Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bormio - Livigno

ÜZENETEK (240)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szilipapa
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2006.10.23. 18:41
Csak A busz érdekel. Vezettem már annyit mikor mentünk síelni, jobb az hátradőlve a busz ülésén. + Livigno óvatos vásárlás, nem fér a kocsiba a cucc, pedig nem kicsi.
Szilipapa
Gyöngyös
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2006.10.20. 19:51
Attól függ, hányan mennétek? (Magyarán tele van-e a kocsi?)
Ugyanis busszal tényleg messze van, legalábbis időben.
Mi mindig autóval mentünk, és kb. 9 óra alatt ödaértünk beleszámítva a kétszeri megálláést is.
Árban pedig nem szabad megfeledkezni, hogy egy tele tankot kb. 35 %-al olcsóbban megúszol, pláne ha dieseles a kocsi.
Szilipapa
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2006.10.18. 18:38
Ahoy!

Livigno-ba mennénk 2007. feb. márc.környékén. Tudtok valami buszos megoldást? Kocsival k..va messze van. Köszi,
Szilipapa
szilard.szeles@freemail.hu
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Alberto
1 élménybeszámolót írt
1
21 éve tag
2006.02.23. 15:48
Először voltam Livignoban, összeségében nagyon jó volt, habár voltak negativumok is.
Kezdeneém először a pozitivumokkal:
-hatalmas nagy pálya rendszer
-nagyon jó pályák vannak, hosszúak, minden szintű síelő megtalalálja a maga kis pályályát.
-a piros pályák nagyon jók, szélesek
-gyönyörű hely, a falu is egészen jó, szerintem elég sok mindent olcsón lehet megvenni.
Negatívumok:
-A pályarendszereket csak piros pálya köti össze, tehát gyengébb sielő kénytelen síbuszozni. Ezzel nincsen is nagy baj, viszon a síbusz nem mindig pontos. 2x is megtörtént hogy egy csomót vártunk és nem a kiirt időpontban jött.
-Egy-két lift nagyon lassú. Még mindig vannak hosszú és lassú kétszemélyes műanyag üléses liftek. Le kellenne cserélni.
-A ratrak csak este jár, ha éjszaka nagy hó esik akkor kénytelen vagy nagy hóban sielni. (Mondjuk ez is nagy élmény...)
Összeségében én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet, tényleg nagyon jó. A negatívumok amiket leírtam végül is nem vészesek.

Konkoly Béla
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2006.01.31. 10:41
Üdv mindenkinek!

Január 21-28-ig voltunk Livignoban. Péntekre esett vagy 50-60 cm friss hó, ami már nagyon kellett a kemény pályákra. Szóval aki mostanában utazik, szuper pályaviszonyokra számíthat.
Ezúton is köszönet azoknak a honfitársainknak (Székesfehérvárról), akik az úton felejtett hólánctartó dobozt utánunk hozták és kb. 300 km-rel később kalandos körülmények között visszajuttatták nekünk!
Ciao!
Tomci
7 élménybeszámolót írt
7
20 éve tag
2006.01.29. 13:16
Szia!Mi nemrég jöttünk haza Livignóbol,volt oktatónk is,ha érdekel szívesen adok infót.Amúgy príma hóviszonyok lehetnek,egy nap alatt esett 50 cm.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.10.17. 20:41
Örömhírrel szolgálhatok.
Ülőliftre cserélték, így a nyugdíjasok, reumások, no és nem utolsósorban a sznó(!)bordosok a kényelem csúcsán juthatnak vissza.
Jó csúszkálást!
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.14. 20:47
Sziasztok hóemberek!
Azt szeretném megkérdezni a fórum olvasóktól, hogy ha valaki járt mostanában Livignóban, az tudja e, hogy a carosselloi oldal tulso feléhez levezetó klasz kis pályáról még mindig egy eszméletlen hosszú tányéros lifttel lehet feljutni? Ez volt eddigi életem legnehezebb húzóliftezése, ráadásul snowboarddal! Nagyon elkápráztató az az oldala Livignónak, az örök hó birodalmának nevezném, de elkelne egy ülőlift oda a visszajutáshoz.
Ha valaki tud valami új infóról, akkor írjon, mert én kb. 3 éve jártam ott
Girasol
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.03.07. 15:41
Ezt öröm volt olvasni. Főleg, hogy szombaton mi is indulunk Livignoba. Ezek szerint hó van elég (gondolom írtad volna, ha nem igy lett volna).
Már nagyon várom és azthiszem, ettől a dugók sem tudnak elriasztani :) (a -27 C inkább :))
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.03.06. 14:49
Február 27-től voltunk itt, immár harmadik alkalommal.
Az út hossza nem változott, változatlanul 920 km Bp-től.
Ha már az utazásnál tartunk, egy tanács mindazoknak, akik megválaszthatják, hogy mikor indulnak.
KERÜLJÉTEK A SZOMBATI TURNUSVÁLTÁSOS NAPOT!
Ez főként visszafelé borzalom, mivel az A12-es autópálya mindaddig borzalom (lépésben araszolás Kufsteintől például), amíg az A1-et el nem érve, a németek elmennek München felé. Mi egy nappal hamarabb indultunk vissza, így már Landecknél inkább a mellékutat választottuk, de - optimistán - korábban tértünk vissza a pályára, amit aztán megbántunk rendesen.
A svájciak már nem pecsételgetnek, viszont visszafelé próbaszerűen megnéznek egy-egy autót. Ezért aztán ha lehet, ne tizenkét "Galli Market"-es italos szatyort tegyetek a csomagok tetejére, mert a kvóta feletti mennyiséget azért húzós ott helyben meginni.
Livigno változatlanul ragyogó, még a reggeli -27 oC-os hőmérséklet ellenére is.
Rajztábla minőségű pályák, főként a Mottolino-i oldalon, ragyogóan kezelve.
A Carosello 3000-es oldalon azért megmaradt az a kis szépségfolt, hogy az alsó liftekkel nehézkesen lehet eljutni a terep másik végére. Felülről ez nem probléma.
Aki szeretne minél jobban barnulni, az délelőtt a Mottolinói oldalon kezdjen, majd délután a másik oldalon folytassa, így a felvókban ülve mindig szemben lesz a nappal. (Én 42 faktorossal kenekedtem, de estére így is világítottam.)
Az ausztriai árakhoz szokottak, kellemesen csalódnak. Tea, kávé 1 euró, jagatee, forralt bor (ejtsd:vájnbrúle) 2 euró, és mindez a hegyen.
Az esti éttermi vacsorák (aperitiv + főétel + sör/bor + desszert) általában fejenként 10-15 euróból jönnek ki.
A "Mottolino-hütte" c. mellékletben látható hüttét mindenképpen keressétek fel, mert ragyogó hangulatot csinál minden nap az ügyeletes DJ, valamint van egy szaxofonos srác, aki élőben játszik, és baromi jól. (A Teola 4 üléses lift végállomásánál van, ahova ha kocsival mentek át a Mottolinóra, akkor ennek az aljában hatalmas ingyenes fedett gépkocsitárolót található.)
Éghetett szeszek változatlanul nevetséges áron (Pl. Unicum 6 euró), dísel/benzin 0,55/0,82 euró.
Egyszóval, aki még nem járt itt annak azér', aki már járt, annak pedig azért javaslom az itteni síelést.
Képeket is teszek fel hamarosan.
Mottolino-hutte.jpg
Napfenyes-silift.jpg
Livigno-latkep.jpg
Mottolino-panorama.jpg
adamax
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2004.04.05. 22:50
Na, a részletes duma :)

Livigno isteni hely. Végig autópályán utaztunk odefele, és az Arlberg-tunnel előtt jópár km-el fordultunk le Zamsnál az olasz-svájci határ felé. Martina-nál léptük át a svájci határt, onnantól istentelen szerpentinek vannak, elhaladtunk Scuol mellett is (síparadicsom az is :), majd Zerneznél irány az olasz határ, az egyetlen komoly átkelési lehetőség Livigno felé: a tunnel Munt la Schera. Mondjuk a majd' 40 éves alagút csak egysávos, de hamar átkeltünk rajta (visszafele viszont horror volt).


Hát komák, bődületes mennyiségű hó várt ránk. Egy helyi utazási irodán keresztül foglaltunk szállást, ahol egy kedves magyar csajszi dolgozik. Hamar elintéztük a formaságokat, majd szállásfoglalás a Livigno városmagja felett mintegy 100-150 méterrel elhelyezkedő Teola városrészben.


A kilátás innen frenetikus, rálátni Livigno Carosello 3000 elnevezésű sípályáira, amik felkúsznak egészen 2798-ig. A házunktól 200 m sétányira egy buborékos ülőszékes visz fel a Mottolino elnevezésű sípályákra, itt a legmagasabb elérhető pont 2668 méter.


Livigno, annak ellenére, hogy a két oldalon elhelyezkedő, önmagában is klassz pályarendszerei nem egybesíelhetőek, igazi élménypark a haladó síelőknek. Rengeteg off piste síelési lehetőség, fantasztikusan karbantartott pályák, komolyan fejlesztett felvonórendszer (az olaszokra jellemző lassú kétülésesekből itt csak 2-t láttam a 32-ből). A városban esténként hömpölygő tömeg a pályákon szétszóródik, tumultus sehol sem volt, várakozási idő még a kabinosoknál is 0 perc :)


Egy napra átruccantunk a 2005-ös sí VB helyszínére, Bormioba. A középkori városmaggal rendelkező városka felett emelkedő Cime Bianche pályáiban igen kellemeset csalódtam. Bár 1600 alatt már nem volt hó, de egy pályát még beüzemeltek a kabinos alsó állomására (mondjuk nem mentem le azon, mert már nagyon puhának láttam a havat). Bormio 2000 felett meg isteni pályákon zúzhattam, és a csúcsról több irányban is lejöhettem. Itt sokkal több korszerűtlen felvonót láttam (két kétüléses, épp nem mentek), de a 2000-re vívő kabinos zsír újnak nézett ki és látszik a fejlesztés. Meglehet, későn feküdtek neki, ha végigviszik a korszerűsítést, nagyon komoly, világszínvonalú hely lehet Bormioból!


Végezetül rólam :) Sajnos egy teljesen kezdő srácot kellett okítgatnom délelőttünként, így csak délután zúzhattam a pályákon. Livignoban a max. 900 m-s szintkülönbség miatt inkább rövidebb pályák vannak, a leghosszabbat is 6 km-sre saccoltam. Ennek ellenére istenieket lehetett carvingolni, mélyhavazni, szlalomozni, a széles, kitűnően ratrakolt pályákon nagyobb sebesség mellett sem kellett attól tartanod, hogy hirtelen feltűnik egy lúzer. Ennél fogva talán itt éreztem a legjobban a ritmust a többi haladó síelőkkel: a pályákon az átlagsebesség jóval nagyobb volt, mint eddig bárhol, ahol jártam :)


Ami meglepett, hogy rengeteg a telemarkos! Ez most megint így divatba jött, vagy Livigno valahogy kultikus hely nekik? Nagyon tetszett amúgy is a Telemark-technika, egyszer talán kipróbálom, ha a térdem is bírja (miért ne ?:)


Kaja-pia: az árak nem annyira elszálltak. Lent a völgyben, miután Livigno vámmentes, hihetetlen árakon lehet töményet venni, az egyéb cikkek ára is egész jó tud lenni. A lécek azonban sajnos nem olcsók, gondolom a szezon miatt. A pizzák picivel drágábbak mint pesten, de hát olasz pizzák! Livigno legjobb pizzériájának tartott Bait de la Ghetben míg vártunk a "take away" pizzáinkra, ingyan aperitivet iszogathattunk. Mit mondjak, belénk szállt az alkohol a nagy melegben :)


Nazsóval, esténként a pestihez képest félárú tömény megtette a hatását :D


Szóval merem ajánlani Livignot a tisztelt topictársaknak, én biztos, hogy visszatérek oda valamikor!


adamax
adamax
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2004.04.04. 15:03
Hi all,

megjártuk Livignot. Mázlink volt vagy sem, de bőven volt hó és csak április 1-én kezdett igazán olvadni, addig klassz havunk volt (porhó is volt bőven!).

Részletek később :)

adamax
adamax
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2004.04.04. 10:35
Hi all,

a napokban megjártam Bormiot, nekem bejött! (Livignoból ugrottunk át egy napra.)

A nagy szintkülönbség adja szerintem Bormio egyik előnyét, a sípályák szinte összes variációját eg ynap alatt besíeltem (igaz, csak a Bormio 2000 - 3000 között). Ennek ellenére bármikor örömmel visszatérek oda, a pályák ápoltak, a felvonók közöepesek (láttam két régebbi ülőszékest, de azok nem mentek), de látszik, hogy fejlesztenek ezerrel, közeleg a 2005-ös VB :)

adamax
dove
13 élménybeszámolót írt
13
20 éve tag
2004.02.08. 16:33
én is voltam, nem rossz, tesom st caterina valfurvaban lecsuszott egy fagyott hegyoldalban levo tökös felvonon,olyan atommeredek volt hogy nem mertem kiszállni segíteni, csúszott lefelé, közben jóapámat is kiütötte, meg egy nőt, így csúsztak lefelé, a nő 40% os mozgássérült azóta és pereli a helyi üzemeltetőt (helikopterrel vitték el) Apát közben homlokon kapta egy elengedett tárcsa, felszakadt a bőre de a mínusz20 ben a vér egyből odafagyott a fél arcára.. nagyon durva volt
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2004.02.02. 22:02
Szia Adamax!

Kissé bátrak vagytok, hogy március végére terveztétek Livignót!
A déli oldalú pályák (és ezek vannak többségben) kicsit gázosak lehetnk, de azért hátha nem lesz még annyira meleg, vagy esik még hó.


Üdv
erdély
13 élménybeszámolót írt
13
20 éve tag
2004.01.14. 13:34
Tavaly voltam Bormioban. Nagyon jó hely, hosszú, többnyire közepes nehézségű pályákkal. Ha már oda mész, érdemes Livignot is kipróbálni, hasonlóan szép hely, és ami fontos vámszabad terület. Én még ajánlom St-Caterinat is, bár nincs annyi sípálya, meg a felvonók sem annyira korszerűek, de a látványért egy napot mindenképp érdemes rá áldozni.
Amúgy február elején én is egy hetet itt szándékozok eltölteni. Érdemes kipróbálni. Minden évben legalább egy hetet:)
szas
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.01.12. 16:10
No legyen már egy Bormio véleményoldal is!
Én most megyek oda először és csak jókat hallottam..
gyusi
6 élménybeszámolót írt
6
20 éve tag
2003.10.29. 15:58
Livigno én is mindenkinek csak ajánlani tudom, csodálatos síparadicsom. Ha lehetőséged van rá mindenképp tölts el ott egy hetet.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2003.10.07. 17:03
Livignóban többször voltunk.
Nagyon jó hely, csak szállásilag is oda menj, ne kelljen autózni, vagy buszozni. (Ezért nem ajánlanám Valdidentrót, mert onnan utazni kell, ugyanis az ottani pályarendszer picike.)
Tavaly januárban mentünk ide, sajnos igen öreg havat fogtunk ki.
Az a biztosabb, ha februárban mentek, bár idén azt mondják, korábban jönnek a nagyobb havak.
A menetidő valóban kicsit hosszú, mert az út egy része nem autópálya.
Mindenképpen megéri egyszer oda elmenni.
Igen mozgalmas maga Livigno, és ami különösen vonzó, hogy vámszabadterület révén néhány dolog borzasztó olcsó. (Pl: benzin kb. 150 Ft, italok, parfümök a normál ár 30-50 %-ért, műszaki cikkek a normál ár kb. 75-80 %-ért kaphatók.)
Annyit kell tudni még, hogy a völgy két oldalán lévő síterep nem összesíelhető, de ez nem olyan nagy baj, mert a Livigno oldali pályarendszer nagyon jó.
olivia
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2003.10.04. 23:34
Sok ismerősömtől hallottam már dícsérni Livignot. Tényleg annyira jó hely? Ha igen, akkor mitől jobb mint más osztrák/olasz terepek? Lehet, hogy az idén ez lesz az úticél, ami visszatart az a távolság, és az, hogy a tavalyi hóadatok nem voltak valami biztatóak. Várnám a véleményeteket, akár rá- akár lebeszélő....
elsőelőző
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.