Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valloire - Valmeinier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (488)Időben csökkenő Időben csökkenő
basquiat
117 élménybeszámolót írt
117
11 éve tag
2016.01.20. 20:26
Valaki, valami helyzetjelentés? :) Jövőhét pénteken indulunk.. :)
DoRiNKa
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2016.01.13. 10:34
A francia síoktatás egyáltalán nem tanulópályás bénázásról szól. Az abszolút kezdőket is már első nap normál pályákra kiviszik. Én voltam pont Valloire-ban oktatáson, igaz nem snowboard, hanem síoktatáson (nem kezdőn, hanem az ő rendszerükben 3. osztályos oktatáson) és én nagyon élveztem. Nagyon sokat lehet fejlődni és közben kb. besíeled az egész pályarendszert. Én csak ajánlani tudom.
Előzmény: (vargai 185888)
vargai
30 élménybeszámolót írt
30
15 éve tag
2016.01.10. 14:41
Szerintem itthon teljesen jó oktatás van. Én biztos nem cseszném el az időmet egy ekkora terepen egy tanulópályán.
De persze ez mindenki maga dönti el.
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2016.01.10. 14:19
Magyar oktatóra nem biztos, hogy van esély (hacsak nem megy veletek), de kizárt, hogy ne találj egyet se a helyszínen. Angol/német/francia tudás kelleni fog

http://www.esf-valloire.com/adults/snowboard-adult

(de addig még van idő órákat venni itthon Eplényben vagy a Mátrában pl.. jobban megéri pénzben és akkor a kint töltött idő kisebb része megy el a tapogatózással. Én ezt ajánlanám, ha van rá mód)
Balázs Klem
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
2016.01.09. 20:44
Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem! Január 30-tól lennénk Valoire síterepen 1400m-en lenne a szállásunk. Snowboard oktatót keresnék 1főt kellene oktatni ?!
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2015.02.13. 21:39
Mi is január 24-31 között voltunk itt síelni, így kiegészíteném mkor írását, illetve pár dologban eltér a véleményem az övétől.
A mi szállásunk a Grand Panorama 2 nevű hely volt, ami a valmeinieri oldalon található, a zöld Epilobes pálya - ami 1800-ról visz 1500-ra - közepén található. Emeletes ágy nem volt a 6fős apartmanokban, és mivel elég korán érkeztünk, közeli parkolóhelyeket találtunk, a kocsiktól 20-30 másodpercre voltunk, a ki- és bepakolás gyorsan ment. A pályától egy 50-100 m választott el minket, ez kibírható volt, bár én ennél kevesebbre számítottam. Kb. ugyanannyi, mint 2 és 3 éve a Les Hauts de VM-nél 1800m-en.
Én harmadszorra voltam itt síelni, továbbra is állítom, hogy ez egy remek síterep, kiváló ár-érték aránnyal. Viszont, ahogy mkor is írta, idén az időjárással nem volt szerencsénk. De ennek ellenére kihoztuk a maximumot a hétből, hála a pozitív beállítottságú társaságnak.
Bennem úgy maradt meg, hogy keretbe foglaltuk a 6 napot, azaz 2 borús, ködös, havazásos nap után volt két viszonylag tiszta, napsütéses napunk (jó, voltak benne 1-2 órás beborulások), majd 2 majdnem láthatatlan nappal zártuk a hetet.
Érdekes, bennem az itt eltöltött 3 hét alatt sem alakult ki ilyen éles kontraszt VM és Valloire között. Az lehet, hogy az időjárás jobb a másik oldalon, vagy jobbak a látási viszonyok, mivel más a fekvése, eleve mélyebben van, 1430m-en. 2 éve március végén a Brive kabinos alsó álomásánál álltunk meg ebédre a szenvicseinket megenni, +21 fok volt, míg a középső területen 0-+10 közötti hőmérsékletek voltak. És úgy emlékszem, hogy az ide levezető pályák zárva voltak most. De hogy 2x-3x szélesebbek lennének a valloire-i pályák, az szerintem hülyeség. Én semmivel nem éreztem szélesebbnek őket. Szerintem a valmeinieri kék lacs, reine de prés, rhodos és violettes pályákkal fekvés és szélesség szempontjából semmi gond nincs. Sőt, a piros genepi, lys, perce neige és églantiers a kedvenceim voltak 2-3 évvel ezelőtt is, és az utóbbi kettő most is. Minden reggel úgy kezdtük a napot, hogy lecsúsztunk a Roi lifthez, és az églantiers-n csúsztunk 2-3-at, amíg a később kelők utolértek minket.
Persze a középső részen is voltak kedvenceim. 2-3 éve a blanchon-bellette kettős, most a rose, de a plan palais húzós lift melletti pirosak is nagyon jók (utolsó napon idáig lehetett átjönni, mert le volt zárva a további átjárás, de itt nagyon jó látási viszonyok voltak a valmeinieri hóviharhoz képest). A fekete grand drozes 2-3 éve nagyon nagy kedvencem volt (kezelten), ez idén félméteres buckákból állt, küzdős volt lejönni rajta. Egyszóval a középső rész tényleg nagyon jó, itt mindenki megtalálja a számítását, talán 2 dolog volt idén negatívum.
A gyors Brive 2 tetejéről való egy szinttel lejjebb való lejutást a kék crocus pályán mindig nagy tömegben kellett abszolválni. Illetve a hazajutás a kék armera és grapil pályákon idén katasztrofális volt. Ezek gyönyörű panorámájú pályák egyébként, de idén az armera tiszta kő-, a grapil alja tiszta jég volt. A 2 éve még nem létező kék pierre du midi pálya bizonyult a legjobb hazajutási alternatívának.
A valloire-i részt a Brive kabinos alatti lezárt pályák miatt mindannyiszor a Cornafond felvonó felől közelítettük meg. Itt a pozitív dolgok: bouquetin piros pálya a felső részen, a Sétaz kabinos mellett pedig a melézes és olympique fekete pályák voltak, illetve a wifivel rendelkező hütte a Sétaz tetején. Ja, az idei nagy felfedezésem volt, hogy az összes hüttében tudtam bankkártyával fizetni (10-15 euro felett), ez eddig nem volt jellemző. Negatívum: a Cornafond felvonóhoz lefelé menet a fekete cascade és a piros blaireau szétágazik, a piros le van zárva, erre mennek a többiek, mi ketten a léceinket féltve elindulunk a feketén. Tiszta kő az egész, még kikerülni sem tudtuk a köveket, míg a többiek a lezárt pirosról pozitívan nyilatkoznak.:-(
A ratrakokat a szobánk erkélyéről sokszor láttuk dolgozni, de amikor éjjel-hajnalban? esett a sok hó, azzal nem igazán tudtak mit kezdeni. Szóval amit lehetett, megtettek, de a lehetőségeik behatároltak voltak.
A 3 év alatt most voltak a legrosszabb állapotban a pályák, de mi ennek ellenére rengeteget és nagyon jókat síeltünk. Kicsit többet estünk, mint szoktunk, és a léceink talpai is megsínylették az egy hetet, de nagyon élveztük. Más síterepek beszámolóiból olvastam, hogy sok helyen jegesek és kövesek voltak a pályák, hát, sajnos ez a hét ilyen volt. Nagyon kövesek és jegesek voltak itt is, az én lécem kantnija el is törött, de majd megcsináltatom. Nagyon hideg volt, -9--13 közötti fokokkal, talán szerdán (a legnaposabb napon) és csütörtökön, a hóeséskor emelkedett -4--5-ig (illetve Valloireban a kabinos alján volt még kiírva -4--5). A hóágyúzott hó, amit ráküldtek a pályára, nekem nem tetszett. Vagy megfagyott, és jégtáblákban volt megtalálható a pályán, vagy porként volt ott, és nem fogta meg a lécet bekanyarodáskor.
De ennek ellenére bátorítok mindenkit, hogy jöjjön ide síelni, és nyugodtan foglaljon Valmeinierbe, mert ez egy remek síterep, kiváló ár-érték aránnyal. Remélem, mindenkinek jobb pályaviszonyokhoz lesz szerencséje és én is szeretnék még 4edszerre is visszajönni ide az első két évben tapasztalt körülmények közepette.
Előzmény: (mkor 180044)
mkor
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
2015.02.09. 15:35
Valmeinier, Jan24-31 között síeltünk itt , egy már megszokott baráti társasággal, szállás a Vermont-ban volt , 6-an kényelmesen elfértünk , talán a kabinban található emeleteságyat cseréltük volna ki két szimpla ágyra , de hát francia…. , tehát 5főnek tökéletes egy ilyen szállás.
A szálláson a megszokott mosogatógép,mikró,vízforraló, tányérok,edények,poharak,evőeszköz,tágas erkély , kilátás a Valmeinier , Le Gros Crey sípályáira.
Mikor megérkeztünk , már előzetes információkból megtudtuk , hogy ami esett hó azt lesíelték, a pályák jegesen-kemények , néhol köves.Tehát nagy reményekkel nem indultunk neki , és mikor megérkeztünk láttuk is , hogy nem sok hó van! A pályákon volt, de 1800-as szálláshelyen igen kevés volt a pályán kívüli helyeken.
Viszont megérkezésünk napján, este el kezdett esegetni a hó, és szinte egy egész héten át tartó hóesésbe csöppentünk bele , mely a hét elején minden reggelre 5-10cm friss hó jutott a pályákra , melyet a ratrack-ok a legjobb tudásuk szerint eldolgoztak a beindított hóágyúkkal gyártott hóval együtt , de sajnos ez éppen annyira volt elegendő , hogy semennyire , a pályák hamar kijegesedtek, aztán a hét vége fele beleerősített az időjárás , és fél méter hó hullott le két nap alatt, főleg az utolsó napra .Az utolsó napon erős havazás , köd és szél láttán délig ember alig volt a pályán, sok havat a ratrack-ok nem dolgozták el.Mi is kimentünk , az első kör után menekültünk be, mivel a látási viszonyok és a nagy hó kicsit megnehezítette a síelést!
Pályák:
Első két napon a Valmeinier oldalon síeltünk , már az első csúszásoknál feltűnt , hogy a pályák viszonylag szűkek,és emiatt nagyon gyorsan letúrták róluk a havat , ahol volt ott pedig a hó alatt ott volt a jég! Szerintem a pályák szűk kialakítása miatt viszonylag gyorsan tömeg alakult ki a pályákon, mindenki a 6-os Jeux felvonóhoz tartott az idevezető pályákon sokan voltak , és a felvonónál is sokszor alakult sor , mivel a fentebbi pályákon a síelés élményét a nagy köd korlátozta ide kevesen mentek.
Mondhatni egész héten ködös hóeséses időben síeltünk , ami az eddigi megszokott francia túrákon nem megszokott volt , máskor a 6 napból 1 volt ködös , hóeséses , na itt pont fordítva !
Harmadik nap mentünk át először Valmeinier Le Crey Du Quart- i oldalra ott már feltűnt , hogy ha tovább megyünk Valloire-felé , ott valami más vár minket, kicsit belekóstoltunk , feltűnt , hogy még a zöld pályák is 2x 3x szélesebbek , mint Valmeinier-ben!Viszont a nem túl jó hóviszonyok miatt beleszaladtunk egy igen köves pályába , amely a Brive kabinos felvonó tetejéről a faluba visz vissza, s mikor túl voltunk néhány kövön, és a lécünk néhány sérülésen , megértettük, hogy miért is használják visszafelé a kabinos felvonót! Következő nap indulása Valloire-i részre, hát az maga volt a csoda Valmeinier-hez képest! Széles pályák, néhány kivételével . Legjobban a Crey Du Quart tetszett , és itt volt , hogy egész nap szikrázó napsütésben sikerült síelni . jól belátható egymás mellett lefutó központi pályák , a szálén a lassabb , régi felvonókhoz tartozó pályák .Legtöbbet a gyors Brive2 , és a kicsit lassabb Lac De Vieille felvonót és a mellettük futó pályákat használtuk , de érdemes elmenni egy nagy körre , ahol csodálatos a kilátás a Brive2-től induló kék , és roppant hosszú Selles „kiránduló” pályára.A pálya végén még sikerült a Sétáz-ra felmenni , egy csúszásra , mert ugyanis az idő rohan , és vissza kell érni Valmeinier-be a szállásra, és ha ez nem sikerül akkor taxi .Láttunk is egyik este valakit taxi-val visszajönni . Biztos nem örült a pénztárcája!
A további két nap is Valloire-terepre terveztük a síelést , az utolsó előtti napon még sikerült átjutni, egy hóesése ködös napra , az utolsó napon már aligha , reggelre már az előbbiekben leírtakban egy nagyobb havazás jött reggelre , ami csak a délutáni órákban mérséklődött mind a havazás , mind a szél , és hogy a lássunk is valamit a pályákból , ott még néhány órát sikerült csúszni, és ezzel lezárult a hetes síelés Valmeinier-Valloire-i síterepen.
Összeségében jó hetet zártubk , értékelésre Valmmeinier 3*-ra , Valloire 5*-ra értékelném , és ha legközelebb ide visszalátogatnánk akkor az csak a Valloire lehet !

Üdv !
adalbert
634 élménybeszámolót írt
634
17 éve tag
2015.01.31. 18:05
Január 18-23 közt síeltünk itt a szokott baráti társasággal 6 napot. Valmeinier 1800 La Vermont hotelben volt a szállásunk. Apartmanok a szokásos francia színvonalat hozták, 6 fős apartman max 5 főre elfogadható a zsúfoltság érzete nélkül.
A pályák érkezésünk előtt kaptak egy 20 cm-nyi friss havat, így végig kifogástalan állapotban voltak az itt töltött 6 nap alatt.Hóból még többet is elbírt volna, mert néhol bizony apró ködarabokkal is találkoztunk. Reggelre nem volt egy kezeletlen pálya sem. Az időjárás nagyon kegyes volt velünk, mert bár háborítatlan napsütés egyik nap sem volt, de a 6 nap minden napján gondtalanul síelhettünk. Ha valahol köd borult a tájra, máshol még biztosan volt napos, jól síelhető pálya.Besíeltük az egész síterepet, s végül is meg állapítottuk, hogy a legjobban a sírendszer közepén található Le Crey Du Quart csúcs környékén lehet a legjobban síelni. Itt széles , jól kezelt pályákon elfogadható tömeg mellett lehetett pörögni. Kb 15 perc alatt kellet egy körhöz.

Sokszor lehetett motoros és normál sárkány repülőket látni az égen. Mint kiderült 60-80 Euro elleszolgáltatás fejében bárkit elvisznek egy körre. Az utólsó nap délelőtt magam is kipróbáltam ezt az életreszóló élményt jelentő dolgot. Javaslom mindenkinek, aki itt síel, hogy ne hagyja ki ezt a 10 percet sárkányrepülőzést, mert felejthetetlen élvezetet nyújt a hegyek teteje felett repülve lenézni a vidékre, s kis pontnak látni a síelőket.
Ezen a napon történt, hogy a völgy lassan, de biztosan egyre sűrűbb ködbe borult, miközben a 2000 méter felettti részeken ragyogó napsütés volt, egy felhő folt sem mutatkozva a kék égen. Egy fél órát töltöttünk el napozással a magasban .A ragyogás után néhány perc múlva hazafelé tartva meg olyan sűrű ködbe kerültünk, hogy előbb pályát tévesztettem, míg később első esésemre is sorkerült a 6 nap alatt.
Összefoglalva nagyon jó kis síterep ez , mindenkinek csak ajánlani tudom.
SAM-0445.JPG
SAM-0516.JPG
SAM-0523.JPG
SAM-0541.JPG
SAM-0566.JPG
SAM-0571.JPG
SAM-0592.JPG
SAM-0604.JPG
SAM-0626.JPG
SAM-0618.JPG
SAM-0631.JPG
SAM-0738.JPG
SAM-0830.JPG
SAM-0889.JPG
SAM-0894.JPG
SAM-1019.JPG
SAM-0922.JPG
SAM-0926.JPG
SAM-0935.JPG
SAM-0939.JPG
SAM-0960.JPG
SAM-0965.JPG
SAM-0995.JPG
SAM-1002.JPG
SAM-1045.JPG
SAM-1127.JPG
SAM-1128.JPG
SAM-1158.JPG
Sipos Attila
4 élménybeszámolót írt
4
9 éve tag
2015.01.27. 15:13
Sziasztok!

Abban tudna valaki segíteni, hogy Snowboard bérlésre Valmeinerben van-e lehetőség és ha igen kb milyen árakra lehet számítani 1 hét viszonylatban?

Köszi!
Tappos
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2015.01.26. 08:12
Sziasztok, azt nem tudjátok, hogy Valmeinier 1500-on milyen bevásárlási lehetőségek vannak? Kisbolt, nagybolt, pékség stb...
mkor
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
2015.01.22. 11:46
Jó hír , mi is ott leszünk a jövő héten ! :)
a Tomi k
33 élménybeszámolót írt
33
15 éve tag
2015.01.21. 16:50
Bocs, hogy bele írok innen Valmeinier 1800-ról, a Le- Vermont****apartman szállodából, itt ingyenes Wifi van.
Ágyneműt ha nem hoztok 8 euró bérlés lehetőség van.
Előzmény: (Brockey 178258)
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2015.01.19. 19:48
Kedves Noncsika!

Ingyenes wifi szerintem nincs Valmeinierben, a térképen fizetőset látok az 1800-as szállások felé (L' Ours Blanc-nál). A recepción fizetős sincsen? Érdekes, mert a leírásnál opcionális/fizetősként hozza, de nincs ár feltüntetve (minden másé meg igen).
Ami még kérdés bennem, hogy azt írja a szállásleírásom, hogy ágyneműt adnak. Ez tényleg így van? Pénteken indulunk ugyanide, nagyon megköszönném, ha tudnál válaszolni addig.

Üdv:

Brockey
Előzmény: (Noncsika 178142)
Noncsika
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
2015.01.18. 11:36
Kedves Mindenki!

Jelenleg La Grand Panorma 2 szálláson (Gros Crey síterep) tartózkodunk és a szállás leírásnál feltüntették, hogy a recepción van wifi elérhetőség.De ez csak beeteés mert nincs.Szeretném megkérdezni, hogy a közelben hol találhatok free wifit?? sajnos a telómon nincs aktiválva mobil internet és magyarból nem is lehet.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!
Egér 64
225 élménybeszámolót írt
225
14 éve tag
2015.01.13. 21:28
Szia! Nekünk itt 2 éve elfogadták a bankkártya számot, jó csúszást ...:D
Sipos Attila
4 élménybeszámolót írt
4
9 éve tag
2015.01.13. 20:28
Mi Valmeiner 1800-on a Le Vermont-ban fogunk megszállni, mert ahogy néztük az itteni beszámolók alapján az legnagyobb alapterülettel rendelkező apartman. Sokan jót írtak erről a szállásról, reméljük úgy is lesz.

Esetleg valaki nem tudja, hogy a kaució helyett tényleg elfogadnak bankkártya számot is?
Előzmény: (Brockey 177667)
Sipos Attila
4 élménybeszámolót írt
4
9 éve tag
2015.01.13. 20:25
Szia!

Köszi szépen, ezt jó tudni, hogy le van zárva! :)
Akkor marad a Frejus! Nem baj, úgy is sokat spórolunk az alacsony dízel áron, valamire el kell verni! :D

Üdv.: Attila
Előzmény: (petib 177656)
bayernm001
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
2015.01.13. 10:19
Sziasztok!

Mi arra gondoltunk, hogy Svájc felől közelítjük meg a terepet. Van valakinek valamilyen tapasztalata az útról? Köszi! Üdv.
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2015.01.12. 09:25
Így van, ahogyan petib írja, nem lehet megkerülni. Annyi még, hogy Olaszország felől 55,30€ a retúrjegy, franciák felől 54,30.
Hol lesz a szállásotok? Mi egy héttel korábban megyünk, és a Grand Panorama 2-ben fogunk aludni, Valmeinier 1800 és 1500 között. Volt ezen a szálláson már valaki?
Ezt a linket még be akartam szúrni:
https://www.skiplan.pro/flash/valmeinier/valmeinier.php
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2015.01.11. 22:25
Szia!

Semmiképpen sem! Óriási kerülő Grenoble felé, hiszen a Galibier-hágó télen zárva van (ld. áttekintő térkép: http://sas2.elte.hu/bp/sieles/fralp.htm )
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.