Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Van megoldás a balesetek elkerülésére ?

ÜZENETEK (26)Időben csökkenő Időben csökkenő
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2007.02.01. 12:10

:))
Stani ez tetszett.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2007.02.01. 11:31
Nem azzal van gond, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem, hogy alacsony a kerítés...
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2007.02.01. 10:56
Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire tele vannak állatokkal a pályák (meg az utak is).
Az alább (vagy feljebb, beállításfüggő) olvasott történettől felment az agyvizem! Miért nem lehet AGGYAL síelni! Nekem ezt 4 éves korom óta magyarázzák! Semmi ördöngősség, csak annyi, hogy tudásnak megfelelően és megfelelő körültekintéssel! Egyszer kerültem olyan helyzetbe csak, hogy egy 10éves forma olasz kisgyerek lécét érintettem (szűk volt a pálya, meredek és keresztbe jött) de akkor majdnem szívrohamot kaptam! Rögtön segítettem neki, meggyőződtem róla, hogy semmi baja, 6szor meg is kérdeztem. Én jobban megijedtem, mint a gyerek. És a lényeg: SZERINTEM IS ÉN VOLTAM A HIBÁS! Én jöttem felülről és kész! 28 év alatt egy ilyen eset azt hiszem, hogy nem vészes. Csak mindenkinek így kéne gondolkoznia, az állatokat meg el kéne söpörni a pályákról! Én láttam már hülyéket dorgáló olasz "sízsandárt". Ezt mindenhol be kéne vezetni. Sajnos a kultúra egyre több helyen hiánycikk....
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2007.01.31. 15:55
Mint tudjuk nagy az Isten állat kertje:((
Már láttam egyszer amikor a felbőszült apuka nem csak hangot hanem nyomatékot is adott a csemetéjét elgombázó embernek. A véleményem,hogy jól tette.
PePro
77 élménybeszámolót írt
77
20 éve tag
2007.01.31. 13:31
Azt hiszem, ami a múlt hétvégén történt ebbe a topic-ba való. A feleségemmel és a 4,5 éves fiammal síeltünk Kreischbergben a kabinos alatt. Délután volt már, szinte senki sem volt a pályán. Én mentem elöl, aztán a pici után, a nejem. Próbáltuk közrefogni mert aznap már elcsapta egy szerencsére, még csak tanuló síelő, és egy barátunk is így járt aznap. Őt ráadásul ott is hagyták, meg sem állt a baleset okozója. Ahogy csúszunk le a nem tudom én hány méter széles pályán (sok méter aki járt ott tudja) mikor egy pár elzúg a fiam mellett 1-1,5 méterre.
Egyszerüen nem tudom megérteni miért kell kockáztatni egy esetleges balesetet amikor baromi sok szabad hely van még a pályán. Mikor utánuk kiáltottam valami olyasmit amit itt csak "*****" kicsillagoznak, ők azonnal megálltak és felháborodva közölték, hogy majd akkor legyek kiakadva, ha elcsapták a picit. (jelzem akkor nem kiabáltam volna hanem a lécemet állítom a fejébe)
Elhiszem , hogy nagyon jó sielő és ő minden váratlan helyzetet (mert ugye a pici mozgása annyira még nem kiszámítható) meg tud oldani , de akkor is miért kell azt a kis esélyt is megadni a balesetre?

No! Azért szerencsésen megérkeztünk haza, és mindenki egészséges.
Ezúton kérem minden síelő társamat figyeljünk egymásra a pályán és azon kívül is.

Köszönettel!

PePro
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2005.09.14. 19:18
Abszolút megoldás nincsen. Aki a gravitációs erővel folytatott játékba bocsátkozik, az veszélyeknek teszi ki magát, s a baleseteket nem lehet teljesen kizárni. Mindazonáltal okos és felelősségteljes gondolkodással és magatartással a veszélyeket a minimálisra lehet csökkenteni.

Bővebben olvashatsz a témáról:
http://www.kanyarsiklub.hu/tegy%FCk_divatta.html
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.