Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Weinebene
síterep infó oldal
ÜZENETEK (73)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2014.01.01. 12:48
Szia!

Van egy hütte közvetlenül a felvonó mellett és a parkoló mellett vannak kiadó faházak.
Mindkettőről találsz infókat itt:
http://www.weinebene.at/
Előzmény: (sznuky 165471)
fezso6
139 élménybeszámolót írt
139
15 éve tag
2013.12.31. 18:18
Igaz,hogy már jópár éve szálltunk meg itt két szezonban is.Innen pár kilométer a sípálya!Egy próbát azért megér,hangulatos családi panzió https://www.koralpenblick.at
hómacsek
90 élménybeszámolót írt
90
17 éve tag
2013.12.31. 16:33
Szia. Személyes tapasztalatom itt szállásügyben nincs, de Trahüttenben néznék körül.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
sznuky
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2013.12.30. 19:37
Üdv mindenkinek
Szállást keresek Weinebene sípálya közelében
Előre is köszönöm aki tud segíteni
hómacsek
90 élménybeszámolót írt
90
17 éve tag
2013.12.28. 22:23
Ma Weinebene-t választottuk az 1 napos síelésünk helyszínéül. Először jártunk itt, egy napra megfelelt, főleg így az éves "első" síelésnek. Ahogy autóztunk, Trahüttenig semmi hó nem volt. Azután feljebb már fehérré vált a táj. A hó természetes volt, tegnap is eshetett (a net és a valóság szerint is), a fenyők ágai havasak voltak.

Ami nem tetszett: mindenhol legalább 10 perces sorbanállás, (de a pályákon már eloszlott a nép.)Valamint a pályák egyáltalán nem voltak jelölve, vagyis számozva, így számomra minden úgy "lógott a levegőben".

Ami tetszett: jó minőségű, élvezhető volt a hó, délutánra lett tapadós egy kicsit. Ha már egyszer csak húzós liftek voltak, legalább mindenhol segítették "beszállni" az embert.
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
2013.03.11. 14:16
Még tavaly találtam ezt a terepet, amikor egy hójelentés szerint itt hullott a legtöbb friss hó. Ez megismétlődött idén is, és bár akkor nem találtam útitársakat, három héttel később sikerült felfedeznünk azt a barátságos kis hegyet. Már csak pár kilométerre voltunk a céltól, de a hőmérő 7-8 fokot mutatott, és csak foltokban volt hó. Mégis pár kanyarral feljebb már igazi téli világ fogadott, igazi mikroklímája van a helynek.
Nem egy nagy rendszer, de tetszettek a pályák. Rövid, lendületes meneteket lehet rajtuk nyomni (azért a rövidet ne úgy értsd, mint visegrádon). Mivel szombaton a pálya alsó részén eső, feljebb hó esett, vasárnap végig havazott, rengeteg friss hó várt minket. A kék pályákat nap közben átratrakolták, a pirosaknak a felét igen, a másik felét - feltehetőleg szándékosan - meghagyták, így volt, ahol 30 centi friss hó fedte a régi megolvadt szottyos réteget.
Aki pályán kívüli élményekre vágyik, máshol keresgéljen. A pályák közötti keskeny erdősávokban nagyokat nem lehet csapatni, többnyire a lejtés is elég szerény, ráadásul most a sűrű fenyvesbe nem tudott beesni a friss hó, a vizes régi betonnehéz havon meg nem volt nagy élmény forgatni a lapot.
Igen, csak csákányos felvonók vannak. De elég gyorsak, ha nincs tömeg (most alig lézengtek a pályákon) a kapacitásuk is több, mint elég, aki pedig nem rutinos a felvonóhasználatban, annak a személyzet készségesen segít. Megtetszett a hely, néha egy-egy hétvégére érdemes eljönni. Családdal, kezdőkkel pláne ajánlott. Aránylag olcsó, és a határközeli pályák zsúfoltságának itt se híre, se hamva.
arsenal
264 élménybeszámolót írt
264
17 éve tag
2013.01.03. 22:11
Vasárnap (12.30)-án voltunk Weinebenén, reggel nagy tömeg fogadott minket a pénztárnál, ahol csak kettő volt nyitva érthetetlenül. A tömeg miatt voltak azért sorbaállások, de nem volt olyan vészes.
A pályák a viszonylag kevés hó ellenére (50 cm, a napokban esett valamennyi friss hó), jó állapotban voltak, persze voltak jeges szakaszok.
Egyedül a déli pálya nem ajánlott mivel a teteje szépen fel volt szórva kővel, nem nagy meglepetésre alig használta valaki egész nap. Sajnálatos, hogy az elmúlt 15 évben még mindig nem jutott pénz az ülőliftre, sokat dobna a helyen. Mi így is szeretjük, Zalaegerszegről 2 óra 15 perc alatt ott lehet lenni kicsit tempósabban.
Ami újdonság volt számomra a parkolónál lévő hangulatos hütte, természetesen tömve volt. Nem csoda, kicsit jobban a pályán érzi magát az ember mint a kasszánál lévő szocreál hüttében.
kanizsaizso
15 élménybeszámolót írt
15
13 éve tag
2012.02.25. 06:52
Útban a Gerlitzen-i sítáborunkra pár órás kitérőt tettünk Weinebenére (február 17). Ismerősöktől illetve itt a fórumon is sok jót hallottunk erről a kis családi sípályáról - gondoltuk itt az ideje megbizonyosodni róla. Kb. dél körül értünk a pályához. A pénztárhoz közeli parkoló tele, a távolabbi félig volt. Leányom és magam részére 3 órás belépőt vettünk, feleségem az ingyenesen használható tanuló liftet (10) választotta. AZ alsó kék pályákon történő két bemelegítő kör után indultunk a felső piros pályákhoz. A hegytetőről több útvonalon is lejuthatunk a felvonóhoz. A pályák jól kezeltek, buckásodást elvétve, jegesedést pedig egyáltalán nem tapasztaltunk. A felvonóknál nulla várakozás.
Egyetlen kis negatívum, hogy a 3 órás bérlet a már vásárlás időpontjától ketyeg és nem az első felvonó használat kezdetétől. Az itt töltött rövid idő alatt sikerült a teljes pályarendszert besíelni. Nagyon jól éreztük magunkat. Egynapos síelésekre vagy útban távolabbi sípályákhoz rövid megállónak (nulladik nap) tökéletes. Mi még egészen biztosan visszatérünk.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.01.03. 17:51
Hátha valakinek tudok segíteni ezért írok egy rövid kis beszámolót erről a helyről.
Mi 2011. januárjában és februárjában három alkalommal voltunk itt síelni. Itt csatoltunk először lécet a lábunkra és itt próbált bennünket a testnevelő tanár barátom síelésre oktatni. A bébi felvonónál kezdtük a tanulást, amely kb. 80 hosszú és itt található egy karos felvonó ahova nem kell síbérlet. A pálya vége után van egy meredek szakasz ezért amelyik kezdő túlmegy a célon a biztos, hogy esik egyet. Délután már a tányéros felvonón gyakoroltunk több-kevesebb sikerrel. A második és harmadik alkalommal már a pénztár melletti csákányos felvonókkal ismerkedtünk. A gyermekeim rábeszélésére ellátogattunk a 12-es felvonó állomásához is, ahonnét egyébként át lehet csúszni a 11-es felvonóhoz (talán még kissé korai volt ez a döntés) A 11-es felvonóhoz menő kék pálya egyébként nem veszélyes, sőt a harmadik alkalommal már az ugyanide vezető részben piros pályán is lejöttünk.
A pálya térképe egyébként nem teljesen jó, mert olyan kék pálya a valóságban nincs amelyik a 8-as tányéros felvonót kívülről megkerüli (maximum a parkolón keresztül).A 9-es csákányos felvonótól balra a pálya valóban két részre oszlik (a külső a lankásabb), de később még a tányéros felvonó előtt újra összeérnek.
A fenti piros pályákról síelés kérdésében nem tudok mit mondani, de amikor nyáron eljöttünk ide kirándulni akkor felmentünk a csúcsig és fenti piros pályák induló szakasza elég meredeknek tűnt számunkra.
Egyébként nyáron dugig volt a parkoló autókkal és rengetegen kirándultak a hegyen, a sípályák helyén pedig tehenek legelésztek.
A síelés során egyébként tömeg nem volt, maximum pár percet kellett várakozni a felvonónál. Kivétel az első alkalommal amikor a tányéros felvonónál belefutottunk két busznyi helyi pofátlan kiskölyökbe.
Mi járunk mind a kettő hüttében amit a korábbi írásokban emlegetnek. Télen a pénztár mellettiben ettünk, de itt sem volt gond a kiszolgálással. A már említett testnevelő barátom már évek óta jár ide sítáborba és hétvégi síelésekre és ők is ebben a panzióban szoktak megszállni és igazából csak jót szokott róla mondani.
Nyáron jártunk a PDA-as hüttében is, ahol tényleg nagyon kedvesek és gyorsak voltak (a kaja nem tudom, hogy milyen, mert csak üdítőt ittunk és jégkrémet ettünk)
Két parkoló található itt, az alsó kb. 50 m-re van a kasszától, fenti parkoló a tányéros felvonóhoz van inkább közelebb, a pénztártól kb. 200 m-re van.
Véleményem szerint a pálya kezdőknek is megfelelő, de aki már jobban tud síelni az is talál magának megfelelő pályát.
P1060770.JPG
P1060835.JPG
P1110125.JPG
P1110130.JPG
P1110169.JPG
P1110171.JPG
P1110187.JPG
P1110198.JPG
fecoqtek
8 élménybeszámolót írt
8
12 éve tag
2011.12.20. 09:52
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki hasznos infot adni hogy mi a helyzet a pályával kapcsolatban síelhető -e vagy sem? Járt e valaki mostanában a környéken?
epc
28 élménybeszámolót írt
28
19 éve tag
2010.12.31. 20:53
Szia Feri!

Köszi az infót!
Sajna a fiatalember megpróbálta a szemüvegét, és azt mondta ciki, hogy ilyen nagy!
Tudod a mai fiatalok nagyon adnak a kinézetre. :)
Az anyukája is azt akarja, hogy egész nap síeljek, ne kelljen felváltva csúsznunk. :) Emiatt itthon maradnak most.
A két lányommal csúszunk vasárnap, ha minden jól megy!
Üdv!
Előzmény: (gyf 100908)
CIMG9483m.jpg
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2010.12.30. 22:45
Szia!

A parkoló a pálya mellett, alatt van. Tehát nem gond odalépni a kocsihoz pelusért.
Mi az alant RM által elszidott hüttében/panzióban aludtunk 2008-ban 2 éjszakát. Pelenkázóra, játszóházra nem emlékszem.
Ez a hütte 2 szintes, az alsó ( a pince) menza jellegű, a felső (a pálya szintjén) pincéres, tényleg lassú pincérrel.
Szerintem, ha letáboroztok a sarokban az egyik asztalnál és óránként rendeltek valamit eltelhet a nap, de a peluscsere még mindig necces.
Az étterem felett vannak a szobák, ott van egy nagy előtér, társalgó. Ha beszélsz németül a személyzettel meg lehet próbálni megbeszélni, hogy oda táboroztok le...

Ha már nem anyatejen él a gyerkőc, bízzátok a nagyikra 1 napra, ti pedig síeljétek szét magatokat.
Ti is ő is jobban fogja élvezni.
Jó töprengést és kitartást, 2 év műlva már megy veletek!
Előzmény: (epc 100746)
epc
28 élménybeszámolót írt
28
19 éve tag
2010.12.30. 11:53
Sziasztok!
Egy éves babával mennénk Weinebenere.
Emiatt érdeklődnénk, hogy milyen messze van a parkoló a sípálya végétől, illetve van-e olyan melegedő hely, pelenkázó ahol a babával el tudnánk lenni.
Olyanra gondolunk mint Wenigzelben a játszó-rész a hüttében, illetve Kreischbergen a felső kabinos lift alatti pelenkázó.
A válaszokért előre is köszönet!
Üdv!
Vécsey Zsolt
275 élménybeszámolót írt
275
21 éve tag
2010.02.25. 17:48
sziasztok,
itt minden évben van egy nagyon jó hangulatú verseny. Mi mindig ott vagyunk, ha tehetjük, a hóviszonyok még március végén is optimálisak ! Az alábbi link szerint lehet jelentkezni a versenyre.

http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/hovesport/uploads/Weineb2010plk.jpg
tom
3 élménybeszámolót írt
3
20 éve tag
2009.12.25. 23:21
Szia!
Én is épp ezen a környéken leszek ez időben egy csapattal.Ha gondolod csatlakozhattok hozzánk a reggeli órákban szoktam tartani 2-órás intenzív oktatást.Ha nincs hó erőnléti edzést tartunk.Üdv: Tom
simiandrás
20 élménybeszámolót írt
20
17 éve tag
2009.12.25. 22:19
Tudtok hó ill időjárásjelentést mondeni, írni? Amit a neten találtam az nem túl biztató. Köszi mindenkinek!
sznuky
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2009.11.04. 10:36
Mennénk szilveszterezni weinebenebe tud valaki korrekt szállást ajánlani
Vécsey Zsolt
275 élménybeszámolót írt
275
21 éve tag
2009.03.02. 11:25
Március 21. szombat, ha van kedvetek egy jo hangulatu amatőr versenyhez jelentkezzetek Kocka Imre szervezőnél a link adatai szerint. udv zs

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/hovesport/uploads/Weinebene09.pdf
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2008.12.30. 13:49
December 28-an, vasarnap voltunk. A kek palyaknal jellemzo volt a sorbanallas (~5 perc) es a ki-ki eso kezdok miatt akadozott a csakanyos. A "hatso" piros, fekete ... palyakon 0 sorbanallas jo ho volt. A palyakon is allig lezengtek. Szankozasra is van lehetoseg a sipalyakkal szemkozti domboldalon, igaz lift nelkul. A ho NAGYON JO, eleg sokat kapott belole Karintia. A Huttek kozul en a kezdo palyak melleti "Sonnen Hof..."-t (nem emlekszem a nevere, de nap volt benne) ajanlom, ez a parkolo mellett van kozvetlenul. A kezdo csakanyosok/kaszanal levo Hutte total tele van, lassu a kiszolgalas, es kicsit szetszortak (pl. minkett elfelejtettek, amikor 45 perc utan szoltam akkor se kerult elenk etel 15 percen belul, igy eljottunk). A masik ezzel szemben szupermodern, jon a pincer egy PDA-n felveszi a rendelest, egy masik hozza az italt 1 perc mulva a kajat 5 percen bellul. Barmelyiknel fizethet az ember, a PDA-jan latja az osszes az osszes rendelest. (Az etel kinezete nekem itt jobban tatszett, de wez szubjektiv.)
szelva
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2008.11.25. 18:15
Szia!
Mit tudok róla?
Csak jót!Idén lesz a harmadik év, hogy Weinébenére megyünk, az Almhüttendorfban szoktunk "lakni, szuper szállás.Ha ott szállsz meg akkor a síbérletnek is csak a felét kell kifizetned.
Baráti társasággal, gyerekekkel megyünk, és tökéletes.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.