Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Boutique Hotel Bruggwirt - 4 csillagos hotel a tiroli St. Johannban
ÜZENETEK (72)Időben csökkenő Időben csökkenő
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
14 éve tag
2015.03.31. 19:08
Ha estleg most mennél:
http://www.bergfex.at/scheffau/wetter/berg/
Viszont sokáig ne várjatok, mert a legtöbb oszták terep 04.12-ig van nyitva (legalábbis az Alpenpanorama szerint).
Szvsz, ha Húsvét után mentek, jobban jártok, mint előtte.
Adrienn000
10 élménybeszámolót írt
10
9 éve tag
2015.03.31. 16:34
Március vége,április eleje!Milyenek olyankor a pályák? Vállalható vagy menjünk máshova? Haladók vagyunk egyébként.
A válaszokat előre is köszönöm!
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2015.02.13. 21:08
Üdv.
Mi is 14-től megyünk. A felállás 1 hölgy, 7 pasas, 8 vagy 12 kerék.
Egyébként körülnéztem a neten mit írnak erről a helyről.Az általános értékelés-német utazási portál- az 5-ös skálán 2,9. Vegyes az értékelés. A fiatalok szerint egy lepukkant szálló, bár jó a kaja az étteremben. Zajos- a főút mellett van. A felvonó kb 200 m, csak át kell menni az úton. Egy idősebb házaspár szerint minden OK a személyzet kedves. Bevásárlási lehetőség kb 2km-re. Net nincs.Na most kinek higgyen az ember? Csak a saját szemének!Egyébként mi sielni
megyünk ahol a fő szempont: közel legyen a lift és legyen hol aludni.A többi mellékesnek tekinthető szerintünk.
Hát ennyi.
Előzmény: (abatman 180362)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2015.02.12. 22:23
Szia.
Sajnos nem mi leszünk akik erre a kérdésre válaszolnak, de mi is oda megyünk március 14-től. Nálatok mi a felállás, mi egy pasi, kettő nő, három gyerek, négy kerék.
És mi is várjuk, ha valaki tudna valamit a házról.
Előzmény: (molesz52 180348)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2015.02.12. 20:37
Üdv mindenkinek. Volt már valaki a Scheffauer apartmanházban? Érdekelne a tapasztalat, oda megyünk márciusban.
Előre is köszi.
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2015.02.02. 19:45
Sziasztok! Idén sikerült a tervezett 4 napos síelésünket ezen a terepen eltöltenünk. Mivel itt először jártunk, így már az első nap, azaz még aznap este,amikor megérkeztünk sikerült elnéztünk valamit. Szállásunk a Hopfgarten-i felvonótól 6 km-re volt, Niedreauban. Ez a pici falu Wildschönauban található, amely csak sajnos később derült ki, a Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau régióhoz tartozik. Ami nem is lenne baj, ha a Skiwelt Wilder Kaiser Brixental-i bérlet ide is jó lett volna. De sajnos csak akkor lett volna jó, ha kombináltat vettük volna, amely egy 4 napos bérletnél +20 Eurót jelentett volna. Mivel ezt nem tudtuk, így maradt számunkra a Brixentali síparadicsom. Csak azért volt egy picit rossz érzés, mert a Niederau-i pálya közvetlen a szállás (Sixenhof)mellett volt. Na most már mindegy! Visszatérve a Skiwelt Brixentalra. Nekem nagyon tetszett. Hatalmas pályarendszer. Nekem egy kicsit nagy falat volt. Nem tudtam az összeset besíelni, de igazán nem is akartam. Olyan jól éreztem magam a csodálatos napsütésben, s szikrázó hóban, hogy végre először 4 napon keresztül nem is gondoltam a munkámra. (ilyen még nem volt)Elvarázsoltak a hókunyhók (igluk), a pályák végeláthatatlan hosszúságai (igaz néha elég ferdék voltak), a szebbnél szebb Hütték (rengeteg volt belőlük), s ami tetszett, hogy Hopfgartenben igaz ki volt írva, hogy indulás 8.30-kor, de senkinek nem szóltak, ha 8.15-kor felszállt a kabinba. A parkoló is közel volt, sőt még lift is volt. A pályákat szépen kezelték. Igaz néha nagyon jegesek voltak, s a sok hóágyúzástól néha valóságos hegyek képződtek. Egyszer az egyik pályára annyi havat fújtak, hogy meg kellett állnom, mert azt hittem, hogy vége a pályának, s nincs tovább, pedig egy sínyomnyi részen tovább lehetett siklani. Gondolom ezt a szakaszt inkább a bátrabbaknak, vagy snowboard-őrülteknek készítették. Néha 1-2 kéket inkább pirosba soroltam volna, s néhány pirosat, pedig kékbe. De kit érdekelnek a színek! A kitáblázás egy kissé megfejthetetlen volt az első 2 nap számomra. 3.nap rájöttem, hogy nem a táblát kell bámulni, hogy merre csússzunk, hanem a rádiótornyot. Az volt este a cél, hogy annak a hegynek a lábához visszaérjünk. Ennyi pályát én még ilyen összefüggő rendszerben nem láttam. Igaz túl sok helyen még nem jártam (voltam már: Kaprun, Nassfeld, Bad-Kleinkirchen, Gastein, Kreischberg,Obertauern).
A felvonók nagyon jó állapotban voltak, (azért itt is akadtak kivételek, de elenyészve). Rengetegen voltak, de szerencsére eloszlott a tömeg.
Öszességében jó tapasztalataim voltak.
Ja és ne felejtsek el a Wörgli fürdőzésről néhány szót ejteni. A szállástól 8 km-re volt a Wörgler Wasserwelt. Az esti belépő kedvezménnyel(15%)megfizethető volt. Felnőtt kb 8 Euro.(17.30-22.00 óráig). Fiamnak a csúcspontot a duplacsúszda (L2)jelentette. 14 m szabadesés után, dupla fordulással,65km/h sebességgel csúszás. Nekem pedig az igazi relaxációt a 2,30 Eur-os 30 perces Isla Sola, azaz (Tirols schönstes Starksolebad mit körperwarmer Sole aus dem Toten Meer)lebegés finom testmeleg sós vízben, úgy, mint a Holt-tengerben, s közben vízalatti zenét nyomnak. Igazi relax. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Ja s utána gleccserhideg tusolás! ÁáÁááá!
Azt hiszem talán kibírom jövő januárig!
Mindenkinek további szép csúszást kívánok! Gabi
P1030791.JPG
P1030773.JPG
P1030778.JPG
P1030770.JPG
P1030764.JPG
KnWerry
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.01.03. 16:21
Heló, olvasók!

Már 15 éve (vagyis életem kezdete óta) ide járok síelni, és azt kell hogy mondjam, hogy ennél jobb síterepen még nem jártam sehol. Akkor sem ha olyan helyeken voltam: Nassfeld, Heligenblut, Kitzbühel Alpen, Kaprun, valamin számos francia terep. Az egyetlen negatívum ezzel a tereppel kapcsolatban az, hogy sajnos elég alacsonyan van, ezért az eső,a köd,és a január eleje felé , majd később március közepe felé olvadó hó gyakori jelenség. Pozitívum viszont, hogy mivel a sípályák 93%-a füves területen található, ezért már 40 centi havon is lazán lehet síelni. Ha ez sem lenne elég, óriási víztározóik vannak, melyekből a több mint 500 hóágyúval nagyon jó minőségű havat tudnak előállítani.

Én,a családommal együtt Ellmauban szoktam lakni minden évben ugyan abban az épületben, mely minden igényünket kielégítette. Volt szauna,játékterem, wifi, és fantasztikus hangulat. A faluban több helyen is be lehet vásárolni, és a választék is széleskörű.

A sípályákról: A mi apartmanunkból 200 méter séta után már ki is értünk a sípályára, ahol egy csákányos után, mely fölvitt az egyik közeli dombra, már csúszhattunk is a Bergbahn nevű egyetlen sívonathoz. Az innen kezdőknek fontos lehet, hogy itt lehet jegyet venni; órás, háromórás, félnapos, napos. Ezenkívül rengetegfajta hetijegy is van, mint pölö: 4 a hétben, 5 a hétben, 7 a hétben, 7 a tízben, stb. Aki a faluból akar indulni, nem akar autóval elmenni a Bergbahn vonatfelvonóig,ami a Hartkaiserre visz fel, az a falu melletti csákányos felvonónál lévő kasszánál is vehet jegyet.

Felérve a Harkaiserre, ha szerencsénk van (és általában január vége felé, február elején szerencsénk van,) akkor szikrázó napsütés fogad minket. Innen, a hegytetőről négyfelé indul pálya: 3db a sípályarendszer belseje felé, 1 pedig vissza a vonat alsó megállójához. Megéri a pálya a 10 perc várakozást a vonat alján, mert ez az egyik legjobb pálya, ha van rajta hó. De haladjunk tovább a síközpont belseje felé, ahol is nem találni olyan pályát, amit ne lehetne maximálisan kihasználni. Itt aztán mindenki talál magának megfelelő síterepet, a halványkéktől a vérpirosig mindenféle pálya van. A síközpont közepének talán a Höhe Salve hegy nevezhető, területileg Söllhöz tartozik.Ám aki itt akar síelni, annak sem kell egy percre sem levenni a sílécét, (kivéve ha kuglifelvonóval megyünk) mert az összes pálya besíelhető, gyönyörű, kilométeres erdei utakon,keskeny szorosokon, vagy éppen legalább száz méter széles pályákon síelve élvezheti a sportolni vágyó egyén az életet. A sílifteknél, leszámítva a gyüjtőlifteket, gyakorlatilag azonnal sorra kerülünk, maximum 2 percet kell várni, még akkor is, ha nagyobb a tömeg. És ez a lényeg, mert tömeg gyakorlatilag soha sincs. A legtöbb lift ülőlift, és a 9/10-ük bőrüléses, jellemzően 4, vagy hatszemélyes felvonó.

A hüttékről: a sípályarendszer hüttéi jellemzően ugyanazzal a kínálattal rendelkeznek, nincs észrevehető különbség. Óriási a kínálat, és szinte mindenhol kapható a híres gőzgombóc is.

A pályákat gyakorlatilag minden nap kezelik, és hómentesebb időszakban a hóágyúk is kíméletlenül gyártják a kiváló minőségű fehér kincset. Rengeteg ratrackkal rendelkezik a központ, és azok is jó, hatékony munkát végeznek. A néhány negatívum, amit a terepről el lehet mondani, az még az, a már előbbiekben felsoroltakkal együtt, hogy a bérlete eléggé drágák, és az éjszakai pályákra külön jegyet kell venni.

Ha a terepet értékelni kell én 5-ből 6 pontot adok rá, és csak azért nem hetet, mert sajnos gyakorlatilag bármikor kifoghatunk esősebb, melegebb időt. De ezzel együtt is: Akárki, aki jó terepet...nem is! Aki kiváló terepet keres, és a pénztárcája is vaskosabb az átlagnál, az itt megtalálja a fenomenálisan tökéleteset.

U.I.: Érdemes a főszezonban menni, január 20-tól február 15-ig, ekkor a leghóbiztosabb az időjárás.
völkl
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2013.02.22. 14:03
Kedves Mona!
Westendorfból síléccel lehet átcsúszni Kitzbühelbe, vagy csak körbe autóval?
Előzmény: (Mona 153317)
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
2013.02.05. 22:00
Sziasztok.

2013.01.25-2013.02.02 - egy nagyon jó síelős hetet tölthettünk a Ski-Welt régióban.
Indulás 02:30 Szomódról. Végig száraz úton mentünk. Salzburgnál jöttünk le a pályáról és Lofer felé értünk el Söllbe. A szállásunk a 40a pálya mellett volt.
Ez egy bauernhof kedves háziakkal, házi tejjel, sajtal, pálinkával.
http://ferienbauernhof-soell.at/
1 fő/ éj ellátás nélkül 24 € + TAX
Szombaton verőfényes napsütés és kifagyott pályák fogadtak minket. Végre síelünk! Erre vártunk egész évben! Lecsúsztunk a kabinoshoz, megvettük a bérletet és irány a hegy. A felvonóknál minimális sorállás volt! A tömeg jól eloszlott a rengeteg pályán. Nap végér nagyon buckásodtak a völgybe vezető pályák, de ez természetes. Este kipróbáltuk az éjszakai pályát. A szállásról lecsúsztunk a völgybe és ott szembesültünk azzal, hogy a 7 napos 243 € -s bérletünk nem jó az éjszakai pályákra. Arra külön 23 €-s jegyet kell váltani. Kicsit elszomorodtunk! Az éjszakai pályák szerdától szombatig mennek 18:30-22:00 -ig. Előtte az összes pályát újra ratrakolják, valószínűleg ezért van a plusz díj is!
Vasárnap hasonló időben volt részünk. napsütés a völgyben 0 °C körül a hegyen -2-3°C volt.
Hétfőre megérkezett a beígért havazás. Erre a napra volt betervezve a Goingi rész besíelése. Reggelre a ratrakolt pályára a völgyben kb 8 cm a hegyen kb 15 cm friss hó esett. 8:30 kor már a felvonón ültünk és több pályán az első nyom a miénk volt! Nagyszerű élmény volt. A hó folyamatosan esett. Kb 11 óráig alig találkoztunk emberekkel. Ekkor a hó is elállt és az eberek is elő kerültek. Vasúttal felmentünk a "Moszkva térre" itt azért már volt tömeg, de a szerteágazó pályák elnyelték őket.
Keddre a Brixeni részek voltak betervezve. A hó hol esett hol nem. A hegy egyik felén köd a másik felén hó esés volt. A friss hó miatt déltől buckásodtak a pályák.
Szerdára megjött sajnos a beígért felmelegedés. Egész éjjel esett az eső, szerencsére reggelre el állt. De a pályák és a friss hó is megsínylette az esőt. Március vég hangulatom volt. Szikrázó napsütés a völgyben 8°C a hegyen is 2°C! Tavaszi vizes hóban lehetett síelni. A déli fekvésű völgybe menő pályák nagyon olvadtak.
Csütörtök reggelre kifagyott kemény pályák fogadtak minket. Erre a napra a napi 80 km elérése volt a cél. Jórészt a Scheffau-i, Hoch-Brixen-i és az Itteri pályákat eröltettük. Volt olyan pálya ami délután 2 kor is kemény volt egy kis porhóval a tetején (91-es). Nagyon jó napot zártunk és elértük a 80 Km -t is. Megérdemelt sörünket a Hoch-Söll alpengasthof-ban fogyasztottuk el. Este pedig a völgyállomás mellett lévő Hexen Alm-ban buliztunk. 5 tagu zenekarral, egy nagyon autentikus és hangulatos hüttében. Az egyik pincér magyar volt.
Pénteken hajnalban esett az eső és nem is fagyott. Reggel megint vizes havasak voltak a pályák. Sajnos ez volt az utolsó napunk is egyben. 1 óra körül elkezdett a középállomás felett a hó esni, alatta pedig az eső. Így délután hazacsúsztunk. És kimentünk szánkózni. Nagyon jó volt a szánkópálya is. A középállomástól lehet a völgyig szánkózni. Nagy élmény! Főleg, ha összekötitek a szánókat, akkor van lendület is. :) Bár egy kicsit veszélyes is!!!
Szombat reggel 8 kor indultunk, de nem Lofer felé, hanem Kufstein felé, mert itt kisebb volt az esély a dugóra, igaz km-ben több. Hazafelé végig esett.

Pozitívum: Hatalmas, változatos pálya rendszer, Ahol egy kicsit kellene gyalogolni, oda egy varázsszőnyeget vagy egy köteles felvonót csináltak. Szinte nincs is csákányos felvonó. Kevés sorbaállás. Szuper síterep!

Negatívum: Az éjszakai pálya használat nincs benne a bérletbe. A pályák kitáblázása hagy némi kivetni valót, nem egyértelmű!
IMAG1467.jpg
DSCF8384.JPG
IMAG1462.jpg
PICT0148.JPG
PICT0185.JPG
Mona
107 élménybeszámolót írt
107
19 éve tag
2013.02.01. 21:24
A majd 280 km-nyi pályája unalmas??Biztosan itt járt,aki ezt írta??Az egyik legcsodásabb hely,Westendorfal az élen!Onnan egyébként Kitzbühelbe is át lehet ruccanni!
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.01.31. 20:20
No én ezzel a véleménnyel vitatkoznék, olyan nagy és változatos a síterep, hogy nekünk 3 nap kellett a teljes besíeléséhez. Óriási a kínálat, hogy igazán lehet mindenféléből válogatni. Még akkor is mikor a déli lejtésű pályák a meleg miatt már kevésbé voltak élvezetesek, akkor is voltak remek, széles, jó minőségű pályák. Az sem igaz, hogy csak keskeny és nehéz pályák vannak, csak meg kell találni a megfelelőket. Számomra pont ez az a pályarendszer ahova bármikor nagyon szívesen visszatérnék, mert megunhatatlan.
Előzmény: (Imibá 153187)
Imibá
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2013.01.31. 19:20
Nagyon munkás,aránylag keskeny csak piros és fekete pályák.Nem hiszem,hogy két három napnál többet eltöltve jól érezném magam. Egyszer kíváncsiságból elmegy.
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
2013.01.23. 23:07
Szia Péter, koszi a helyzetjelentes. Jo sielest!!
Előzmény: (stspeter 152150)
stspeter
19 élménybeszámolót írt
19
15 éve tag
2013.01.23. 22:21
Sziasztok!
Hétfö óta csúszkálunk a SkiWelt pályáin,és a mai volt az elsö igazán értékelhetö nap,mind az idöjárást,mind az nyáron megkopott sítudásunkat tekintve.
De ma mindent bepótolhattunk,hiszen szikrázó napsütésben,remekül kezelt,kemény pályákon sielhettünk.
Itt-ott buckásodás elöfordult,de inkább csak a nap végeztével jelentett némi nehézséget,a terület méretének köszönhetöen az ellenörzökapuig lehettet minden liftezéskor becsúszni,pályákon pedig ennél sokkal nagyobb tömeg sem okozna megoldhatatlan problémát.
Holnapra ismét napos idöt jósol az elörejelzés,és van még jónéhány pálya ahol nem jártunk,úgyhogy korai ébredés ill. reggeli után,az elsö liftek egyikével irány a hegy!
Kellemes szezont mindenkinek! Üdv.
WP-000063.jpg
WP-000064.jpg
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
2013.01.23. 22:19
3 nap mulva mar kint leszunk. Majd irok helyzetjelentest.
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
2013.01.11. 12:16
Sziasztok,

Ennyire nem jár magyar a Skiwelt sírégióba?
Mi ennek az oka?
Mi január végén megyünk, valakinek friss infója a terepről?

Előre is köszi!
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
2013.01.02. 08:46
Sziasztok.
Járt valaki mostanában a Skiwelt síterepen?
Nem nagyon pörög fórum :(
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
2012.12.11. 07:51
Már 1m -es a hó a hegyen. A pályák 1/4 -e üzemel, de folyamatosan nyitnak meg újabb pályákat. Ma további havazás várható.
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
2012.12.03. 12:28
Dübörögnek a hóágyúk és friss hó is van. Elvileg hétvégén szezonkezdet!
soll.jpg
BigFootFan
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2012.01.31. 18:35
Sziasztok!! SOS kéne info skiweltről, holnap ott síelünk és internetre lesz szükségem. tud valaki esetleg internet kávézóról valamelyik faluban(söll,hopfgarten stb.)? Előre is köszi a segítséget!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.