Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Ótátrafüred / Stary Smokovec
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Penzion Čikovský - teljesen felújított, modern panzió reggelivel a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re
ÜZENETEK (65)Időben csökkenő Időben csökkenő
szilvi*
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2006.01.12. 16:10
Pár hét múlva megyünk sítáborba Újtátrafüredre. Szerintetek milyen pályákat érdemes a közelben meglátogatni mondjuk úgy közepes sítudással...
Olvastam egy Bachledova-Dolina helyről, ami egész olcsónak tünt.. Tudtok erről valamit?
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.10.29. 12:31
Sziasztok!
Én is csak megerősíteni tudom az elöbbi véleményt, kiegészítve még azzal, hogy a siklóvasút Hrebienokra sokszor zsúfolt és nagy a tülekedés, van amikor csak a második, harmadik szerelvénnyel lehet feljutni. Kirándulni viszont ajánlom, csodálatos élmény a Tar pataki vízesés és egy hosszabb séta a Kőpataki tóhoz. Síelés szempontjából Csorba tó sem rossz ott is a Soliskóról lejövő pálya, csak néha kevés a hó és ha a szél erősebben fúj akkor az ülőszékes felvonó nem üzemel.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.28. 20:51
A Tarajka felső pályái meglehetősen durva vonalvezetésű, és technikai szinvonalú indítópálcás tányéros sífelvonókkal vannak felszerelve, sziklák, satöbbi, bár aztán lehet, hogy rendbetették azóta.
Mindenesetre, szerintem max szállásnak, és kirándulni ideális a hely, ha síelni akarsz, egyszerűbb innen elautózni mondjuk Jasna-ra, vagy Zdiar-ba.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.28. 20:47
Kellemes hely, főleg, rendkívül előnyös klimatikus viszonyokkal, egészséges levegővel, van egy kis sípálya, Jakubkova lúka a neve, lapos kis pálya, meglehetősen kis szintkülönbséggel, viszont gyakran hóbiztosabb, mint a Stary Smokovecen (Ótátrafüred)található pályák.
Stary Smokovec egybe van épülve Novy Smokoveccel (Újtátrafüred), itt található a komolyabb pályarendszer, van a Hrebienokra (tarajka), vezető drótkötélvontatású siklóvasút mellett található két pálya, a jobb oldali (alulról nézve) szánkópálya, a bal oldali egy kék szintű erdei sípálya, a Tarajka tetején van egy FIS minősítésű piros-fekete szintű pálya (a Tátra felé igyekezve meglehetősen messziről látható jellegzetes pálya), ez azonban köves, és a hosszú sásszerű havasi füvet sem szokták rendesen lekaszálni, így csak 50cm fölötti hóvastagságnál az igazi, ráadásul DDK-i fekvésű, nagy lejtőszögű, így jó idő, és napsütés esetén hamar olvad.
edu75
6 élménybeszámolót írt
6
20 éve tag
2004.10.28. 15:10
Várom a tapasztalatokat, akik már jártak itt és a környéken.
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.