Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Lachtal
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Alpengasthof Tanzstatt - Nyári First Minute akció
ÜZENETEK (815)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szat
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
2006.08.24. 16:08
Lachtalba mennénk síelni, Zinkenalm-os szállással, de eddig szinte csak rosszat hallottam róla, azon kívül, hogy pályaszállás és hogy olcsó.
Esetleg volt ott valaki azóta?

Mica
5 élménybeszámolót írt
5
21 éve tag
2005.03.16. 12:36
Megjöttünk Lachtalból, megigértem, hogy beszámolok az élményeinkről. A pályák jól karbantartottak, nincs tömeg. Bár amikor a 6 személyes ülőliftet leállították, akkor elég sokat kellett várni a a többi liftre. Fent tényleg elég szelesek a pályák. Tegnap gyönyörűen sütött a nap, ezért délutánra elég kásás lett már a hó.
Tavaly nem tudom, hogy milyen volt a Zinkenalm, de állítólag javult a tavalyihoz képest. A tisztaság és a kaja sok kívánnivalót hagy most is maga után. A földszinti női WC nem működött, míg ott voltunk, reggeltől délig nem volt melegvíz, a 4 ágyas szobákban 1 szekrény volt (ajtó nélkül), nagy jóindulattal max. 2 ember ruhája fért el benne, a többiek táskából öltöztek. A két ágy között kb. 30 cm volt a távolság, ahol közlekedni lehetett. Ezek voltak a kevésbé zavaró dolgok, mivel az ember síelt egész nap és csak este volt a szobában. A félpanziónak nevezett étkezés borzasztó volt. Tudom, hogy osztrák viszonylatban nagyon olcsó a hely és ezért nem is vártunk sokat tőle (vittünk kaját bőven). Azonban kevés pénzből is lehet normális kaját adni, illetve tisztaságot tartani. A poharak, tányérok állandóan mocskosak voltak. A 4 vacsora közül 3 alkalommal tészta volt, a levesek ehetetlenek voltak, kívéve a babgulyást, ami megint nem szerencsés vacsorára. Az utána következő túrós csúszára 1/2 órát vártunk, és hidegen ettük meg. Reggelire kaptunk pl. egy nagy tál töpörtyűt, kenyér és tányérok nélkül. Máskor hideg tejet zabpehellyel vagy olajban tocsogó bundás zsömlét. Gondolkoztunk rajta, hogy egyáltalán lemenjünk-e enni, végül a saját kajánkat vittük le és fogyasztottuk el, mert mégis kényelmesebb volt, mint a szobában. Tavaly is magyarok által üzemeltetett házban voltunk Annaberg környékén, amely kialakítására hasonló volt (kinti fűrdőszoba és WC, régi bútorok), mégis sokkal szinvonalasabb volt. Mellesleg az olcsóbb is volt ennél. Összességében nem ajánlom senkinek a Zinkenalmot, mert egy lepusztult, koszos hely, rossz szakáccsal és nemtörödöm személyzettel. Mi is azt gondoltuk, hogy ami az előnye (a pályaszállás), az megéri az alcsonyabb szinvonalú szállást, ellátást, de a szinvonal alattit már nem!!! Azt javaslom, hogy aki ragaszkodik Lachtalhoz és a pályaszálláshoz, az keressen másik szállást.
Mica
5 élménybeszámolót írt
5
21 éve tag
2005.01.13. 14:42
Lefoglaltuk a szobákat. Már csak mosdós szoba volt, de lehet, hogy akkor jobb is így. Lesznek üres ágyak, úgyhogy remélem, hogy el fogunk férni. Majd beszámolok róla, hogy milyen volt. Mindenkinek köszi a segítséget. Ica
roly
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2005.01.13. 10:41
A Zinkenalm egy turistaszálló. Lehet hogy tiszta de kicsit szűkösek a szobák. Főleg amelyikben fürdő is van. Nekünk az ággyal volt a legtöbb gondunk. Aludni nem lehet rajta, de ha valaki megmozdul még a szomszéd szobában is felébrednek úgy nyikorognak. A cuccnak pedig nincs elég hely.
Mi két éve voltunk akkor rossz volt a kaja azóta változhatott. Az tény hogy pályaszállás, de nekünk nem az a hely ahova visszavágyunk. A pályák csak akkor jegesek ha nagyon fúj a szél.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.01.11. 20:41
Mellékelek egy oldalt, ahol a sítérkép található.
http://www.lachtal.at/index_en.htm
Valóban két kék pálya van, de nem kell megijedni, a pirosak sem nehezek.
Kellemes családi hely valóban.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.01.11. 17:31
Tény, hogy szélnek kitett a pályák felső szakasza, de az erdőhatár felett ez mindenhol így van, tehát ha fúj a szél, jegesre tudja fújni a pályákat, ezt megakadályozandó vannak a fa szél, és hófogó korlátok, amelyen a szél megtörik, és a havat lerakja a pályára.
Mica
5 élménybeszámolót írt
5
21 éve tag
2005.01.11. 14:05
Andi! Köszi, megnyugtatál a szállást és a kaját illetően. Olvastam, olyan véleményt is, hogy eléggé szelesek és jegesek a pályák. Tudsz a pályákról valamit írni? A pályák számáról és fokozatáról több eltérő infót olvastam. Kezdő is lesz velünk, aki tavaly síelt először. Számára úgy tűnik, hogy csak 2 (vagy 3 kék pálya van).Előre is köszi: Ica
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2005.01.11. 13:16
Nyugodj meg, időközben megváltozott az üzemeltető, úgy hallottam hogy azóta már jó a kaja és tisztaság van. Végre. Merhogy a ház szuper helyen van, kilépsz és csúszol is!!! Szóval, ne aggódj, jó sízést!
Andrea
Mica
5 élménybeszámolót írt
5
21 éve tag
2005.01.11. 12:51
Sziasztok!
Mi is Lactalba mennénk és márciusra már csak a Zinkenalmban van hely. Sajnos, muszály utazási irodával mennünk, mert buszhoz vagyunk kötve. Elkeserítő, amit írtatok a szállásról és a kajáról. Mi volt a probléma? Aki járt ott az írna erről részlesesebben? Nem érdemes ide menni?
Fruzsi
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.01.05. 11:08
16 és fél éves vagyok. Lassan 7 éve, h sielek. Évente 3-szor megyek síelni, abbóll 1-szer ziher, hogy Lachtal-ba, mert ez a család kedvenc helye! Nincs tömeg, viszonylag hóbiztos hely, családias pályák (pl.: bébipálya a centruban)! Jah és a Zinkenalm-ban finom a forralt bor! :)
A legjobb Hütte a pálya alján a "halál kanyar" után található! Májgombóc leves forever! :)
curtis
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.01.19. 19:22
Sziasztok!!
csak csatlakozni tudok Csotéro-hoz, tegnap jöttünk vissza Lachtal-ból, az Edelweiss panzióban szálltunk meg és csak jó dolgokat tudok mondani. A szállást mindenkinek ajánlom, nagyon kultúrált, jó a kaja, szauna, stb. A sípályák is nagyon igényesek, bár tényleg nem sok, de pár napot el lehet síelgetni..
üdv,
curtis
csot
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.01.03. 20:28
Kedves sporttársak!
Kétszer voltam Lachtalban.Családoknak ideális.
Nem tul nagy,de jol karbantartott pályák vannak.Kezdőknek magyar nyelvű oktatás is van.
Az igaz,hogy a Zinkenalm sportszálló a legolcsóbb,és a pályátol 10m-re van,de elég igénytelen.A kaja pedig vérlázító.Másodjára a Pension Edelweis-ben szálltunk meg.Tiszta,a kaja jó,nem drága,kulturált.Ne utazási irodán keresztül menjetek.Egyénileg sokkal olcsóbb!!!
Üdv Csotéro
admin
61 élménybeszámolót írt
61
22 éve tag
2003.11.05. 22:40
Tavaly ott töltöttük a Szilvesztert, utolsó pillanatban sikerült befizetni, először jártunk ott, íme a tapasztalatok:

Lachtal nagyon pici üdülőfalu, 10 perc alatt körbe lehet sétálni. Nincs túl sok hütte, de ami van az mind hangulatos, ahogy Ausztriában mindig.
Van a pálya közvetlen közelében egy magyar üzemeltetésű sportszálló (Zinkenalm) - mi itt laktunk - ahol nagyon olcsón lehet akár ebédelni is a la carte, forinttal is lehet fizetni. Csak magyarok lakják, és a személyzet is magyar. Amúgy maga a szálló rész elég lepukkadt, és a félpanzió elég szegényes. Ami viszont nagy előnye, hogy közvetlen ajtótól ajtóig lehet csúszni, így a gyerekekkel minden délben is haza tudtunk menni meleg ételt enni és sziesztázni. Emiatt is választottuk ezt az olcsóbb helyet, mivel a pályaszállás Ausztriában a legtöbb helyen aranyárban van, főleg Szilveszterkor.

A sípályákat, annak ellenére, hogy míg ott voltunk nem esett hó naponta hóágyúzták, gondozták, és bár nem nyitottak meg minden pályát, azért nagyon jókat lehetett csúszni. Főleg a fönti pályák tetszettek, a gerinc és az ülőszékes alatti hosszú pálya.

Sok szórakozási lehetőség nincs, bár amíg ott voltunk két programot is szervezett a falu: volt egy busójárásszerű ördögűző félelmetes maszkokkal, és egy parádés szilveszteri tüzijáték, lámpás-fáklyás lesiklással, a dombon walzerköröket író óriáscsillagszórókat lövellő szilveszteri díszbe öltözött ratrakokkal:-)

Itt találsz egy képes beszámolót a sípályákról:
https://sielok.hu/fotoalbum/lachtal/galeria
Varga Endre
121 élménybeszámolót írt
121
21 éve tag
2003.11.05. 21:53
Sporttársak!

Lachtalba megyek 3 napot december vége felé.
Tudtok valamit róla (lehangolót vagy bíztatót).
Egyébként, hogy tudjátok mihez mérni a kezdő vagyok.
A környékbeli hütték részletes elemzése is érdekel.
Köszi
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2002.12.26. 20:01
Több alkalommal síeltünk Lachtalon. Ideális családi síelésre, bár nincs sok pálya. (kb. 30 km)
Nem tudom, pályaszálláson laktok-e, vagy nem? Ha igen, akkor nem érdemes máshova elautózni, mert a többi normális közelségben lévő pályarendszer elég kicsi.
Néhány éve egy új 4 üléses "buborékos" felvonót is üzembe állítottak.
A centrumban van egy bébipálya is.

Jó síelsét!
Fehér Gábor
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.