Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Certovica
síterep infó oldal
ÜZENETEK (57)Időben csökkenő Időben csökkenő
zozóka45
84 élménybeszámolót írt
84
16 éve tag
2008.03.26. 22:48
Sziasztok!

Mi vasárnap voltunk Certovicán és nem csalódtunk benne, igaz elég sokan voltak.
Hétfőn hajnalra esett 15 cm hó Talén, úgyhogy friss hóban kezdtünk, majd később egyre jobbak lettek a pályák. Szóval szuper volt, 0 perc várakozás a lifteknél!
Jól sikerült 2 nap volt, Tálét csak ajánlani tudom mindenkinek, főleg a családosoknak.
Üdv: Zozóka
pube
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.03.18. 13:45
Heló.
Van valakinek friss infója? Holnap mennék. Érdemes?
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2008.03.15. 16:16
Zozoka:
http://www.holidayinfo.sk/hu-hu/winter/resorts/?id=253000&vlift=1

Eszerint 60-70 cm (kásás) hó van, az 5-ből 3 lift megy és az összes sípálya nyitva! Ha igaz az a hír, hogy a jövő héten jön a lehűlés, akkor szerintem érdemes kilátogatni.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
zozóka45
84 élménybeszámolót írt
84
16 éve tag
2008.03.15. 14:33
Sziasztok!

Még nem sieltem Certovicán, csak nyáron jártam arra, ezért szükségem lenne a köv. információra.
Milyenek a mostani körülmények, azaz.
felvonók, van-e napi ratrakolás, tömeg stb..
1 hét múlva szeretnék arra járni, érdemes?
Egyébként haladó sítudással rendelkezek.
Előre is köszi az információkat, üdv
zozóka45
bitakk
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2008.03.11. 07:02
Ezen a hétvégén Chopok dél mellett ezt is megnéztük. Oltári kevesen voltak, a hó viszont nagyon jó még mindig, az erőkben is kb. méteres. A liftek rángatnak, de megszokható. Ja, és nagyon olcsó a jegy.
abi01
34 élménybeszámolót írt
34
16 éve tag
2008.02.07. 18:49
Tudna valaki nekem némi friss infót írni Certovicáról?
Milyen a HÓ?
A síliftek még mindig olyan brutálisan rángatnak mint 3-4 éve?
Nagy sorban állás van, vagy nem olyan vészes?
Köszi fontos lenne minden infó, mert 1 hét múlva szeretnénk menni vagy ide vagy Sachtickyba
h.baby
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.26. 15:32
Egy hete jöttünk haza a STIV panzióból és csak szeretnék minden odaindulót tájékoztatni, hogy a helyzet a tavalyi leírásokhoz képest semmit nem változott.
Hogy ez mit jelent?
Odaérkezésünkkor őrt álltak a lépcsőnél - köszönés helyett - és addig nem mehettünk be, amíg elő nem bányászta mindenki a papucsát.
A tök sötét folyosókon kb. 10 mp-ig ég a villany, addig oda se lehet érni a szobához, nemhogy még a kulcsot is beilleszd a zárba.
Van ugyan bár és ping-pong terem, de azt, hiába fizetnéd ki, nem használhatod. Nekünk 1szer azért sikerült! Hurrá!
Reggelinél teát, vacsoránál levest csak akkor remélj, ha nincs teltház, mert egyébként nem jut minden asztalra kancsó, ill. tál. Ha szívélyesen érdeklődsz, megkapod a vállvonogatást.
Tejeskávét se kérj! Van ugyan az itallapon café latte, de az nincs, úgy külön meg nem értették meg, hogy kávét kérünk tejjel. Mondtuk németül, angolul, sőt a tejes dobozukról leolvasva szlovákul is (Mlieko, vagy mi), de hiába, nem kaptunk.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fiamnak szülinapja volt, és megkértük őket, hogy szerezzenek 1 tortát. Ez sikerült, bár akkor meg az nem tetszett nekik, hogy külön tányérokat kérünk, amiből meg szeretnénk enni.
Szóval nulla vendégszeretet, soha egy kedves mosoly, köszöntés; tényleg csak a pénzünk kell nekik.
Jó lenne, ha vki elmagyarázná nekik, hogy rajtunk - csóró magyarokon - kívül a kutya nem megy oda.
Szerencsére máshol nem ezeket tapasztaltam, nem a szlovákellenesség beszél belőlem, de a STIV panzió kritikán aluli.
1
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.26. 10:10
Sziasztok!
Ha valaki tudna friss infót certovicáról, azt megköszönném!
Takács L
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.02.09. 14:52
Mi most jöttünk meg Certovicáról, és sajnos mi is a STIV panzióban laktunk 5 éjszakát.Ha ingyen lenne a szállás akkor sem mennénk vissza.A személyzet hozzáállása, és mentalitása kritikán aluli volt.Nem vendégnek, hanem megtűrt személyeknek éreztük magunkat, lekorlátozva mindenféle kicsinyes szabályokkal.
Miután befizettünk négyen a szaunázásra és merészeltünk 5 percel hamarabb megérkezni, a pincér az óráját nézve kivárta a kezdés idejét mig mi ott álltunk a folyosón egy szál gatyában.
Pedig se előttünk se utánunk nem volt más befizetve.A hat nap alatt egyszer sem takarították le a pályákat ,pedig minden nap esett a hó.Az utolsó két nap már csak az elvetemültek mentek le sielni, olyan buckás volt a pálya.Este 7-kor bezárták kulcsra a panziót!Se ki se be! Az izzókat kicsavargatták a szobákban és a fürdőszobákban. Csak a mennyezeti világított. Az ebédlőben is mindig félhomály uralkodott.Bolt sehol, a panzió készlete már a negyedik nap elfogyott (jégkrém, édesség, ásványvíz,chips,üdítő).Hazainduláskor nem akarták visszaadni a fiam letétben hagyott útlevelét, azzal a kifogással, hogy nincs meg egy vizespohár a szobában, ami pár perc keresgélés után ott volt a másik(már átvett) szobában. És mindez olyan formában és kiabálással, mintha lopni mentünk volna oda.De ekkor már nekünk is betelt a pohár, és az egyetlen magyarul tudó vénembernek mindenki elmondta, hogy az életben ide nem jövünk, de csak mosolygott rajta.Ha nem lett volna jó a társaságunk, már másnap haza jöttünk volna.
Ha nem akartok egy rossz hetet szerezni magatoknak, akkor ne menjetek oda.
Hano
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.02.03. 22:26
Sziasztok!
Nekem is vannak tapasztalataim a certovicai Stiv panzióról egy hetet töltöttem el ott egy sítábor keretében. Soha többé be nem teszem oda a lábam. Már csak azért sem, mert én oda szeretek menni, ahol szívesen látnak, és nem oda, ahol csak a pénzemet szedik el ráadásul úgy, hogy azt hiszik, hogy még ők tesznek nekem szívességet. Csak nagy vonalakban: este 11-kor elzárják a vizet, a folyosón nincs világítás (amit persze a biztosítékra fognak), kicsinyes vendég kiszolgálás ( a papírszalvéta gondosan szét van vágva és nem jó semmire), 15! korona a bárban a forró vízért (miután nem szabad vízforralót használni a szobákban), általában nem adnak vissza a bárban, a szobákat csakis papucsban lehet megközelíteni (amely szabály betartására Laci bácsi ügyel ha kell éjszakába nyúlóan), vacsorához még vizet sem adnak (költs a bárban), reggelinél pedig egy pohár tea jár, amely poharat nem töltik meg..., a kifizetett ételt (az el nem jött személyek részére) szépen megtartották maguknak...
A szobaszervíz is hagy kívánni valót maga után: takarítás csak annyi, hogy a takarító kiviszi a szemetet,de azért be-be kukkant a szobákba..., wc papírból sincs utánpótlás, elhagyott szobakulcsért 1500!?? koronát kérnek, és ha valamiért nem fizetsz (teljesen jogosan), akkor bosszút állnak (nekünk pl. bezárták a sítároló ajtaját, se ki se be). Az előre lefoglalt jakuzzi-t (ilyen olyan okokra való hívatkozással) nem lehet használni; nagyjából mindenki ért magyarul, de úgy tesznek mintha nem. Az ott eltöltött egy hét során a személyzet egyetlen tagja sem volt hajlandó mosolyra görbíteni a száját. Kiszolgálás: pocsék, hangulat méág annál is rosszabb, főleg ha úgy bánnak a vendéggel mintha az valami bűnöző féle lenne. Ja, és nem is mosogatnak rendesen, javaslom, hogy előbb nézzétek meg az evőeszközeiteket, szállásfoglalás előtt érdemes elolvasni a több tíz pontból álló házirendet, amiből leginkább az tűnik ki, hogy ez a panzió egy jól álcázott börtön. A házi rend pontjain kívül bárhol, bármelyik pillanatban képesek olyan szabályokat megalkotni, amitől az ember haja az égnek áll a vérnyomása pedig pillanatok alatt átlépi a 250-et.
A pályák elmennek, csak éppen rövidek és tényéleg fennáll egy-két helyen a házfal kidöntésének vagy összekenésének veszélye..., sok olyan pályarész van, amit nem is készítenek elő vagy kezelnek a sielésre. Hát ennyi. Az biztos, hogy én nem megyek oda többé és nem is javaslom senkinek, hogy megtegye hacsak nem azt szeretné, hogy a hetét holmi kicsinyeskedés, bunkóság és értetlenség tönkre tegye. üdv: h
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.11.08. 14:14
Én 94-ben, vagy 95-ben ott síeltem életemben először. Egy iskolai sítúra(Áron bácsiékkal) volt, nagyon nagy élmény, engem is "elkapott valami" :)
Első csúszásom azon a piroson történt(akkor mintha még kék lett volna) ami a parkolóból indul. Egy osztálytársammal inndultunk neki golyóban, nem túl hosszú idő után megpróbáltuk alkalmazni a könyvemből tanult hóeke technikát,(ez abban a sebességtartományban már nem a legmegfelelőbb megoldások közé tartozott), aztán nem kis esés. Máig emlékszem a jelenetre. aztán ezt még néhány hasonló követte, de a hét végére már egész jól ment. (Persze nem túl jól :) )
A tányéros felvonókat(akkor még csak az volt) sem sikerült elsőre használni. Még jó hogy a parkolóbol indult az illető pálya. Nem emlékszem hogy különösebben meredekek lettek volna a pályák, a baloldali feketét leszámítva, nekem átlagosnak tűntek.
Mi messzebb szálltunk meg a pályáktól, egy régi turistaszállóban.

Egyébként elég bunkó módon viselkedtünk, ha állt egy emberünk valahol a sorban mindig besorolt mögé az egész csapat, és ezért rendszerint nem szóltak.
Nekem ez a síelés talán nagyobb élmény volt, mint azóta bármelyik utam.
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2006.10.21. 14:34
Sziasztok! Én Gyerekkoromban redszeresen jártam Certovicára és Vysna Bocában szálltunk meg mindig. Soha nem foglaltunk csak odamentünk és privát házakban mindig találtunk szállást. nagyon kedvesek voltak a helyiek. Egyszerű pásztorok és bányászok akiket távolról sem érdekel a politika és egyebek. A 80-as években 2 éjszakát 3 embernek 20 márkából el tudtunk intézni.
nagyon jó emlékeim vannak onnan, mivel 11 évesen ott éreztem meg először, hogy valami nagyon 2elkapott" pedig 4 évesen kezdtem.
Kíváncsi vagyok, hogy manapság milyen a hely.
editke
25 élménybeszámolót írt
25
18 éve tag
2006.02.21. 14:13
Köszi szépen,hát nem nagyon nyerte el a tetszésem így első nekifutásra,talán 1napot megér rászánni próbaképp!Mégegyszer köszi az infót,ha eljutok oda referálok a tapasztalatról.Edit
brumi1
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2006.02.21. 10:34
Szia Editke !

Ha a kezdőlapon Szlovákia címszó alatt rámész a certovica linkre, kiadja a sípályák térképét. A leírás egy kicsit bővebb, többet ír, mint a térképen látható. Ezt az elátkozott Stiv panziót láthatod a térkép tetején, jobbra. Mi a ház alatti pályákat használtuk, nekem nagyon megfeleltek.( 5 napos felnőtt síbérlet 1.750 Sk ) A hegyre ( baloldalt ) menő tányéros felvonóval vigyázni kell, mert akkorát ránt, hogy felemelkedsz a levegőbe.... Felülről gyönyörú a kilátás, az egyetlen baj az, hogy a pályák olyan meredekek, hogy többszöri megállással, kinézegetéssel tudod csak megállapítani, hogy most melyiknél is vagy.. Fent egy viszonylag széles pályaszakasz után csak egy kb 3 méter ,, széles ,, erdei úton tudod elérni a lefelé menő pályákat ( balra hegy, jobbra a szakadék... ) nekem még egy kicsit munkás volt... A felvonótol jobbra indulva az első pálya egy vékony és keskeny katlan, amiben vagy elereszted középen magad, vagy jobbra - balra ereszkedsz. A második pályának nagyon dimbes dombos a felső 2/3-a, nekem nem jött be, ott még a lengyel lesikló síiskolások is szakaszokban ereszkedtek le.. Ezt a kettőt a gerincről lehet megközelíteni. A harmadik is meredek, de oda már felmegy a ratrack - ezt a pályaszakaszt már a keskeny hegyiútról éred el.Nekem ez jött be a legjobban. Ha továbbmész a hegyi úton, akkor az levisz a hosszú nagypálya elejére. Ugyanide tudsz eljutni, ha végigmész a gerincen, ott is le lehet jönni, de amikor mi ott voltunk, akkor egy merő jég volt a felső pályaszakasz, volt, aki lecsatolt, fenékre ült és úgy evickélt le. Én nem próbáltam ki. A Stiv panizó felett az út másik oldalán is van egy tányéros felvonó, ahol egy viszonylag meredek, de nem túl hosszó egyenes pályát és egy kanyargós, úgynevezett tanuló pályát találsz.Ide külön kell jegyet venni, mert az nem a Stiv panzióhoz tartozó pálya. Barátom jött le az egyenes szakaszon snowboarddal - lelkendezett, hogy nagyon jó. Egy baj van - a pályának nincs kifutó, lassító szakasza. Teljes lendülettel jössz lefelé és ha elvéted a fékezést, akkor van esély arra, hogy felkenődsz a pálya alján lévő vendéglőnek a falára:((( Szerencsére ilyen nem történ azon a héten, amíg ott voltunk. Remélem, segítettem.
Szia - Gábor
hegysi
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.02.20. 22:42
Szia Burumi1 !
Teljesen igazad van. Én is voltam ott, jóérzésű embernek nem ajánlom.
Hegysi
editke
25 élménybeszámolót írt
25
18 éve tag
2006.02.20. 20:16
Szia Brumi!Írnál bővebben Certovicáról,a pályákról!Minden esetre ezt a panziót elkerüljük ha megyünk .Köszi
brumi1
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2006.02.20. 16:15
Üdv mindenkinek ! Gondoltam, hogy ilyen topicot is érdemes nyitni, mert mindenki belefuthat valami rossz tapasztalatba, amit érdemes megosztani a síelők nagy családjával. Múlt héten jöttünk haza Certovicáról a STIV - Certovicza panzióból.( www,certovica,sk ) A pályáki jók voltak, hó dögivel, ratrack működik. A gond a panzióval, ill. a személyzettel volt. Mintha 40 évet vissza mentünk volna az időben. Utálják a vendéget, pedig belőlünk élnek , állítólag. Teljes ellátásra voltunk befizetve. A kaja nem is volt rossz, bár nekem kevésnek tűnt, de ez egyéni. Kihozták a levest, majd amikor kimertünk mindenkinek egy tányérra valót, akkor rögtön odarohant a pincérnőnek álcázott alkalmazott és azonnal el akarta vinni a tálat a maradék levessel ( lehet, hogy ki akarta vinni egy másik asztalhoz:) Persze szóltunk, hogy hagyja csak ott. nem telt el 2 perc, jött egy másik, hogy elvigye a tálat... Neki sem engedtünk, csak azután, hogy kiürítettük ( pedig nem is volt olyan finom, de akkor már dafka megettük ) Ebédnél fel mertük gyújtani a villanyt az ebédlőben, mert úgy ítéltük meg, hogy kevés a fény. A bárpult mellől berohant az egyik alkalmazott és leoltotta. Ezt kb 3x játszottuk el, de a harmadik után már féltünk, hogy szívrohamot kap a nő, inkább ettünk félhomályban... A kenyérrel úgy takarékoskodtak, mintha háború lenne, esténként azt mondták, hogy már elfogyott.... A bárban ,, természetesen ,, nem adtak csapolt sör - csak üvegeset lehetett esténként venni, természetesen jóval drágábban.. Szombaton lefoglaltuk a jacuzzit hétfő estére. Sajnos zárt ajtót találtunk, mert ,, technikai gondjuk ,, volt - persze nekünk nem szóltak,hogy valami baj van. Még jó, hogy visszaadták a pénzt:). A legjobb az volt, hogy napközben bementünk a szobánkba és három munkásember szerelt valamit - talán web kamerát - a szobánkban. Persze, hogy nem kérdeztek meg minket, hogy bejöhetnek-e. Megkérdeztük, hogy itt nem szokás a takarítás ? ( 4-5 nap múlva egész falka porcica volt a szobákban ) erre az volt a válasz, hogy ki volt az takarítva, MIELŐTT MEGÉRKEZTÜNK :))). Szóval majdnem sikerült a személyzetnek tönkretenni a hetünket, de jó csapattal voltunk és keményen ellenálltunk !!! A poén az egészben az, hogy az utolsó napon felmentünk a kb 80 méterre lévő Totem panzióba és ott egy teljesen más világot találtunk. Udvarias kiszolgálás, vendégcentrikus környezet, úgyhogy ha legközelebb Certovicára megyünk, akkor biztosan ott fogunk megszállni és nem ebben a paziónak csúfolt akármiben.

Köszi a figyelmet - Gábor

u.i. ha van ilyen tapasztalat más helyekről, akkor folytassátok a beszámolókat, mindannyiunk okulására.
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.