Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Öltözködés

ÜZENETEK (284)Időben csökkenő Időben csökkenő
yodacsoda
92 élménybeszámolót írt
92
18 éve tag
2005.12.20. 22:47
Eletem elso sielesenel elkovettem a hibat es jol, amugy emberesen beoltoztem az akkori overal-om alá... Nos... az elso 2 perc rendben volt, utanna viszont... huh...
kint a felvonoba ahogy beultem..
alig vartam hogy lejojjek a gyerek(tanuulo palya) aljara es dobaljam le magamrol a ruhakat... Nos akkoriban felvettem egy atletat, arra egy polot, arra egy pulcsit, majd egy thermo pulcsit... erre jott az overal..
lantre volt egy cicanaci, mege gy melegito also...
Gondolom mondanom sem kell hogy ott lent vizilabda mérkőzés kezdődött 10 perc utan... :)
Ami mar evek ota bevallt nekem... az a naci alá egy kb fele-fele aranyban pamut-muszalas naci, sizokni, es a nadrag... Ennyi.
Fent is hasonlo a helyzet... (neha atleta) 50%-50% pamut-muszal sportgarbo, es rá, csak nagyon ritka esetben egy polo, de csak ha elviselhetetlen a hideg... Es rá a kabát... ennyi...
Az elviselhetetlen hideg alatt a -18 -20 fok es ez alatti homersekletet ertem... Sajnos iden januarban volt ra pelda olaszban elég rendesen... Akkor ruhaztam be egy maszkba is... Miutan az arcom mar fajt a hideg miatt...
Ami meg fontos... Mist legyen muszalas is egy kicsit a cucc, ne csak pamut? Egyszeru... ugye sieles kozben mozogsz, izzadsz... Hiaba van lélegző kabatod, nadragod, ha az alatta levo cucc nem engedi ki magabol a nedvesseget hanem magaba zarja mint a csak pamut cuccok... Ha pamut-muszalas a cucc akkor nem kellemetlen a testednek, ugyanakkor engedi parologni a nedvesseget is.
En ezert tartom fontosnak hogy az aláruha ne legyen csak pamut...
De szerintem az elso nap utan majd kitapasztalod te magad hogy mi szamodra a legmegfelelobb! Ha veszel 1 tiszta pamut meg egy 50-50%-os garbot, meglatod melyik valik be jobban... Es nem nagy beruhazasok ezek... 1-2ezer Ft..
Hat kb. roviden ennyi...
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2005.12.20. 22:37
Gyerekeknél is hasonló mint felnőtteknél úgy öltöztesd mint magadat,feltéve ha kb.annyit mozog mint te.Amennyiben csak inkább játszik és nem túl sokat mozog akkor természetesen rétegesebben. Egyre azonban nagyon ügyelj nehogy túlöltöztesd,mert akkor beizzad és nagyon könnyen megfázik!!Még egy apróság ha lehet akkor részesíts előnybe a kétrészeseket(főleg lányoknál)mert mindíg akkor jön rájuk a pisilés amikor már 10 perce állsz asorban és már majdnem sorra kerültök :)!!
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.12.20. 20:19
Megmondom mi az ami nekem 14 éve beválik.
A síkabát-sínadrág az adott.
A sínadrág alá műszálas harisnyát veszek és természetesen sízoknit (Nordica).
Fölülre egy műszálas-pamut pólót, fölé egy vékony feszülős pamut garbót, ha meleg van akkor efölé elég a kabát, ha hideg és szél, akkor felveszek egy termópulcsit.
vmate
132 élménybeszámolót írt
132
18 éve tag
2005.12.20. 17:46
Kezdőként januárban megyek Gerlitzen Alpe-re.

Még soha nem sieltem.
Az lenne a kérdésem, milyen öltözködési technikákat ajánlotok. (lélegző naci, kabát már van).

Hány réteg, milyen ruci? stb.
És ugyanez kisgyerekre is érdekelne.

Előre is köszi!
Mt.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.