Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
síterep infó oldal
ÜZENETEK (428)Időben csökkenő Időben csökkenő
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.01.27. 09:36
Hali

Ki tud infót arról mi van a TAX-i réten ?

YETI
Szali
219 élménybeszámolót írt
219
19 éve tag
2006.12.28. 21:49
Milyen lesz az új ratrak???
BaluuKing
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2006.12.28. 21:48
Hát, a felvonó-újítás rá is fér Nagy Hideghegyre.
Mi tavaly, március 15.-én voltunk ott, amikor azon kívül, hogy több tányéros felvonó kiszakadt a nap folyamán a helyéről, a nap végén az egész felvonó leszakadt, és lehetett sílécekkel felgyalogolni a hegy tetejére...
Amúgy jó kis pálya, szép helyen...
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
csehmete
2 élménybeszámolót írt
2
17 éve tag
2006.10.25. 12:51
Üdvözlet minden Nagy Hideg-hegy szerelmesnek.

Aki az elmúlt időszakban járt a Hegyen, vagy hallott felőle, bizonyára értesült a változásokról.

2006 áprilisa óta radikális átalakulások történtek.

A felújítás kezdődött a Hideg-hegyi turistaházzal és a pályákkal, valamint a házhoz tartozó vízvezeték felújításával.
A közeljövőben a pályákhoz tartozó, mára igencsak elöregedő és balesetveszélyes sífelvonók cseréjére kerül majd sor.
Mostanra elég sok Látható és egyelőre láthatatlan jele van a fél éve tartó munkálatoknak.

Reméljük, hogy az előző években megkopott Nagy Hideg-hegy hírnevét sikerül ismét visszaszerezni.

Készül a honlap. A további változásokról a:

https://www.nagyhideghegy.hu

honlapcímen értesülhettek. Reméljük a hegyen zajló rengeteg munka mellett mihamarabb lesz időnk a legfrissebb változásokat feltölteni és nap mint nap frissíteni.
Türelmeteket és megértéseteket előre is köszönjük.

Üdvözlettel: A Nagy Hideg-hegy síközpont szorgos csapata.
Jano-33
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2006.03.27. 10:48
Hali !
-Aki nem ment most fel a hegyre, nagyon sajnálhatja, főleg szombaton elképesztően jó volt a hó! Vasárnap de. sütött a nap, du. esett az eső sajna, de így is nyomtuk fél ötig!!!
Szép és páratlan Hideghegyi szezon volt:)!
Köszi mindenkinek a HEGYEN!

Janó......
eroslevi
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
2006.03.11. 20:28
Sziasztok! Ma voltunk fenn páran Hideghegyen. A ratrak épp rossz volt, de ennek ellenére jó volt a hó mindenhol. Az északi pályán reggel egy kisebb barna rész volt, a nap végére már több ilyen is kialakult, de nagyon jól lehetett rajta menni. A déli pályán kásás volt a hó, de ott is kiválóan síelhető. Jövő héten minden nap nyitva vannak. Érdemes felmenni!!
beginer
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.03.09. 15:47
Sziasztok volt valaki arrafelé. Mijen a hó?
Van még mizéria a buszokkal?
Buckafényező
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2006.03.05. 19:21
Március 4-én 0 fok feletti melegben, kellemes firnezés zajlott az időnkénti heves hózáporban, majd délutántól kezdett húzni a fagy és emiatt gyorsulni a pálya. Viszonylag sokan voltunk, de mivel tele van a drótkötél kampókkal, semmi sorbanállás nem volt egész szombaton.
Pénteken állítólag nagyon kevesen voltak a meghirdetett rendkívüli hétköznapi sí-napon. Március 6-án is mennek a liftek , de azt hiszem nagyon nagy hó esett! Hogy mennek vajon fel a buszok a parkolótól? Ha itt Pesten megvan a 20 centi, akkor mi lehet fent? Minimum a duplája!
Csak azt tudom mondani, hogy csak irigyelni lehet azokat, akik holnap (március 6-án)feljutnak és élvezhetik ezt a márciusi 30-40 centis szűzhavazást! Jó volna olvasni valamit erről kedden.
Szeretnénk március 15-én fent ünnepelni. Ugye lesz lift? Mert hóra számítok!
Ne feledkezzünk el Hideghegyről és jöjjünk fel idén minél többen!


Buckafényező
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2006.03.01. 14:22
A hideghegyi honlap szerint 2006. március 3-án, pénteken és 6-án, hétfőn is lehet síelni Hideghegyen. Ez nagyszerű hír azoknak, akik tudják, hogy hétvégén sincs két hete semmi sor, mivel egy csomó vonszolókar fel lett szerelve a drótkötélre és 15 méterenként viszi fel az embereket. Tehát el kell felejteni a januári és február eleji 15-30 perces sorokat, mert nincsenek. Sőt!
Nagyszerű a hó az északi pályán, a pályától jobbra és balra is az erdőben. Vasárnap a parkolóhoz síelve csak a pataknál kellett lecsatolni. Gyakorlatilag kőmentes az út a parkolóig.
A másik jó hír, hogy olcsóbb is pár száz Forinttal valami miatt a napijegy, pedig lehet, hogy ezek lesznek a legjobb napok!

Síeljünk itthon! Aki olvassa adja tovább.

https://www.nagyhideghegy.hu
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2006.02.21. 22:33
Tettem fel ide egy rövid beszámolót és pár képet a múlt hétvégéről, csodás hó volt valóban!
https://sielok.hu/rovat/elmenybeszamolo/cikk/nagyhideghegy-2006/
- ugyanitt JGéza beszámolója is olvasható a sípálya üzemeltetők küzdelméről.
eroslevi
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
2006.02.20. 22:49
Sziasztok!
Vasárnap voltunk fenn Hideg-hegyen. A parkolóban kicsit bizonytalanok voltunk még, mivel patakokban folyt a hólé. Aztán ahogy mentünk felfelé a busszal, egyre kevesebb jelét láttuk olvadásnak. Fenn a hegyen a déli pálya kásás volt, de nagyon jól síelhető. Az északi piros pálya néhány helyen kicsit ki volt kopva, de ettől eltekintve egész jól lehetett rajta menni. A fekete északin a honlapnak megfelelően volt 1m hó, de a pálya tetején sajnos kőkeményre volt fagyva. A pálya alja viszont kifejezetten kellemes volt, buckákkal, és mindennel, ami szem-szájnak ingere:) Sorbanállás max 1 perc volt, de inkább csak pár mp. A 8km-es családi lesikló legalja viszont vasárnap délutánra már erősen olvadt, több helyen elég nagy tócsákban állt rajta a víz, de csak néhány száz métert kellett gyalogolni a végén, előtte tökéletesen járható volt léccel. A bátrabbak persze végig csúsztak:) A nap összességében hihetetlen jól sikerült, ha marad hó, mindenképp menjetek fel!
tax.jpg
eszaki-1.jpg
eszaki-2.jpg
deli-2.jpg
deli-3.jpg
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2006.02.19. 19:29
Sziasztok!
Feb.18.-a szombaton síztem Hideghegyen. Bár péntek estig kétséges volt, hogy érdemes lesz-e fölmenni (a nagy meleg miatt..), igenis érdemes volt. Míg a hegy tövében borult, felhős idő volt, fent szikrázó napsütés, s 70-100 cm körüli hómennyiség, ami kissé kásás volt (a délin), hiszen azért fent is plusszok voltak, mégis kiválóan érezhette magát, aki tegnap a Magas-börzsönybe látogatott. Reggel sajnos késve indult a tányéros felvonó valami technikai probléma miatt, utána azonban folyamatosan lehetett menni, nem volt nagy sorbanállás, valószínűleg sokan féltek a lenti meleg miatt, hogy a hegyen sem marad kellő mennyiségű hó, pedig bizony volt.. Nap végén az erdei lesiklón mentünk le, aminek minősége a korábbi évekhez képest jelentősen javult.
Az üzemeltetők abban reménykednek, hogy az újbóli lehülés és várható havazások után március végéig menni tudnak, ami valóban nagyszerű lenne - akkor talán mi (Dobogókő) is ellennénk még egy ideig :-)
Reméljük lesz még egy pár hétvégénk, amikor még tudunk Magyarországon síelni, legyen az Mátraszentistván, Bánkút, Visegrád vagy akár Dobogókő illetve Nagyhideghegy vagy más hazai síközpontjaink!
Sok-sok szezonnapot még a síelőknek (és pályaüzemeltetőknek) - Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!
Magas-Tax.jpg
Nhh-delipalya.jpg
Nhh-ratrak.jpg
Nhh-eszaki-csovanyos.jpg
Nhh-buckapalya.jpg
Nhh-kiseszaki.jpg
Nhh-felvononal.jpg
Nhh-naplemente.jpg
Nhh-erdeilesiklo.jpg
Berci11
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2006.02.14. 20:21
Sziasztok
Pénteken II.10-én ott voltun még 4-5 másik szerencsétlen autóssal.25-30 cm jó hó a parkolóig sem lehetett eljutni a jeges havas úton.Ha végre esik a hó akkor nem lehet megközeliteni.Ez van!!
Ildy
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.02.12. 11:39
Sziasztok
Tegnap voltam először a Nagy-Hidegy-hegyen, mondván, hogy az itthoni pályákat is ki kell próbálni.
A hegycsúcsra felérkezést elég körülményesnek találtam és a buszon is próbálták kedvem szegni, hogy ne várjak csodát, sőt.... Már kezdett lefelé biggyedni a szám, amikor arra eszméltem, hogy a busz csak megy és megy felfelé, hihetetlen magasságig :) Az étteremből a pályához átcsúszva a szembe jövő forgalom tagjai közölték, olyan meredek a pálya, hogy hányingerük van ha lenéznek, ezért keresnek inkább egy lankásabb pályát. Hűha, gondoltam ennek fele sem lesz tréfa :) Odaérve aztán megláttuk a csodát! Buckák buckák hátán, mint a sivatagi homokdűnék! De éppen ez volt benne a kaland a külföldi pályákhoz képest. Olyan mintha hullámvasúton lennél, NAGYON ÉLVEZTEM! Szerintem nagyon klassz a pálya! Fontos Figyelmeztetés: A lécedet próbáld nem elhagyni, mert a nagy hóban csak hihetetlen erőfeszítések árán tudod visszavenni! Mókás volt, ahogy elmerültünk a fél méteres hóban, meg az is ahogyan kiestem a felvonóból a cél előtt pár méterre, be az erdőbe és a szűz havon átvergődve eljutottam a pályáig! Ami meglepett, hogy elég hosszú volt a pálya az itthoni adottságokhoz képest és a parkolóhoz vezető, ösvényen keresztül gázoló keskeny út is nagyon izgalmas!
Összefoglalva, több izgalomban és kalandban volt részem, mint külföldön és már alig várom a jövő hétvégét, hogy ismét mehessek! Ja és meglepően barátságosak az emberek és nem is tolakszanak a felvonónál, de ha mégis (a kedves és helyes boardos fiúk) akkor pedig a sorban állók nem szólnak. Hihetetlen! Gyertek Ti is de ne túl sokan, mert akkor sorba kell állni a felvonónál :)
maffia
59 élménybeszámolót írt
59
18 éve tag
2006.02.12. 09:23
Hát igen enek a helynek ez a fő problémája csak hétvégén lehet feljutni,akorviszont meg hoszú sorokat kel kivárni.
Pedig ha hétköznapis lehetne meni én biztos gyakori vendég lenék,mivel nekem bejön a hely.
És joval közeleb van mint pl Mátraszentistván
Buckafényező
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2006.02.12. 07:47
2006. február 12-i helyzet:
Hideghegyen a hó 70-110 cm. Ez országos rekord. A liftek működnek. A pályák többé kevésbé ratrakolva vannak, bár aki hozzá van szokva az olasz, osztrák vagy szlovák terepek nyújtotta idilli reggeli pálya simasághoz, csalódni fog.
A Királyréttól 4-5 km-re lévő parkolóból f9-9 körül gond nélkül lehet a hegyre feljutni a 3 Merci kisbusz egyikével. Sajnos csak hétvégén. Hólánccal, rutinos sofőrökkel felszerelt megbízható buszok visznek fel, ami bőven megéri az árát. Délig gyakorlatilag nincs nagy tömeg a liftnél, de utána bizony fel kell készülni a sorbanállásra, ami 15-45 perc is volt feb. 11-én. Viszont ha nyomod délelőtt, ki lehet fáradni már addigra simán.
Az erdőben a fák között pihe puha 40 centiben heli-sízős feelingje van az embernek, sőt - mivel elsőnek értem fel - a pálya is olyan volt majd egy órán át, amíg szét nem túrták az érkező sízők. Az egész valami csoda! Az ember csak tűz lefelé, combig hasítja a havat, a léc orra meg veri fel a pofájába azt. Sokan vagytok nyilván akik ezt ismeritek, hisz ezért élünk mi sízők, vagy nem? És hogy ezt itthon, kis hazánkban is átélhettem, hálás vagyok érte a Jóistennek.
Hajrá Hideghegy!
Fel kell menni, ki kell próbálni. Március közepéig biztos eltart a hó. A különféle jelentésekben szerintem nem adják meg a pontos hóadatokat különben, félve attól, hogy túl sokan mennek fel. HH-en ti. 70-80 síző már tömeg az északi liftjénél. Legalábbis a lift sokkal többet nem bír. Bárcsak lenne egy befektető, aki mégegy csákányost építtetne!!
Jano-33
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2006.01.31. 18:20
Hali Mindenkinek!
-Most jan.29-én felmentem a meghírdetett síbusszal (ami reggel 7 és negyed 8 kor indul az Árpád hídtól Sconto bútorbolt parkolójából, pesti oldal) királyi módon felértünk fél kilencre 9-kor indultak a felvonók igaz egy kicsit "retrósak" a Taxi háznál lévő bébi az újnak tűnik.
Nekem jó tapasztalataim vannak olcsó, szép hely a kaja is elfogadható a házban. Délután rengetegen voltak a nagyfelvonónál sajna sor keletkezett kb.15-20 perc de a pálya brutálisan jó mind a két variánsa a fekete és a piros és majdnem két kilóméteres lecsúszás!!!
Ennyi most felmegyek megint a hétvégén (kivettünk egy szobát) és megírom, hogy mi a "pálya" Hideghegyen.

Üdv:Janó
pestitom
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2006.01.08. 17:17
Helló mindenki!

Nagy Hideg-hegy a legjobb pálya itthon. Idén még nem voltam, az esős időszak után milyen a pályák minősége?

Tud valaki válaszolni?

Köszi,

Tom
gurkpeter
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2005.12.29. 21:42
A buszos hirek igazak, eleg idegesito a dolog, mi 2 orat vartunk. A fekete palya nagyon elvezheto, a fenti szemelyzet nagyon kedves es az egesz csaladias hangulatu, a taj persze gyongyoru. Raferne a fejlesztes,de most jo sok hoval erdemes menni. Nekunk liftekre gyakorlatilag nem kellett varni. Erdemes odatelefonalni elotte, a web-es infok nem mindig teljesen "frissek".
Nagypipi
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2005.12.28. 17:21
Ma voltunk a Nagy Hideg-hegyi sípályán... Azaz lettünk volna, ha jött volna a busz. Mint egy órás állás után kiderült, (eddig nem voltak elérhetőek...) a busz beborult az árokba, és nemsokára jön. Miután még egy óra várakozás után se jött, hazamentünk. SENKINEK NEM AJÁNLOM AZT A SÍPÁLYÁT! (kivéve aki szeret gyalogolni, fázni, stb...)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.