Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Penzion Čikovský - teljesen felújított, modern panzió reggelivel a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re
ÜZENETEK (413)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szeleta
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2008.03.29. 01:43
25-én jó volt a hó a felső részen, csak a felvonós gyerekek megúnták a kevés sielőt és úgy kiszállítottak a Start állomáson, hogy öröm volt nézni.
Az alsó szakaszon a kijelölt pálya lezárva (bár éppen síelhető lett volna), így marad a hegyi levegő élvezete.
A letarolt fák elég elszomorító látvány, ha a hozzáállásuk nem változik, el kell szokni a Magas-tátrából.
Nem ajánlom, hacsak nem akarod két kézzel szórni a pénzt.Inkább Chopok, Certovice, Donovaly stb.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2008.02.29. 14:50
Mi február 10-14. között voltunk itt. Nagyon gáz! Csak a felső fekete pálya működött. Nem valószínű, hogy az utóbbi hetek nyárias viszonyai között esett volna hó.
Nem javasolnám, hogy most ide menjetek.
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2008.02.26. 14:19
***áthozott üzenet***

Feladó: szaszi
Dátum: 2008.02.26.13:25
Tárgy: Tátralomnic

sziasztok!
érdeklődöm a tátralomnici síelési lehetőségekről.
a pálya teljes szakaszában működik? A meleg mennyire érvényesül ebben a magasságban.
Várom a tapasztalatokat és infókat.
köszönettel
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2007.04.15. 21:41
Hát ha valaki védte eddig Szlovákiát az én voltam.
És úgy általánosságban... Ezzel nem is lenne baj, csak az fáj hogy mennyire nem törődnek a szolgáltatásokkal.
Amint írtam nem néztem a pályákat, igazából a felvonókat sem. Hanem a körülötte levő szolgáltatásokat figyeltem, tanulni akartam volna valamit, ahogy szoktuk Ausztriában, Olaszországba Svájcban. Sajnos nem sokat tanultam...
A minap volt egy megbeszélésem a Magas Tátra felvonó tulajdonosával és ő is ugyenezt mondta, hogy a szolgáltatások színvonala nem tart lépést a felvonókkal, a korral.
Ehhez képest Donovaly jobban áll szolgáltatások szempontjából, bár közel sem ideális a helyzet.
De mi legalább érezzük, tudjuk mi a baj, mit kell javítani stb...
Mil
799 élménybeszámolót írt
799
17 éve tag
2007.04.12. 20:07
Ebben a szezonban két napot síeltem Ausztriában, hatot Franciaországban és összesen hetet Szlovákiában.
Sorban a legjobb Chopok-Dél volt, amikor megcsíptuk a friss 1-2 m szűzhavat. A második legjobb Jasna, szintén friss hóban freeride-erdő. Aztán talán Franciaország, aztán egy Donovaly. Hochkarra csak azért mentünk, mert akkor még nem volt hó Szlovákiában. (Amúgy rendben volt.)

Félreértés ne essék. Én nagyon szeretem Franciaországot. Bejön a pályaszállás, a nagy pályarednszerek. A nyelvüket is beszélem, jól érzem magam ott és amióta síelek, minden évben voltam. Ausztriában síelni is nagyon jó, meg a vendéglátás hangulata is. Meló kapcsán úgy néz ki, hogy többet járok majd nyugatra, és a híres Ischgl meg a többi "legjobb 10 síterep" se jelent majd nagy kitérőt. Lehet, hogy már nyáron meglesz Hintertux, én nem vagyok semmi rossznak az elrontója.. de hadd ne érezzem már szarul magam, mert Szlovákiába van kedvem menni. A legjobb síeléseim Chopokhoz kötődnek. Fáj ez valakinek?

Hagyjuk már a Szlovákiát lekicsinylő diskurzust!
Mil
799 élménybeszámolót írt
799
17 éve tag
2007.04.11. 14:48
Azt hiszem, Szlovákia ügyben közelítünk az igazsághoz.

Ahogy Pozsonyhoz közelebb van Alsó-Ausztria, úgy Budapesthez közelebb van Közép-Szlovákia.

Aki sportnak tekinti a síelést, annak a legszebb vágyálmai között szerepel decemberben-januárban a méteres friss hóról olvasni a jelentéseket.. telefonálni párat, aztán másnap hajnalban indulni és reggel már síelni. Aki sportnak tekinti a síelést, az irigyli a besztercebányai meg breznói buszokból jókedvűen leszálló szlovák fiatalokat.

Tényleg jó február végén meg márciusban egy hetet napfénysízni Ausztriában, Olaszországban vagy Franciaországban. De ez tök más, már csak a szervezés miatt is.

Aki pedig bármikor megteheti, hogy pár napot vagy egy egész hetet rászánjon mondjuk Nyugat-Tirolra, az legyen szíves fussa át még egyszer az adóbevallását.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2007.04.10. 21:06
Ha megvalósulna a két éve napvilágot látott terv (itt a Hírekben is szerepelt), akkor Tátralomnic kétségkívül a legvonzóbb, némi magashegységi feelinget is sugárzó hely lehetne. Bár azokat az elképzeléseket túlzottan is túldimenzionáltnak gondolom, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve.

Viszont, nem kell minden egyes szlovák síközpontból osztrákot varázsolni. Hiszen van egy olyan réteg, aki korlátozottabb anyagi feltételekkel rendelkezik vagy csupán nem akar x összegnél többet költeni a síelésre. Nekik teljesen megfelel. A modernizáció viszont a bérletek árában is megmutatkozik... Meg jó, ha kis bolygonkon még vannak olyan helyek, amik azt sugározzák, amiról régen a szólt a síelés; a tiszta sport szeretetéről. S nem attól, mint ma, hogy már nyafogok, ha csákányost vagy tányérost látok. S mindenki puha, fűtött bőrüléses libegőt kíván a hátsója alá... (pl).
A 20 eurós napijegyet alajában nem tartom soknak, bár kétségtelen, hogy a Balkánon ilyen adottságú síterepeken feleannyiba kerül.

Akinek ez nem tetszik az úgy is előbb-utóbb odébbáll, így tesz sok szlovák is, akiket már réges régóta buszokkal visznek az alsóosztrák síterepekre. Unterbergen vlt, hogy három-négy szlovák busz is ott állt a parkolóban, pedig ülésesek itt sincsenek, de Pozsonyból közelebb van Ausztria, mint Szlovákia :)
Bata Attila
2085 élménybeszámolót írt
2085
17 éve tag
2007.04.10. 00:56
1993 óta egyetlen szlovák kormány sem tudta/akarta/volt elég bátor, hogy rendet tegyen a Magas-Tátrában. Amíg ki nem jelölik azokat a zónákat, ahol lehetne sípályákat fejleszteni, addig teljes tilalom van, legfeljebb a meglévő lifteket lehet korszerűsítgetni, de arra senki sem fog költeni ilyen bizonytalan helyzetben. Mint a vasutas a viccben, abból nem lehet baj, ha le van zárva a sorompó ...

Így nem csoda, hogy feleslegesen senki sem kockáztatja a pénzét. A Lomnici nyereghez közlekedő kabinos még 95-ben épült, a Csorba-tó-Solisko Pomát pedig 2002-ben adták át, amely már akkor sem tükrözte a kor színvonalát, de itt lépni kellett valamit, mert ezek nyáron is a legnépszerűbb járatok. A Botond (Pattyski) által említett lift a Lomnici nyeregnél jövőre lesz 30 éves. Már több tervet is láttunk a környék fejlesztésére - ide pl. egy hatszemélyes buborékost terveznek - de amíg nincs meg az engedély az egész környékre, addig marad az jó kis kétszemélyes fapados.
Közben néhány rosszabb adottságú terep (Velka Raca, Vratna völgye) már jóval modernebb liftekkel üzemel és kezdenek is átszokni oda a helyiek.

Az árak, ahogy Botond is írta, persze nagyon magasak a szolgáltatáshoz képest, de egyrészt a korszerűtlen üzemeltetés is drága, másrészt még ilyen áron is tömegek állnak sorba ezért a szolgáltatásért. Rövid távon meg lehet kopasztani a vendégeket, de hosszabb távon majd egyre több szlovák fog síelni - inkább Ausztriában, ami már most is jellemző.

Kicsit hosszú lett, bár még sok minden eszembe jutott ezzel kapcsolatban, legalább elbeszélgetünk valamiről így a holtszezonban is.
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2007.04.09. 23:56
Tény, hogy Lomnic nagyon felkapott hely, ez már csak abból is látszik, amikor jobb idő van, egyszerűen annyian mennek fel kirándulni a lifttel, hogy nagyonsokat kell sorban állni, pedig nem is olcsó a jegy!
Aki meg a csúcsra szeretne feljutni, annak már reggel meg kell venni a jegyet, hogy időben feljusson, én már kétszer jártam úgy, hogy már délben elfogytak az aznapi jegyek és nem tudtam felmenni :(

Azért meglepődtem, hogy az egyik szállodában mindössze 100 SK volt egy 20 perces masszázs. Na, majd ősszel kiprbálom :).
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2007.04.09. 20:48
Ide is beírom, aktuális itt is..


MA mi is elmentünk Chopok délre, hogy megnézzem a fejlesztéseket, amióta Jasnához került.

Hát ekkorát rég nem csalódtam. Millió ember, autók összevissza, az út 2 oldalán, alig lehetett közlekedni.
De ez még hagyján, a felvonó aljában levő szolgáltatások... brrrr. A büfében egy barom kiszolgáló aki LE SEM TETTE a telefont amíg kiszolgált minket , eredetileg kajálni akartunk, de aminht láttam hogy folyamatosan dumál, elment a kedvem. Amúgy minden lepukkadt, ronda, koszos benyomást keltett.
Utoljára 10 éve voltam ott, de mintha megállt volna az idő. Nagyon nagyot csalódtam.
Ezenkívül voltunk Strbske Pleson is, itt is minden lepukkadt, régi, itt sincs SEMMI fejlődés a szolgáltatásokban. ( Felvonókat sehol nem néztem, ugyanis csak a family síelt, én csak figyeltem)
Itt is minden lerobbant, ronda, utolsó fejlesztés több mint 20 éve, talán.

A 3 hely ahol voltunk az a Tatranska Lomnica TLD síközpont, a Magas Tátrában.
Itt a felvonók nem változtak, de amióta új management és tulajdonos van (ismerem őket személyesen) nagyon szembetűnő a fejlődés a szolgáltatásokban. Hibátlan, osztrák minőségű büfé, jó kajákkal, jégbárral, cigányzenével stb.
Ez a jó, a rossz pedig hogy a felvonók kapacitása semmire sem elég. Na itt láttam meg első alkalommal mi az a sorállás, min 30 perces volt, a family is csak 2 x csúszott, utána megúnták.
Ami viszont szintén feltűnt, az árak. Minden qrva drága , szlovák viszonylatban kiúgróan drága. 1/2 kóla 50 Sk, ami hihetetlenül sok.
2 kávé, 2 üdítő 200 Sk ami majdnem 7 EUR. Ennyiért Ausztriában is lehet kávézni.
A felvonójegy árak azért még mindig húzósak most is, az akciók ellenére is...

Kissé vegyes érzelmekkel írtam ezeket a sorokat...
Bata Attila
2085 élménybeszámolót írt
2085
17 éve tag
2007.04.04. 16:27
Húsvéti akció a Kőpataki-tó (Lomnici nyereg) mellett. Holnaptól április 10-ig, a háromnapos jegy áráért ötnapos bérletet lehet venni.
Április 10. után pedig a háromnapos bérleteket a kétnapos bérletek áráért adják.
gyepál
125 élménybeszámolót írt
125
18 éve tag
2007.03.10. 18:20
Van valaki aki mostanában járt Lomnicon és/vagy a környéken, aki tud felvilágosítást adni a hóhelyzetről? Látom a hójelentésekben, hogy már csak 25/40 cm hó van lomnicon, de érdekelne valakinek a személyes tapasztalata, hogy mennyire használható a pálya, és milyen esélyei vannak egy jövő heti síelésnek? előre is kösz
Péter79
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2007.02.26. 08:43
E hétvégén voltam Lomnicon, és szeretném megosztani a tapasztalataimat:
szerencsére eltörölték, hogy csak 2-szer lehet a kabinossal felmenni, bár a piros pálya elkeskenyedő részein előbukkanó kövek és gyökerek nem is igazán ösztökéltek több lesiklásra ezen a szakaszon. Ellenben a felső fekete pálya minősége szlovák viszonylatban fantasztikus volt. Még a legfelső, rendzseresen eljegesedő pár méter is jól sielhető maradt, a többi részén pedig nagyon jól karbantartott legalább 2 méteres hó várta a sielőket. A sor elsőre nem tünt kevesebbnek mint más hétvégén szokott, de meglepetésemre 10 percnél többet egyszer sem kellet várnom.
Különösen örömmel fogadtam, hogy a jegyemmel az ótátrafüredi sípályákat is besízhettem, ott szinte sorbanállás nélkül.
Peter Demeter
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2007.02.11. 21:25
Most szombaton voltunk Lomnicon es annyian voltak a nyeregben,hogy egesz nap a Start es az Encian kozott sieltunk.Lehet,hogy azota mar meggondoltak magukat es nem csak 2x lehet hasznalni a lenti felvonot?!Bar azert Szlovakiaban mindig gondoskodnak rola, hogy erjen varatlan meglepetes.
Pl.:volt olyan Chopok eszakon nehany evvel ezelott,hogy megvettuk a heti jegyet es az elso ket napon delelott-bar a felvono uzemelt-nem lehetett sielni,mert verseny volt a 11-es es a szlalom palyan is.Bar hihetetlenul hangzik, de felengedtek az embereket a felvonoval,de nem volt lehetoseg lejonni a lezarasok miatt.Persze "forradalom" lett a vege,mert a sok duhos sielo szepen besielt a lezart palyakra.(azt hiszem teljesen jogosan)
gyepál
125 élménybeszámolót írt
125
18 éve tag
2007.02.08. 23:01
Felháborít a hír, idén is megyek lomnicra, tavaly a szél gátolt meg a síelésben, most lehet hogy ezért nem fogok kifizetni ennyi pénzt, inkább megyek csorba-tóra.
Nagy Gábor
29 élménybeszámolót írt
29
18 éve tag
2007.02.02. 17:28
Ennek mi az oka?
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2007.02.02. 13:23
Hát, ez tényleg sajnálatos:( Lévén, hogy ha valakinek nem fekszik a nyereg kőfekete pályája, akkor értelemszerűen a hosszú erdeit szeretné használni, ráadásul gondolás lift van, nem értem a korlátozást...
Rozoga
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.02.02. 12:16
Felháborító, hogy mi van Tátralomnicon!!!!
A kabinos felvonóval max 2 alkalommal mehetünk fel, nem többször.
Igen, a 690Ks (nem olcsó, főleg így) 2 menetre érvényes a kabinos felvonón. Fent, a fekete pályán annyiszor használhatod ahányszor tudod (ha éppen nem áll az ülőszékes felvonó) de aztán sok jóra ne számítsatok!
A tájékoztatóban nem kell ilyet keresni, egyedül a bejáratnnál, egy A4-es lapra van kiírva szlovákul és angolul. Azt hiszem, ha működik (működne) fogyasztóvédelem Szlovákiávan, akkor ezt nem engedné. Nem arról van szó, hogy minket magyarokat nem látnak szívesen, mert SENKINEK nem engedték a harmadik menetet.
Egy biztos, egy életre megutáltam a környéket. Ha nekik nem kell a pénzünk, akkor vigyük máshova, pl nem sokkal kell többet fizteni egy osztrák pályán (bocsánat: pályarendszeren), jóval színvonalasabb szolgáltatás keretein belül.
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2006.11.05. 15:02
Múlt hétvégén a Tátrában kirándultunk, csatolok néhány képet Tátralomnicról és környékéről! Október 27-én úgy 1200 méteres magasságban 20 fok, 1800 méter körül 17 fok meleg volt, egy szál pólóban túráztunk! 2 nappal később leesett az első hó a csúcsra, majd arról is töltök fel képeket.
A-kiskabinos-lift.JPG
A-legfelso-kiskabinos-utban-a-csucs-fele.JPG
A-Lomnici-csucsra-meno-kiskabinos.JPG
A-regi-lomnici-nagykabinos-plakat.JPG
A-regi-nagykabinos-palyaja.JPG
a-sipalya-kozepso-reszenek-egyi-szakasza.JPG
A-tatralomnici-bobpalya-hatterben-a-Grandhotel-Praha.JPG
Kilatas-a-Kopataki-to-felol.JPG
Kilatas-a-Lomnici-csucs-fele.JPG
Utban-a-Kopataki-to-fele.JPG
A-sipalya-felso-szakaszanak-egyik-kanyarja.JPG
a-sipalya.JPG
kerek
104 élménybeszámolót írt
104
20 éve tag
2006.10.30. 17:15
10 cm friss hó esett reggel.
Csodás ma reggeli panoráma a képen:
hetfotatra.jpg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.