lesz...ják, mert semmit sem csinálnak, nemhogy előkészítenék. Úgy gondolhatják, ennyi embernek ez is elég.
A hütték nem nagyok, a választék sem nagy, de elfogadhatóak, viszont van egy pár hütte, amelyikben pórul járhatunk,ha nem viszünk készpénzt, mert nem lehet kártyával fizetni. Említettem, hogy csak kék pályák vannak hivatalosan, de szinte mindegyik pályán vannak piros részek, ami haladóknak jó hír, a nagyon kezdőket viszont óvatosságra inteném. A terep kicsi de takaros és általában eléggé hóbiztos, azoknak ajánlom, akik tanulni, fejlődni akarnak, és nem szeretik a tömeget, néhány napra jó választás, én biztosan megyek még oda.
hunyadee
117 élménybeszámolót írt
117
15 éve tag
2016.02.28. 00:21
Szombaton jó hó és pályák voltak végig, tömeg nincs, a hivatalosan lezárt pályákon is lehet menni!
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2016.02.16. 12:37
Chopoker kolléga sportgastein-i intelmén felbuzdulva írok pár szót a szombatunkról.
Győrtől Grazig zuhogott az eső, de már Grazban látható volt, hogy a hegyek felett süt a nap.
Klipitzre érkezve képeslapra illő idő fogadott minket. Az éjszaka 10cm friss hó esett, a fák, a táj, a hegyek szép havas volt.
A pályát nyitás előtt nem kezelték, talán nem is lett volna értelme, de 11-re szép nagy buckák alakultak ki, köztük jeges foltok. Aki tudta kezelte, aki nem, az szenvedett.
Nagyon kellemes pálya, érdekes a déli-keleti-északi tájolás, mindig lehet találni megfelő állagú pályát.
Jó hely, legfőbb előnyének az A2 közelségét mindanám, s azt, hogy távolabbi terepekre autózva is be lehet ugrani pár órás csúszásra.
2016-02-13-12.05.07.jpg
2016-02-13-11.36.25.jpg
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2015.02.25. 19:03
Köszi a beszámolót! Sajnos el kellett halasztanunk az utat, de talán jobban is jártunk így... Amúgy nagyon szeretjük Klippitzet, de ki kell fogni az ideális körülményeket, hogy jót lehessen csúszni. A fekvése, és a takarékos hóágyú-használat miatt gyakran elég féloldalas a terep.
Előzmény: (molesz52 180980)
soosr
109 élménybeszámolót írt
109
15 éve tag
2015.02.22. 06:11
Úton Nassfeld felé 21-én Szombaton beugrottunk pár óra síelésre a klippitztörli sípályákra. A hó elég kevés. Hatalmas szél fogadott így csak a csákányos felvonók mentek. Ennek ellenére belevágtunk. A pályák nem voltak valami jó állapotban, a szél rendesen lefújta róluk azt a kevés gyártott havat is, így sok helyen jeges volt. A hegytetőről gyorsan menekülni kellett. A csákányosok nyomvonala katasztrófális volt, főleg a jobb oldali, csupa jég bucka. Délutánra csillapodott a szél így elindították az ülőliftes felvonókat. Talán ez mentette meg a napot, mert az ott lévő pályák még használhatóak voltak, bár gyorsan amortizálódtak. A pozitívum, hogy kedvezményes volt a jegyvásárlás a körülmények miatt.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2015.02.20. 18:43
Szia Linda,
tegnapelött voltunk itt. A pályák OK, nyitva mindegyik, porhó van.Egész nap sütött a nap, de csak du. 3 körül lett egy kicsit kásás a hó a 2-s beülős elötti utolsó kanyar kornyékén. A másik beülősnél egész nap porhó, egy két helyen kicsi jeges foltok voltak, de egyáltalán nem volt vészes. Ha ki akarod kerülni a csákányos felvonókat akkor a 2-s beülős tetejétől a 10-s pályát válasszátok. Azon tudtok a 4-s beülős aljához lecsúszni./ kék pályán/ A 4-s tetejétől le lehet csúszni a 2-s aljához. Szerintem egy napra teljesen ok. Jó csúszást!
Előzmény: (pigeon 180723)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2015.02.17. 21:27
Sziasztok,

járt valaki mostanában Klippitzen? Milyenek a pályák, hóhelyzet? A hivatalos jelentés biztató, a hétvégi időjárás-előrejelzés már lehűlést ígér, így talán a déli fekvésű pályák is használahatók lesznek a hétvégén. Osszátok meg, ha van friss tapasztalat, köszi: )

Linda
Zoltán52
23 élménybeszámolót írt
23
13 éve tag
2015.01.13. 11:40
Olvasd el a 6-ik lapon lévő kommentárt.Mi a Renátában voltunk az kicsit közelebb van a pályákhoz de még ott is kellett gyalogolni reggel induláskor. Túlzás ezeket pályaszállásnak nevezni. Ha a parkolótól, turistaháztól indulsz akkor egy kellemetlenül hosszú csákányoson éred el a teljes pályarendszert, de a csúcsról már minden felé jó.Kisgyerekekkel vagy tanuló síelőkkel ez az útvonal nem ajánlott.Mindezektől függetlenül ha van hó elfogadható síterep, de nem a szívem csücske.
kovitomi
92 élménybeszámolót írt
92
16 éve tag
2015.01.07. 20:32
Sziasztok!

Erről a szállásról van valakinek bővebb infója, esetleg tapasztalata?
Stockerhaus alpesi apartmanok.
Ha valaki járt már itt, szívesen venném mi a véleménye!
Köszönöm!
apa
114 élménybeszámolót írt
114
16 éve tag
2014.12.27. 00:34
Mi 2009 és 2013 között minden évben január végén mentünk, tehát ilyen kevés havat, mint a képeiden, meg fűfoltokat, köveket - szerencsére - soha nem láttunk.
Egyébként több hó esetén is, ha kicsit melegebb van, a 9-es és 10-es még délután is jó (északibb fekvés), hidegben pedig, ha süt a nap, a 2-es kellemesebb, erre 2012 a jó példa, napokig -14 és - 22 fok között síeltünk.
Tényleg keresztirányban is "dülöngélnek" a pályák - talán a most még zárva levő 7-es az egyetlen kivétel -, de azért mindkét lányom gyakorlatilag itt tanult meg síelni, az idősebbik itt is csatolt először, tehát megoldhatók kezdőknek is.
Sok szép emlék fűz ide, mi is megyünk még biztosan.
Előzmény: (bence84 176270)
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
2014.12.26. 22:02
Igen, bár a 10-es pálya egész nap remek volt. Most jönni fog 10-12 centi hó, amitől még jobb lesz. A többi része ettől még biztos nem nyit ki, de talán a völgymenet (2-es) kicsit jobb állapotba kerül.
Előzmény: (Robin 176255)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.12.26. 20:41
Ez nagyon szegényes sajnos !
Előzmény: (bence84 176249)
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
2014.12.26. 19:04
Ma ellátogattunk 10 éves unokatesómmal Klippitztörlre, lesz ami lesz alapon. Múlt héten nyílt meg a Bärenwaldlift és vele együtt a 10-es pálya, így ez viszonylag friss hóval, rendezetten, jól kifagyva várt minket. Ez a terep nem igazán kezdőknek való, sok a letörés, kanyar, kisebb bukkanók, amitől izgalmassá és nehézzé válik. A francia terepek (Risoul, Pra Loup) kék pályáihoz tudnám hasonlítani. Azért adtam a helynek 5 csillagot, mert ilyen katasztrofálisan ergya hóhelyzet mellett is remek pályát tudtak építeni, ami csak néhol volt köves, vagy fűfoltos. A hegy adottságai miatt, ha megjön a hó, biztos szuperjót fogok még ott egyszer síelni! A Hocheggerlift (2üléses) vitt fel minket a P1 parkolóból, az átvezető út a 10-es felé sajnos eléggé kavicsos és földes volt. A 2-es pályán meglátszik, hogy hetek óta tapossák és nem volt utánpótlás hóból. Minden apróbb terephiba érződik, kövek, kavicsok, föld mindenhol, a hó gyakorlatilag barna. Teszek fel mindjárt fényképalbumot is, ide nem tudom hogy lehet beilleszteni.
A 4 üléses lift 4 perc alatt ér fel és a 10-es pályán normál tempóban 3 perc alatt le lehet érni. A Steinkeller Hüttében ittunk, 3€ a fél liter sör, 1.8€ a tea citrommal (unokatesóm szerint hányás íze volt :D ) és 2€ a Glühmost, ami nekem ízlett.

Szumma: ajánlom mindenkinek, aki szereti az izgalmas terepeket és már tud alapfokon síelni.

Fotógaléria (szerk.):
https://sielok.hu/fotoalbum/klippitz-keves-hoval/kep/1/
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
2014.12.25. 19:40
Köszönöm még egyszer a hasznos infókat! Holnap este beszámolok a tapasztalatokról.
Előzmény: (apa 176170)
apa
114 élménybeszámolót írt
114
16 éve tag
2014.12.25. 19:04
Weinebenet nem ismerem, itt iszont már síeltem több hetet az elmúlt években. Ha a 9-est megnyitják, akkor az összes valamire való pálya nyitva lesz a 7-esen kívül. A 3-as gyakorlatilag egy átcsúszó, a 4-es buckapálya, ha a 7-es nyitva, akkor az 5-ös is (pedig érdekes módon évek óta úgy jelzik a web oldalon, hogy zárva), a 6-8-asról már írtam, a 11-es egy keskeny erdei út, egyszer meg lehet nézni, a Grün hütte kellemes, de az csak egy csúszóka.
Ami érdekes, a 2/2a, a 7-es, 9-es és a 10-es.
Amire vigyázni kell, ha mégis megnyit a csákányos, ha onnan a 9-esre akarsz menni, a kb. 50 méteres átcsúszás után a becsatlakozásnál nagyon figyelni, mert balról elég hirtelen kerülnek elő a 9-esen síelők.
Előzmény: (bence84 176165)
apa
114 élménybeszámolót írt
114
16 éve tag
2014.12.25. 18:56
Ezen a pdf-en jobban tudsz tájékozódni, mint a normál térképen. Az átcsúszó kb. ott ér bele a 10-esbe, ahol a 11-es indul.
Előzmény: (bence84 176163)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.