Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Kraliky
síterep infó oldal
ÜZENETEK (73)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2014.03.10. 07:57
Fogyatkozik a hó, de még van!
Előzmény: (RM 171328)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2014.03.09. 21:41
Ismét sikerült 2 szenzációs sínapot eltöltenünk Karliky-n. Gyönyörű napsütéses idő, reggel vasalt pályák, semmi tömeg ...

4,5 éves lányom nagy kedvence a hely. Kis gyerekként fontos neki, hogy még ő is átlátja az egészet. A "nagypálya" is kellemes kék és kényelmes az ülős lift. Ha egyedül akar csúszni, akkor meg megteheti a kis tárcsás mellett. A szállás (Energy Panzio) szinte a pálya mellett és még játékok is vannak ... Napközben velem kb. 3-szor síelt "na még egy kört" a nagypályán. Este pedig az anyukáját rángatta ki esti sízni. ;-)

Feleségem az új snowblade-jét tesztelgette. Kék pályán bejött neki. ;-) Néha még a kis 2 éves is csatlakozott.

Vasalt pályák nagy barátainak figyelmébe ajánlom, hogy itt napközben is ratrakolnak. Na jó annyi a csalás, hogy zárás után esti sízés előtt vasalják ki megint az egészet. Szálláson összefutottunk magyarokkal. Ők 9-12-ig és 18-20-ig síeltek, így a kora délutáni időszakot kihagyták, amikor a meleg miatt azért már nehéz, vizes volt a hó. (Buckák nem alakultak ki, mert nem volt tömeg + széles enyhe lejtésű a pálya.) Este 6-ra meglepően jól kifagyott, átsétáltunk a pályán cipőben és még én (100+) se süllyedtem bele.

Elvben jövő héten még nyitva vannak. Szombatra terveznek a háziak szerint valami disznóvágós szezonzáró bulit a sípályán. Ezen a hétvégén még tökéletes volt a pálya (nem voltak foltok, sem kövek ...).

Nekem a kiszolgáló személyzettel is pozitívak a tapasztalataim. Most pl. otthon felejtettük a kicsi kesztyűjét, ez csak a pálya szélén derült ki. Bár síbolt nincs fent, a kölcsönző sem árul síruházatot, de az "info centrumban" elém raktak egy kupac talált kesztyűt, hogy a hétvégére válasszak belőle, aztán majd vigyem vissza. 5EU "kaukciót kértek, amit vissza is kaptunk.
201403081179.jpg
201403081171.jpg
201403081180.jpg
201403081188.jpg
201403091190.jpg
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2014.03.04. 13:01
Sziasztok! Ha megy valaki a héten leírná a tapasztalatait? (Mi szombat-vasárnapot tervezzük.) Köszi!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2014.02.09. 23:04
Kraliky 2014.02.06.

Ezer éve nem síeltem Szlovákiában. Előtte is csak vagy kétszer, szóval ideje volt visszamenni. Kell néha egy kis nosztalgia!
Pulmyval és hivatalból, önként mellénk rendelt aranyozott oldalbordáinkkal nekiláttunk, s terveztünk egy igazi élvezeti és egyben retró síelést.
Szlovák körutunk első napját Kralikyban töltöttük. Ez a kis falucska Besztercebánya közelében található. Több ember eltévedt keresgélése közben, pedig szerintem rendkívül könnyű megtalálni. Mondjuk engem ebben segített, hogy nyári időszakokban, még boldogult lézengő ritter koromban több alkalommal alkalommal szerencséltettem jelenlétemmel ezt a vidéket. Ha valakinek a régi térképkészlettel ellátott navigációs kütyűje nem találja Kralikyt Tajot kell beütni, mert onnan már csak egy út vezet tovább, s annak a végén van a falu és annak még végebbén a síterep. Az azért hozzátartozik, hogy a besztercebányai csomópontot tervező ember a rajzoláskor valami pamut gomolyagba kavarodhatott bele, s végül azt vetette papírra. Ha az ember mindig más irányba kanyarodik, mint amerre menni akar nagy eséllyel célhoz ér.
De mi az említett okok miatt könnyedén odaértünk. Tajo után jó kis kapaszkodó elé nézünk, s Kraliky sem az a vízszintes terep. Tél van, tehát sapka, sál, hólánc!
Kellemes falubeli kanyarok után jobbra felkanyarodunk a sípálya felé. Van itt az út közepén két sorompó. Most nem funkcionáltak, gondolom, ha a felső parkoló megtelik, akkor itt zárják le az utat. Most ez a veszély nem merült fel, mert a parkírozóban max. 8 kocsi vesztegelt. Megtaláltuk a helyünket, gyors átöltözés, amit jegyvásárlás követett. Mivel retró síelésről volt szó csak négyórás jegyet vettünk. Hiába magyaráztam, hogy itt mindenki senior, akik közül én vagyok a legseniorabb, nekem is meg kellett vennem a kemény 16 eurós jegyet. Pedig a Suzanna nevű pénztáros kislány, nagyon kedvesen mosolygott.
Csak a tanuló tányéros és a négyüléses felvonó ment. (volt még egy hosszú csákányos, de azt csak a szél lengette)
Két lehetőség volt, valaki vagy felmegy a tanuló tányérossal, s aztán átküzdi magát a négyüléses induló állomásáig vezető pályáig, vagy a parkoló jegypénztárral szembeni végétől csúszik oda. Mindkét megoldás üdvözítő lehet.
Ez a négyüléses nem egy régi darab. Kellemesen odasimul az ember vádlijához, szép lassan feneke alá tolja magát, majd tempósan elindul. A végén is remek kiszállási lehetőség biztosított.
Itt már szinte ismerkedhetünk is a hóval. Kemény, jeges alapon, ezt az elmúlt napok melege biztosította, néhány centi friss hó heverészett. Nem igazán volt feltúrva, s nem is volt tapadós.
A térképek több pályát jelölnek, de szerintem ez nem volt sok pálya. Lényegében egy nyomvonalon lehetett csúszkálni, de ott nagyon. A környéken nem volt hó, de a pályákat rendesen megszórták, földes foltok sehol sem voltak láthatóak. A gyors liftnek köszönhetően rendesen lehetett pörögni, s a csúszást a tömeg sem akadályozta, lévén az nem volt.
Rendelkezésre állt egy az eplényi egyeshez hasonló hosszúságú, de szélesebb pálya, s ezzel ki is merült a tudomány. Viszont ez nagyon jól esett.
A jégkunyhó zárva volt, ezért a kellemes hüttében pihentük ki a fáradalmakat. Egy kedves ismerősöm mondaná, hogy itt gombokért adnak mindent. Olcsó műanyag gombokért. A felszolgálók kedvesek, a wifi jelszót nem mondják el, de beütik a telefonomba. Minden rendben, de a dekorációként használt rücskös rézlemez nem egy korszerű izlésre vall. Kértem egy levest és egy sztrapacskát, de végül nem bírtam legyűrni.
Nagyon jó pályán és nagyon jót síeltünk itt.
Hazafelé megálltunk a falu egyik kocsmájában. (véletlenül ezt is ismertem) Kedves büdös kocsma volt. Kértünk két borovicskát, két narancslevet, két deci kofalát, s elmagyaráztam, hogy csináljanak nekem egy fröccsöt. Kis borovicskát akartunk, de a kocsmáros ránk nézett, legyintett egyet és töltött egy egy decit. Nos ezért fizettem összesen három euró húsz centet. Ennyit a gombokról!
A terepet mindenkinek ajánlom. Kezdők, s ívelő művészek is megtalálják számításukat.

Csabor az élvezeti síelő
CIMG0002.JPG
CIMG0004.JPG
CIMG0005.JPG
CIMG0007.JPG
CIMG0008.JPG
SDC18774.JPG
SDC18778.JPG
SDC18805.JPG
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.02.06. 11:27
Pályalejtés,hosszúság megfelelő ?
Előzmény: (csabor 168950)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2014.02.06. 11:09
Két korsó sör, két üditö, három borovicska 7.85 eur. Nagy a drágaság! Hó van mellesleg, s nagyon jó. Ember kevés.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2014.02.02. 18:13
Ma mi is megjártuk ezt a helyet. Az úton végig szemerkélt az eső és 2-3 fok körül váltakozott a hőmérséklet. Besztercebányára érve valóban csak a GPS-re lehet hagyatkozni engem egy behajtani tilos táblával lezárt útra vitt ami még félig kapuval is bevolt zárva. Újratervezés után két körforgalmat megjárva egy trolibusz után menve találtam rá a Tajov-i útra. Innen már ment végi egyenesen de fönt én sem tudtam merre kell menni. A parkoltatás profi módon megoldva, szépen mindenkit sorba állítottak, hogy ne legyen össze vissza sor, és a végén ki lehessen jönni. Ilyen parkoltatással még sehol nem találkoztam. A pénztárban kis sor a sedávacka lanovkánál szintén nagy sor de tényleg 3-5 perc alatt elnyelte a sort. A pálya remekül kezelt jó hó és fönt gyönyörű 6 fokos napsütésben lehetett sielni. Hóesésben azért nem biztos, hogy nekivágnék az útnak mert az utolsó 6 km-ben szinte minden lehet a szerpentinen és a szűk falusi utcában. Nagy hóban nem tudom hogyan lehet feljutni mert a hólánc sem oldja meg a szűk utat. Lehet, hogy egyirányúsítanak mint valaha Polanán? Nem tudom. Így viszont tökéletes volt. A büfés kislány azért a nagy tömegben kicsit morcos volt de ez érthető. Remek pálya ha jók lesznek az útviszonyok még biztosan elmegyünk.
Előzmény: (Robin 168618)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.02.02. 17:03
Nekem mint nagy gyereknek is remek választás. :) Legalábbis az én stílusomnak. Túl hosszú beszámolót nem igazán szeretnék írni mert azt már meg tették már az előttem hozzászóló sport társak. De pár szóban annyit ,hogy a terephez hozzávezető út szinte sehol sincs kitáblázva. Besztercebányán át a városon-teljesen a gps-re hagyatkozva- a tescó után kell letérnünk. Pár kanyar után a Tajov táblát figyelni és egy meredek szerpentinen felfelé haladnunk. Aztán Králikyba beérve a falu végén jobbra tartva érjük el a pályát-sorompón áthaladva. A parkoló elég nagy. Még egész közel sikerült a pályához parkolnunk. A központi négyüléses felvonó igen gyorsan nyeli a tömeget lévén két sebességes ami az állomásokhoz érve belassít aztán szépen megindul. Többször a 20 méterest sort 5 perc alatt elfogyasztotta ! Maga a fő pálya 850 méter hosszú de erről jobbra és balra is le lehetett térni. Nem egyenletes lejtésű de igazi kék és széles! Mi leginkább a jobbra lévő csákányost használtuk ami ugyan rövidebb de a végén van egy kicsivel meredekebb rész és kevesebben használják mint az ülős felvonót. A Koliba -Laci amire te gondolsz az már az enyészeté- nagyon korrekt és sok helyen megállná a helyét Európában! Az árak viszont szlovákosak. Egy Kelt sör pl : 1,20 euró és az ételek sem drágák. Megnéztük az iglót is ami nem nagy de tetszetős. A terep tényleg igazi kezdőbarát de még én is jól éreztem magam és ide bármikor visszajönnék megfelelő társaság kíséretében. Nekem tetszett !
Előzmény: (maci-laci 168570)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2014.02.02. 06:56
Gyerekekkel remek választás, mert ha megfeszülnek sem tudnak elcsavarogni. Koliba alul-fölül, így egy kis túlzással akár lécen is kérhetjük kedvenc italunkat ételünket.
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.02.01. 20:23
Egész kellemes kis hely ez. Tetszik.
20140201-094812.jpg
20140201-092329.jpg
20140201-094222.jpg
20140201-094312.jpg
20140201-094606.jpg
20140201-113757.jpg
20140201-115445.jpg
20140201-115504.jpg
20140201-115540.jpg
20140201-115700.jpg
20140201-115849.jpg
20140201-105228.jpg
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.02.01. 11:12
" egyszer megjavulok én "
20140201-110137.jpg
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2014.01.25. 19:43
Sajna senki sem jelentkezett a felhívásomra, hét közepén én is kezdtem elbizonytalanodni, aztán csütörtökön elindultunk. NAGYON JÓL TETTÜK! :-)

Csütörtökön hóesés és dübörgő hóágyúk fogadtak minket, este 6 körül értünk oda. Szállásadónk már várt a parkolóban, ugyanis csak hószánnal lehet feljutni az Energy Panzióig. A gyereknek (na jó nekem is) ez óriási élmény volt. Korábban még nem utaztam ilyen járgánnyal. Ez kárpótolt kicsit az elmaradt esti sízésért.

Szállásunk (Energy Panzió) szuper volt. Kb. 100m-re van fent a pályától. ~ 20-25 fő részére, 3-4 ágyas családi szobáik vannak. Csak mi voltunk vendégek. A tulajdonos hölgy beszél magyarul, nagyon barátságos és még jól is főz. ;-) Félpanzióval 24EU/éj volt a felnőtt, 18EU/fő a gyerek. Ami pályaszállásra szerintem korrekt ár. A társalgó nagyon hangulatos, kandalló, darts, gyerek játékok is előkerültek ... .

Pénteken 1/4 10 körülre csúsztunk le a pénztárhoz. A pénztáros hölgy tájékoztatott, hogy 3 napja mi vagyunk az első "vásárlók". :-) Délelőtt kb. 8-an síeltünk a frissen ratrakolt és havazott pályán. Hét elején nem hittem volna, hogy ennyire jól rendbe rakják 1 éjszaka alatt. Inkább korcsolyázásra számítottam, de jó kis síelés lett belőle. A pálya pedig azt adta, amiért jöttünk. A gyerekek imádták. A lenti kis tárcsás nagyon barátságos, 4 éves lányom is önállóan használta a 3-4. kör után. A "nagy pálya" is tetszett. Talán egy kis letörés van benne, de az sem volt vészes még a négyéves gyereknek sem. Nagyon kellemes lejtésű, végig széles. Evezni sem kell sehol. Igazi "kezdőparadicsom". Lent az étterem és a kiszolgálóhelyiségek teljesen újak. Az étterem elég tágas, szombaton sem volt gond ebédidőben.

Szombaton elbúcsúztunk a háziaktól, majd lesíeltünk a cuccal. Érdemes hátizsákba vinni a holmit, akkor ez megoldható. (Egyébként lefelé is lehet hószánozni.) Aztán jött a délelőtti tömör sígyönyör. Szikrázó napsütés, szépen "kivasalt" pálya, jobbat nem is kívánhattunk volna. Bár természetes hó nem esett, de egész éjszaka hóágyúztak.

Összességében szuperül éreztük magunkat. A pálya kezdőknek, gyerekeseknek, kék pálya kedvelőknek ideális. Széles enyhe lejtésű az egész. Mivel az ülős liftről belátható a teljes pályarendszer, el sem lehet veszteni egymást. A pályát nagyon jól kezelik, a hóágyúrendszer is jól kiépített. Egy igazi "gyöngyszem" 200km-re Budapesttől. (Normális út visz fel, bár kelhet hólánc egy igazi télben, de igazából nem szerpentin, csak van benne egy kanyar majd utána meredekebb szakasz.) :-)
Szombat-Palya2.jpg
Pentek-Palya3.jpg
Szombat-Palya1.jpg
Pentek-Palya2.jpg
Pentek-Erdo.jpg
Csutortok1.jpg
Panzio0.jpg
Panzio1.jpg
Panzio2.jpg
Panzio3.jpg
Panzio4.jpg
Panzio5.jpg
Pnetek-Palya1.jpg
Iglu1.jpg
Iglu2.jpg
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2014.01.24. 14:35
Holnap vagy holnapután mennénk ki králikyba egy napra. Mik a tapasztalatok? Időjárás, hó stb. Válaszodat megköszönve.
Előzmény: (RM 167185)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2014.01.17. 11:19
Jan 23-25-ig tervezünk ide egy túrát. Ha jár arra valaki leírhatná a tapasztalatokat. ;-) Köszi!

Esetleg más gyerekekkel nem lesz kint ez idő tájt? Energy Panzióban lakunk majd. Tapasztalatom szerint nagyobb kedvel csúsznak a kicsik, ha van társaság. Nálunk 4 és 6 évesek ...
Ildi0325
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2014.01.09. 07:48
Nagyon köszi!!
Előzmény: (-Rezső- 166331)
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2014.01.08. 23:18
Mint egy parkolóházban:
-a sorompónál megnyomod, adja a jegyet (általában van ott vki aki ezt megteszi helyetted)
- ezt a jegyet leadod síbérlet vásárláskor,adnak helyette másikat
- az új jeggyel mész le, ezt dugod a sorompóba, fizetned nem kell

Fizetni csak akkor kell 3Euro, ha nem veszel síbérletet
Ildi0325
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2014.01.07. 13:13
Sziasztok!
Akik itt jártak már azoktól kérdezném , hogyan működik ez az autós be és kiléptető parkolórendszer? A síbérlet vásárlásakor vagy leadásakor kell érvényesíteni , vagy mi a teendő? A google fordító nem egyértelműen fordít és ha jól értelmezem , valamit érvényesíteni kell.
Köszönöm
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2014.01.07. 11:17
Zólyom és Beszterce közt simán járható a régi főút,csak megtalálni nem a legegyszerűbb,bár nem is ördöngős .
Előzmény: (dodi 166044)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2014.01.06. 20:14
Az útvonallal kapcsolatban Gabóca és Robin tudna hiteles infót adni mivel ők laknak abban a régióban. A pálya kikerülhető, bár Én soha nem próbáltam, de hiszek Botondnak http://www.ho.hu/hu-HU/oldalak/0/tel/45/51/kozlekedesi-info
Kettőször voltam a terepen, de mind két esetben simán feljutottam a felső parkolóba ahonnan gyakorlatilag pár lépés a felvonó és a koliba :D Hólánc legyen nálatok mert ha az időjárás hozza a formáját nélküle nem juttok fel. Nagy kihívásokra ne számíts a pályával kapcsolatban, ha visszaolvasol akkor már leírtam. Azonban ha több napra mentek jó szívvel ajánlom látogassátok meg Sachticky terepét https://sielok.hu/siterep/sachticky/ Kicsi, de nagyon változatos pályái vannak.
Előzmény: (dodi 166044)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2014.01.06. 18:31
Ebben az évben kiszeretném próbálni ezt a pályát. Tudna valaki mondani jó útvonalat Salgótarján határátlépéssel és a Besztercebánya feletti autópálya elkerülésével. Valamint a parkolóval vagy a pályával kapcsolatos hasznos tudnivalókról, hogy ne kelljen sokat gyalog bakancsban menni a pályához stb. A válaszokat, tanácsokat előre is megköszönve.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.