Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Pra Loup - Val'd Allos
síterep infó oldal
ÜZENETEK (221)Időben csökkenő Időben csökkenő
Juhééé
37 élménybeszámolót írt
37
15 éve tag
2009.02.20. 10:58
hello
mi most megyünk márcban...
ezt a le seignust ki tudnád fejteni bővebben?
ez melyik terep?
köszi
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
2009.02.20. 10:52
Hát Kriszti, te egy másik Val d'Allosban lehettél, pedig egy időben voltunk. Valóban első vasárnap voltak a legtöbben, de ez nem különösebben zavart, így sem volt nagy zsúfoltság. Második nap reggele: 20-30 centi szűzhó a pályán. Wow! De mivel napközben egyáltalán nem kezelték a pályákat, délutánra minden népszerűbb lejtő buckapályává változott, és La Fouxban alig volt pár ratrak, reggelre a pályarendszer felét sem tudták lekezelni, még jó, hogy a friss hó rendszerint kiegyenlítette a felszínt. Ráadásul lavinaveszély miatt lezárták a Pra-Loupba vezető átjárót, és meg sem nyitották a hét végéig, így bő 70 km-nyi rendszer kiesett.
Kétszer buszoztunk át Le Seignusbe, megérte. Alig volt ember, etalon pályakezelés, viszont nem lehetett sok variációból választani. Szerencsére a csúcsra nagyon kevesen jöttek fel, pedig fent voltak a legjobb pályák.
A szállás leginkább egy lepukkant SZOT-üdülőre hasonlított, bár minden megvolt benne, ami kellett, így a lepukkant kinézet ellenére is teljesen komfortos volt.
kristi08
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2009.02.06. 09:38
Sziasztok!!! Nem rég tértünk haza La Foux D'Allos-ból!!! Gyönyörű és szuper volt!!! Az első nap vasárnap a sok egynapra idelátogató francia miatt sokan voltunk és a pályák is igen rosszak voltak délutánra!! Na de a következő 5 nap felejthetetlen volt!!! :D Rajtunk és pár magyaron kívül senki sem volt a pályákon!!! Szinte üres volt!! A pályák mionősége még délután 4-kor is hibátlan, bucka mentes volt!!! A pályák fantasztikusak,sokszinűek, változatosak!!! És az a szűzhó....!!! Csak ajánlani tudom mindenkinek!!! :D
A szállással nem volt semmi gond!!
Egy tipp!! Mindent de mindent itthonról vigyetek magatokkal mert kint baromi drága a bolt!!

Jó síelést mindenkinek!!!

:D
Bondra
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.01.20. 12:43
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy 30. mikor indul a busz?
Üdv
Oblivion
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
2008.12.15. 20:36
Sziasztok!

Ha páratlanul lennétek egy szálláson, akkor társulnék 4/6/8. szobatársnak.
Akikkel mentem volna síelni, lemondták az utat. Viszont nyolc ismerősöm is megy síelni Val d'Allosba jan-30-tól február 8-ig. A probléma, hogy a szállásuk már telítve van.
Ha bármilyen infotok is van e témában vagy ismertek ilyen személyeket, kérlek, keressetek meg!

e-mail: roland.iliszi@gmail.com
D\' T
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2008.12.12. 15:17
Sziasztok!
Ha valaki tudna oylan linket ami Pra Loup- Val'd allos aktuálisan naponta frissülő hójelentését tartalmazza az légyszíves vágja be ide Köszönöm !

D'T
peferenc
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2008.12.06. 13:41
Aki ide szándékozik utazni az idén, felhívom figyelmét az alábbi blogra

http://komano.blog.hu/

érdemes belenézni és beleolvasni.
peferenc
kristi08
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2008.11.16. 17:14
Sziasztok!!!

ha valaki Január 24.-e előtt megy Pra Loup-ba légyszi írja le milyen volt!!! Előre is köszi!! :)
stemmark
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2008.08.07. 10:14
Azért azt ne felejtsük el, hogy ez az egyik legdélebbi francia terep, általában itt van a legmelegebb és a legkevesebb hó, a val d'allos és pra loup közötti összeköttetés pedig nem éppen biztos.. :)

Nagyon sok jobb terep van Franciaországban, persze kicsit drágábbak is.
Kangus
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
2008.08.05. 18:00
Mi itt voltunk 2007 januárjában egy hetet, VERHETETLEN TEREP!! sok széles, rendesen karbantartott pálya, gyönyörű napsütéses időnk volt, de persze pra loup akkor az igazi, ha szép az idő és kinyitják az átjárót a két hegy között.. mindenkinek ajánlani tudom! igaz csöppet messze van..
üdv
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2008.01.28. 15:33
Kedves fórumozók!

Egy régi Pra Loup fórum megszüntetésre kerül, a hozzászólásait ide bemásolom:

***átvitt üzenetek***

Feladó: szőllősi
Dátum: 2004.01.06.19:09
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

szia,
mi tavaly március közepén voltunk ott.
asszem szombaton, mikor érkeztünk, akkor kezdett esni a hó, reggelre esett vagy 20 cm. szóval, mi friss hóban sieltünk másnap, aztán többet nem, mert már csak az utolsó nap késő délutánján esett. :-( de legalább szép volt az idő. :-)
1600-on lakni szerencsésebb szerintem, mint 1500-ön, már csak azért is, mert márc.közepén nem tudtál volna lesíelni az 1500-on levő ap.-hoz, ha ott laktál volna, annyira meleg volt, annyira nem volt már járható a lenti rész. Mindezek ellenére reggelre mindig fasza állapotba hozták a pályák alsó részét, de délutánra mire lesíeltél, már kása, latyak volt mindenhol,az induló sílifteknél.
De ha fent vagy 1900-2000 m-en, ott tök jók voltak a pályák. Február elején ilyen gondotok remélem nem lesz, de hát a természet mindig közbeszólhat. A pályák nekem teccettek, a legjobb szerintem La Bergerie, vagy hogy kell leírni, majd megtaláljátok. Át lehet menni Foux d'allosba, vagy Val'd allosba, már pontosan nem emlékszem hova, az is nagyon jó, lehet baromi hosszúkat síelni. Van ott vmi obszervatórium 2900m magasan, aki velünk volt kísérő, állította, hogy azt érdemes megnézni, tán még szűzhósízést is emlegett, de nem vagyok benne biztos. csak a visszaútra kell vigyázni, mert a liftek zárása után elég szépet kell hegynek gyalogolni fel. Kezdőknek nem igazán való, nem sok olyan pálya van, amin nekik jó lenne,/tanulópálya tán egy sem/ de nem vészes.
tán segített vmit.


Feladó: polszki
Dátum: 2004.01.09.11:13
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Sziasztok!

én is praloup-ba megyek jan23-től feb1-ig, egy nagyobb csoporttal... 1600-ra...
aki még nem látta volna, annak figyelmébe ajánlom: http://www.praloup.com
itt alul van egy olyan gomb, h broshures v vmi hasonlo, ha oda beirod a cimed, ingyen és bérmentve küldenek ilyen kis promo anyagot Praloup-ról... külön kérésre nekem még kihajtogatható sítérképet is küldtek... ;)
a pályák "vadsága" engem is érdekelne, mert bár én magam már nem tartom kezdőnek (6 év után), de inkább kezdő csoportot szoktam kisérgetni...
a pályák mekkora részét tartják karban, és ratrakolják le monnuyk naponta?


Feladó: Gergely
Dátum: 2004.01.09.11:49
Tárgy: Szerbusz Gábor1.

2001 március közepén voltunk Praloup-on. Első francia út volt. Busszal nyomtuk, azóta ha lehet ezt kerülöm, mert 28 órát utaztunk, mert az Olasz-Francia határon lavinaveszély miatt álltunk, meg még előtte a magyar határon is... mindegy ez egy külön történet lenne.
Ha lehetséges 1600-on próbáljatok meg lakni. Szállással szerencsénk volt, mert sípályára néző, szó szerinti pályaszállásunk volt, és valami isteni csoda folytán kétlégterest kaptunk 4-en. A pályák jól karbantartva, de az a sok kilométer egy kicsit csalóka. Az obszervatóriumba mi sem tudtunk eljutni, mert a pályák egy része le volt zárva lavinaveszély miatt, ami azt jelentette hogy kb. a fele kimaradt. Átsíeltünk a faluba is ha éppen lehetett ( 6 napból talán háromszor nyitották ki az átjárót), hát az ott lévő kabinos lift még talán a régi cseh kabinosoknál is öregebbek volt, és volt egy nagyon érdekes felvonó, nyitott is és állnod is kell benne. De nagyon tetszett az hogy ott síeltél ahol akartál, és nem voltál fák közé szorítva mint Ausztriában. A pályák nagy része igényel némi sítudást, főleg ha a síhintán akarsz menni, és sok a tányéros felvonó. Sajnos pont melegfront volt, így fél napot elmosott az eső. Összegezve a szállással szerencsénk volt, az időjárással nem annyira, de már értem azt hogy emberek miért szeretik a francia pályákat, idén is oda megyek.


Feladó: szőllősi
Dátum: 2004.01.10.18:24
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Gergellyel 1etértek, a pirospályás átsielésben, de én úgy emléxem, mintha lett volna tőle jobbra egy kevésbé meredek pálya, de lehet, hogy tévedek, és az Risoulbol ismerős. :-)
a pályák annyira nem fingatósak, a pirosak sem vészesek, nem olyan sok része akad egy-egy piros pályának, amit "forgolódva" ne lehetne leküzdeni.
Mongyuk a Le Lac elsőre elgondolkodtatott.. :-)
Ha jól emléxem, ha a sítérképet magam elé képzelem, 1600-ról két kabinos ment, a jobb oldalival indultunk mindig, és onnan a kezdők minden gond nélkül le tudtak jönni, de szerintem a pályákról többet nem érdemes beszélni, odamentek és lesiklottok rajtuk, és kész. :-)
Kaja: ha meg vagytok szorulva kenyérrel, akkor legfeljebb rátudtok, hogy mongyuk 1,5-2x áron veszel kenyeret mint itthon, de azt a plusz pénzt másra is elkölti az ember itthon is. száraz kenyéren csak nem lehet élni. :-)
Mi megálltunk Brianconban, a tömeg akarata.., és egész jó kannás borokat vettünk. :-)
Éttermekről nem tudok mit mondani, nekünk volt egy potya ebéd /Clos du serre étteremben, spagetti kicsit kihülve/ és egy velkámm drink vhol a faluban. egy kv olyan 4-600 ft., pizza, 10 eurótól felfele, hát..


Feladó: Czandi
Dátum: 2004.01.15.14:28
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Kedves Gabor1 és Többiek!

Mi tavaly február első hetében voltunk Praloup 1600m-en és FANTASZTIKUSAN éreztük magunkat! A szállás jó volt, a pályák jó minőségűek és mint kezdő merem garantálni, hogy vannak olyan pályák is ahol simán le tud jönni bárki. Ja és persze az idő is fantasztikus volt. A buszos utazásról sajnos (dehogy sajnos :o)) nem tudok nyilatkozni, mert autóval mentünk, így 17 óra volt kifelé, vissza pedig 20, mert nagy havazásban jöttünk. Mi, ha a heggyel szemben állsz a jobb oldali kabinossal mentünk fel és ahogy kiszállsz a liftből (Costa Belle - azt hiszem...)balra egy zöld (szerintem) nagyon jó tanuló pálya van, jobbra pedig egy kék kicsit haladósabb de még mindig kezdőknek való pálya. Mi általában ezen az oldalon síeltünk, és így a kezdők ezen a kettőn gyakoroltak és a menő síelőink tudtak a nehezebb pályákon duhajkodni. Ez azért is jó volt mert a közép haladók tudtak a teljesen kezdőre figyelni, így nem akadályoztuk azokat akik más pályákon akartak síelni.

A boltokról annyi, hogy van élelmiszer bolt, valamint rengeteg étterem, de elég húzós... Mi itthon csináltunk egy menüt egész hétre, minden napra felírtuk, hogy mit eszünk reggel, délben, és este. Ez alapján összeírtuk, hogy mit kell venni, beadtuk az 5000 Ft-okat és kint semmilyen kaját nem kellett venni!


És idén is Praloupra megyünk, szintén február első hetében!!!!
Hát most így ennyi!


Feladó: polszki
Dátum: 2004.02.01.09:16
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

nah, egy kis élménybeszámoló + tanulságok, egyebek...

a pályákról: a pályák 90%-át minden éjszaka raktrakolják, tehát reggelre mindig egész jó minőségű lesz... a pályák alja jeges, a teteje szeles... :) nagyrészük széles, izgalmas pályák... nehézségükről annyit, h igazán totál amatőröknek való pályával nem találkoztam, bár az összes pályára nem jutottam el... egyik nap átmentük majdnem az obszervatoriumig, csak le volt zárva, :( , igy csak a tete de vescal-ig jutottunk... viszont ami a Le Lac-ról megy le pálya balra, az obszervatorium fele az hihetetlenül durva, egyik részén alig 2m széles volt, meredek, jeges... ugyanitt pedig csak a tárcsás felvonó működött, amiből felfele a 7 emberből álló csoportunkból 3 kiesett a nagy szél, hóvihar, és a 4!! kanyar miatt... amugy az ember tényleg a bőség zavarával küzdött, és elég könnyű eltévedni is...

szállás: óvatosnak kell lenni, mert azontul, h lehuztak 4E-t takaritási dijként, még a szobát is tisztán kell átadni... nálunk szobánként 50E-t!!! levontak, olyan okokra hivatkozva, h morzsa maradt a mikroba, koszos a szönyeg, a csap, stb... pedig nem volt az... mind1

árak: (praloup1600) bagett 0,75-0,9E, sibérlettartó 4E, sör 4-8E (pubban), fejpánt 12E

a városban nagy éjszakai élet nincs, van csicsásabb pub (Eduard's), van családiasabb (fullmoon café), vannak helyi tücctücc helyek (Copacabana club, La Fou Garou), meg kisebb cafék... poharas sörök 4-6E körül vannak, alkoholos koktél ~10E...

ha van vkinek kérdése elő vele...


Feladó: Kabor
Dátum: 2004.02.17.15:48
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Én is a tapasztalatokról!

Pozitív tapasztalatok:
Hó bőven volt, a pályák valóban karbantartottak, az idő pazar, egész héten szikrázó napsütés, szélcsend (jan 31-feb 8). Az a pálya Le Lacról Agneliers felé tán az egyik legjobb, bár amikor ott voltam, olyan erős napsütés volt hogy kissé kásás volt. Az ülő nekünk sem ment, de szerintem nem oly vészes az a húzós. A pályák szinezése kissé rapszodikusnak tünt, pl. a zöld pályának kijelölt peguieou helyenként igencsak setét pirosnak tűnt. Tény, hogy nem sok kezdő pálya volt, de nem is azért mentünk. Nagy élmény 800-900 m szintkülönbséget egybe besíelni, s erre jó pár pálya lehetőséget ad.
Az árak a hegyen húzósak, de mi mindent vittünk magunkkal.
Negatív élmény? Tán csak annyi, hogy az apartmanok kiadása csk 5 óra után kezdődött és a visszavétel is eltartott délig. De szőrözés nem volt, bár az is igaz hogy igazán tisztességesen kitakarítottunk.


Feladó: polszki
Dátum: 2004.02.20.07:28
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Kabor, nem a ti buszotokkal cseréltünk vezetőt, mikor ti mentetek kifele?
hja, amugy a mi képeink itt vannak fent, ha vkit érdekel, van közte pár tájkép is... http://polszki.srv.hu


Feladó: KoZi
Dátum: 2004.11.11.18:40
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy egy Bp-Praloup távnak mennyi az autópályadíja? Lehetőleg végig pályán mennénk.

Köszi


Feladó: chewby
Dátum: 2004.11.13.17:06
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Az, hogy nem kezdőknek való, az mit jelent? Kifejtené valaki bővebben?


Feladó: Szőllősi György
Dátum: 2004.11.18.17:40
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

én azt, hogy ha vki tök kezdő, az nem talál itt olyan pályát, mint mondjuk risoulban, ahova kabinos felvonó vitt fel, és itt nyugodtan gyakorolhattak azok, akiknek még az életben nem volt léc a lábán. Szóval rövid, enyhe lejtésű tanulópályára gondoltam, illetve arra, hogy itt olyanokat nem találsz. A tök kezdőknél szerintem gyakran előfordul, hogy elbátortalanodik, amikor meglát egy hosszú, számára meredek zöld pályát,s azon kezd el gondolkodni, hogyapicsába menjen le rajta, aztán amíg meg nem tanulja, szokja a síelés szabályait,a léctartást, azt, hogy ne menjen szét a lába, pláne a többi sízőt maga körül, addig jobb ha akad tanulópálya. De nem vészes amúgy a hely, kezdők szempontjából.


Feladó: Blaze
Dátum: 2005.01.17.12:31
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Sziasztok!

Van valakinek friss Pra Loup élménye (az elmúlt hetekből)? A neten a hójelentések eléggé aggasztóak Pra Loupra. Milyenek a pályák? Nincs nagy sor amiért nem üzemel az összes pálya? Minden infot szívesen veszek. Köszi.


Feladó: Blaze
Dátum: 2005.02.10.11:57
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Akkor válaszolok saját magamnak. Sajnos csalódnom kellett Pra Loupban. A 6 nap alatt nem esett semmi hó. Erről nem tehetnek a pályagondozók. A természeti adottságokon viszont el lehet gondolkozni, hiszen Fro. más részein nagy havazások voltak. Természetről még annyit, hogy a négy éve zöld tűlevelű erdő az egész hegyen elszáradt és csak csupasz barna fenyőtörzsek és ágak meredeztek. Elképesztő volt. Nem tudom mi történhetett. Talán savas eső? A pályakezelők hibája azonban, hogy egyáltalán nem hóágyúztak, mondván nincs elég víz. Ennek az eredménye az lett, hogy az utolsó napokban jég, föld és köfoltok között kellett lavírozni. Én Szlovákián kívül még sehol nem tettem így tönkre a lécem talpát, pedig 12 éve síelek. Külön bosszantó, hogy 1350 km utaztam közben itt 180 km re Szlovákiában 120 cm hó van.
Aszem jövőre inkább megnézem az osztrák pályákat, még ha drágábbak is. Nagy szomorúság, hogy ekkorát kellett csalódnom abban a síterepben ahová négy éve vágytam vissza.


Feladó: kerek
Dátum: 2005.02.26.21:41
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Pra Loup sajnos nagyon szerencsétlen választás ezen a télen. Karácsony óta szinte nem is havazott egy rendeset. Most is 10/35 cm a hóvastagság. További pech, hogy a fövíztározót nyáron leengedték, de a várt öszi csapadék sem jött meg, így a hóágyúk nagyrésze sem müködhet.
A helyiek pedig már teljesen kiakadtak, hogy körülöttük mostanában mindenhol havazott, még a Riviérán is, csak Pra Loupon nem.
Utoljára 1980/81-ben volt ilyen siralmas a helyzet, amikor egész télen csak pár hópihe hullott.
Egyébként ez a hóhiány egész Dél-Franciaországra jellemző idén, és nagyon haragszom a hójelentésekre, amikor azt mondják, hogy egész Franciaországban tökéletes a hó.


Feladó: kerek
Dátum: 2005.03.21.16:07
Tárgy: Re: Praloup 176 km - tapasztalatok, info gyujtes

Úgy tudom Pra Loup mától bezárt. Aki ide indul erre számítson. A többi dél-francia terep talán még ezt a hetet kibírja (Superdévoluy,
Isola 2000, Les Orres, Orcičres, Puy St Vincent,Vars/Risoul), de nagyon rossz a hóhelyzet.
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2008.01.28. 15:28
***átvitt üzenetek***

Feladó: And67
Dátum: 2004.03.15.02:23
Tárgy: Re: Segítsetek!Val'd Allos

Mi most jöttünk meg Val d'Allos-ból. Felemás a véleményem az egészről: alapvetően jó adottságú hely, Pra-Loup-pal együtt elég sok pálya van, szép környék, gondozott pályák. Azonban van pár olyan tényező, amit én negatívan értékelek:

Nagyon messze van, mivel igen délen van. Mi autóval mentünk, Barcelonette felől akartuk megközelíteni azon az úton, amely Pra-Loup-ba is megy. Azonban az utazási irodában (Alpesi Travel) egy szóval se figyelmeztettek minket, hogy abból az irányból nem lehet menni, mert a Col d'Allos hágó egész télen le van zárva. Nem takarítják, hiszen a sípályák keresztül mennek az autóúton. Emiatt kénytelenek voltunk egy 250 km-es kerülőt tenni, az utolsó pillanatban érkeztünk meg egy őrült hegyi száguldozás után, ha 5 perccel később érünk oda, bezár az utazási iroda és nincs hol aludnunk. Hazafelé lementünk Nizzáig, úgy "csak" 1450 km Pestig.

A franciák vendégszeretete, figyelmessége említésre se méltó. Azt tudtam, hogy nem beszélnek idegen nyelvet, de ha már turizmusról van szó, a fontosabb dolgokat kiírhatnák más nyelven is. 2 feliratot találtunk angolul: WC (ez csak a véletlen műve) és Pra-Loup-ban egy kiírás, miszerint délután 4-ig el kell indulni a Le Lac-ról Allos felé (ez se igaz, mert elvileg csak 4-ig jár egy felvonó, amire még szükség van az Allos-ba jutáshoz). Minden egyebet csakis franciául közölnek.
Szintén a figyelmesség hiánya, hogy nem lehet korán elindulni haza, mivel az apartmant csak 9-től hajlandóak átvenni. Akkor kezdődik a munkaidejük, nem érdekli őket, hogy szeretnénk korán indulni a hosszú út miatt. Közben az is feltétel, hogy 10-ig át kell adni az apartmant, hogy ezt hogy gondolják, amikor összesen 1 ember foglalkozik azzal, hogy ellenőrzi a takarítást, stb, el nem tudom képzelni.

Az olasz pályákhoz (Dolomiti Superski) képest a felvonók nem valami modernek, de ez hagyján. Jobban zavart, hogy alig van étterem a pályákon. Nem mintha ott tölteném az időmet, de így WC-t se könnyű találni a hegyen. Van még néhány fa házikó Pra-Loup-ban, ezek falusi budi jellegűek, vízöblítés nincs bennük, a világítás se mindig működik, higénia sehol, viszont veszettül fűtenek bennük.

Nem tetszett, hogy brutális méretű a síbérlet, alig bírtam zsebre tenni. Nem szeretem, ha a menetszél csapkodja a bérletet, egyszer elhagytam egyet. És mivel csak a legalsó felvonóknál ellenőrzik (ránézéssel) a bérletet, nyugodtan zsebre lehet rakni, a fentebbi felvonóknál már nem foglalkoznak azzal, hogy van-e bérlet. Csak az a gond, hogy alig fér el egy átlagos zsebben.

A pályarendszeren való tájékozódást nem segíti, hogy nem számozással jelölik a pályákat, illetve a felvonókat, hanem mindegyiknek van valami neve ékes francia nyelven, ami egy külföldi számára nem feltétlenül könnyen megjegyezhető, ill. kommunikálható. A pályák széleit jelölő karókon vannak ugyan számok, de azok azt jelzik, hogy még hány karó van a pálya végéig. Szóval nem egyszerű megbeszélni egy társaság számára, hogy merre síelünk, hol találkozunk, stb.

A fentiek ellenére azért jól éreztem magam, de nem tervezem, hogy újra megyek.


Feladó: And67
Dátum: 2004.03.15.02:32
Tárgy: Re: Segítsetek!Val'd Allos

Ja, és még valami a franciák figyelmességéhez: a 6 napból szerencsére csak 1 volt havazásos, de az ülős lifteknél eszükbe sem jutott lesöpörni a havat a székről. Szerintem nincs seprűjük...
G. Nóra
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.27. 09:15
Megkaptam az e-mailedet, csak sajna volt egy csomó vizsgám, nem voltam gépközelben! Nekem nagyon tetszik a hely így a képek alapján, remélem nem fogunk csalódni. Tényleg köszi mindent! :-)))
Idén mentek vhova?
Józsi83
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.25. 21:45
Megkaptad?
G. Nóra
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.23. 23:30
Itt van az e-mailcímem: fonnyadtfikusz@yahoo.com
Ha tényleg tudnál pár képet küldeni, az tök jó lenne! Köszi még egyszer!
G. Nóra
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.23. 23:28
Szia Józsi!
Köszi a részletes válaszodat! Ajánlom a franciáknak, h. márciusban álljanak készenlétben a hóágyúikkal!!! Amúgy most nézegettem a hójelentést, 70 centit ír, szóval remélem, h. idén nem ismétlődik meg a tavalyi "szárazság". Azt a jó kis pályát, amit említettél, rögtön kiszúrtuk a térképen. Csak legyen hó könyörgöm!!!
Síelésben gazdag telet kívánok! Nóra

Józsi83
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.23. 23:01
Hm. Hát van jó meg rossz hírem, ha belekontárkodhatok a beszélgetésbe. Mi két éve voltunk ott, amikor baromi nagy hó volt, 360 cm (!),ezt a helyiek is megcsodálták, annyi volt! Nagyon nagyon élveztük, jól síelőknek nagyon jó hely, és van pár baba pálya is, amúgy ha el akarsz menni a túl végig (observatoire, ha jól emlékszem) akkor tényleg frisnek kell lenned, 12 körül már nem érdemes elindulni, mert messze van, és nem érdemes lenn maradni a völgyben. De nagyon érdemes!!! Volt a közepén a két nagyobb hegy között egy hosszabb pálya (1-2 km) pálya, rajta tábla: "kifejezetten jól síelőknek: fekete pálya" Hm.. izzasztó. előszedtem a bérletet:mi márc.6-11ig voltunk.
Ami nem olyan jó: nincs key card, szóval elő kell venni a bérletet, de csak akkkor, ha egész lemész a faluig.
Azt, hogy úgy összeségében jó hely-e vagy sem, hát nem mernék állást foglalni, mert aztán tarthatomitten a hátam a kritikus kollégáknak. Az igaz, hogy nem egy Davos, de nem is Donovaly.Szerintem a fentebbi dolgokból kitalálhatod, hogy mi hogy éreztük magunkat.
A rossz hír, viszont hogy én úgy hallottam, hogy tavaly viszont nagyon gáz volt a hely, mivel nem esett túl sok hó, és mivel felújították a hóágyú rendszert, leengedték a tavat, amiből csinálják a havat, így pocsék volt az 15-20 cm amin lehetett próbálkozni. A szállás szokásos francia cucc volt, pici,de tiszta,és nekünk mázlink volt, így a síboxokig csúszahattunk. Dehát tudod, hogy van ez galléknál, szinte sehol nem kell 2 percnél többet sétálgatni. Hogy őszinte legyek, koripályára nem emlékszem, bár nem is kerestük, viszont uszoda nincs, vagy legalábbis akkor nem volt. Nem egy puccos hely a falu, de korrekt, van pár kocsma, meg egy diszkó.(az nagyon komoly hely.. tán 1 euro a beugró, de poén)

Tippek:
-Mindenképp 1600-ra menjetek és ne 1500ra, mert ott nincs semmi.
-Menjetek át már az első napokban is a túl oldalra, mert ott sokkal jobb pályák vannak

Na ennyi egyenlőre. Ha akarsz írj egy mail címet, akkor küldök pár fotót.
Üdv
G. Nóra
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.01.22. 17:39
Szia!

Mindenre kiváncsi vagyok, de elsősorban a pályákra. A térképet már egy kicsit áttanulmányoztuk, és azok a marha hosszú piros pályák nagyon felkeltették az érdeklődésünket. Te mikor mentél, milyen volt a hó? Mi márc. 4-től leszünk ott egy hetet. Melyik pályát tudod a legjobban ajánlani?(Ha még emlékszel ilyenekre) A szállás nem volt nagyon gáz? Nem mintha túlzottan érdekelne, de azért gondoltam ezt is megkérdezem.(6 ágyas szobában fogunk lakni 1600 m-en, de azt nem tudom, h. pontosan melyik épületben.)A koripálya milyen? Van esetleg úszómedence? Azt hiszem első körben ennyi kérdés talán elég is lesz. És előre is köszi a segítségedet!!! Nóra
Balintt
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
2006.01.22. 15:00
Mire vagy kiváncsi?
balint
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.