Menü ≡

Zell am See síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató síiskola wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőzőkövetkezőutolsó laponként: összesen 349, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  WéberFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.10.07. 20:15
(Üzenetazonosító: 196026)
WéberF Hozzászólások: 1736
Regisztrált: 2006.10.13.
48 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szörfözni lehet-e még? Ha már itt a tél eleje, van-e remény a tavaszra? Az aranyló ősz előbb utóbb meghozza a kívánt havas telet! WFeri
Előzmény: (Stani 196024)
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.10.07. 19:58
(Üzenetazonosító: 196024)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ilyenkor októberben a legszebb a Zelli tó partja, odafenn havas hegyek, lenn az aranyló ősz ezernyi színében pompázik:

https://sielok.hu/fotoalbum/zellams...ee20171007/kep/1/
4.jpg 6.jpg 5.jpg
Feladó:  tothleventeFérfiProfi síelő
Dátum: 2017.08.28. 12:15
(Üzenetazonosító: 195766)
tothlevente Hozzászólások: 371
Regisztrált: 2010.01.14.
34 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Nyaralás Zell am Seeben.
A világ legtermészetesebb dolga, hogy télen a hegyekbe megy a család sportolni. De vajon érdemes-e nyáron is elmenni oda, ahol télen síelünk? Családunk véleménye egyértelmű igen. Ezt alátámasztandó szeretnénk bemutatni, miért érdemes például Zell am See régiót választani bármely évszakban.
Olyan családi programot igyekeztem összeállítani, amelyben az 5 éves gyerkőc is és a nagyobbak is megtalálják az örömüket. Épp ezért szempont volt, hogy a hegyek mellet a víz is domináljon.
Már az odautazásunk is aktív sportolással telt, hiszen megálltunk Felsőpulyán (Oberpullendorfban) hajtányozni. Több falun keresztül az egykori, ma már nem használt, vasúti pályán tekertünk, mintha bicajoznánk. Az egykori állomások épületében éttermek, büfék, pékségek üzemelnek, így 4-5km-enként lehet magunkat frissíteni, egy kis
kajával energetizálni. A legkisebb itt ugyan csak utasként vett részt, de kb. 10 éves kortól már bárkinek le ér a lába és tekerhet. A hajtányok 4 főstől 12 fősig akár sörcsappal is baráti társaságoknak választhatóak. Akár egész napos programnak is beillik, hiszen az útvonal mentén sok látnivaló van, leállókkal, ahol a hajtányokat le lehet venni a sínről.
Szállásunk Zell am Seeben volt a Seespitznél lévő Jugendgästehausban. A konyhájuk - haspárti vagyok - kitünő, a személyzet nagyon kedves, a szoba pedig egyszerű, összkomfortos és tiszta.
Ott töltött egy hetünk alatt délelőttönként kirándultunk, délutánonként pedig mindig fürödtünk. Aki pancsizni is szeretne, azoknak érdemes augusztusban érkezniük, hiszen ilyenkor már nagyon kellemes a zelli tó vize.
A szálláson ingyenesen igénybe lehetett venni különböző vizisporteszközöket is, sőt, akár szörfkurzusra is be lehetett nevezni. 10 éves gyerkőcnek már kényelmesen leér a lába a vízben, bár ez a mi legkisebbünket nem zavarta. Aki több komfortra vágyik, a szállás tőszomszédja strand. Itt kavicsos a tómeder, érdemes strandcipőt használni, de van medence is.
A vízben műanyagból épített stégek vannak, ahonnan ugrálni lehet, illetve trambulin sziget, ami az evezés mellett egyik legnépszerűbb volt nálunk.
Néhány szó napközbeni programjainkról.
A Gästekard előnyeit kihasználva a hegyek felé vettük az irányt. Az első túránk a Schmittenhöhe-ről indult a Sonnkogelra. Ez az Erlebnissweg egy gerinctúra gyönyörű kilátással, ami kb. 1 óra alatt teljesíthető. Mi azonban nem rohantunk, hanem nézelődtünk, tájékozódtunk, sőt játszottunk az információban nagyon gazdag túraútvonal mentén. Na meg piknikeztünk. Sikerült is majd 5 óra alatt a végére érni. A túrát egy isteni gyümölcsös aludttejjel (Buttermilch) zártuk. A Sonnkogel játszótere pedig jó ráhangolódás volt a következő napra, a Schmidolin ösvényre.
Ez volt a másnap délelőtti program. Igazi kalandtúra. Különböző ügyességi és bátorságot próbáló játékok, gondolva azonban a legkisebbekre is. Megközelítése a Cityexpress kabinossal volt lehetséges, az Areitbahnt ezerrel építik újjá.
Kaprun egy teljes napot kapott, amely során egy gyönyörű szurdoktúrát teljesítettünk a Sigmund Thun Klammban, majd szánkózni indultunk a Kitzsteinhorn gleccserre. A csúcson megszülettek a kötelező képek, megnéztük szerintem Európa legmagasabb moziját is, majd jött a több órás havas élvezkedés, egészen zárásig. A napot még megfejeltük Kaprunban egy kis bobozással. Nagyon klassz, gyors vonalvezetés. Azért Saújhely viszi a pálmát.
Ausztriában kötelező program a sóbánya is. Hallein - Bad Dürnberg után most Hallstattba látogattunk el. Igaz, ez nem a szomszédban volt, de ez egy gyönyörű hely, amit mi egy esős napra iktattunk be. Már az odavezető út is nagyon szép a Lammer folyó völgye egy igazi kis kanyon a szűkössége réven, Hallstatt pedig az ország legszebb városa egy felmérés szerint. Esős időben persze mindenki a barlangokat és a bányákat támadja le, de az osztrákok nagyon flottul kezelik az ilyen helyzeteket is. A sóbánya a világ legrégibb sóbányája nagyon látványos rövid filmekkel is bemutatják a bánya és a bányászat történetét, mikéntjét. Természetesen a leghosszabb csúszda is itt található.
Az egyik nap elkalandoztunk Werfenbe is, ahol egy egész napot is el lehet tölteni, szintén legekkel. Az ország legszebb vára a Burg Werfen is megér egy látogatást, de a világ legnagyobb jégbarlangját, az Eisrisenwelt Werfent sem szabad kihagyni. 700 lépcső fel, majd egy kis sík rész pihiként a barlangban, majd másik 700 lépcső le. Hát le a kalappal a kiscsaj előtt, úgy 1000 lépcsőig jól bírta, de azért utána a nyakamban kötött ki. Még jó, hogy jó nagy a barlang belmagassága. Maga a város is megér egy esti sétát.
Ha már este. Zell am Seeben hetente 3-szor nagyon látványos fény-, lézer- és vízishow (3in1) várja vendégeket a tóparton természetesen ingyen. A 20 perces műsor igazán profi, más-más tematikájú.
A történelemimádó legnagyobb csajszink kedvéért természetesen az egykori sötét múltú hírhedt, de szép helyen lévő Sasfészek sem maradhatott ki a programból. Így ellátogattunk Berchtesgadenba a Kehlsteinhausba.
Ez a program nyugodtan összeköthető a Bad-Dürnbergi sóbányalátogatással, vagy ha már a legeknél maradunk a Krimml vízeséssel, ami Ausztria legmagasabb vízesése, de a világranglistán is szépen megállja a helyét.
Nekünk ez most kimaradt, inkább a napi pancsi mellett döntöttek a gyerkőcök.
A hazautazás során nem maradhatott ki a Familypark a határmentén. Jól is esett az utat visszafele is megszakítani. Itt is zárásig élvezkedtek a gyerkőcök, de az az igazság, hogy mi is.
A nap lezárása pedig egy haspártinak nem történhet máshol, csak Sopronban a Haspárti étteremben. Hát arról nem beszélni kell, hanem ízelni, ízlelni és ízlelni. Csak felső fokban és nagyon baráti áron. Mi a levesek után egy négyfős teknőt rendeltünk. Maga volt az ízorgia. Még másnapra is, olyan bőséges volt.
Úgy gondolom, nem vagyok egyedül, akik a nyarat is szívesen töltik aktívan. Ausztria és Zell am See ideális hely egy ilyen kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez.
Képek:
https://www.facebook.com/tothlevi/m...edia_set?set=a.1546052768766507.1000008539607...
h i r d e t é s

Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.04.17. 21:38
(Üzenetazonosító: 195337)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Az utóbbi években szinte gyakorivá vált, hogy szezonzáráskor esik kisebb-nagyobb mennyiségű hó. Nem volt ez máshogy idén sem. Vasárnaptól tél lett az osztrák hegyekben, ráadásul a hideg és vele együtt a havazás igazán csak most keményít be...
Ma, azaz Húsvét hétfőjén rajtunk kívül vagy 30an, ha lehettek a sípályákon, pályán kívül szinte csak mi mozogtuk, jórészt a Hahnkopf északi oldalán található fenyőerdőben, ami hozta a várt formáját élvezetes menetekkel. A déli (11-13h) időszakot leszámítva hol enyhén, hol igen keményen csaknem végig havazott, igazi "karácsonyi" hangulatot teremtve így április 17-re.
A hóhatár reggel 1000 méter körül volt, napközben felment 1200-1300 méter közé. Az elkövetkezendő napokban is szép kis havazás lesz odafenn, a jelenlegi időjárást elnézve még akár május 1-ig is lehetne a felső pályákon síelni. A síterep - hasonlóan sok környékbeli sípályához - bezárt, azonban síelés nélkül nem maradunk, hiszen a közeli kapruni gleccseren javában zajlik a síélet :)

Mai napról képek:

https://sielok.hu/fotoalbum/zellams...ee-20170417/galeria/
Előzmény: (Stani 195247)
13.JPG
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.04.09. 08:10
(Üzenetazonosító: 195247)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Csütörtökön és pénteken Zellt néztük meg, a felső részeken a lehűlés és a havazás 10-15 cm havat hozott, ez csütörtök délután kifejezetten jó porhó volt a régebbi, tömör alapon. Az északi oldalon 1500-2000 m közt továbbra is elegendő természetes havunk volt egy élvezetes freeride-hoz. A nyugati-keleti fekvésű (déliről most nem beszélek) hegyoldalakon igencsak megfogyatkozott a hó.
Ami a pályasíelést illeti:
a felső pályákon, azaz 1-es kék, 1-es piros, 8. 9, 9a, 10 (liftek amik kiszolgálják: Breiteck 6székes, Kappelen 4üléses és Kettingbahn 6üléses + Hahnkop csáklyás) elegendő mennyiségű hó. Tömör alap, felületén friss hóval (akkor, most egyelőre újra tavaszi).
Hivatalosan a 13-es feketén lehet lesíelni, a 14-es fekete már zárva, de mi ezen mentünk le: a felső részén friss hó esett a pályára, az alsó részén friss ratraknyom fél 6kor !
Nagyon kevesen voltak, pályán kívül lényegében csak mi.
Hüttetipp: Ederhütte, ízletes kaja+jó borok a Kapellenbahn 4üléses melett.
Feljutás: megy az Areitbahn is, de a TrassXpresst javaslom a Schmittentalban, nap végén így lecsúszhatunk az autóhoz.

Ha bejön a jövő heti lehűlés, akkor Húsvétkor még akár jó is lehet, freeride-re is ! A síterep április 17-én üzemel utóljára ebben a síszezonban.

Képek:

https://sielok.hu/fotoalbum/zellams...ee-20170407/galeria/
800-7.JPG
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.03.27. 18:48
(Üzenetazonosító: 195159)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Időközben elég tavaszias lett, 23-án inkább csak az 1600-1700 méter feletti lejtők voltak használhatók, konkrétan a Kapellenbahn-Kettingbahn-Hahnkoplift-Breiteckbahn, minden más kásasí, így másnap gyorsan váltottunk is Kaprunra. Ez elmondható a közeli Saalbachról is.
Ha bejön a hétvégi hidegfront jó lehet, addig is a gleccsert ajánlom.
Előzmény: (Stani 195131)
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.03.24. 21:21
(Üzenetazonosító: 195131)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A március eleje itt is többször hozott friss havat, középállomásoktól felfele mindenképpen.

Zellben az a jó, hogy viszonylag el lehet lenni 1500-2000 illetve 1700-2000m közt, ami esetleges magasabb hóhatárnál kifejezetten előny.

Március 9-10-én helyenként a szezon legnagyobb havazását élte át Ausztria, rövid idő leforgása alatt hatalmas hó esett. A nagy havazás miatt ilyenkor gleccserek helyett érdemes alacsonyabb , fahatár alatti síterepet választani. Március 9-én viszonylag magasab volt a hóhatár, míg hajnalban a völgyben (750m) is esett, addig reggelre átment itt esőbe és délre úgy 1400-1500 méter körül mozgott a havazás határa. Bár rettentő sok hó esett és jól is nézett ki (képeken), de pályán kívül nehéz volt, próbálkoztunk a Kettingkopf körül (Hahnkoplift csáklyás környéke), a Kettingbahn hatüléses alatt, utóbbi részen a felső területeken még jó is volt, de 1800 m alatt hóember építő hó fogadott minket, így ezt a napot végül hagytuk.

Az éjszaka folyamán megérkezett a lehűlés, vele együtt a hóhatár is csökkent és immáron a völgyekben is havazott, bár megmaradni 900-1000 m felett maradt. A Schmittentalhoz mentünk autóval, ekkor szembesültünk vele, hogy a nagy szél miatt a TrassXpress kabinos nem üzemel, helyette megy a Schmittenhöhebahn nagykabinos, ahol viszont hatalmas a sor (értsd kb 15 perc min), gyorsan átnéztünk a Sonnenalmbahn kabinoshoz, ami jó választásnak bizonyult, nem csak azért mert bruttó 4 percet (se) álltunk a sorban, hanem az egész nap végett. Ti. a nagy szél miatt a síterep két része (Areit-Sonnenalm) közti összeköttetés nem ment, így a Sonnengratbahn 4üléses melletti meseerdő és tisztásai a miénk maradtak. Nem néztem skiline-ot, de 12+ menetet biztos mentünk úgy, hogy csak mién volt a hegyoldal, mindezt hatalmas hóban, kicsit olyan érzésem volt mint január közepén a nagy havazás kellős közepén a filzmoosi meseerdőben. Igazi téli mesevilág fogadott minket hatalmas hóval, nagyszerű lesiklásokkal.
A napo végén megnyitották a Hochzellerbahnt, amivel átlibbentünk a túloldalra, de rájöttünk, a mai nap a Sonnengratbahn-nál volt az igazi (és az egész Sonnenalmon). Az utolsó lesiklás 2000 méterről a Schnaps-Hans-tól kezdtük, részint a nagykabinos mentén. A fahatár felett kissé szélfújt porhó fogadott bennünket, de ahogy elértük az első fákat egyre puhább és finomabb hó került az asztalunkra. A végén egy kis patakmeder mászással nehezítettük a lesiklást. Mindent összevetve egy fantasztikus nap volt, freeride szempontjából az eddigi szezon legjobbja. itt Zellben legalábbis mindenképpen, reméljük április még tartogat egy kis friss havat, ha más nem a felső részekre !

Galéria

https://sielok.hu/fotoalbum/zellams...ee-20170310/galeria/

Vetítéssel, ha nagyban szereted:

https://sielok.hu/vetites/galeria/z...ellamsee-20170310/1/
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.02.03. 20:43
(Üzenetazonosító: 193724)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Uttendorfból Weißseere van síbusz, Zellbe a Pinzgauer Lokalbahn-nal (vasút) juthattok, legegyszerűbb az uttendorfi turizmus irodában menetrendet (Fahrplan) kérni.
Előzmény: (skalipat 192642)
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.02.03. 20:42
(Üzenetazonosító: 193723)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Össze akarják kötni Saalbachhal (18/19 szezon), jelenleg a pálya félkész állapotban van, azaz még nincs meg az eredeti szélessége. Amikor mi síeltünk rajta (jan 10. körül), akkor jó hó volt rajta, de ezt a pályát hóágyúzták a legkevésbé.
A 4-es pályát délelőtt kell síelni, ez minden nagyforgalmú völgypályára elmondható, legyen bárhol.
Előzmény: (Leon74 193720)
Feladó:  Leon74FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.02.03. 20:19
(Üzenetazonosító: 193720)
Leon74 Hozzászólások: 37
Regisztrált: 2009.10.20.
23 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Múlt hétvégén megismerkedtünk ezzel a pályarendszerrel is. Szerencsére szép időnk volt, ami sokban hozzájárult az élményhez. Jó sok felvonó szállítja az embereket. Az 1-es, 2-es pályákon sokan síelnek. A 3-as igazi tanulópálya, itt sok csoport gyakorol. Mi átmentünk a másik oldalra, 16, 17, 18-as pályákra. Itt még délután is viszonylag jókat lehetett síelni. A Saalbach felé vezető 21-es pálya számomra érthetetlen volt. Hatalmas beruházás lehetett a korszerű kabinos felvonó, ami egyetlen pályát szolgált ki. Az a pálya viszont gyakorlatilag élvezhetetlen. Szűk, meredek, jeges, földes. Aki ott egyszer lemegy, többet nem akar. Azt tudom csak elképzelni, hogy össze akarják egyszer kötni a Saalbachi sítereppel, egyébként teljesen felesleges volt ennyit költeni arra a felvonóra. A hátsó 8-as, 9-es pályák még jók voltak, de itt is sok ember volt, ahogy a hegytetőn is, amikor átcsúszik az ember a szűk pályákon. Lefele a 4-es pályán síeltünk. Nap végén halál volt, estek, keltek az emberek a jeges, meredek szakaszokon. Összességében annyira nem fogott meg a Zelli hegy. A panoráma fenséges, de a közelben is akad számos jobb síterep. Vegyük csak Kaprunt, Saalbachot, vagy Flachaut, messzebbi terepekről nem is beszélve.
Feladó:  skalipatFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.14. 11:04
(Üzenetazonosító: 192642)
skalipat Hozzászólások: 49
Regisztrált: 2008.11.21.
56 síterepet értékelt

Köszönöm az infót, ha kérhetném a síbuszról küldj valamit, mert az érdekelne! Szívesen lemondanánk az autózásról, ha lehet.
Előzmény: (Stani 192627)
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.01.13. 21:49
(Üzenetazonosító: 192627)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kitzbühel és Zell am See, ha magashegységi feelinget szeretnétek, akkor Kaprun és Weißsee. Weißsee kicsit retró, de szép idő esetén fantasztikus a kulissza! Síbusz megy Uttendorfból (havas út esetén a szerpentin hóláncos vagy négykerekes)

Kombi bérlet: Salzburger Super Ski Card
Előzmény: (skalipat 192568)
Feladó:  skalipatFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.13. 09:10
(Üzenetazonosító: 192568)
skalipat Hozzászólások: 49
Regisztrált: 2008.11.21.
56 síterepet értékelt

Január végén megyünk, jól síelő csapat. Uttendorfban lesz a szállásunk. 3 napunk lesz. Mit javasoltok, Zellbe sízzünk 3 napot, vagy belekóstoljunk más környékbeli központba is? Van esetleg közös bérlet 3 napra?
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2016.12.24. 08:40
(Üzenetazonosító: 191397)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Tegnap is egy fantasztikus sínap volt sok-sok napsütéssel és jó pályákkal. Az inverzió végett a völgyben hidegebb volt, mint feljebb a hegyen. A legjobb pálya egyértelműen a 8-as volt a Kapellenbahn mellett.
Előzmény: (Stani 191360)
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2016.12.22. 20:20
(Üzenetazonosító: 191360)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Decemberben sikerült párszor feljutni a Schmittenre, mindannyiszor szép napsütéses időben. A pályák rendben voltak ! Az utóbbi években, főleg az idei nyáron elég sok euró milliót tettek a hóágyúrendszer fejlesztésébe. A befektetés meghozta a gyümölcsét, ugyanis természetes hó erősen hiánycikk, ellenben a pályák nagyon jól síelhetők. 2014-ben pl az Schüttabfahrt (piros, ami levisz az Areitbahn kabinos aljába) még Karácsonykor sem üzemelt, annak ellenére, hogy jóval több természetes hó volt abban az évben. Idén természetes hó nem, ellenben hideg többször volt, amit ki is használtak.

December 6. már szinte a múlt ködébe veszik, képek:

https://sielok.hu/fotoalbum/zellams...ee-2016dec6/galeria/


Legutóbb december 17-én voltunk fenn, ezen a napon nyitották meg az idei szezon legnagyobb újdonságát a Zell am See Xpresst a hegy északi oldalán, a saalbachi völgy irányába. A felvonó nagyon halk és kényelmes, ráadásul minden kabinban wifi + több kabinban jukebox, azaz az okostelefon segítségével lejátszhatjuk kedvenc számunkat.

A hozzá tartozó 3,5 km-es piros pálya hóminősége még hagy némi kívánnivalót maga után (aznap dél körül le is zárták), de ezt a pályát leszámítva mindegyik lejtő nagyon jól síelhető.

Képek december 17-ről:

https://sielok.hu/fotoalbum/zellams...ee-2016dec6/galeria/
Feladó:  Husszár KatalinNőHaladó síelő
Dátum: 2016.12.05. 14:52
(Üzenetazonosító: 190740)
Husszár Katalin Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.10.22.
13 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Stani! Nagyon szeretem a beszámolóidat. :)
Előzmény: (Stani 190717)
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2016.12.04. 21:23
(Üzenetazonosító: 190717)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

November 18. óta üzemel Zell, a hétvégétől már a völgyig (Standardabfahrt), a TrassXpress kabinosig csúszhatunk.

December 8-tól a jelenlegi kínálathoz hozzájön a Sonnenalm és a CitYXpress. A hóágyúk gőzerővel dolgoznak. Az idén elég sokat költöttek a hóágyúrendszer fejlesztésére, ami absz meglátszik, a pályák a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően rendben vannak, a soron következő hétvégétől egész szép kis kínálat várható.
whivgrgs.jpg
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2016.08.14. 18:30
(Üzenetazonosító: 189392)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A Saalbach felé nyitó kabinos felvonó építése már javában zajlik, az eseményeket élő webkamerán is követhetjük:

http://viehhofen-mittelstation.live...-panorama.com/
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2016.08.02. 22:27
(Üzenetazonosító: 189359)
Stani Hozzászólások: 5242
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Egy kicsit túráztunk, mert azt is kell, ha már itt vannak ezek a hegyek, amik mellesleg nyáron is csodaszépek, sőt Zell am See esetében megkockáztatom, hogy a nyár, na és az ezerarcú ősz a legszebb időszak. Bár ezt leszámítva az adventi időszak is varázslatos a belvárosban a karácsonyi díszekben..

A Karácsony még messze van, de előttünk a nyár (utolsó hónapja). Schüttdorfból, az Areitbahn közeléből indultunk a Plettsaukopfra, ami kb 1350 méter magasan fekszik és kiinduló/érkezőpontja, az ún Három-tó túrának, az elnevezés a Schmitten hegyen található három - amúgy mesterséges - tavat takarja. Ezek télen víztározóként funkcionálnak a hóágyúzáshoz, azonban nyáron akár még fürödni is lehet bennük, a Plettsaunak kb 21 fokos a jelenlegi hőmérséklete, így ha laza pancsolásra kevésbé, de úszásra annál inkább ideális. Gyerekeknek egy kis vízi játszóteret alakítottak ki a partján, ahol többek közt vízsugárral találhatják el a vízen úszó kis játékfigurákat, egész ötletes. A szülők mindeközben a tó partján kialakított pihenő és napágyakon élvezhetik a jó levegőt és a kilátást. S kilátás az bizony van, dél felé a kapruni gleccser, míg kelet felé a Zelli tó igen tiszta víztükre hívogat. Kényelmesebbek felvonóval, a Zelli városból induló CityXpress kabinossal is elérhetik a tavat, de egy kis túra sosem árt, ráadásul ez a lazábbak közé tartozik, kb 600 méteres szintkülönbséggel.

A másik két tó 1500 ill 1700 méteren fekszik, legközelebb azok (is) lesznek túránk célja.

Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/zellams...ee-2016-plettsaukopf/kep/1/
1.JPG 2.JPG
Feladó:  Czebe Márti
Dátum: 2016.08.01. 21:12
(Üzenetazonosító: 189349)
Czebe Márti Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2014.11.02.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Mindenki, aki olvassa!
Zell am Zee-be keresek félpanziós ellátással szállást 4 felnőtt és egy 3,5 éves gyerek számára.
Időpont: 2017. január 3.-4. hete
elvárások: pályaközeli szállás, jó kaja, megfizethető ár-érték arány, gyerekközpontú, lehetőség szerint modern felvonók.

Megköszönöm a javaslatokat.
Tudom még tombol a nyár, de én már sízni szeretnék!!!!!!!!

elsőelőzőkövetkezőutolsó laponként: összesen 349, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »