Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síverseny KIZÁRÓLAG amatőr gyerekek részére

ÜZENETEK (70)Időben csökkenő Időben csökkenő
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2006.03.31. 11:38
Abban bízva, hogy talán valami megmozdul ebben a témában, egy hasonló levélben elküldtem a gondolataimat a Magyar Síszövetségnek is, de eddig még nem reagáltak rá. Bizzunk benne, hogy előbb-útobb valakinek fontos lesz ez a téma is, bár én belátom, hogy nyilván nem ez az elsődleges problémájuk, de azért úgy gondolom, hogy a szövetségnek nem csak a szűk versenyzői elittel kell törődnie, hanem a nagyon széles bázisú, több százezres, amatőr szinten sielőkkel is.
Farkas Zsuzsanna
37 élménybeszámolót írt
37
20 éve tag
2006.03.31. 08:07
Kedves Soma,
Teljes mértékben egyetértek a gondolatoddal, a Bankár és Telekom kupa jó példa volt erre. Nagyon hosszú ez a történet, nem is hiszem, hogy erre az oldalra való. A mostani valóban un. versenyző mezőnyben tényleg van néhány gyerek, aki 150 nap körül van egy szezonban, de ez egy más világ, más célokkal. Van egy másik réteg, akik kb 50-80 nappal, vagy leigazolnak egy klubhoz, vagy un. amatőr versenyen indulnak. Ők valóban óriási előnyben vannak ahhoz képest, akik a családi selést szeretnék érdekesebbé tenni néhány versennyel. Azonban veresenybe se tudnak szállni az "igazi" versenyzőkkel. Nem igazán tudom mi a megoldás, és amig a Siszövetség ezt nem karolja fel, nehéz ügy - hozzá kell tenni hogy valami változások elindultak ott is, de az idő hozhatja meg annak eredményeit. Az idén Schaffer Jani bácsi kezdeményezésében azonban volt már itthon is néhány verseny, amit célirányosan csak az amatőröknek szerveztek, a régi Volvo kupa Semmeringen is ilyen volt - annak is vannak valamilyen folytatásai.
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2006.03.30. 20:50
Úgy gondolom hogy nem a napok száma a lényeg,hanem a leírtak fő mondanivalója.Azért kár "amatőr"-nek nevezett síversenyt(úgymond a családdal síelő gyerekeknek)szervezni hogy egy-két vastag bukszájú szülő tudja hol sztárolni a gyerekét!
Stani
5441 élménybeszámolót írt
5441
Admin
2006.03.30. 17:18
azért a 200 havas nap kicsit eltúlzott, szerintem.
korábban én is voltam síegyesület tagja, de 200 sínapról szó sem volt
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2006.03.30. 14:10
Kedves Farkas!

Már több fórumon is jeleztem azt a problémámat ,hogy az úgymond "amatőr " versenyeken együtt indulnak a valóban amatőr és az "álamatőr" gyerekek. Nagyon jól tudom, hogy hivatalosan azok a gyerekek, akik nem igazolt versenyzők, amatőrnek számítanak, de nyilvánvalóan nem azok, ha egy síegyesület tagjai, annak edzésein, edzőtáborain résztvesznek és szakavatott edzők irányításával készülnek, nem ritkán 100 - 200 havas nappal szezononként. Természetesen az Ő tudásuk nem összehasonlítható azokkal a valóban amatőr gyerekekkel, akik egy évben 5 -15 napot síelnek és a szűlők, jobb esetben egy síoktató tapasztalataira számíthatnak. Mivel azonban ezek a gyerekek is nagyon szeretnek versenyezni, kitűzött pályán menni, számukra esélytelenné válik a verseny és ami nagyon fontos egy gyerek szempontjából, hogy szinte soha nem lehet SIKERÉLMÉNYE! Arra szeretném kérni a versenyek szervezőit, hogy gondolkozzanak el azon, hogy van-e valamilyen lehetőség a versenyzők, egyesületben síelők és a valódi amatőrök szétválasztására.
A legutobbi példa, amit Te is említettél a Bankár és a Telekom kupa, ahol idén is álamatőr (Budapesti Siiskola "versenyzője") gyerek nyerte meg az amatőr kategóriát.
Hidd el nagyon sok szülő nevében beszélek, nagyon sokunknak esik rosszul az, hogy látjuk a gyerekeink arcán a csalódottságot. Itt nem arról van szó, hogy mindenáron nyerni kell, csak az esélyek legyenek azonosak.
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2005.12.07. 17:57
A január 28-i Kékestetői versenyről én is tudtam, ezzel csak az az egyetlen probléma, hogy nyilván a szervezők a dátum meghatározásakor nem tudták még, hogy a nyolcadik osztályos gyerekek ezen a napon írják a központi középiskolai írásbeli felvételit. Így sajnos ez a korosztály nem tud résztvenni ezen a versenyen.
Farkas Zsuzsanna
37 élménybeszámolót írt
37
20 éve tag
2005.12.05. 16:57
A Magyar Kupa sorozat versenynaptára megtalálható az oldalon. Azon több amatör verseny van, illetve a legtöbb megjelölt versenyen külön értékelik az amatör és a versenyző gyerekeket. Már régóta igy van ez az Opel , K2, Bankár, Telecom kupákon, az idén az Alpesi és Média kupán, illetve január 28-án a Kékesen kizárólag amatőröknek lesz verseny. Egyetlen hely ahol együtt indulnak, az a Diákolimpia.
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2005.12.05. 11:10
Január 28-án lesz Kékestetőn, itt van róla bővebb info:
https://sielok.hu/jeep-kupa.htm
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2005.12.04. 20:24
Most olvastam valahol,hogy 2006 januárban lesz ilyen verseny(talán a Kékesen).
Somogyi Gábor
3 élménybeszámolót írt
3
21 éve tag
2005.02.07. 09:57
Már régóta foglalkoztat az a gondolat, hogy a gyerekeknek rendezett versenyeken nem különítik el egymástól a profi (igazolt vagy egyesületben síelő) és valóban amatőr gyerekeket. Nyilvánvalóan nem lehet összehasonlítani azok sítudását akik egy évben 10 - 20 napot töltenek sípályán és azokét akok 150 - 200 napot. Természetesen ezzel nem a versenyző gyerekeket akarom kritizálni, csak ebben a formában az amatőr gyerekeknek esélye sincs jó eredmény elérére. A gyerekeknél pedig kiemelten fontos az önbizalom fejlesztése miatt a sikerélmény.
Az egyik és talán egyszerűbb javaslatom az lenne, hogy ha együtt indulnak egy versenyen, akkor bontsák szét a két kategória eredményét és így legyen az eredményhírdetés.
A másik, talán nehezebben kivitelezhető megoldás, hogy kizárólag amatőr (tehát nem egyesületben versenyző) gyerekek számára rendezni versenyeket. Persze nem tudom, hogy hogyan lehet ellenőrizni, hogy ki síel egyesületben, de azt hiszem erre lehet találni megoldást.
Kérem, hogy akinek a fentiekkel kapcsolatban véleménye vagy megoldási javaslata van, az írjon ide.
Ha esetleg síversenyeket rendező szervezetek is olvassák ezt a feljegyzést, akkor az Ő véleményükre is nagyon kiváncsi vagyok.
Üdvözlettel egy amatőr gyermek apukája.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.