Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
síterep infó oldal
ÜZENETEK (428)Időben csökkenő Időben csökkenő
dcp
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2007.11.18. 16:35
Nem merek véleményt írni, mivel Sikó Tamás levelét olvasva itt csak Bode Miller szintű nemzetközileg jegyzett versenyzők írhatnak.
Bár Bode Millerrel vagy Hermann Maierral szerintem nem sokszor fognak találkozni a Nagy Hideg-hegyen.
kárpáthycsabi
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2007.11.18. 08:07
Kedves Sikó úr!
Szerintem ez a fórum nem helye személyeskedésnek. Nem hivatkoztam hozzászólásomban a sítudásomra és nem is szeretném összehasonlítani senkiével. Hozzászólásomnak nem ez volt a célja. Mindenesetre figyelemreméltó, hogy egyéb helyeken igyekezett utánanézni képességeimnek.
Amit továbbra is állítok, hogy az északi pálya az elmúlt napokban nem volt kezelve, ha mégis akkor a technológiával van gond.
Egyébként nem rontották el a napomat, kifejezetten jó testmozgás volt, az erdő (leszámítva a traktorokkal gyalázott részt) gyönyörű volt. Kultúrált társaság jár Önökhöz és tényleg tetszett a felújított turistaház és az új déli lift.
Amit rossznak, illetve gyengének tartok ahhoz viszont továbbra is ragaszkodom. A buckás pályát ezentúl is így fogom hívni, tiszteletben tartva, hogy Önöknél ezt hullámosnak nevezik.
Hozzászólásom építő szándékú volt a sértődés sehová sem vezet. Ha azt magyarázzák meg, hogy ami nem jó az azért van, mert egy nagy fejlesztés közepén állnak és még sok a feladat akkor azt megértjük. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz!
Nagy Hideg-hegy
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2007.11.17. 23:57
Említett pályaszakasz átlagos meredeksége 40 % és erősen balra lejt,ez a két tényező illetve a gyenge sízők következtében könnyen hullámossá válik a terep. Honlapunkon található információk a valóságnak megfelelnek. Sajnálattal vettük,hogy elrontottuk a mai napját.

Tisztelettel: Sikó Tamás Nemzetközi Síoktató Telemark Szövetség Tagja
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Nagy Hideg-hegy
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2007.11.17. 23:53
Tisztelt Uram!

Sajnálattal vesszük,hogy csalódást okoztunk azzal a pár hullámmal amit Ön buckának nézett. Olvastam,hogy Ön kiválló síelő bár nemzetközi viszonylatban nem jegyzik a nevét. Biztos tudja a műhó és a rendes hó között elég nagy szerkezeti különbség van. A természet adta nem mesterséges hó lazább szerkezetű és könnyebben buckásodik. Sípályánk a DINP közepén fekszik hóágyúzásra lehetőségünk nincsen,így csak a természetes égi áldás adott hóval gazdálkodhatunk.
kárpáthycsabi
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2007.11.17. 21:47
Ma én is fenn voltam. Amit tapasztaltam az tényleg közelebb van a Balkánhoz mint Európához. A parkolótól egy km hosszan traktorok túrják a túristautat. Fát termelnek ki. Igen, ez biztos az ő területük, valószínűleg minden nap ezt csinálják csak mi pofátlankodunk oda. Tehát nekünk kell elfogadnunk őket. Bár 5 hete amikor még léc nélkül csak kirándulgattam, még nem voltak ott. Azonban amit ma műveltek a Börzsöny egyik legszebb túristaútján, az megbotránkoztató volt. Mindegy. Másfél óra alatt felértem a déli felvonóig. Működött. A túristaházban 25 percet álltam sorban a jegyért mert azt is a tömött büfében árulják. A két pálya szinte üres volt. Talán összesen 30-40 ember síelt. A közönség nagy része túrázó lehetett. A weblapról úgy értesültem, hogy a pályák kezeltek. Ez a déli pályáról elmondható, de az északi déli 12-kor olyan buckás volt, ami számomra kétségessé tette, hogy mostanában járt arra ratrak. És még egy röhej: bár lehet, hogy csak nekem az. A vészleállítást követően csak akkor indítható újra a felvonó ha mindenki leszáll róla....
Összefoglalva: 5 éve síeltem itt utoljára. Ami pozitív volt az a szépen felújított ház, illetve a déli pálya. (Kezdőknek jó gyakorló lehetőség.) A gyaloglás felfelé nem zavart, ennyi testmozgás kell az embernek, talán ezért is nem volt tömeg a lifteknél. A negatív élményeimet fennebb részleteztem és ezért úgy gondolom, hogy síelni legalábbis egy darabig ide ismét nem jövök.
rozsi
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2007.11.17. 19:21
Ma voltam életemben először Nagy Hideg-hegyen és én nem csalódtam. Kedves emberek,nagyon jó pályák vártak. Szerintem ezek a pályák nem libalegelők a honlapot figyelve semmiféle átverést nem tapasztaltunk. Megérte az a kis gyaloglás. Így tovább! Üdv a csapatnak!

rozsi
Z
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2007.11.16. 19:43
Viszont pozitív, hogy nincs semmi protekció: hogy évek óta odajársz, az nem számít.
Z
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2007.11.16. 19:40
Nem tudom, mikor fogok legközelebb megbízni a szavukban. Én a mai friss élmény után már azt se hiszem el nekik, ha egyszer szombat délben azt mondják "most működik a felvonó".
Az új vállalkozóval lehet szép lett a ház, de beköszöntött a "balkáni kapitalizmus" időszaka a Börzsönyben.
Elnézést a Balkántól: sorozatban ötször a legelvadultabb balkáni helyen sem hazudnak.

Ha igaz is véletlenül, amit mondanak, mire felérsz, lehet, már lekapcsolják a felvonót. Mert talán épp nem rentábilis.

Ja, hogy több napja erre készülsz? Hogy többször megkérdezted, és végig biztosra ígérték? Hogy legutoljára másfél órával az indulás előtt ígérték tuti biztosra? Hogy csak oda 80 km-t utaztál? Szabadnapot vettél ki a cégnél?

"Sajnálom"
Z
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2007.11.16. 19:26
Szia Tibor,

igen, a "kis északi" se működött még délelőtt tízkor sem biztosan. Lenn mindenhol erre gondolok, amikor az "északi" jelzőt használom. A tervezett "nagy északi" felvonó még nem is létezik, a szlovákok még hozzá sem kezdtek az építéséhez.

Szia Z
Kócz
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2007.11.16. 17:53
Szia Z!

Tényleg nagyon rossz az élmény amit leírtál és senkinek sem kívánom.
Én a héten többször is érdeklődtem a pályák működéséről telefonon a Nagy Hideg-hegyi túristaháztól és elmondták, hogy a nagy felvonó nem működik, ha nem csak a kicsi felvonó. A honlapjukon is úgy van megadva a sípálya térkép, hogy az északi pálya felső része üzemel és az alsó része le van zárva.
Kérdésem az északi pálya kicsi felvonója sem üzemelt?

Tibor
Z
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2007.11.16. 15:07
...pedig ma reggel fél nyolckor kérdeztük meg utoljára a Cseresznyefa parkolóból telefonálva. "Igen, biztos indul az északi is 9-kor". Hazudtak és mi megszívtuk....

Sziasztok!

Óvatosak legyetek a nagyhideghegyi telefonos információkkal, ne higgyetek nekik!

Csúnyán, folyamatosan félretájékoztatnak (hazudnak). A hivatalos, honlapon szereplő telefonszámon... Hiába igérik telefonon, hogy "biztosan megy a felvonó másnap reggel 9-től", másnap ott állsz a pálya tetején és nézed az álló felvonót!

A következő történet ezen a héten (2007. nov. 11-16) történt velünk, és azért írom meg nektek, hogy óvatosak legyetek, nehogy veletek is ez történjen.

Nov. 14-én szerdán beindították az északi és déli felvonót is.
Nov. 13-től 15-ig minden nap telefonon érdeklődtünk, hogy mennek-e a felvonók biztosan 100% másnap reggel. "Igen, biztosan" volt a válasz.
Ezután külön: "az északi felvonó is biztosan indítják másnap reggel 9-től?" "Igen, biztos" "És pénteken?" "Igen, biztos"
Csütörtökön "viszontlátásra holnap reggel 9-kor!"-ral búcsuztunk el...

Nov. 16-án, pénteken hajnalban indultunk Budapestről. Reggel fél 8-kor még egy utolsó biztonsági telefont megeresztettünk a Cseresznyefa parkolóból, és ismét megnyugtattak, hogy a felvonók és az északi felvonó is, mint minden nap, másfél óra múlva, pontban reggel 9-kor indulnak.

80 perc gyaloglás (síléccel a hátunkon, mert a kisbuszok még nem működnek) után negyed 10-kor ott álltunk a déli felvonó aljában. Állt. Újra telefon.
"mindjárt lemegy valaki 1 perc múlva". Le is jött 10 perc múlva, és indította a déli felvonót. Felmentünk. Jegyvétel. Ismét a szokásos "északin fogunk síelni"-t kommunikálom jegyvétel előtt. A srác bólogatva
átadta a jegyet, és elvette a pénzt.

Átgyalogoltunk a az északi felvonóhoz. Állt, 20 cm hó a drótkötélen. Sehol egy lábnyom. Újra telefonálok. "Megpróbálok valakit odaküldeni" - mondja a túloldal . 15 perc múlva semmi. Visszamegyünk a házhoz. Ott állnak a srácok, még a szándék jele sincs, hogy indítsák a felvonót. Bemegyek, a pénztáros srác szó nélkül adja vissza pénzt, még kérnem sem kell. Nem is
akarták beindítani. Nem rossz. Csak most mégse indítják be. "Sajnálom." mondja.

Én is. Fél nap szabit vettünk ki, hogy Budapestről odautazzunk és felgyalogoljunk. És nekik eszük ágában se volt kettőnknek beindítani még 10-kor se az északi felvonót, hiába ígérték egész héten biztosra annyiszor meg.

Nem az a bajom, hogy nem indítják be a felvonót, ha két ember miatt ez nem gazdaságos. Ismerőseim mind tudják, mennyire szorítok, hogy sikerüljön a Nagyhideghegy felfuttatása...

A bajom, hogy még aznap reggel is pofátlanul azt hazudják, hogy mindkét felvonó (északi is) 9-kor biztosan 100% indul.

Kérlek, továbbítsátok a hírt olyanoknak, akik szeretnek síelni, és nem akarnak hasonló élményt.

Sziasztok Z

PS: Magyarázat: Nagyhideghegyen (Börzsöny) az északi felvonó és pálya az igazi. A déli csak egy libalegelő. Csak az északin érdemes síelni. Ezt tudva kérdeztünk külön is mindig rá az északi felvonóra.
jdolina
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2007.11.15. 20:45
Ma fent voltunk, tényleg van kb 50-60cm viszont a beígért lehűlés elmaradt, 3-4fok lehetett, így igaz hogy szinte folyamatosan havazott, de a hóréteg főleg a felvezető úton emiatt eléggé átnedvesedett..
Scháffer Gábor
16 élménybeszámolót írt
16
18 éve tag
2007.11.15. 15:17
Cseresznyefa parkolótól jól járható túraléccel az út.Már lenn is 20-25 cm hó talállható.
Kócz
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2007.11.14. 20:17
Nem tudja valaki, hogy túraléccel Királyrétről (Cseresznyefa parkolótól) fellehet-e menni a Nagy Hideg-hegyig? Vagy ha, csak feljebb van akkora hó hogy lehessen túrasízni, akkor honnantól van megfelelő hó vastagság? Vagy másképpen nézve meddig lehet lecsúszni Nagy Hideg-hegyről Királyrét felé?
rsebi
80 élménybeszámolót írt
80
16 éve tag
2007.11.14. 13:51
Felhívtam őket és a következőket mondták:
Ma csak próbaüzem lesz. Pénteken fognak menni a felvonók. Buszok leghamarabb csak jövő héten. Királyrétről fel a pályákig erdei úton is lehet menni ami 5,5 km (ez kb. másfél óra). 3 tányéros lift fog menni.
Jegyárak: Napi 3180, félnapi 1750.
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2007.11.14. 13:31
Ezeket a honlapjukon a 2007 Okt. 1-től beküldött képek között találtam:
nhh001.jpg
nhh002.jpg
nhh003.jpg
nhh004.jpg
nhh005.jpg
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2007.11.14. 11:23
Kár, hogy a webkamera nem működik!
A jegyárakról tud valaki valamit? A honlapon nem találtam...
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2007.11.14. 11:08
Kár :(. Én spec nem szeretném bevállalni a 8 km-es távot sífelszereléssel. De ha feljut valaki, felrakhatna majd ide pár havas fényképet, kíváncsi vagyok a fejlesztésekre.

kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2007.11.13. 22:34
Honlapukról:"Sikerült feldolgozni a napokban hullott csaknem fél méternyi havat, így november 14.-én, szerdán Nagy Hideg-hegy Síközpont megnyitja kapuit.
Sajnos műszaki okok, illetve a nagy hó miatt a turistabuszok továbbra sem visznek utasokat a hegyre, így egyelőre azon sportos síelni vágyó vendégeinket várjuk, akik síturázva indulnának, vagy gyalog vágnának neki a távnak. Viszont aki feljut, az családias hangulatra és csodás pályaviszonyokra számíthat.

Síbérletek Nagy Hideg-hegyen a turistaházban vásárolhatók."
Bata Attila
2085 élménybeszámolót írt
2085
17 éve tag
2007.11.12. 14:30
Üzenet az üzemeltetőktől:

Szombat este leesett ismét legalább 10 cm hó, így a régi, még olvadás után megmaradt 5-7cm el együtt 15 cm biztosan van. Ez azt jelenti, hogy hógolyózásra , havas kirándulásokra kiválóan alkalmas, valamint a pályákon már sítúrázni is lehet.

Tegnap reggel már volt is 3-4 fókaszőrös kolléga.
A síbuszok sajnos továbbra sem járnak, és ez a hóvastagság a pályák nagyközönség előtt való megnyitását sem teszi még lehetővé.

Aki bevállalja hogy a Királyrétről felgyalogol, vagy a Cseresznyefa parkolóból (most épp nem szednek pénzt) azt örömmel fogadja a hegy!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.