Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Alta Badia
síterep infó oldal
ÜZENETEK (92)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2008.12.22. 09:06
Tegnap néztem a világkupa futamot és próbáltam térkép alapján beazonosítani, hogy melyik pályán rendezhetik. A Piz La Villa fekete pályán ment a futam?
Tomcsi
83 élménybeszámolót írt
83
15 éve tag
2008.12.01. 15:08
öhm, tegnap este hegyen 80 cm, lent 60, most néztem, és ezek a számok 170-re és 130-ra változtak, ráadásul még esik :) és gondolom ez az egész vidékre igaz, szóval asszem jó szezon lesz arrafele
axxo
52 élménybeszámolót írt
52
17 éve tag
2008.01.19. 05:16
Hali !

Most indulunk Alta Badi, La Villa falucskájába. Tavaly is itt voltunk, reggel felcsatoltuk léceinket
és egész nap csak síeltünk, közvetlenül becsatlakozunk a Sella Ronda síterepbe. Kb 500 km a lecsatolás nélkül (egy két esetben le kell csatolni a lécet mivel át kell menni az úttesten)besíelhető pálya, mindenki megtalálja a neki való pályákat.

Üdv:
Gábor
baldwin
37 élménybeszámolót írt
37
16 éve tag
2008.01.18. 21:26
Hali!

A sítérkép, amit találtam kicsit nehezen átlátható. Mennyire egybe síelhető a terep lecsatolás nélkül? Nem túl sok a kék pálya?
Köszi!
Kalap
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
2007.10.14. 07:55
S. Cassiano vagy Colfosco/Corvara a szállás cél. Szeretnék tanácsot kérni, hogy ha "pályaszállásra" vágyunk, akkor mik a tapasztalatok. Különösen S.Cassiano-t nem látom át ebből a szempontból.Kösz!
axxo
52 élménybeszámolót írt
52
17 éve tag
2006.12.19. 09:29
Hali !

Január 13-20.-ig La Villa ( Alta Badia)faluban foglaltunk pályaszállást kedvező áron. Érdemes megpróbálni alkudozni a tulajjal, mivel erre az időpontra sok appartman nincs még kiadva.Elérhetőségük :http://www.residencesonia.it/

Üdv: Gábor
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2006.12.18. 21:09
Igen, sajnos az olaszok pontosan tudják, hogy mennyiért tudják eladni a szállásokat. Azért Olaszország nagyon nagy, a déli kollégák pedig jönnek és sielnek bármi áron. Ausztriában meg igen komoly a konkurencia szinte mindefelé csak sípályák vannak.

Kulacs
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2006.11.16. 09:30
Sziasztok!
Szerintetek olaszban miért nincsenek olyan apartmanok, mint Ausztriában? Én folyamatosan olaszba járó emberként most döbbentem rá, hogy ott nincsenek lehetőségek (van meglehetősen ritka) az amolyan kulcsos házak vagy házak egy-egy szintjének bérlésére, ami Ausztriában mindennapos. Pedig értem a nyelvüket, és az interneten sem veszem el.
Ismerőseim ilyet keresgélnének Alta Badia környékén és nem nagyon találnak, pedig már-már rábeszéltem őket egy jó kis olasz síelésre, nehogy mindig az osztrák síterepeken szenvedjenek. Úgy látszik befuccsolok, és mennek megint a szomszédokhoz. Én mindig félpanziósra megyek, mivel az olasz gasztronómiai vendéglátás asszem kihagyhatatlan (legalábbis részemről), ezért nincs tapasztalatom apartmanok terén. Persze ők inkább főzőcskéznek.
Arról nem is beszélek, hogy 50 %-kal drágábbnak tűnnek az apartmanbérlések olaszban(mármint azok, amik vannak(és olyan hotelszerűek)).
Ez elég érdekes, nem?
Szóval mi erről a véleményetek?
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2006.10.18. 19:26
Sziasztok!

Ha valaki erre a terepre szeretne menni és időben akar foglalni, látogasson el a https://www.irsarafelicita.it oldalra. Nagyon kedvező árakkal és a világ legrendesebb vendéglátóival fog találkozni. Olasz, német, angol nyelv ok. Csak aztán szégyent ne hozzatok a fejemre.
Kulacs
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.12.19. 11:22
Azt hiszem nem is fogsz találni. Tavaj én sem találtam. Magam foglaltam végül is. Ebben az altabadia.org oldal adott segítséget.
Ezen az öt falu összes szállás lehetősége rajtvan. A mellékelt térképeken az összes ház szerepel, hotel, motel, panzió, apartman, kiadó szoba, egyszóval minden.
Azt tudnod kell, hogy a szállások nagyon drágák, a sibérlet piszok drága, ráadásul 7 éves kortól csak junior jegyet lehet venni ami csak egy picivel olcsóbb a felnőtt jegynél, a hüttékben iszonyatos árak vannak. Tehát összességében talán ez az egyik legdágább siterület Olaszországban. Olyan mint Madonna és Cortina vagy Val Gardena. Itt még az előbb említettekkel ellentétben nics "közeli olcsóbb falu". Itt mindenütt igen drágák az apartmanok. A heti 1000 eurós az még olcsónak számít.
A legolcsóbb La Val. Innen kb 25 perc alatt lehet eljutni Corvarába. Bár du. 4 körül lehet hogy a vissza út több ideig tart...
A következő árszint Pedraces és St. Cassiano. Innen már indulnak felvonók. A St. Cassiano-i tojásos felvonó a végtelennek tűnő kékpálya rendszerbe repít fel, a Pedraces-ivel meg át lehet jutni La Villá-ba.
La Villa már igazán elegáns hely itt az árak komolyodnak és nagyon sok a szálloda, panzió.
A non plusz ultra az Corvara és Colfosco.
Az olcsóbb apartmanokkal az a baj, hogy évekóta redszeresen visszatérő vendégek foglalják le. Szinte csak kihalásos alapon lehet megcsípni egyet.
Nekünk sikerült egy nagyon korrektet kifogni Pedracesban. Ebben a szezonban is megyünk, sőt a bácsi kérdezte, hogy mi a tervünk a 2007-es (!) szezonra, mert egy kedves régi kuncsaftjuk visszatérne...
Ha most akarsz próbálkozni, igen nagy szerencse kell majd hozzá. Szerintem a 2006-2007-es szezonra is kérdezz rá.
A nyáron visszatértünk a Dolomitokba. A működő St. Cassiano-i tojásos felvonóval felmentünk a hegyekbe. Csodálatos érzés volt a virágokkal teli sipályákon kirándulni. Ugyanabban a Hüttében ebédeltünk (nyáron még pofátlanabbul drága), ugyanabban a napozó ágyban napoztunk. A gyerekek ugyan azon a játszótéren játszottak, csak jéghegy akkor nem volt. Csodás volt...

Kulacs
03020041.JPG
06260025-kicsi.JPG
mzs100
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2005.11.04. 08:39
Sziasztok!

Mi is erre a siterepre szandekoztunk menni, januar-februar kornyeken, viszont eddig egy utazasi irodaban sem talaltunk hozza szallashely ajanlatot. Van otletetek hogy hol lehetne megprobalni?
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.03.06. 16:45
Március első hetét töltöttünk ezen a terepen. A magyar sízők számára kicsit ismeretlen vidék, ezért megpróbálom bemutatni. A megközelítés szerintem könnyű, én Lienzen felé mentem. Sehol dugó, nyugodt 8 órás út a 775 km-re (Budapesttől). A Síterep települései: Corvara, Colfosco, S.Cassiano, Pedraces, La Val. Corvarából és Colfoscoból közvetlen bekapcsolódási lehetőség van a Sella Rondába. Ezek a falvak szinte csak hotelekből és garni szállókból, meg apartmanokból állnak. Minden épületben vendégeket fogadnak. A jellemző ár éjszakánként és fejenként 40 Euró és attól fölfelé. Nem éppen olcsó. Ennél csak a bérletek drágábbak. A felnőtt Dolomit Superski jegy 190 euro. Mindezért csodálatos síélményt kapunk. A Sella Rondáról az ottani topicban írtam bővebben. Alta Badia elsősorban a kékpályák kedvelőinek ajánlott. Rengeteg ilyen található itt. Persze van piros és fekete is. Rájöttem, hogy nagyon szeretek a kékpályákon száguldozni. Ez csak itt elképzelhető, mert itt aztán nincs tömeg a pályán, általában csak az étteremeknél ill. a völgyekben lehetett 10 embernél többet látni. Jónéhány hegy, keresztbe kasul hálózva felvonókkal, úgyhogy sielhetsz amerre akarsz, ha találsz egy felvonót menj fel vele és folytasd. A pályákhoz bekapcsolódhatsz Corvara, Colfosco, S. Cassiano, La Villa, Pedraces falukból. La Val kicsit messzebb van, itt viszont már lehet találni olcsóbb szállásokat. La Villánál és Corvaránál fizetni kell a parkolóért, a Budapestről ismert automatákba 3 eurot kell bedobálni, az 5 centest még elfogadta. Ha nem szeretnénk körbesízni a Sella Rondát akkor a Santa Cassiano-i lifttel a legjobb felmenni, ott ingyé lehet parkolni. Németül mindenki tud, hiszen ez még südtirol. A vendégek szinte csak olaszok, azért néhány némettel is lehet találkozni abból a harsány, kiabálós-röhögős 50-es fajtából. Magyart egyetlen egyet sem azonosítottunk. Az egyik hegyi étteremben egy táblára mindenféle nyelven ki volt írva, hogy üdvözlünk. Volt héber, japán meg kínai meg vagy 20 másfajta nyelven, magyarul nem. Muszáj volt felkarcolnom a magyar nyelvű változatot. Az össz pályahossz 130 km. Ehhez 53 lift áll rendelkezésre. Egy nagy kabin, 7 kabinos-tojásos, 29 ülőszékes felvonó. A liftek összkapacitása óránként 78000 fő. A siterepen elszállásolható turisták száma max. 15000. Az egyhét alatt egyszer kellett 2 percnél többet várakozni, mikor az egyik lift valamiért leállt. Tavaly ugyan ebben az időben voltam Madonna di Campilioban és kb. 5-ször nagyobb volt a tömeg. A pályák minden reggel tökéletesre preparálva, ahogyan az olaszoktól megszokhattuk. A Sella Rondához kapcsolódó pályák kicsit nyüzsisebbek, de azok sem vészesek. Érdekes falu Colfosco, ahol szinte minden házból sível a lábunkon lehet reggel indulni, és este megérkezni.

Akit még érdekel valami, szivesen írok róla.

Kulacs
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.