Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Zermatt - Matterhorn
síterep infó oldal
ÜZENETEK (363)Időben csökkenő Időben csökkenő
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2022.11.01. 08:39
Hello, pár info:

- Fent a gleccseren, amikor felérsz, a felvonóból kiszállva alagúton jutsz át a gleccserhez. Ott van a hegyben egy elég komoly és modern étterem (érezhetően emelt légnyomással)
- Innen ha kimész van egy kb 100m plató ott fel lehet venni a gyereknek lecet, de túl sokat nem tud csúszni mert nem igazán lejtős. Van mellette egy snowtubing pálya azt biztos élvezné. Ezután a plató után már indul a keskeny sipálya lefelé, de az már tudást igényel, szakadék a szélén stb. A platótül balra nem túl messze is van pálya aminek az alján lehet talán csuszizni ha elővan készitve. ott nincs szakadék.
- A felvonó azért drágább, mert egy úton lehet feljutni és azért extrát kell fizetni, mint a vonatbérletnél :-)
- A gleccser útnak nézz utána, vagy hivd fel a zermatti tourism irodát. Dédivel én nem biztos hogy felmennék 3900-ra. Láttam már a felvonóban 30-as srácot elájulni, mivel gyorsan ránt fel 3900-ra. Gyerekkel mi is voltunk, nincs gond.
- Emiatt is, meg amúgy is lehet elég a Trockener Steg állomásig felmenni, ott már van hó vannak biztonságos kis lejtők, étterem. De nézd meg hogy mi van nyitva, mert off-season van.
- Ha jól emlékszem van ezekben az éttermekben játszósarok.

Ha kell még info irj.

Üdv
schillerasz
4 élménybeszámolót írt
4
1 éve tag
2022.10.31. 20:48
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni. Szerdán tervezünk ellátogatni a Matterhorn-hoz.
Vinnénk egy nem síelő dédmamát, meg egy síelni akaró, de nem tudó 3 évest is. A kicsinek van hol kicsit csetleni-botlani léccel? Azután a kisgyerek és a dédi van hol melegedjen a "MATTERHORN GLACIER PARADISE" területén? Esetleg fenn a hüttében van játszósarok?
Az miért van, hogy a returjegy a gleccser paradicsomhoz 95 Chf, míg a sí napijegy 83?
Köszönöm
Szilárd
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2022.10.22. 18:35
Nos sajna a férfi lesiklást törölték….gond van a hóval….(az olasz oldalon🤦 ) Remelhetöleg a nöi futam meglesz…👍💪
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Radvanyi84
5 élménybeszámolót írt
5
7 éve tag
2021.12.13. 18:22
Cervinia.
Dec 11. tol toltunk nehany napot a csaladdal itt.
Csak az olasz oldalra valtottam berletett, nekem 4 napig boven elegekk az itteni palyak.
2 nap utani tapasztalatok alapjan a palyak nagyon tetszenek, a felvonok teszik a dolgukat en nem rohanok sehova, szoval ha van is egy ket lassabb en elvezem a panoramat rajtuk.
Covid tapasztalatok:
Szallast airbnb foglaltam nem kerdeztek semmit az oltotsagomrol.
Siberletet online vettem az atvetelnel sem kerdeztek semmit a covidrol
Kabinos felvonokban maszkot rakatjak fel az arcra az epuletbe belepesnel.
Ettermekben ha bent fogyasztanal akkor kerik a qr kodot az oltasrol ha kint a teraszon akkor semmit nem kernek.
Egy sajat velemeny a Francia terepekhez kepest hogy itt a szemelyzetnek nem problema idegen nyelven megszolalni.
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2021.05.26. 11:16
Zermatt ma reggel csodálatos friss hóval, kék éggel. Egy jóbarátom van ott.
IMG-4be297bcf29529b4e9adb3a5bcb92c97-V.jpg
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2021.02.06. 18:24
Itt, nyugat Svajban ho nincs, csak homok a kocsikon, majdnem mint amit Izlandon lattam mikor volt a vulkankitores.

Kicsit erdekes volt felkelni barna éggel, plane hogy osszekapcsolt az agyam a szerdai országos vészjel sziréna gyakorlattal🤣🤣🤣
Előzmény: (D.Dani 211429)
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2021.02.06. 15:45
https://www.idokep.hu/hirek/saros-eso-es-piros-ho-is-eshet-a-hetvegen

A hétvége folyamán Afrika irányából szaharai eredetű homok érkezik Európa több országa fölé is a magasban uralkodó erőteljes délnyugati áramlás hatására. Többek között Franciaország keleti fele, Észak-Olaszország, Svájc, Németország több tartománya, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország déli tájai fölé is megérkezik a sivatagi homok a magasban, de vasárnap a Magyarország fölötti légrétegekben is megtalálható lesz.
Előzmény: (D.Dani 211429)
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2021.02.06. 15:38
Ez friss? Mi történt itt, te jó ég?
Előzmény: (MM 211426)
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2021.02.06. 15:09
Azta, nem semmi. Lehet felrakni a nyárigumit 🤣😂
Előzmény: (MM 211426)
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2021.02.06. 14:25
Zermatt Behomokozva...🤣
2CEB1545-3D80-4E8A-9A6C-04267F4133CF.jpeg
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2021.01.30. 00:20
Leginkabb a kihirdetett 4-es fokozatu lavinaveszély miatt...

2 éve le volt zárva Zermatt vagy egy hétig....se ki se be, mert a villamos pályát is betakarta a lavina...
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2021.01.29. 23:29
Azta, Zermatt-ban annyi a hó, hogy a vonat se jár és a taxikkal sem lehet holnap délig feljutni.


Schnee, soweit das Auge reicht! ❄️
Die Bahnstrecke zwischen Täsch und Zermatt bleibt wegen den Räumungsarbeiten unterbrochen – Reisen nach Zermatt sind zurzeit nicht möglich. Der Unterbruch dauert voraussichtlich noch bis morgen um 12:00.
Carousel
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2021.01.03. 11:40
Mintha egy hét különbséggel nem ugyanazon a síterepen jártunk volna, ezért szeretném kicsit árnyalni a jelenlegi képet.

Hóhiány miatt csak a pályák fele üzemel a svájci oldalon, és az összes nem kezelt sípálya zárva, így az teljes terület kevesebb, mint 2 nap alatt besíelhető. 3000 méter alatt gyakorlatilag csak a húágyúzás mentette meg a pályákat, amik többnyire jegesek, jégbordásak, sok a köves szakasz.

Sajnos ezen a Rothorni oldalon hóágyúzással sem javítottak. Hóágyúzást itt csak a lezárt pályákon folytattak, ahol a hetek óta tartó hideg ellenére csak most készítik elő az alapot (8-as pálya és a teljes Kumme/Tuftenkumme rész). A gornergrati oldalon ellenben a nyitott pályákra hóágyúztak nap közben tíz méter magas kupacokat, amiket csak a pálya két szélén lehetett kikerülni (25 és 41). Ezeket kupacokat szerencsére másnapra elterítették.

A panoráma, valamint a Rothorn és a 19-es pálya nélkül számomra a Sunnegga / Blauherd / Rothorn sajnos nagy csalódás lett volna. A közepesen meredek pályák és a szekérutak sokat rontanak az összképen, valamint hiába az új kabinos lift, ha a Kumme továbbra is lavinaveszélyes és a Rothorn szeles időben zárva. Másik negatívum, hogy a terület a szezon elején és végén sajnos a hóviszonyoktól függetlenül nem üzemel.

Habár az elmúlt években rengeteget invesztáltak erre a sítereprészre és a három ülőliften kívűl (Patrullarve, Ela és Eisfluh) gyakorlatilag minden megújult, nem tudták még felejtetni, hogy a Rothorn több szezonban is zárva volt, amit a síbérletárakkal nem kompenzáltak és ezekben a szezonokban a síterep besíelhető méretébe nagyvonalúan beleszámolták (a régi Kumme ülőlift völgyállomását egy lavina pusztította el, és csak az idei szezonra adták át az új kabinos liftet. A Blauherd – Rothorn kabinos engedélyét pedig csak az oszlopok alapjának stabilizálása után az előző szezonban hosszabbították meg).

Sajnos a pályák nagy része színezéstől függetlenül sok szekérutas részt tartalmaz, amik erősen felkövesedtek (csak a Sunneggai oldalon: a 14 közepe, 11-es a 19-es elágazásától, 9-es az új kabinos előtt egészen a Patrullarveig, a teljes 2a és a 15-ös nagy része, valamint a 3-as az 1-es végétől). Vonalvezetésük nagyrészt unalmas és nem késztet ismételt lesiklásokra.

Érzésre napról napra több volt a sziklafolt, ami a síbérletárakat tekintve nem elfogadható. A graubündeni síterepek és az osztrák pályafenntartók is sokkal konzekvensebben oldják meg a problémát, és legalább nap elején, a pályabesíelés során eltakarítják a nagyobb szikladarabokat, vagy jelölik a kisíelt részeket.

A Rote Nase kabinos sajnos csak megfelelő hóviszonyok, kevésbé szeles idő és alacsony lavinaveszély esetén üzemel. Innét érhetőek el a Triftji legendás buckapáylái. Sajnos a síterep ezen részén a gleccser visszahúzódása miatt már évek óta nem üzemel a húzólift. Így a berajzolt pályák inkább csak jelképesek, hiszen a Stockhornra vezető kabinos liftet már 2007-ben leszerelték (34-es pálya csak a Rote Naseról áttúrázva elérhető). A 31, 32 és 33-as pálya az év nagy részében zárva és sajnos a legtöbb esetben csak a pályakilóméterek számát növeli. A 34-es pálya pedig csak a következő 5 évben megvalósuló projekt miatt van még egyáltalán berajzolva!

A White Haar (28) a síterep egyik legjobb pályája, ami a kabinosnál kialakuló sor függvényében biztosan többször fog szerepelni egy átlagos napi programban. A kabinos menetideje 5 perc, főszezonban akár fél óra is sorbanállással telhet.

A gleccser a héten csak 3 nap volt nyitva, ebből egy nap csak délelőtt. Szerencsére aznap pont sítúráztunk. Sajnos ebben a magasságban nem ritka a síelésre alkalmatlan időjárás. Teljesen átlagos, hogy egy héten csak egy-két nap van nyitva az összeköttetés az olasz oldallal, és a teljes Trockener Steg / Schwarzensee rész zárva van.

A szél a Trockener Steg alatti piros pályán a maradék havat is eltakarította, így a „gleccsersíelés” új értelmet nyer. Ez sajnos nem kivételes eset és ezért az olasz oldal és a Theodulgleccser Trockener Steg feletti része a síterület leghóbiztosabb fele.

A meteoswiss alkalmazása megbízhatóan jelzi két-három nappal előre, ha vihar várható. Mielőtt valaki nemzetközi bérletet vesz (mindkét oldalra érvényes), mindenképpen figyelje az időjáráselőrejelzést. Visszatérítés akkor sem jár, ha egész héten zárva az összeköttetés. Ennek megfelelő főszezonban a tömeg az összekötő lifteken és pályákon jó időben. Érdemes egyből nyitáskor felmenni.

Összességében lélegzetelállító a Theodulgleccser (a magasság miatt majdnem szó szerint), de a hideg miatt a szezon nagy részében egy teljes napot nehéz csak itt eltölteni. Szerencsére ebben az esetben véget nem érő szintkülönbségű pályákon érhetjük el a völgyeket.

A héten sajnos csak Take-Away volt, melegedni maximum csak a vécékben lehetett. Ha az olasz oldal nyitva, jó éttermeket ezen az oldalon is lehet találni. Nekem a Chalet Etoile tetszett tavaly a legjobban.

Napi par csúszásra jelenleg OK, de ha valaki sportosabb síelő, az olasz rész nyitásáig és a következő kiadós havazásig válassza inkább a nagyobb berni vagy graubündeni síterepeket. Síélményben jelenleg egyszerűen többet nyújtanak.

Mi így is élveztük, de csak mert minden nap már nyitáskor fenn voltunk, és délután korábban lejöttünk. Éttermek nélkül ebben a magasságban egyszerűen nem lehet egy teljes napot zárásig a pályán tölteni. Jelenleg csak Waadt kantonban vannak az éttermek a sípályákon nyitva. Ez a legtöbb kantonban valószínűleg január végéig így is marad.
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2020.12.25. 09:00
https://www.instagram.com/p/CInshF9Bja3/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Boldog karácsonyt 🎄⛄🎿 Nem saját, de nagyon klassz.
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2020.12.21. 15:22
Nem tudom pontosan hol vagy, de ha arra járok, jövök két sörrel. :)
Előzmény: (Stani 210358)
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2020.12.21. 14:43
Stani, másodszor is köszi :)
Előzmény: (Stani 210358)
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2020.12.21. 10:11
Köszi a beszámolót Európa ikonikus síparadicsomából. Így kell ezt csinálni (jobb, mint egész nap a fősodratú hírportálok koronaszámait és híreit böngészni, majd korona zombivá válni.. :D )
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2020.12.18. 18:25
2020. december 17.

Ma visszamentünk a Sunnegga ér Rothorn pályákra mivel tegnapelőtt felhős havas idő volt. Ma tiszta volt az ég és fantasztikus pályák illetve panorámák vártak. A 6-os pálya mellett van egy nagyon kellemes hutte, tudom ajánlani. A 6-os és 7-es pályák nagyon kellemesek, ezeket a gyerekek újra és újra meg akarták sielni. Tegnapelőtt nem mentünk le a 11-es pályán, most hogy sütött a nap, kipróbáltuk. Fantasztikus pálya, fantasztikus panorámával (videok a Facebook oldalamon). Vissza megint a 19, ugyancsak fantasztikus a gleccser panorámával. A napot a 45-ös pálya melletti Igloo Bárban zártuk forro csoki, forralt bor, szivar. Hibátlan, a képek önmagukért beszélnek.

2020. december 18.

Utolsó napunk is parádésra sikerült, egy felhő sem volt egész nap az égen. A Matterhorn gleccser paradicsomban kezdtünk ahol láttunk két párt akik a saját repcsijükkel jöttek fel sielni, a 71-es sipálya mellett szálltak le. Fiammal odacsúsztuk pár képet csinálni és üdvözölni a pilótákat. :) A napot és a hetet a Gornergrat-on zártuk az Igloo bárban. Ez a hely varázslatos, ráadásul gyönyörü idöt fogtunk ki. Bakancslistás tétel. A szállásunkat is csak ajánlani tudom (https://www.allegra-zermatt.ch/en/), rögtön a Matterhorn Express kabinos felvonó mellett van.
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2020.12.17. 19:39
A 19 es a 69 meg volt, a 70 es 51/52 valszeg holnap meg lesz, köszi a tippet 👍
Előzmény: (D.Dani 210305)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.