Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Bellamonte - Alpe Lusia
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Sole - 3 csillagos superior családi hotel Bellamonte közelében
ÜZENETEK (53)Időben csökkenő Időben csökkenő
yodacsoda
92 élménybeszámolót írt
92
18 éve tag
2006.09.24. 09:16
Megvan az idei idopont is!!! Januar 27-tol Februar 3-ig Bellamonte!!! Mar most alig birok magammal, ha csak visszagonolok az elozo evekre es az elmenyekre!!! Aki teheti menjen el egyszer Bellamonte-ba, es garantalom hogy minden evbe vissza akar majd menni!!!
Engem is "megfertozott a hely" de nem bánom!!! :)
Udv!
Mateka
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.01.23. 11:07
Sziasztok !

Csatlakozni tudok RM beszámolójához a múlt hetet Bellamontén, Latemarban, és Cavalesén töltöttük , egy nap kivételével végig napos időben! Pályák tényleg jók : Bellamonte: Csúcsra fel 4 ülésesekell balra le majd be a félcsőszerű pályára nagyszerű élmény , a csúcsról jobbra indulva egészen az El Zirmói hüttéhez csúszhatsz egy jó bombardínóra ! Moénai oldalon kipróbáltuk a fekete pályát eleje ok volt jobb kanyar brutál letörés végig árnyékban majd kb 150 méter háton -hason -megúsztam baj nélkül- majd legközelebb már csak a balra el a piroson ami nagyon élvezetes ! Bellamonte felé néző fekete szerintünk jóval könnyebb és napos ! Vasárnap tömeg volt hétköznap nincs torlódás !
Cavalese: Pályák nagyon jók a csúcsról indulva több piros és kék pálya megy az olimpiai feketéhez melyen leérsz a kabinoshoz nagy élmény !
Latemar -Pampeago- Predazzo :gyönyörű idő gyönyörű panorámával, minden igényt kielégítő pályarendszer Predazzo felől kabinossal lehet feljutni majd 4 ülésesekkel lehet megközelíteni a különböző pályákat illetve én csak 1 húzósliftet láttam azt kihagytuk Másik megközelítés Tesero felől ! Többet nem ismertünk meg ! Mi jövőre biztos hogy visszamegyünk ! Mindenkinek csak ajánlani tudom! CIAO
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2006.01.23. 08:37
Szombaton jottunk haza Bellamontebol. A tapasztalatok: a szokasos gyonyoru ido, napsutes, jol kezelt/hoagyuzott palyak. Jellemzo a palyak minosegere, hogy rengeteg vak is sielt vezetovel a kornyeken. (Egyszeruen olyanok reggel mind a biliardasztal es tobbsegukben nap vegeig is ilyenek maradnak.) Szoval a Val Di Fieme regiot januarban csak ajanlani tudom. (Azert a mely szuzho imadok inkabb mas terepeket keressenek!
:-) )
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2006.01.03. 11:50
Szia Mateka, mi is eppen jan. 14-tol megyunk. Tavaly is januar kozepen voltunk itt. A Val Di Fieme topikban megtalalhatod a beszamolomat. Nekem nagyon tetszett a hely. Szerintem nem fogod megbanni. Ha gondolod irj mailt, publikus a cimem. Ha barmi konkret kerdesed van, szivesen valaszolok.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2005.12.29. 11:36
Velem sajnos nem fogsz találkozni (ez részemről sajnálatos, Te ne bánkódj miatta).
Az olasz pályák azt hiszen a legjobban, legszebben karbantartottak Európában (bár svájci pályán még nem síeltem). Kocsmák, hütték tekintetében én Ausztriát kicsit jobbnak tartom, de ez nem azt jelenti, hogy az olaszok ne értenének a vendéglátáshoz. AQz osztrák hütték általában hangulatosabbak. Az áraik nem túl magasak, kb. azonos az osztrákokéval, de nagy a szórás. Val Gardena, Cortina kocsmái jóval drágábbak - de elegánsabbak is - mint pl. az El Zirmo Bellamontén. Itt viszont - vagy följebb a pálya mentén - remek bakancsos bulik vannak az itatókon.
A Dolomitok látványa, hangulata annyira megragadja a halandót, hogy mindig visszavágyik Olaszországba síelni.
A szálláshelyek általában tágasak, kényelmesek, akár szállodában akár apartmanban laktok.
Mateka
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2005.12.29. 09:54
Sziasztok !

Január 14.-én utazunk Bellamontébe egy hétre. Én első alkalolmmal megyek olasz pályákra . Érdekelene tapasztalataitok a pályák , minőségével , állapotával,áraival, szolgáltatások színvonalaival kapcsoltban, szórakozási lehetőségek és egyéb javaslat vagy jó tanács !! Köszi mindenkinek sziasztok! Remélem találkozunk valakivel Bellamontében !
yodacsoda
92 élménybeszámolót írt
92
18 éve tag
2005.12.02. 20:30
RM: az lehet! :)
Ez a topic azonban specifikusan erre a szűkebb regiora vonatkozik! :) Es szerintem van annyira jo resz hogy megerdemeljen egy kulon topic-ot! :)
Szerintem! :)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.12.02. 15:59
Sziasztok! A Val di Fiemme topikban mar bovebben volt szo errol a reszrol, ld itt:
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=647
A Bellamontei fekete palya (Meonai oldal tetejen) egy szakasza tenyleg negyon meredek. Az elso kanyarig nem ertettem miert van oriasi tablakon kirakva, hogy csak gyakorlott sizoknek. A kanyar utan eltunt a palya, eloszor azt hittem szakadekba fordultam.
:-)
yodacsoda
92 élménybeszámolót írt
92
18 éve tag
2005.11.29. 22:11
Ennyire kevesen jarnank Olaszba sielni? Mindenki csak a "sogorokhoz" megy? :) Nemhinném... :)
yodacsoda
92 élménybeszámolót írt
92
18 éve tag
2005.11.28. 09:24
Ezidaig sajnos en is csak egyszer elvezhettem Bellamonte adottsagait! Viszont en is barmikor kinoznam magam tovabb, azon a reszen. Nekem az Alpe Lusia palyai is nagyon megfeleltek, de a Latemar-i resz igazi csemege! Sok palya, es valtozatosak. Egyedul ami negativ volt benne az az hogy borszaszto hideg volt... Fent a palyakon olyan -16-18 fokok voltak, amibe suhanni... Hát... fájdalmas élmény szo mi szo... Igy kenytelen voltam maszkot venni, es igy sajnos lebarnulni sem tudtam... Ennek ellenere barmikor szivesen visszamennek oda. Ismeroseim immar 8 eve oda jarnak, es oszinten meg is ertem oket. Barki megtalalja a kedvere valo palyat!
http://www.girovagandointrentino.it/puntate/2002/lusia/images/plast.jpg
http://www.gaiw.ch/bilder/cartinaLattemar3.jpg
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.11.27. 18:31
Szia

Pontosan arra a pályára gondolok, ezek szerint számodra sem ismeretlen a terep. Én kétszer voltam olyan szerencsés hogy síelhettem ott. Egyszer San Martino di Castrozzából néztük meg egy napra a pályát. A következő évben pedig Vall di Fiemmében töltöttünk egy kellemes hetet, aminek két napját Bellamontén szenvedtük végig. Bárcsak szenvedhetnék egy keveset megint, nem sokat, csak úgy decembertől, februárig.

yodacsoda
92 élménybeszámolót írt
92
18 éve tag
2005.11.26. 09:52
Ez nektek...
Nem tudom hogy te arra a pirosra gondolsz-e amire en is, de ami piros volt es nekem nagyon tetszett az a csucsra valo feljutas utan balra talalhato... Az egy olyan piros pálya amit 1-2 bemelegito csuszas utan be lehet vállalni full golyoban! Kellemesen kanyargos es dombos... Azert ajanlatos az 1-2 bemelegito csuszas rajta hogy azert megis tudd mi var a dombocska utan... de miutan mar tudod, nyugodtan bevallalhatod golyoba az egesz palyat es tuti merevedesed lesz tole! :) Nekem nagyon tetszett, izgalmas, gyors, szepes, es nem szokott rajta tumultus lenni sem... Van 1-2 igenjo hütte is rajta, az egyik nagy kedvenc a Boszorkanyos! Allitolag regebben a pincercsajok boszorkanycuccban voltak, igaz iden januarban mar sima ruciban voltak, de meg ugy is nagyoin meggyozoek voltak szamomra. De persze azert a boszorkanyos mivoltjat is megtartotta, hiszen bent igensok boszorkany is talalhato... Némelyik kozullik a pályára is kimereszkedik... :))
Amugy az az allando arnyekos palyaresz, ami a Latemar-i resz fele vezet... Na az meg tudja viccelni az embert rendesen, foleg ha nagy sebesseggel bezug az arnyekba es hirtelen semmit nem lat.... Mikor nagyjabol kezd kitisztulni elotte a kep, pedig egy igenkomoly palyaresz tarul elé...
Es az a resz meg minden igenyk kielegit... Akinek meg nem lenne elég... ott van Latemar... Ami a masi igenkomoly terep kozvetlenul Alpe Lusia mellett...
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.11.26. 09:04
Sziasztok!

Szerencsére volt alkalmam Bellamontén síelni, szerintem remek pálya. Van néhány kellemes kék pálya, tökéletesen karbantartva, carvingolásra ideális, persze csak bemelegíteni. Ha már össze vagytok melegedve a pályával, a csúcsról indul a kedvenc piros pályánk, kellemes letörések, kanyarok, egy laza félcső szerűséget is lehet közben érinteni. A végén kiszélesedik a terep, és már csak az élezésre kell koncentrálni. Persze ha valakinek az efféle pirosas élvezetek nem nyújtanak kellő adrenalin termelődést, van két igazi fekete terep is. Az egyik számomra annyira feketének tűnt, hogy ránézni sem mertem, szerencsére ennek van egy elkerülő piros menekülő pályája, természetesen nekem ott sikerült kifordítanom a térdemet J. A másik fekete, egy FIS pálya, tudomásom szerint már világkupát is rendeztek rajta, ennek megfelelően kellő képen hosszú, kanyargós, változatos. Kevesen látogatják, részint a meredeksége, részint az állandó árnyék miatt a mi a fekvéséből adódik. Ez a terep északi része, a már említett kék utak, déli fekvésűek, kellemesek, néhány remek rifugioval, és persze remek kilátással a dolomitok csúcsaira, elsősorban Passo Rolle fantasztikus sziklatömbjeire, amúgy itt síterep is van, akár érdemes átlátogatni.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.