Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik a legjobb hely Lengyelországban?

ÜZENETEK (26)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mary
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2005.12.08. 21:23
Van egy kicsi falu Zakopánétól kb. 30km-re északra, Nowy Targhoz legközelebb, a neve Pyzowka. Zosia fogadójába térjen be aki teheti, 45 főre saját panzió, további 80 hellyel pedig büszkélkedhet a falu vendéglátásáról. Az étkezés viszont Zosiánál. Ha akartok valami fantasztikusan jó ellátást, bőséges és isteni lengyel házi kosztot, oda kell menni. A környék legolcsóbb vendégfogadó helye.Egy kezdőknek alaklmas kicsi pálya is van, de 8-10 km-re Nowy Targ környékén mindenki találhat magának megfelelőt, a pici babáktól a felnőttekig.
A Pyzowkai vendéglátásról magyarul is olvashattok a https://www.pyzowka.pl oldalon, mégpedig magyar verzió is van. Egy 20 éve Magyarországon élő lengyel írásainak hála. Elfogult ugyan kissé, de érdekes és érdemes olvasgatni.
Janóbátyó
10 élménybeszámolót írt
10
19 éve tag
2005.11.22. 20:21
Mint, ahogy láthatod, egy másik fórumcímben nem véletlenül, Szczyrkről és Korbielowról érdeklődöm... Szerintem Lengyelország legjobb síhelye Szczyrk!!! /nem kissebítve Zakopánét, de ott túl sokan vannak, és csak a Kasprowy pályái nyújtanak igazi síélményt.../ Kelet-Közép-Európa legjobbika lehetne, csak a Chopok fogja megelőzni amennyiben összekötik újra az északot és délt... Én, vagyok annyira öreg síelő, hogy még nem egyszer jöttem mentem az észak és dél között, és nem gyalog, mint az elmúlt években, hanem a kétüléses /oldalülős kistetős/ felvonóval... Visszatérve Szczyrkhez, nagyon kitűnő adottságokkal megáldott síhely, ahol egy hármas pályarendszert lehet síelni, természetesen jó helyismerettel rendelkezőknek... Először irány a kétüléses francia felvonó, átszállással a Skrzyczne-re, /jó FIS pályán vissza.../majd újra a csúcs, ahonnan a zöld 3-on át a Male Skrzyczne-re... ahonnan vagy Czyrna, vagy Soliskoba vezet az út...ahonnan a harmadik rendszerre Salmopolba indulnak a felvonók... itt a piros 11-es pálya a legjobb... Kedvencem volt még a símentőháztól /Hala Skrzyczenska/ piros 7-es hullámos pályája Salmopol-ba, ill. Czyrna-ba a fekete pálya Bienkula felé...
Nosztalgiámnak vége..., balesetmentes, jó síelést az idényre mindenkinek!
efzé
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2005.11.13. 16:37
Üdv!
Mi a családdal Lengyelországban tanultunk meg síelni 2 éve és már kétszer visszajártunk.
Szeretjük mert a lengyelek toleránsak (Donovalyban egy szlováktól már megkaptam a nacionalista leckét) de a pályák általában vagy rövidek vagy kezeletlenek vagy nagy a tömeg.
Az összefüggő pályarendszer ismeretlen fogalom.
A szállás kultúrált és még olcsó is, bár nem a csúcs szezonban jártunk. De a síbérlet helyett csúszásonként kell fizetni, szerintem a színvonalhoz képest sokat. Egy olyan megszállotnak mint én, az éri meg jobban, ha minél többet csúszhatsz egy nap, ugyanannyi pénzért.
Zakopáne-ban a Poljana Szimoszkova nevű pályát ajánlom.Egy 5 csillagos hotel mellett van.(mi sem abban laktunk). Itt két (gyors) ülőlift van, és napközben is ratrakoznak!
Csúszásonként ugyanannyit kell fizetni mint máshol Zakopáné-ban...
HáZé
19 élménybeszámolót írt
19
19 éve tag
2005.11.05. 14:07
Szia Skilady!
Én voltam lengyelben Krynica-n és Piwniczna-n. Mind a kettő szuper hely! A bérlet árak a szlovák árakat közelítik ill. néhol drágább /Krynica/! A szállások széles skálán mozognak de sokkal igényesebbek és drágábbak is a szlovák szállásoknál! Krynica nem a kezdők paradicsoma, mert a piros pályákon is olyan 150-200m-es letörések vannak, hogy igen csak feladat lesiklani rajta. Annak meg nincs sok értelme, hogy a 600m-es kék tanuló pályán tolongjon az ember! Krynica-n van a lengyelek legmodernebb és legnagyobb kabinos felvonója, gyönyörű panorámával. Itt még a fenyők is más milyenek mint a Magas Tátrában! Apropó mindenki Zakopane-t istenití de szerintem a fele csak ezt a helyet ismeri és csak hallómásból és nem vette ki a részét a tömgből ami ott uralkodik. Ezt nem bántásként írom de ez így van! A lengyelek is inkább elkerülik és mennek a szlovákokhoz nekik ez így olcsobb is! Legutobb mikor Zakopane-ben voltam 6/5 napot abból 3 napig versenyek miatt lezártak pályákat és a tömeg így összezsúfolodott egy kisebb pályán, csodálatos volt!
Piwniczna - Wierhomla viszont maga a gyöngyszem! Pestről 350kmre van de megéri! Családosoknak ill. baráti köröknek ideális! Vadonat új szállások vagy pár éve felújított, relatív olcsó! Hóbiztos de hóágyú is müködik, 5,5km kék és 4,5km piros pályarendszer, széles és azért még a kék is technikás kanyargós némi gyorsító letörésekkel. Mindenki kedves nem siet senki sehová, nyugott kellemes pihenő hely de kellemesen el lehet fáradni az egésznapos sízéstől! Van éjszakai sízés is.
hóvirág
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2005.11.04. 11:28
Én ajánlom, hogy Zakopaneba mindenképpen látogass el! Ha teheted karácsony előtt közvetlenül tedd ezt, egyrészt, mert gyönyörű akkor a település, másrészt meg kevesen vannak. Tavaly karácsony előtt voltam, rengeteg hó esett le addigra, mi a Nosal pályán sieltünk, minden tudásszinthez található ott pálya, nem kellett akkor sorba állni. Nagyon tetszett, hogy pontrendszer szerint működik a síbérlet. Tehát megveszel bizonyos pontot a kártyádra, és azt lesielheted, a különböző felvonók különböző pontértékűek, ha elfogyott újabb pontokat vehetsz, ha megmarad, visszaváltod!
Kasprowy Wierch-en nem sieltem, de ott nehéz pályák vannak, és csak a fekete pálya alján tudsz jegyet venni! Micsoda hülyeség! De kirándulni érdemes ott!
skilady
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
2005.09.28. 09:37
fura, hogy itt nincs semmi info, engem érdekelne Lengyelország, szerintetek melyik a legjobb hely???
weblap címek nem érdekelnek, csak élmények, egyéni tapasztalatok. Munka kapcsán többször is megyek a lengyelekhez a télen, összekötném egy kis síeléssel, tippeket várok!
Skilady
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.