| |||||||||
Üzenet szövege | |||||||||
![]()
Illetve ez a vonat feleség, ami a Gornergratra visz fel arra kell külön jegy?
|
|||||||||
![]()
Szuper!
Mi is ott terveztünk menni! Ha küldesz egy telefonszámot, akkor a 3 csúcs közül az egyiken össze tudunk futni! |
|||||||||
![]()
Szuper jó ötlet! 😁👍 Mi holnap a tegnapi útvonalat tervezzük megismételni (Gornergrat-Sunnegga-Rothirn), pénteken (utolsó nálunk) meg ujra a Matterhorn glacier paradise.
Előzmény: (Atomic Mark 210288)
|
|||||||||
h i r d e t é s
| |||||||||
![]()
Gyönyörű képek ahogy elnézem a következő napon napokban és hasonló időre számíthatunk. Ha van kedvetek csúszhatunk párat együtt is!
|
|||||||||
![]()
Fent vannak a tegnapi és mai képek. A mai nap egy csoda volt.
Előzmény: (MM 210278)
|
|||||||||
![]()
Ezt az írást kiemeltük a
síterepről írt élménybeszámolók közé.
2020. december 15. Ezen a napon volt minden: havazás, napsütés, felhők. Tartottuk magunkat a tervhez, miszerint a harmadik napon a harmadik, még be nem sielt terepet (Sunnegga, Rothorn) fedezzük fel. A Gornergrat-ról csúsztunk át a 29 és 26-os pályákon. Onnan fel az ülőssel és le a 7-es és 6-os pályán. A 7-es Slow Slope-nak van jelölve, ehhez képest vannak piros részei. A 6-os nagy kedvencünk lett, házak és fenyők között kanyarog le, mókás pálya. Itt van egy iszonyú profi bébi sísuli is, nagyon cuki. Ebed után kisütött a nap igy felmentünk a Rothorn 3103-ra, majd onnan le a 19-es pályán. Innen fantasztikus látvány a Findel gleccser. A völgyböl aztá fel a Hohtalli-ra. Fárasztó nap volt, ezen a napon mentünk egyben legnagyobb szintkülönbségeket, de jól birták a gyerkőcök is. 2020. december 16. A tegnapi hóesés (10 cm porhó fent) után reggel kék ég, nulla szélre ébredtünk. Igy aztán irány a Matternhorn gleccser paradicsom teteje, 3883. Fantasztikus látvány várt, mert amíg a svácji oldalon nem volt felhő, az olasz oldal egész nap felhőtakaró alatt volt. A 71 és 72 pályát toltuk egész nap, a nap végén a 69-es pályán lementünk és onnan kabinossal a faluba. Ebéd a Trockener Steg teraszán, szivar, Toblerone. Életem talán legfantasztikusabb sinapja volt a mai. Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/zermatt...-2020-dec15-16/galeria/ |
|||||||||
![]()
Ma este megírom a mai és tegnapi összefoglalót, képekkel. Egy kép most gyorsan.
Előzmény: (MM 210278)
|
|||||||||
![]()
Hello
Jó látni, hogy Zermattba mentek, szuper hely! Jóskának igaza van. 14 perc a vonatut és olcsó és szuper kényelmes. a Taxi kb 40 CHF ha jól emlékszem, meg ugyse tud felmenni a faluba Taeschbol, ugyhogy ott lehet egy másik taxit fogadni. Kérünk még képeket! HA kérdés van, irjatok. Üdv |
|||||||||
![]()
Mennyi volt a taxi árban kb? Nekünk is sok a cucc, szóval vonat nem lenne a legkényelmesebb.
|
|||||||||
![]()
a vonat teljesen oké jobb mint a taxi és nem a nyugat balkáni maffiát támogatod
|
|||||||||
![]()
A Rocky Taxi rögtön a BP benzinkút után van bal oldalon.
Előzmény: (Peter Szekely 210273)
|
|||||||||
![]()
A vonat is ok, de mi négyen vagyunk + 2 állat, csomagoj, ezért nem volt opcio a vonat.
Előzmény: (Atomic Mark 210272)
|
|||||||||
![]()
Täsch-ben kell hagyni a kicsit. Mi a Rocky Taxi-t használtuk, tudsz ott parkolni + felvisznek a faluba. A faluban a szálláshoz elektromos taxira kell átszállni. Feljutni 3800-ra egyszerü, ket kabinos, tehát egy atszallas.
Előzmény: (Atomic Mark 210272)
|
|||||||||
![]()
Ti taschbol hogy mentetek Zermattba? Mi ma megyünk, a vonatot neztuk, de az elég macerasnak tunik. Említetted a taxit, az bemegy teljesen zermattba?
Illetve a 3800as hegyre hogy mentetek fel zermattbol? Azt néztem, hogy elég macera. Előzmény: (Peter Szekely 210248)
|
|||||||||
![]()
Ezt az írást kiemeltük a
síterepről írt élménybeszámolók közé.
2020. december 13.December 12-én érkeztünk, az autót Täsch faluban kell hagyni, onnan taxi visz tovább, de az is csak Zermatt alján lévö elektromos taxi állomásig. Kicsit paráztam mert sok cucc + kutya + macska nem egyszerü logisztika. Nagyon hatékony volt a dupla transfer, le a kalappal. Az apartmanunk tulaja javasolta a Rocky taxi céget, én is tudom ajánlani. Az apartmanunk is szuper (Allegra) a kabinos felvonó melletti, 10 méter az ajtónktól. Az elsö nap a Gornergrat-ra mentünk bemelegíteni a 36 és 45 számú pályán. Nagyon élveztük, széles kellemes pályák. A pálya alján lévö étterem üzemelt, de csak kint lehetett megenni a kaját. Mivel sütött a nap, jó piknik volt. 2020. december 14. Ma is szép idö volt, kevés felhövel. Úgy döntöttünk, hogy felmegyünk a legmagasabb pontra, a Matterhorn Glacier Paradise-hoz. A 2018-ban átadott nagy kabinos ami a csúcsra visz nagy élmény, fütött bör ülések, hihetetlen panoráma. Onnan látható a lezárt olasz oldal, szomorú látvány. Ebéd a Trockener Steg állomás éttermében volt. Ott lehetett bent enni, az asztalok plexivel vannak szeparálva, korrekt. Egész nap a 71 és 72 pályákat karcoltuk, illetve a mellete lévö Snowparkot (ugratók, kanyargós pálya). Vasárnal többen voltak de akkor se sokan, ma ( hétfö) szinte üresek voltak a pályák, a liftnél is kb a harmadikok voltunk a sorban (hatszemélyes). Az elsö két nap maga a csoda, felül múl minden várakozást ez a hely. |
|||||||||
![]()
A Facebook oldalamon van még több kép meg videók.
Előzmény: (beetle71 210218)
|
|||||||||
![]()
Igen, lesz bövebb beszámoló holnap, csak meg akartam várni az elsö két nap tapasztalait. Tettem fel pár képet a mai helyzetröl, nagyon keveset vagy szinte semmit nem kellett várni a lifteknél. A körülmények, hó fantasztikus, nem túl mély friss porhó a pályán kívül, a pályák is száraz porhó.
Előzmény: (beetle71 210218)
|
|||||||||
![]()
@Peter Szekely, kérlek írj egy kicsit bővebb tapasztalatot: mennyien vannak stb. Bár csak jobban fájna tőle a szívem... :-)
Előzmény: (Peter Szekely 210207)
|
|||||||||
![]()
Stani, a próféta szólt belöled, ma tényleg parádés idö volt. 👍
|
|||||||||
![]()
Köszi Stani, másodszor is 😁👍
Ma a Gornergrat-on voltunk az ottani kék pályákon kezdésnek. A tegnapi hóesés után ma kék ég, nulla szél volt, tökéletes körülmények. A COVID szabályokat szigorúan be kell tartani. A liftnél nézik a maszkot. Az éttermekben csak elvitelre van, a hegyen is. Előzmény: (Stani 210146)
|
|||||||||