Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valloire - Valmeinier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (488)Időben csökkenő Időben csökkenő
v.ilcsi
8 élménybeszámolót írt
8
19 éve tag
2008.02.10. 10:40
Szia!
Mi a https://www.viamichelin.com -on szoktunk útvonalat tervezni, ott leírja, hogy hol vannak kapuk, hol milyen díjak vannak, hol vannak útlezárások. Remélem segít.
Szőllősi_György
19 élménybeszámolót írt
19
18 éve tag
2008.02.09. 17:56
köszönöm az infót.
kicsit pontosabbat lehet kérni? hanyas autópályákon mennek Ausztriában-Svájcban, főbb városok amit érintenek, van-e díjköteles alagút.. ezeket megkérdeznéd még a kollegáidtól?
Köszönöm,
Szőllősi Gyuri
borbirol
95 élménybeszámolót írt
95
18 éve tag
2008.02.08. 21:30
Szia György!

A kollegáim Svájcon keresztül járnak. Ott valami egészen elhanyagolható az autópályadíj, viszont 200 km-el hosszabb. Az útvonal Ausztria-Németország-Svájc-Franciaország. Most januárban voltunk a Horvátország - Szlovénia - Olaszország útvonalon. Az autópályadíjak sajnos elérték a 80 Eurót. Ami még kellemetlen volt, hogy a szlovén-horvát határon a régi kommunista időkre emlékeztetően bontották szét az autót, kb. fél órával növelve a menetidőt.
A tuti tipp: charterjárat Grenoble-ba majd transzfer. Tokkal - vonóval 4.5-5 óra. Sajnos még kicsit drága, 70 eHuf.
(ezt humornak szántam)

Jó síelést : BL
Szőllősi_György
19 élménybeszámolót írt
19
18 éve tag
2008.02.08. 15:18
sziasztok,
Valloire-be autóval hogyan a legolcsóbb eljutni?
Eddig mindig Olaszo-n keresztül mentünk a síelésekkor, de ha olcsóbban meg lehet úszni, gondolok itt az olasz autópályadíjakra, akkor szívesen venném a tippeket.
mtatai
2 élménybeszámolót írt
2
17 éve tag
2008.01.29. 22:35
Móni! Köszönöm a sok infót, sokat segítettél! Üdv, Máté
csomix
28 élménybeszámolót írt
28
18 éve tag
2008.01.29. 19:38
Szia!

Mi 800 eurot váltottunk ki kettőnknek, de hazahoztunk 270-et és üzemanyagra is elment 150. Azaz kb 400 eurot költöttünk. Minden nap hüttéztünk és 2x elmentünk vacsizni is. A vacsorával számolhatsz 4 főnek egy fonduzés vagy raclettezés alkalmával 100-100 eurót. Mi voltunk genfben, tehát még az is + költség, de ebben a 400 euroban az is benne van. Sajtoknak kilója 11-18 euro fajtától függően. Érdemes felkeresni egyet a számos farm körül a környéken. Mi a farm de landroit-ban voltunk, nagyon érdekes és jól bevásároltunk sajtból is:))
Felvágottak, pástétomok nem drágák, viszont iszonyat kínálat van, így ne vigyetek magatokkal sok kaját, mert ha meglátod a kinti választékot, biztos hazahozod amit kivittél:-))
Bagette 1-2 euro fajtától függően. Sima vékony bagette 0,8.
Ásványvíz 0,8-1 EUR. A nyers hús az drága!!!
Nagyon finom joghurtok és pudingok vannak. Tojás sem vészesen drága, minimálisan drágább mint itthon.
Hüttében egy forraltbor 2,5-3 euró, forró csoki 3-3,5; egy pannini vagy Croque Monsieur (melegszendvics) 5,5 euro valmeinerben. Mi mindig ott kajáltunk.
Ha még eszembe jut valami, írok:-)
Üdv:
Món
Szecsi
543 élménybeszámolót írt
543
18 éve tag
2008.01.29. 17:29
@ laca85: itt találsz infót: http://www.skiinfo.fr/Snowreport/valmeinier-EFRVALMEINIE-100-en.jhtml lap alján van a hójelentés.
Másoknak is hasznos lehet :)
Jó havat, sok csúszást!
Szecsi
mtatai
2 élménybeszámolót írt
2
17 éve tag
2008.01.29. 17:22
Sziasztok!

Február 1-én indulunk Valmeinier-be és szereténk kérni egy kis infót az éttermek, élelmiszerüzletek és a büfék árairól, hogy mégis menyi költőpénzzel számoljak!
Még az is érdekelne, hogy ha kedvünk támad valamelyik este átmenni Valloire-ba, akkor ez hogyan kivitelezhető?(Gondolom a saját autó megoldás lenne, de mi sajnos busszal megyünk...)

Előre is köszi a segítséget!
baribuvar
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2008.01.28. 20:33
Üdvözlet minden síelőnek!

Tapasztalataim a januári francia utammal kapcsolatban.
Szállás: Valmeinerben, Odalys (lehet, hogy nem így kell írni) nevezetü apartman szállóban. Liliputi embereknek készítették. A hálószobában nem bírtam öltözködni, ki kellett mennem az előszobába. Az kicsi ágyak, nulla hangszigetelésű falak, stb. Az eljén kért kaució, amit a bankkártyámon zároltak, a szállás visszaadása után csak 6 nappal kaptam vissza. (Kártyát soha többet senkinek a kezébe nem adok.) A leltárnál vigyázni kell, mert az angol nem egyezik a francia nyelvü változatal.
Síterep: Hát a hegyek azok ott voltak. "Könnyű volt nekik." Kiválló sípályák. Minimális tárcsás felvonó. Vigyázat! Az ülős liftről enyhe időben fekete trutyi csuroghat le a ruházatra. Jól gondozott pályák. Hatalmas pályrendszer. Méreg drága büfék (2 dl tea 3,5 EUR).

Utazás: Nagyon messze van! Főleg busszal (20-24 óra)és rossz társasággal.

Társaság: Mindenki jól gondolja meg, hogy kivel utazik egy buszon, kivel fog egy szálláson lakni. Én a volt gimnáziumom szervezésére (R.A.E.G.)neveztem be. Gondoltam (emlékeimet felidézve)csak jó csapat gyülhet össze. Tévedtem. Kritákán aluli magatartások. Ebben élenjártak egyes kisérő szülők, kisérő "pedagógus" szülők. A busz vezetői is emlegetni fogják ezt a társaságot. A szálláson is letettük, mi Magyarok megint a névjegyünket.

Öszzefoglava.
A kedvező árú útra, jó időben, jó havon kisíelt hat napra, sajna a társaság általam és még egy jó pár ember számára elfogadhatatlan viselkedése rányomta a bélyegét.

"Mellékesen" a hely gyönyörű!
szlatmik
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2008.01.27. 16:18
Nagyon tetszik a képek a alapján a hely,remélem mikor mi megyünk 1 hét múlva akkor is hasonló körülmények lesznek, igaz Laca?:) Köszi a feltöltést!
Bosnyák Norbert
42 élménybeszámolót írt
42
21 éve tag
2008.01.23. 17:25
Utolsó 1 helyemet odaadom kicsit olcsóbban is, csak hívjon fel valaki!:D
Valmeinier 1800: pályaszállás, fantasztikus hóbiztos síterep, disco, tágas apartmanok stb...
30/2732056
csomix
28 élménybeszámolót írt
28
18 éve tag
2008.01.21. 21:45
Szia:-)
Íme néhány kép a 12 km-es valmeinierbe vezető pályáról madártávlatból, majd lesiklás közben.
Arméra pálya reggel, valamint valmeiner egy felvonó aljából...
sieles-2008-024b.jpg
sieles-2008-025b.jpg
sieles-2008-092b.jpg
sieles-2008-093b.jpg
laca85
20 élménybeszámolót írt
20
18 éve tag
2008.01.21. 14:29
Szia Móni!

Köszönjük az élménybeszámolót, ha pár képet fel tudnál tölteni szuper lenne!

üdv Laca
csomix
28 élménybeszámolót írt
28
18 éve tag
2008.01.20. 20:07
Sziasztok!

Megjöttünk és visszamennénk:-)Valloirban laktunk a Valmonts residence-ben. A szállás eső osztályú. 4 fős apartmanra fizettünk be (4 felnőtt) és kaptunk egy olyan apartmant, ahol van egy nagy nappali, két hálószoba!!, és egy konyha étkezővel. WC fürdőszoba külön van és tágas. A pálya valóban 10 méterre van a szállástól. Minden gyalogos távolságban van, pékség, hentes,szupermarket,sajtbolt.
Az utazás összesen került 300 euroba oda-vissza. Olaszoknál 90 euro volt a pályadíj + 40,3 a frejus alagút.
A pályák hibátlanok, eddigi tapasztalataim alapján a legjobban karbantartott pályák. Sorbanállás 0 és volt olyan pálya (kb. 12 km) ahol 2 emberrel talákoztunk egész lesiklás alatt. Egyszóval a legjobb síterep a világon.
Az időnk kiváló volt. Éjszaka pici hó, nappal napsütés.
Ha van kérdésetek szívesen válaszolok rá.
Üdv:
Móni
Gabor11
61 élménybeszámolót írt
61
21 éve tag
2008.01.15. 13:42
Hali Norbi, Sese,Csomix,
Koszi az infokat. Mi most a heten indulunk Valmeinier -be. Ha jol tudom nincsen busz osszekottetes Valloire -ral, igy valosziunuleg azt a szep falut most igy nem tudjuk megnezni, bar nagyon szivesen megneznenk :-), foleg, ha meg a jegszobrok is lesznek. Val Thorensbe (3 volgy) viszont szivesen atmennenk, bar a +extra 7900 Ft(~30 EUR) kicsit elgondolkoztat....Ha majd megjottunk irok egy kis elmenybeszamolot, addigra talan mar Csomix kollega is elmeseli a tapasztalatait. Ok elvileg most vannak ott.
Jo sielest aki meg megy, es persze lehet nekunk is szurkolni a jo hoert, es az idoert :-))
Udv mindenkinek,
Gabor11
csomix
28 élménybeszámolót írt
28
18 éve tag
2008.01.02. 19:54
Szia!
Még novemberben lefoglaltuk a szállást. A Residence les Valmonts-ba megyünk 4-en fiatalok.
Intersínél fizettünk be, mert utánanéztem és ha közvetlenül foglaljuk sem olcsóbb és a kedvezményes síbérlet, amit az utazási iroda kínál ténleg nagyon kedvezményes. Sokkal olcsóbb, mintha kint vennénk meg.
Vannak esetleg tapasztalataid ezzel kapcsolatban?
Bosnyák Norbert
42 élménybeszámolót írt
42
21 éve tag
2008.01.02. 13:35
Üdv!
turnusváltások mindig szombaton vannak, azt érdemes elkerülnötök egész nap, mert akkor mindig kavalkád van. Reggel mennek az előzőek, délután jönnek az újak!
Melyik szállásra sikerült foglalnotok helyet? Egyénileg mentek, vagy utazási irodánál foglaltatok szállást?
Üdv: Norbi
csomix
28 élménybeszámolót írt
28
18 éve tag
2008.01.01. 20:41
Sziasztok!

Mi jan. 12.-én indulunk, esetleg akkor még valaki?
Köszönöm az eddigi hasznos infókat is. Szerintetek mikor érdemes elindulni, hogy ne kapjuk ki a turnusváltást?
Üdv:
Móni
Bosnyák Norbert
42 élménybeszámolót írt
42
21 éve tag
2007.12.31. 17:38
Ezek jó hírek, Gábor11, köszönjük őket.
Sese
6 élménybeszámolót írt
6
22 éve tag
2007.12.08. 20:32
Gabor11!

Kiegészíteném Norbi infóit 1-2 plusz információval.
Mi idén, az előző nagyon hóínséges szezonban (január vége) voltunk Valmeinierben. Nemigazán hittem, hogy lesz hó, meg voltam győződve arról, hogy ibolyát fogunk szedni, de végül a síterep "bizonyított".

Valmeinierben laktunk, az apartman a szokásos francia, szűk, de olcsó, és a pálya mellett van. Valmeinier is, mint minden francia üdülőközpont, el van látva mindennel ami csak kell: éttermek, bárok, élelmiszerboltok, kölcsönzők. Nekünk pl. a házunk aljában volt a Sherpa, tehát nem gyalogoltuk magunkat halálra egy bevásárlásért.

Sajnos mivel a 2006/2007-es szezonról volt szó, nagyon össze kellett kaparni mindenhonnan a havat. Emiatt nekem a Valmeinier-i pályarendszer nem is tetszett, nem voltak jó állapotban a sípályák, meg valahogy a vonalvezetésük sem passzolt. Egyszer jó széles, a következő kanyar után meg összeszűkül egy kis ösvénnyé...stb.
Viszont a Valloire-i oldalon, valamint a két falu közötti hegyen (Crey du Quart) nagyon jó széles pályák találhatóak. A tavalyi nagyon rossz szezon januárjában is tökéletes minőségű havon lehetett itt síelni.

Az átjutás nem körülményes a Crey du Quart-ra/Valloire-ba. A Norbi által említett Telepulse-t 3 éve lebontották, azóta modern 4üléses lift köti össze a két hegyet. Visszafelé jövet sem probléma ha lekésnétek a völgyön átívelő liftet (nekünk sikerült :)), mivel a síbusz is már átjön a völgy túloldalára, L'Armera-ba. Sajna Valloire-ig nem megy.

valmeinier.jpg
crey-du-quart.jpg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE