Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Alpe d'Huez
síterep infó oldal
ÜZENETEK (730)Időben csökkenő Időben csökkenő
k-balint
24 élménybeszámolót írt
24
8 éve tag
2022.02.09. 15:34
Erős kijelentés, de amit leírtam, józanul és objektíven átgondolva bárkivel, bármikor, különösebben szokatlan balszerencse nélkül megtörténhet, elég annyi hozzá, hogy pont máshol légy, amikor lezárják az adott felvonót, és még csak extrém időjárás se kell hozzá, úgy tűnik. Rengeteg szuper pálya van Franciaországban, én inkább megyek oda, ahol ez nem fordulhat elő semmilyen esetben sem, és a magam részéről másoknak is ezt tanácsolom. (Maradtam már le utolsó felvonóról: felszálltam az ingyenes síbuszra, és 20 perc múlva leszálltam otthon. Ez lenne a normális.)
Előzmény: (pinter14 215178)
pinter14
20 élménybeszámolót írt
20
11 éve tag
2022.02.09. 08:58
Azért az erős kijelentés, hogy óvakodjunk a sítereptől, de tény és való, hogy az Auris-i rész kívül esik mindentől. Persze ez làtszik a térképen is.
De egyetértek a központi részekre kell menni, Alp'd Huez, Vaujany és Oz is jó választás.

Viszont óriási pozitívum a síterepben, hogy gyengébb tudásúak/kissebbek/idősebbek és a jobbak is tudnak a központi helyen viszonylag együtt síelni, hiszen pályák alja valóban lankás és kabinos felvonókkal akinek van kedve mehet tovább magasabb régiókba, majd meredek részek után ugyanazon a lankás részen csúszik vissza felvonó aljába (DMC 1-2, Marmottes 1-3).

Csúcsról jövő fekete (Saranne) sztem jól síelhető, erős piros, de valóban hosszú, ellenben hó minősége magassàg miatt jó.

Összességében sztem egy nagyon jó síhely végtelen freeride lehetőségekkel. Felvonók Auris-i részt kivéve gyorsak.
Előzmény: (k-balint 215158)
k-balint
24 élménybeszámolót írt
24
8 éve tag
2022.02.08. 13:42
Óvakodjatok ettől a sítereptől!!! De ha mindenképp muszáj valamiért ide jönnötök, mindenképp a központba menjetek, Alpe d'Huezbe. Mi január 29-től február 5-ig síeltünk itt, és a balszerencsénk miatt a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, mennyire felháborítóan rosszul van kitalálva ez a síterep.
Auris en Oisansban volt a szállásunk, ami a síterep legszéle, egy másik hegyoldal, amelyet egyetlen felvonó köt össze a központtal és az összeköttetéssel a többi résszel. És ezen az egy felvonón kívül semmilyen módon nincs megoldva a hazajutás, nincs nemhogy ingyenes, de semmilyen síbusz, ami eljönne Aurisig a központból (pláne máshonnan), sőt, még orvosi ügyeletre is csak így, felcsatolt síléccel tudsz elmenni keddtől csütörtökig, ami tökéletesen abszurd: ha eltörted a lábad, csússz és felvonózz át az orvoshoz...
De ami reálisabb veszély: ha az időjárás miatt lezárják a felvonót. Velem megtörtént: az állítólag rossz idő miatt már kora délután lezárták a felvonók nagy részét, noha a hegy lábánál ebből az állítólag pokoli időjárásból SEMMI nem volt érzékelhető, még 2000 méter fölött is csak egy kis átlagos köd és szél volt, de ez már elég volt a pálya fenntartóinak ahhoz, hogy hermetikusan elzárják az embereket a hazajutás lehetőségétől. Így harminc-negyven emberrel együtt két órát várakoztam az egyik felvonó lábánál, amiről azt állították, hamarosan újra fogják indítani, de nem indították. Ekkor buszt szerveztek, hogy visszavigyen minket a központba, Alpe d'Huezbe. Többszöri rákérdezésre azt állították, mivel Alpe d'Huezből sem lehet átfelvonózni Aurisba, onnan majd további buszokkal visznek haza. Három és fél órával a felvonó lezárása után végül valóban lerakott a busz a központban – ahol nem volt senki a pálya üzemeltetői közül, az iroda már zárva volt, a buszsofőr semmiféle további buszról nem tudott. Az utazásszervező felhívta a központot, akik szintén nem tudtak semmiféle buszról, annyit mondtak, hogy hívjak taxit.
Úgyhogy 120 euróba (43 ezer forintba!!!!) került nekem a taxi miatt, hogy lezárták a felvonókat, és semmilyen módon nem gondoskodtak arról, hogy hazajuthassak a szállásomra, noha ugyanannyiba került nekem is a bérlet, ugyanazokra a pályákra szólt. (Állítólag egyes népszerűbb felvonóknál szóltak előre, hogy igyekezzünk hazatérni. Hát ahol én jártam, ott senki nem figyelmeztetett – nem síeltem pályán kívül, nem sértettem meg semmilyen szabályt –, illetve az utolsó felvonózásomnál mondott annyit valaki, hogy ne aggódjak, majd kinyitják a felvonót újra.) Nem is értem, hogy engedhetik meg, hogy ne legyen semmiféle összeköttetés a terep részei között egyetlen bármikor lezárható felvonón kívül.
Ez bármelyikőtökkel megtörténhet, ehhez még törött láb se kell (ami ilyen körülmények között szintén 43 ezer forintba kerülne), sőt ha véletlenül lekésitek a borzasztóan korai utolsó átvezető felvonót Auris felé (16:10), már az is 40 ezer forintotokba fog kerülni. Ez tényleg felháborító. Van elég olyan síterep Franciaországban, ahol nem járhattok így, menjetek oda, ide ne.
De ha valaki mégis mindenképpen itt szeretne síelni, írok pár sort a pályákról is, a sítérkép jobb oldalától (Auristól) balra haladva.
Az Auris-en-Oisans-i rész nem igazán jó másra, mint egy kis reggeli bemelegítésre és délutáni hazasíelésre, alig pár pálya van itt, de ezek is eléggé le vannak gyalulva már délutánra, hiszen kevés helyen oszlanak el az emberek. A Fontfroide piroson jól el lehet körözgetni, ahogy délelőtt a Maronne felvonóhoz vezető félig piros, utána kék pályán is, de ez délutánra szinte használhatatlan. Illetve gyakorlásra, bemelegítésre nagyon jó a Les Bucherons két kilométeres, kellemes zöld pályája, bár az ide hozó Sures felvonó az egész rendszer leglassabbja. Ja, és mindenképp kerüljétek el a központba átvivő felvonó alsó állomásához vivő Gua pályát, szinte végig vízszintes az egész, ami kár, mert az alja amúgy nagyon szép lenne a fák között.
A központ, Alpe d’Huez természeti adottságai nem a legjobbak, így lényegében bárhová is mentek, a Marmottes felvonóra kell felülni, ahol emiatt egész nap nagyobb sorok vannak, de legalább aránylag gyorsan lemegy. A Marmottes 2 végétől induló piros Deversoir pálya csodálatos, bár semmi piros nincs benne, bárhol máshol kék lenne, és belefut a kék Bergersbe, így hosszan lehet jönni ezen a kettőn. Mi a terep legmagasabb csúcsára végül nem mentünk fel a nem épp ideális hóviszonyok miatt: csak a híres fekete Sarenne pályán lehet lejönni, és azzal szemben, amit korábban többen írtak itt a fórumban, túratársak beszámolója alapján igenis abszolút fekete pályáról van szó, ami talán sok friss hóval valóban ajánlott lehet középhaladóknak is, de szűknek, kevés hó miatt jegesnek és sziklásnak írták le.
A pálya „középső” része elég feledhető, a Signal versenypályája egy nagyon kellemes, de sajnos nagyon rövid piros, a DMC 2 felvonó tetejéről induló egyetlen kék pályát nagyon hamar élvezhetetlenné gyalulják, a pirosak jók, de nagyon hamar belefutnak a központba visszavivő zöldekbe. (Az itteni faluközpont ugyan elvileg síelhető, de valójában csaknem teljesen vízszintes terepről van szó, ajánlott ehelyett a zöld Chez Roger pályán visszajutni a központba.)
A pálya szerintem legjobb részei Oz en Oisans-ban és Vaujanyban vannak, ugyanakkor ez a két falu is el van vágva a központtól, ha valami történne, de még mindig jobb lehet akkor már itt megszállni, mint Aurisban. A két Alpette felvonótól induló piros pályák hosszúak és remekek, és mivel félreesőek, kevesebben is vannak itt. Finoman szólva sem igaz viszont ez az amúgy jó esésű piros pályákra, amelyek a Poutran felvonóhoz visznek, ezek valamiért brutálisan, az élvezhetőség határáig tele vannak emberekkel és tanulócsoportokkal. A pálya „legszélén” mindenképp érdemes kipróbálni a csaknem 4 kilométeres, valami rejtélyes okból feketének jelölt La Fare pályát, amiben az ég adta világon semmi fekete nincs, többnyire átlagos piros néhány kék résszel, műhóval, ratrakolva, kordonokkal, figyelmeztető táblákkal. (Egyébként elég problémás ezen a terepen, hogy ennyire esetlegesek a színjelölések, mert így nem igazán lehet tudni, mire kell valójában számítani.)
Összességében tehát semmiképp nem ajánlom a terepet, mert ha bármi probléma adódik, nagyon meg lehet szívni. De – természetesen csakis francia pályákhoz, nem a 30 kilométeres szlovákokhoz viszonyítva – az egész síterep sem lett a kedvencem csak a pályákat tekintve sem: a kedvezőtlenebb földrajzi adottságok miatt túl sokszor kell ugyanazokon a pályákon visszacsúszni ugyanazokhoz a felvonókhoz, (aránylag, a pályarendszer méretéhez képest) kevés az igazán hosszú pálya, és nagyon könnyen lezárják a felvonókat (a csúcsra legalább a hét felében nem is járt felvonó). A közelben Briancon (Serre Chevalier) ezerszer jobb pálya ennél, sokkal kevesebb problémával.
ipip
40 élménybeszámolót írt
40
17 éve tag
2022.01.26. 15:58
Üdv!

Jan 28-tól megyünk Huez-be. Van egy kezdő társunk, s az lenne a kérdésem, hogy van-e esetleg valaki, akivel együtt "kiscsoportos" 2-3 fős oktatásra tudna menni?
Kérem jelezzetek üzenetben.
Köszi előre is.
FlachnerSz
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.01.24. 20:36
S.O.S. franciaországi síút, 5 főre busszal (6 hely)
Alpe d'Huez, Oz-en-Oisans 7 fős apartmanban,6 napos síbérlettel.


Indulás:2022.01.28.péntek este
Érkezés:2022.02.06 vasárnap hajnal

Akit érdekel, kérem sürgősen jelentkezzen és minden megosztásért hálás köszönet!
Ár megegyezés szerint!!!!
Márczis Andrea
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.01.17. 11:07
Sziasztok!

01.23-tól magyar síoktatót keresek.
Kezdő szint.
Kinti csoporthoz csatlakozás illetve egyéni oktatás is érdekel.
Köszönöm!
keksz0529
2 élménybeszámolót írt
2
2 éve tag
2022.01.06. 12:44
Mi 28-án indulnánk
Ketten közülünk sputnikosok de a harmadik már pfizer (tudom hogy ez így oda nem elég) de reménykedek hogy nem fognak ezzel kint piszkálódni.
Pcr-t csináltatunk a kiutazáshoz.
Írnál majd kérlek hogy mi a tapasztalat?
Hol ellenőriztek, miket kértek stb?
Köszönöm
Előzmény: (leon973 214029)
leon973
28 élménybeszámolót írt
28
13 éve tag
2022.01.06. 10:46
Én megyek január 21.-én.

Részletes infók itt:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag


tldr: beutazni mintavételtől számított 24 órán belüli pcr vagy antigén teszt. Szolgáltatásokhoz minden nap teszt kell.

Vagy megfelelő oltás.

Jelenleg Jansen, 2 Pfizer, 2Moderna, 2 kínai plusz egy moderna vagy pfizer.

Vagy 180 napnál nem régebbi pozitív pcr teszt (átesettség)

Sputnyik nem jó.
Lassan változás jön elvileg. A jansen csak 2 hónapig lesz jó, utána booster kell. Illetve a két dózisú vakcinák 7 hónapig.
Előzmény: (keksz0529 214022)
keksz0529
2 élménybeszámolót írt
2
2 éve tag
2022.01.06. 06:22
Volt esetleg mostanában vagy tervez valaki mostanában ide utazni?
Érdekelne hogy végül pontosan hogyan lehet/ lehet majd bejutni az országba a covid miatt?
Köszi a segítséget :)
gorogrob
19 élménybeszámolót írt
19
9 éve tag
2020.01.06. 21:29
Az, hogy van-e újabb éjszakai pálya nem tudom. Tavaly nem volt. A térkép szerint sincs.
De még ha van is én biztos nem kockáztatnék onnan koromsötétben Oz-ba csúszni.
Oz-ban van valami kis tanulópálya kivilágítva, tudom nem ugyanaz. Amúgy maga az éjszakai pálya nem egy hosszú szakasz, nem tudom ér-e annyit, nekem nem ért.
Talán Baxxter megerősíti ezt.
Én 1x voltam Oz-ban, aztán már Alpe d'Huez. Központibb, többet tud csúszni az ember, de ez személyes vélemény. :)
Előzmény: (baxxter 207202)
baxxter
39 élménybeszámolót írt
39
18 éve tag
2020.01.06. 00:13
Szia!

Úgy tudom, hogy idén már van egy újabb pálya is éjszakai síelésre, ami a Les Jeux-tól indul a DMC-hez. Les Jeux-ról visz Oz-ba pálya, de persze ezt nem tudom éjjel mennyire belátható. A pályák szerintem esti sízésre rendben lesznek újra, legalábbis tavaly így volt.
Előzmény: (Zozo93 207172)
gorogrob
19 élménybeszámolót írt
19
9 éve tag
2020.01.04. 21:44
Szia,

Oz-ba nem tudsz visszajutni. Az éjszakai síelésről le kell mondanod.
A sítérkép 2D-ben kicsit becsapós. A kivilágott pályáról nem lehet "hazacsúszni" Oz-ba. Ez egy másik oldala a hegynek, de ha ott leszel látni fogod.
DMC középállomástól vagy Jeux felvonótól lehet napközben Oz irányába menni.
Azt mondom emiatt ne bánkódj, én már többször voltam itt, de az egész napos síelés után már nem sokszor lett volna kedvem egy egész nap használt pályán még csúszni. Amúgy is azt hiszem csak csütörtökön van esti (nem biztos a nap)
Előzmény: (Zozo93 207172)
Zozo93
1 élménybeszámolót írt
1
4 éve tag
2020.01.04. 17:25
Sziasztok, lenne egy olyan problémám hogy Ozban lesz a szállásunk, viszont mennénk az esti sízésre ami a signal pályán lesz. Esetleg este van valami transzfer vissza Ozba Huezből amiről tudtok valamit? Az esti freeride hazafelé se hangzik rosszul de vannak a társaságban akik nem biztos hogy bevállalnák.
KorisBalázs
9 élménybeszámolót írt
9
7 éve tag
2019.12.13. 08:25
Sziasztok!
2016 februárjában jártunk itt barátaimmal!
Nem a központban volt a szállásunk, de ezt nem is bántuk.
A szállásra ebben az évben rászántunk +20.000 fejenként.
Nem volt rossz döntés. 2 hete átadott épület, tiszta, és franciáktól szokatlanul tágas.
Majdnem elsírtam magamat, mert mikor leszálltunk a buszról, homokot fújt a szél az arcunkba.
Sajnos a pályán kívüli csúszások egész héten korlátozva voltak emiatt.
Egyébként ez a pályarendszer amúgy sem erről híres.
A pályák jól karban voltak tartva. Minden tudásszint élvezkedhetett.
Aztán találtunk egy szép meredek falat, amelyen végig traverzálva (minimál szint csökkenéssel, oldal irányban átszelve) egy gyönyörű freeride részre juthattunk. Utolsó három napot gyakorlatilag itt töltöttük.
Aztán megalázó módon jött egy pályamunkás és elkezdte kitűzni a pályát freeride oktatáshoz.
:D
Alapvetően meleg idő volt, +5-7 fok, ami miatt patakok indultak lefele.
Többször is ezeken ugráltunk át, s nevettük ki akinek nem sikerült.
Pályán kívüli csúszóknak nem ajánlom, de mindenki másnak igen.
Balázs
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2019.02.18. 22:21
Nem akarok okoskodni, de ezeket pontosan lehet tudni, ha a foglalás előtt tájékozódsz.

Mi ezek elkerülése miatt mentünk Alpe dHuez központba egy kis apartmanházba (Richelieu), 4-en 6 fős apartmanba üres ágy felár nélkül, tehát csak 4 főt kellett fizetni. Így mindenki elfért és a nappali nappaliként volt használható.
Mivel ez a hét (február 2-9) még nem főszezon, volt bőven szállás választási lehetőség amikor foglaltunk, nem is volt a ház előtt 3 autónál több egész héten :)
Felújított fürdőszoba és WC, modernizált szabadon állítható/programozható fűtés volt, erősen túlméretezett fűtőtestekkel, akár 30 fokot is lehetett volna csinálni. Rengeteg beépített szekrény, elektromos redőny, stb.
A konyha és felszerelései voltak régebbiek, de volt minden, a szokásos francia szintnek felelt meg.
Sítároló kicsi, de 4 felszerelésnek éppen elég, 6 szerintem nem fért volna be. Wifi itt is csak fizetős volt, de ez egy kicsi külön álló apartmanház recepció és közösségi terek nélkül.
Mindez utazási irodán keresztül, mert a bérlet így olcsó csomagban foglalva. Az iroda van érted, nem kell elfogadni kérdés nélkül azt amit a katalógusban ajánlanak, meg kell őket dolgoztatni a pénzükért ;)

A boltokban mindent lehet kapni, az árak kb egyformák a Carrefour-ban és a SPAR-ban.
Sok az étterem, bár, pizzéria, palacsintázó, de pl van az üzletsoron "kifőzde" jellegű bolt is, ahol becsomagolják a sült-főtt ételeket és az apartmanban elfogyaszthatod.

A síelési lehetőségek tökéletesek voltak, a Tunnel-t viszont nem mertem bevállalni. Az "oldalágak" közül nekem az Auris rész jobban tetszik, mint Oz, de szállást szerintem a központban érdemes foglalni.
Előzmény: (Zpéter 204634)
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2019.02.18. 17:37
Mindenben igazad van, de a szállással kapcsolatban szerintem nem a franciáknak kell címezni a leírtakat, hanem a magyar szervezőknek, akik úgy próbálják alacsonyan tartani az utak árát, hogy 5 embert bezsúfolnak egy max 4 fős apartmanba a pótágyat is teljes áron számolva. A franciáknak szerintem mindegy hány fő fizeti az apartman árát. Valamint az alacsonyabb ár érdekében nem a legfelkapottabb helyekre viszik a magyar síelőket, így próbálva 400 euro alatt tartani az árakat. De őszintén, ha jobban bele gondolunk, hol kapnánk ennyi pánzért Ausztriában, vagy Olaszországban utazással, sokszor pályaszállással, 6 napos síbérlettel 200 km körüli pályarendszerekre lehetőséget? Hát sehol. Amíg a magyarok ennyire árérzékenyek lesznek, be kell érnünk ezekkel a gagyi szállásokkal.

A másik észrevétel: számomra is érthetetlen, hogy miért ilyen katasztrófális a WI-FI ellátottság a franciáknál, de az olaszokat is említhetném. Jahorinán szinte mindenhol, szállodában, hüttében, étteremben, volt free WI-FI, Európa fejlettebb felén, meg szinte sehol. "Jobb" helyeken nagy kegyesen megadják a kódot, de ott vagy korlátozzák a felcsatlakoztatható eszközök számát, vagy olyan lassú és állandóan megszakad, hogy nem érdemes vele vacakolni, mint pl. legutóbb Vars-ban, ahol viszont még a térerő is olyan gyenge volt szinte mindenütt, hogy még a 3G-t sem vitte.
Előzmény: (Zpéter 204634)
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2019.02.11. 09:54
Két éve voltunk itt, és mi is hasonlókat tapasztaltunk.
A szállásünk szintén Oz-ban volt és ugyanilyen szűk helyen. Mi 7 fős appartmanban laktunk. Egy nappali 2 ággyal, egy franciaágyas kis szoba és egy ablaktalan pici szoba 3 ággyal, az egyik ágy az ágyneműtartóból kihúzható. Ezt a kihúzható ágyat mi kigurítottuk a nappaliba, így éjszaka jobban elfértünk, nappal pedig begurítottuk a nappaliban lévő egyik ágy alá, hogy ne legyen útban.

Az élelmiszer bolt valóban drága és szegényes kínálatú volt. Ez a nagy sörfogyasztóknak hamar feltűnt. Viszont van egy Carrefour szupermarket a völgyben lévő városban Le Bourg d'Oisans-ban. Mi busszal voltunk és egy napra átmentünk Les 2 Alpes-ra. Az út éppen a szupermarket mellett halad el, így megáltunk és feltankoltunk étellel és itallal. Itt a sör harmadába került, mint Oz-ban.

A magyar ember találékony is.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Zpéter
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2019.02.10. 14:21
Ma reggel érkeztem meg innen. Néhány szó, jó és kevésbé az, nehogy Ti is belefussatok azokba a gondokba, amibe én.
1. Sípályák. Sok van, jó vonalvezetésűek, volt rendesen rajtuk hó. Reggelente kicsit nagyobb a sor, de bőven ki lehet bírni, később már eloszlik. Kicsit fura volt, de egyáltalán nem bántam, hogy sok felvonó kilenckor kezd és bőven négy után áll le.
2. Szállás. Oz en Oisans-ban volt, valaminek a C,D épületében. Összességében az átlagos francia színvonalnak megfelelő volt. Azért jó lenne, ha valaki egyszer elmagyarázná a franciáknak, hogy a magyarok is értelmes, érző emberek, sőt tovább menve kulturált lények tehát:
Egyikünk sem akar ágyneműtartóban aludni, mert ugye az apartman öt személyesnek van eladva, de öt ágy már nem fér el 28 nm-en, tehát egy ágyneműtartót hívnak ötödik ágynak, 20 cm-el lejjebb.
Mi is szeretjük, ha nem húz be a hideg az ablakok alatt, különösen azért, mert az említett ágyneműtartóban, öt cm-re a föld felett alvó fiam rendesen megfázott (lehet, hogy emiatt?).
A különszobában levő franciaágyat jó lenne, ha rendesen meg lehetne közelíteni több oldalról, tehát átlagos felépítésű embernek nem elég 40 cm az ágy és a fal között körbe, ez csak arra jó, hogy néha-néha jól beverd a lábad az ablak alatti radiátorba, ami még elvesz a fenti 40 cm-ből.
Nekünk is van ám okostelefonunk, és használunk internetet is, és ha lenne a házban pl. a közösségi szobában vagy a recepció mellett free wifi, akkor nem éreznénk úgy, hogy el vagyunk a világtól zárva egy hétre. Ebben a házban nem volt sehol free wifi, tudom, nem is előírás, de jól eső apró figyelmesség lenne, amivel azért sok helyen találkozik az ember utazás során. (A teljességhez hozzátartozik, hogy az A,B szálláson, 50 m-re van a recepcin free wifi)
3.Beszerzés. Egy élelmiszerbolt van Oz en Oisans Station helyén, megdöbbentően kis kínálattal és magas árakkal. A párom kérte, hogy külön említsem meg, hogy még ez a kevés kínálat is néha igen-igen alacsony minőségű termékekből volt. Három jó evő, 70-90 kilós nagykamasz gyermekeink nem bírták megenni az ott vásárolt készételeket.
4.Közlekedés. Egy faluba (10km) megy egy ingyenes busz, (nem Alpe d Huezbe, nem ám!) kb óránként, de itt sincs egy normális bolt sem, és valamilyen okból kifolyólag a busz is csak akkor közlekedik, ha mennek a felvonók, kb 4-ig, 5-ig.
Viszont Alpe d Huezben a központi stationon van egy Intermarche, ez teljesen rendben van. Csakhogy ide Oz-ból és innen Oz-ba csak sílécen (illetve felvonóval) lehet eljutni.
Szóval ezt jobb tudni, ha azt tervezed, mint én, hogy esténként főzöl egy isteni vacsit a családnak, hát jól át kell gondolni a logisztikáját.
Összességében jó síterep, de ez az Oz-i rész egy nagyon kezdetleges, problémákkal terhelt, alacsony szintű szállás.
Ax3l
18 élménybeszámolót írt
18
12 éve tag
2019.01.31. 14:34
én is reménykedem :)
Zpéter
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2019.01.31. 13:54
Szia, igen
mi is akkor megyünk és oda. Úgy tűnik, talán kicsit sok is lesz a hó. :)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.