Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les Sybelles
síterep infó oldal
ÜZENETEK (93)Időben csökkenő Időben csökkenő
stemmark
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2008.10.29. 09:48
A hegy sárkányának értelemszerűen az egyik oldalon a lábai jóval hosszabbak, mint a másikon, hogy kellemesen tudjon közlekedni a hegyoldalban. Viszont amikor a gyerekek éjszaka fáklyákkal megijesztik, megpróbál megfordulni és eldől. Valahogy így szól a legenda és a helyi játék, ha jól emlékszem.
mecenro
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2008.10.28. 10:44
Ja és a kérdésem. a fáklyás sízés saját szervezés vagy helyi sajátosság?
mecenro
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2008.10.28. 10:42
Köszönjük PMikinek a leírást és a videót (azt hiszem mindenki egyetért).
Sokan mondták, hogy aki egyszer már járt Franciaországban az többé nem megy máshová. Most már magam is osztom a véleményt, tavaly Orcieresben voltunk és akár ott is készülhetett volna a videó.
Mégegyszer gratulálok szuper volt.
PMiki
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2008.10.20. 21:46
Azt senki nem tudja megmondani, hogy milyen lesz egy hely akár egy hét múlva is, nemhogy x hónappal előre... ;)

Ha tájékozódsz a fórumról és/vagy megnézed a videót, szerintem minden lényeges kérdésre választ kapsz... Hó szokott lenni, a franciáknál márciusban általában még jobb is, mint korábban... De mindig lehetnek kivételek, ezt előre szerintem senki nem láthatja a Jóistenen kívül... ;) Az "alacsonyság" nem gond, inkább az a nemmindegy, hogy hol laksz! Ha Corbier-ben vagy Toussier-ben, akkor nem lesz gondod valszeg (sok és széles pálya indul a lakóövezetektől), de ha ott, ahol mi laktunk (St. Jean d'Arves), akkor ha sz*r telet fogsz ki, lehet gond, mert csak egy út vezet haza, és ha az rossz állapotú, mert kevés rajta a hó, akkor nem tudsz mit csinálni, hiába jók a körülmények máshol. De ez van, a síelés majdnem mindenhol lutri, a mostani klíma-helyzetben egyre inkább az. A gleccsereken meg a vacak időjárásba futhatsz bele, szóval nincs tökéletes recept... ;)
stemmark
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2008.10.01. 14:37
Hello!
Az utóbbi hótapasztalatok alapján jó választás ár-érték arányban!
Valamivel kevesebb a hó, mint a magas helyeken, de 2-szer is voltam hasonló időpontban és a pályák 85-95%-a üzemelt, sőt az egyik legnagyobb szűzhavazásomat is itt sikerült megejtenem! :)
Persze ha kicsit többet is rá tudsz szánni, akkor inkább Val d'Isere, Trois Vallées..
kissotto
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.09.23. 21:50
Tudtok infokat mondani milyen Sybelles március 2. hétvégéjén?
A pályarendszer óriási, cask nem túl magas és ez aggódalmakra ad okot. Vagy mégsem? :o)
angel79
50 élménybeszámolót írt
50
17 éve tag
2008.09.19. 11:20
Miki, Ha nem tudnám, hogy te kommentáltad, szerintem akkor is kitalálnám:) Nagyon király! Kedvet kaptam, úgyhogy idén 1 hétre megyek ide!:) Köszi
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2008.09.18. 13:09
beraktam a sütőbe a pizzát, és majdnem elégett, mert nem tudtam abbahagyni a videót :) nagyon átadja a hangulatot, mikor lesz már tél? :)
PMiki
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2008.09.18. 11:58
Sziasztok!

A nyáron összedobtam egy kis videót a 2008.02-es Sybelles-i síelésünkből, töltögessétek bátran, van benne pár vicces epizód! ;)

http://ratrakvfr1.extra.hu/videok/20080125-0202%20Sybelles-hires.wmv
hoppaa
17 élménybeszámolót írt
17
16 éve tag
2008.02.17. 09:20
Képeket lehet nézni itt:

http://kep.tar.hu/hoppaaa/50557016#2
hoppaa
17 élménybeszámolót írt
17
16 éve tag
2008.02.11. 15:21
Mi erre a 25 cm friss hóra érkeztünk szombaton, és hétfőn leesett még egyszer annyi :) A többi nap szikrázó napsütés.
Viszont: fénykép nem kell a bérlethez! (Akármit is ír az utazási iroda.)
PMiki
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2008.02.05. 11:52
Sziasztok!

Mi vasárnap (2008.feb.03) jöttünk meg Sybelles-ből, íme egy kis beszámoló+pár kép...

Mi is St. Sorlinban laktunk, ami jó, mert sokkal, de sokkal hangulatosabb, mint mondjuk Corbier vagy Toussier a nagy ronda panelházaival, viszont rossz, mert itt vannak a legkevésbé klassz pályák... A szállásunk pályaszállás volt a szó szoros értelmében, ami megintcsak jó volt. Sajnos, az utazási iroda elfelejtette közölni, hogy sok esti bulira számítsunk, és mivel az apartmanunk közvetlenül a bulisátorra nézett (értsd: a sátor fala kb. 2.5 méterre volt az ablakunktól), ezért néha nem sokat aludtunk - ez naaaaagy fekete pont, de ha jobb helyet kapunk, akkor nem lenne, és Sybelles maga meg végképp nem tehet róla... :)

Szóval akkor a lényeg! Én tiszta szívemből csak magabisztos, jó síelőknek ajánlanám Sybelles-t. Rengeteg atomszuper széles, jól karbantartott, de meggypiros pályájuk van, ahol a kezdők, vagy félősebbek nagyon küszködve, vagy sehogy nem jönnek le. Ha már átmentél másik terepre, akkor haza, St. Sorlinba az apartmanokhoz kizárólag egy, a csúcsról levezető hosszú kék pályán lehet lejutni (ja, igen, vagy egy kezeletlen piros pályán, ami csupa bucka, fenyők lógnak ki belőle mindenhol, az alsó 100 métere meg tükörjég...) Namost, ez a kék pálya sokhelyütt tartalmaz pirosas árnyalatú letöréseket, néhol összeszűkül, és ez az nap végére igen "mókás" élményekkel ajándékozza meg a kezdőket (tekintve, hogy ez az egy valós út van lefele, mindenki erre jön, így természetes, hogy a nap végére rosszabb a minősége...)
A 6. napra aztán rájöttem, hogy létezik egy másikfajta kerülő út is, node nem véletlenül a 6. napra jöttünk csak erre rá, úgy "el van rejtve"... és a kék pálya így is csak részben elkerülhető...

Amúgy tisztára semmit nem jelent, hogy a térképen, vagy a pályák tetején milyen színűnek jelölnek egy pályát - kb. a 70%-uk piros. Van zöldnek nevezett pályájuk is, olyan letöréssel, hogy ha egy tökkezdőt odaállítunk a tetejére, elsírja magát és hazasunnyog...

A fekete pályáik is pirosak, van egy Corbier-ben, ami iszonyat király volt, gyönyörű széles, ratrakolt, és kevesen voltak rajta...

Engem nem zavart, hogy sokat kellett csúszni más rendszerek eléréséhez, csak a hazautat kellett jól megtervezni, mert kb. 3/4 óra alatt lehet hazaérni a legtávolabbi pontokról. Én nagyon élveztem a hosszú siklásokat ezeken az átkötő pályákon. Viszont hatalmas jó pont, hogy mindenhol szépen ki van táblázva, hogy az egyes területek felé merre kell menni, még térkép nélkül is tökegyértelmű a dolog! - ez nagyon tetszett!

Amúgy Corbier és Toussier a legjobb két rész szerintem, utóbbin van egy 6-os felvonó, ami király gyors, és nagyon jó pályákra visz - szintén ez a felvonó az, ami keresztezi egy másik felvonó pályáját - ilyet én még nem láttam, először nagyon nagyot néztem, de tök poén! :)
St. Sorlin-ban is vannak nagyon jó pályák, csak az a baj, hogy mellettük csak tökölős felvonók járnak, így megintcsak C és T a befutó.

Ami szintén szuper, hogy - a nagy francia terepekhez hasonlóan - itt is pillanatok alatt tudsz magadnak olyan pályát találni, ahol csak te síelsz, ha akarod, fél napon keresztül is... Ezeknek árnyoldala csak az, hogy rejtettebb helyen vannak, és vacakabb felvonók mennek mellettük, de valamit valamiért... :) Mi volt, hogy fél napot egy pályán töltöttünk, és közben kb. 30 emberrel találkoztunk összesen... Mondanom sem kell, hogy a pálya még a nap végén is szuper minőségű maradt, és hogy iszonyatosan élveztük a csúszást rajta... ;)

Jó az is, hogy ha vacak idő van valahol, akkor át tudsz menni máshova, és lehet, hogy ott remek időt fogsz ki! Volt olyan, hogy reggel azt mondtuk, hogy fel sem kelünk, olyan tejköd volt a szállásunknál. Aztán mégis felkeltünk, és a második hatos felvonó 1/3-ánál kiértünk a felhőből, és szikrázó napsütés fogadott! Aztán átmentünk másik részre, ahol a völgyben is normális idő volt, és remekül lehetett síelni... Mondjuk, volt olyan, hogy az átkötő pályán ónos eső esett, ami azonnal a szemüvegedre fagyott, így 5 km alatt kétszer cseréltem szemüveget (nap és sí) - amikor az egyiken már nem láttam ki, bekerült a belső zsebbe, hogy kiolvadjon, addig mentem a másikkal... :)

Összességében remek hetünk volt, Sybelles jó rendszer, de szerintem csak (közép)haladóknak, olyanoknak, akik nem félnek, sőt szeretik a kemény, hosszú piros pályákat, és nem ijednek meg, ha egy kéknek hazudott pályán hirtelen eltűnik alóluk a föld, vagy ha egy könnyed átkötőpálya utolsó párszáz métere buckahalommá alakul... ;))

És a legfontosabb a végére: a hatodik napunk utáni estén leesett vagy 25 centi friss hó!!! Ami nagyon ráfért már a rendszerre!

Üdv,
Miki
Sybelles-vedjegye.JPG
palyaszallas.JPG
volt-azert-ho.JPG
hazafele-vezeto-palya.JPG
felvono-keresztezodes.JPG
tajekozodast-segitik.JPG
1carvingpalya-az-ezerbol.JPG
csinos-lejto.JPG
felvono-a-napba.JPG
ketszinu-hegy.JPG
zsufolt-palyak.JPG
latkep.JPG
Toussier.JPG
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2008.01.28. 15:11
***átvitt üzenet***

Feladó: Pinka
Dátum: 2004.03.11.19:46
Tárgy: Re: Le super grand large

Sziasztok!
Mi február elején voltunk ezen a síterepen. A szállásunk St.Sorlinban volt. Szerintem elég pálya volt ott is egy hétre! Egyszer átsíeltünk La Toussiere-be. Elég cammogós az út. Egy-egy óra.Azaz sok vízszintes "épphogy csúszunk" pálya, és visszafele lassú, sok átszállásos tárcsás felvonó. Egyszer elég volt. Valószínű egyébként, hogy Le Corbierből L.T.-be gyorsabban át lehet jutni. Azt nem próbáltuk.
Egyébként a pályák szerintem tök jók voltak, mindkét síterepen. Sorbanállás nem volt, vagy csak nagyon minimális. Az idő végig napsütéses, +5-8 fok! A síelés végére érezhető is volt a hó minőségén. eléggé kásás lett. De a 2-3 legnagyobb, leghosszabb pályát mindig karbantartották. Azóta meg ha jól sejtem, esett már hó, úgyhogy biztos nem lesz rossz!
Nekünk bejött, remélem, nektek is jól sikerül!
Üdv: Panka
bord
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2008.01.22. 17:35
Az éjszakai sízésról nem tudok nyilatkozni,mert én nem is néztem.Az sem tűnt fel valamelyik pályán lett volna világítótest. St.sorlin 1500-1650 m között helyezkedik el,kb 3 kilóméter hosszú.Úgy kell elképzelni megy a szerpentín felfelé és az út mellett vannak a szállások.Kicsit egy hosszabb falura emlékeztet,nem egy központba zsúfolt sícentrum.A mi szállásunk a legutólsó volt,innen az út sem megy tovább.Éppen ezért elég nehéz ajánlani éttermet,boltot mert 1550-en lévő szállásról nem fogsz felgyalogolni 1650-re.Egy éjszakai séta alkalmával azért látta az ember,hogy több étterem van amit könnyű megközelíteni más szállásokról is.A közepe felé bal oldalt van egy síközpont információs tábla a síterepről,vele szembe egy sherpa élelmiszer bolt.Utána felfe sétálva jobb oldalt kicsit messzebb pizza házhoz szállítás.Általában síbolt,Étterem,Élelmiszerbolt egy háztömbben szokott lenni.
Aki bulizni akar fent az utolsó parkoló előtt jobbra van egy szórakozóhely,az úttól kicsit beljebb.Mellette síbolt,élelmiszerbolt.
hoppaa
17 élménybeszámolót írt
17
16 éve tag
2008.01.22. 00:34
Húúú, még egy kérdés: éjszakai sielés van? Mikor és melyik pályán? Köszi :)
hoppaa
17 élménybeszámolót írt
17
16 éve tag
2008.01.22. 00:14
Szia bord!
Köszi az infot. Nagyon néztem az átsielések lehetőségét, magasan lévő és hosszú pályáknak tűnnek, az ilyeneket szeretem. Franciaországban csak egyszer voltunk még, és nem ismerem a szinezési szokásaikat.
Mi busszal megyünk sajnos, úgyhogy marad a siléc vagy a sibusz, ha el akarunk jutni a többi helyre is....
Nézegettem az új St. sorlini webkamerát, hogy milyenek a hóviszonyok. Holnapra havazást igérnek oda is :)
St. Sorlinben tudsz valami jó kis éttermet és jó boltot? Appartmanban leszünk, de nem főzőcskéznénk minden nap, ha nem muszáj...
bord
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2008.01.21. 19:30
weblap,jobbra fönt angolul is,időjárás,liftek,pályák nyitva vagy zárva vannak-e
http://hiver.les-sybelles.fr/meteo-hiver.aspx
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.