Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tonale és társai síterep leírás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
laponként:
összesen 117
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2012.02.27. 20:43
(Üzenetazonosító: 135798)
TKata Hozzászólások: 214
Regisztrált: 2009.03.10.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ha már a Tonale hágó magasabbik felén síeltünk, természetes hogy felmentünk a Presena gleccserre. Ez a kabinos felvonót követően egy elég lassú, egyszerű ülőszékes felvonóval közelíthető meg. Ez a rész a gleccser húzós felvonójáig elég lapos, néhol dimbes-dombos, úgyhogy visszafelé jövet igencsak lendületet kell venni, hogy az ember ne kényszerüljön botozni. A pályaigazgatóság szerint a 3030 m-es gleccser tetejétől a fekete pálya aljáig, azaz a hágóig egy huzamban 11 km-t lehet síelni. A valóság az, hogy ez nekünk egyszer sem sikerült, mert csak rákényszerültünk, hogy lecsatoljunk és átsétáljunk az ülőszékes alatt a feketére. Igaz, láttuk a liftkezelőket lemenni, nekik sikerült nagy lendülettel átmenni, és a végén nekünk is csak kb 10 m hiányzott.
A gleccser egy rövid, meredek, jól lekezelt pálya. Igaz, olyan széles mint amilyen hosszú. Két párhuzamos felvonó szolgálja ki. Arrafelé elég hideg tud lenni, pláne ha fúj a szél. Viszont nagyon tud sütni a nap is. Érdekességnek jó volt, a napsütést nagyon élveztük, de azért ezen a síterepen vannak ennél jobb részek is.
A Presena gleccserre induló liftAz ülőszékes a gleccserrePresena gleccser a felvonórólPresena gleccserA Presena gleccserről visszafelé
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2012.02.26. 09:51
(Üzenetazonosító: 135618)
TKata Hozzászólások: 214
Regisztrált: 2009.03.10.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Tonale síterep a Tonale hágó két oldalán, a Passo Tonale-n helyezkedik el. A múltkoriban nagyon jót síeltünk itt. Igazán változatos pályarendszer. A hágó egyik felén ülőszékes felvonókkal elérhető, főleg kék és némi piros pályák vannak. Van pár rövid, egy zöld jelzésű felvonós is. Itt elég nagy tömeg volt, némi sorbaállással.
A másik, a magasabb felén a Pressena glecser és egy hosszú fekete pálya van. A két rész között nincs átsíelhető rész, van vagy száz méter, amit gyalogolni kell. Ide a feketéhez egy gyors kabinossal lehet feljutni, sorbaállás gyakorlatilag semmi. Mi főleg itt síeltünk. Itt is elég sokan voltak, néha a pálya elkeskenyedik, pár helyen buckásodott, nagyon oda kellett figyelni, hogy ne legyen baleset. Gyönyörű idő volt, a kilátás fentről nagyon szép. Nem véletlen, hogy a pálya úgy hirdeti magát, hogy itt mindig süt a nap.
Tonale-situracelpont.jpgA-Hago313.jpgTonaleFeketeTeto.jpgTonaleFekete.jpgTonale1.jpg
Feladó:  Kálóczy PéterFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.11.05. 22:10
(Üzenetazonosító: 123478)
Kálóczy Péter Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2002.12.26.
18 síterepet értékelt

Ez döbbenetes. Utoljára 2004 ben voltam Tonáléban a Presnán, azóta a kép alapján a gleccser fele elfogyott.
:(
Előzmény: (Rossi 108507)
h i r d e t é s
Feladó:  Nagy Péter /Bundi/FérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.04.09. 12:02
(Üzenetazonosító: 117334)
Nagy Péter /Bundi/ Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2008.01.08.
58 síterepet értékelt

Halihó!
Március végén, Superskirama bérlettel körbejártuk egy lelkes kis csapattal a környéket, így egyik nap eljutottunk Pejoba, és a Presena gleccserre is. Pejon fantasztikusra sikeredett az új lift, aki menet közben ki mer nézelődni, azt hiszem csodálatos látványban részesül. Síszempontból sajnos nem dobott sokat a helyen ez az egy új pálya, de azért ha valaki arra jár egy napot megéri ott csúszkálni. Tonalén, fent a gleccseren egy kicsit sokan voltak, valószínű a nagy meleg miatt mindenki magasabban fekvő északi oldalt választotta. Mivel egy napra tettük Pejot és Tonalét is, így időhiány miatt már nem csúsztunk át Ponte di Legno pályáira, majd legközelebb.
Üdv
Feladó:  vaadivFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.04.06. 16:07
(Üzenetazonosító: 117133)
vaadiv Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2010.03.10.
10 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok! Március végén voltunk Ponte di legnoban egy hétig. Szuper időnk volt, bár egy kicsit túl meleg is, így délután a Presena gleccserre "szorultunk vissza". Sokan fanyalognak, hogy milyen unalmas ez a hely. Mindig ennyit unatkozzak. Mióta kész a kabinos felvonó Tonale és Ponte di Legno közt 40 pályán lehet síelni: erdei, "famentes", gleccser, freestyle arena, freeride. Kutyaszán, motorosszán.
Jó éttermek(slozik kicsit gázok) vannak, bár azért nem a legolcsóbbak. De, hogy ne unatkozzunk ennyire, superskirama bérletünk volt amivel síeltünk madonnán és egy fél napot a pejoi Val de Mite pályán, mely 3000-ről megy le akár 1250-ig.(kásás hóban nem volt hozzá kedvünk). A pályákat nagyon jól karban tartják. Kiszolgálás és a hozzáállás mindenhol normális volt. A tonalei részen kezdőknek is van bőven pálya. De combos feketék is vannak. Felvonók zöme jó, egy-két csere érett van csak.
Képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/203197/...kep/1/

https://sielok.hu/fotoalbum/121921/...kep/1/

https://sielok.hu/fotoalbum/869278/...kep/1/
Feladó:  koschwarzFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.14. 13:04
(Üzenetazonosító: 110014)
koschwarz Hozzászólások: 15
Regisztrált: 2007.12.24.
BEMUTATKOZÁS

tényleg nem lehet ráismerni. most megdöbbentem, mennyire más volt régen a presena.
Feladó:  RossiFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2011.02.07. 13:53
(Üzenetazonosító: 108507)
Rossi Hozzászólások: 247
Regisztrált: 2004.12.16.
45 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ahogy nézem, Tonale-ban gleccsert építenek, legalábbis elkezdték a csákányos két oldalán feltölteni az évek során kialakult szakadékot két hóágyú segítségével (régebben csak a lift nyomvonalát fedték le fényvisszaverő anyaggal nyáron).
Összehasonlításképpen feldobok pár képet a régi Presena gleccserről, jó kis széles terep volt, szinte rá sem ismerni, a liftektől balra is volt pálya, 2005-ben még épphogy egy keskeny csíkon, de le lehetett jönni ott is.
presena-11-02-07.jpgpresena02.jpgimg923.jpgpresena1-3.jpgpresena01.jpgpresena04.jpgpresena03.jpg
Feladó:  koschwarzFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.01.23. 16:41
(Üzenetazonosító: 105301)
koschwarz Hozzászólások: 15
Regisztrált: 2007.12.24.
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
tegnap értünk haza tonaléból. múlt hét vasárnap kezdtük a síelést, akkor még +10 fok is volt napközben, de nem volt nagyon negatív hatással a hó minőségére, a "legalacsonyabb" magasságon, ami ugye alapból 1800 m, is éppen csak kissé kásás volt, de a gleccseren meg tökéletes. napról-napra egyre hidegebb lett, de napos, tiszta idő, csak pénteken lett nagyon-nagyon hideg, borús és szeles az idő, szóval (megint) mázlink volt, januárban tökéletes időt fogtunk ki.

a szállás a top residence volt, ami teljesen megfelelő, nem volt okunk panaszra, egyedül egy mikrót hiányoltunk. hátul sífelszerelésben ki lehetett menni és nagyon kevés felfelé mászással két sífelvonót elérni, majd délután a bejáratig vissza lehetett csúszni. a személyzet kedves volt, és indulás előtti este is simán ki lehetett jelentkezni, úgyhogy reggel hétkor indulhattunk. ekkor nincs dugó a hegyről lefelé és az autópálya bejáratánál, mert indultunk már 10-kor is, de akkor több óra is volt, mire az autópályára hajtottunk.

jó néhány éve voltunk utoljára, azóta rengeteget fejlesztettek, így a ponte di legno-t és tonalét (közbenső állomással is) összekötő kényelmes kabinossal, új hüttékkel, új pályaösszekötésekkel.

mi ponte di legno-n csak egyszer síeltünk, sajnos ott sok volt a műhó és a jég-bucka párosítás, és sokkal árnyékosabb, mint a tonaléi pályák.

több éve nem voltunk olaszországban, és az utóbbi években ausztriával próbálkoztunk, de őszintén szólva, most döbbentem rá, mennyivel jobban szeretem az olasz pályákat. a felvonókat simán később állítják le, hogy még a legeslegutolsó síelők is felmehessenek, a ratrakok azonnal indulnak, és másnap tökéletesre kezelt pályák várnak, és a hangulat meg egyébként is barátságos, bulizós. ausztriában meg mindig az az érzésem, hogy a pályákat nem kezelik annyira.

szóval összességében, egy nagyon jót síeltünk megint, tökéletes időben, tök jó havon.
Feladó:  SzkleniNőHaladó síelő
Dátum: 2011.01.19. 20:01
(Üzenetazonosító: 104728)
Szkleni Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2009.09.18.
4 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
Először jártam ezeken a pályákon, és egy kellemes hetet töltöttünk el a nap völgyében.

A szállásunk Ponte di Legno-ban volt (Residence Al Maniero) nagyon kellemes, szép kis település.
Az apartman színvonalával, tisztaságával és felszereltségével nem volt semmi probléma, csak a szobában lévő hangulatvilágítással, és a 19-20 fokos szobahőmérséklettel, melyet még sosem tapasztaltunk Olaszországban.

Számomra a Ponte di Legno és Temu-i pályák sokkal hangulatosabbak, szebbek az erdős részek végett.
Az idő annyira nem volt kegyes hozzánk, mivel tavasziasan meleg volt, és néhány napra a köd is társult a jó időhöz (azért néha a nap is kisütött). A pályák a megfelelő magasságtól már jobb minőségű hóval rendelkeztek, az alsó részeken viszont kásás volt a dolog, majdhogynem "vízisíelni" lehetett (kisebb túlzással), ezeken a részeken a pályák buckásabbak is voltak.

Ponte di Legno-ból a felvonó 14 perc alatt visz fel Tonaléba. Az utolsó felvonó ezen a szakaszon 17:15-kor indul, ami nagyon pozitív (ha valaki nem szeretne lécen visszajutni a kiindulási ponthoz). A meleg ellenére Tonaléban rengeteg hó volt, és a minősége is jobb volt, mint az alacsonyabban fekvő pályáké. A pályák egy része kicsit egyhangú, de azért jókat lehetett rajtuk síelni. A pályákon nem volt tömeg, néha még magányosnak is éreztük magunkat, és a felvonóknál sem kellett sorban állni.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, egy kicsit lehetett volna hidegebb az idő.
Feladó:  koschwarzFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.01.11. 15:45
(Üzenetazonosító: 103286)
koschwarz Hozzászólások: 15
Regisztrált: 2007.12.24.
BEMUTATKOZÁS

én már többször voltam tonalén, írtam is még 2007-ben ide egy kis értékelést. most szombaton megyünk egy hétre megint, több év kihagyás után. mármint tonálét hagytuk ki, nem a síelést.

az utóbbi 3-4 évben osztrák pályákkal próbálkoztunk (pl. semmering, lachtal, hochzillertal, hintertux, hochkar), de olyan szép időt, sok hót és hangulatot (így együtt), mint tonálén, az osztrákoknál egyszer sem tapasztaltam, valami mindig hiányzott ezekből. a 100%-os pályaszállásról nem is beszélve. úgyhogy már igencsak "honvágyunk" volt.

szóval majd beszámolok az útról. a hóviszonyok már biztos hogy kedvezőek.
Feladó:  gunzpeterFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2011.01.10. 20:39
(Üzenetazonosító: 103153)
gunzpeter Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2010.02.28.

Hölgyek/urak,

Egy kisebb csapattal (16fő) tervezünk a Tonale sírégióba menni, és gondoltam egy levelet megér hogy rákérdezzek a csoportos kedvezményre. Azt a választ kaptam hogy 25 fő a minum, így kézenfekvő, hogy itt is megkérdezzem hátha valaki szintén épp a február 19-26 közötti időszakban tervezi az utazását, és betársulna a kedvezményes bérlet vásárlásba (mi 6 napos bérletre gondoltunk)

Akit érdekel küldjön egy üzenetet a sielok.hu-s postafiókba, vagy a gunz@freemail.hu-ra

Időközben pedig megpróbálom megtudni mekkora kedvezményt lehet szerezni.
Feladó:  vaadivFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.01.06. 10:42
(Üzenetazonosító: 102467)
vaadiv Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2010.03.10.
10 síterepet értékelt

Ha valaki Tonalén síel, ne hagyja ki a szomszédos Pejot, mert mától üzemel a Pejo3000 felvonó.

http://www.facebook.com/pages/PEJO-...3000/133749956654255?v=wall#!/pages/PEJO-3000...

Persze csak szép és szélmentes időben lehet nagy élmény. Én március végén megyek. Ha valaki jár ott addig, akkor adjon már egy rövid élmény beszámolót...
Feladó:  harzolFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.01.04. 13:10
(Üzenetazonosító: 101868)
harzol Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2008.01.05.
14 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
No. Így néhány nappal a hazaérkezésünk után egy rövid beszámoló:

Én még soha nem voltam egy ilyen jó adottságú síterepen. Mind a pályák, mind a hóviszonyok remekek voltak, akárcsak az időjárás.
Ezzel a részével tehát maradéktalanul elégedett vagyok.

Ennek ellenére nem hiszem, hogy valaha újra Olaszországba megyek síelni. Egyrészt a Tonale fölötti pályák kissé egysíkúak, másrészt viszont az olasz mentalitás nekünk nagyon nem jött be. Néha nem ment egy-két lift és nem lehetett tudni miért. Hatalmas sorok alakultak ki néhány liftnél, mert a 4 üléses felvonóban átlag 2 ember ült. Az étteremben kész őrület volt, hogy nem tudhatta az ember mikor kerül sorba, mert a pultnál is olaszos lazaság volt.
Sífutó pályán 10 percig káromkodott nekem egy olasz, de természetesen csak olaszul és visszamenni sem engedett, míg el nem mondta a magáét. Se angolul, se németül nem volt hajlandó egy szót se kibökni. Azt se tudtam mi baja. Az tuti, hogy jegyet nem kért és mivel még csak a bejáratnál voltam...
Sífutó pályáról amúgy sem sikerült sokat megtudni, mert akárhol kérdeztük mindenhol csak a sablont mondták, miszerint a síbérlet az összes liftre jó. :)
Ennek ellenére én 2x is sífutottam, de a mai napig nem tudom tilosban jártam-e külön jegy hiányában, vagy sem.

Mindegy. A lényeg rendben volt. Különösen tetszettek a 16:45-ig is nyitva tartó pályák, ráadásul reggel is korábban nyitottak, mint az általam eddig megismert helyeken.

Érdekesség, hogy a gleccseren minden nap folyamatosan mentek a hóágyúk (2 darab). Lehet e nélkül már nem is lenne gleccser?
Feladó:  harzolFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.12.18. 14:40
(Üzenetazonosító: 98745)
harzol Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2008.01.05.
14 síterepet értékelt

Köszi. Ez a hír már nagyon kellett.
Én is próbáltam mindent összeszedni a netről, de így mégiscsak megnyugtatóbb.

Az első olasz leckém is megvolt. Összes pálya aperta, azaz nyitva. :)

Részemről még egy hétig hullhat a sok hó Tonalén, aztán viszont jó lenne 1 hét napsütés.
Utána meg jövök a fényképekkel.
Feladó:  RossiFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2010.12.14. 20:45
(Üzenetazonosító: 98165)
Rossi Hozzászólások: 247
Regisztrált: 2004.12.16.
45 síterepet értékelt

Illetve itt:
http://www.adamelloski.com/Temporar...yFiles/Bollettino_Piste__1.pdf
2 pálya kivételével minden nyitva van.
Hó:
Temú:30-60
Ponte di Legno: 30-60
Tonale:100-150
Gleccser:320-420cm!
Szezonkezdetnek nem rossz, azt hiszem :)
Feladó:  bincsik.istvanFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.12.14. 20:37
(Üzenetazonosító: 98161)
bincsik.istvan Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2009.09.26.
6 síterepet értékelt

Szia,

hóviszonyok Tonale-n:
http://www.adamelloski.com/presena/...presena_Interne/presena_pisteimpianti.ashx?ID...

itt minden aktuális infot megtalálsz.

Jó nézelődést!
Feladó:  Graham HillFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.12.03. 15:35
(Üzenetazonosító: 95896)
Graham Hill Hozzászólások: 45
Regisztrált: 2007.11.14.
18 síterepet értékelt

Szia VH!

Nézelődök erre arra, megosztom a tapasztalataim ha tudok segítek..:)
A szállásunk Ponte di legno-ban lesz az Al Maniero nevű házban.Sajnos a Cascata-ban már nem volt hely, mert az ugye pályaszállás de ez is jó lesz.
Eddig úgy néz ki, hogy szerda 15.-én megyünk át Madonnára, illetve Marillevára(ezt még nem döntöttük el).
A szállásotok korrekt a síbérlettel együtt.
Rendes vagy köszi a meghívást!Majd kereslek.
Előzmény: (vh 95807)
Feladó:  vh
Dátum: 2010.12.02. 23:02
(Üzenetazonosító: 95807)
vh Hozzászólások: 248
Regisztrált: 2005.12.11.
50 síterepet értékelt

Graham Hill!
Te minden topikban ott vagy?
Olvastam a szállásról a véleményt. Azt hiszem, a síélmény mindenért kárpótol, de ha koszos a szállás, az ciki.
Mi mindig itt szállunk meg: http://www.deltom.it/index.asp
gyönyörű, tisztaság van, teljesen felszerelt apartmanok, elég tágasak, a fűtésért nem kell külön fizetni. A falucska, Pellizzano a legjobb helyen van, mert Marilleva-900 3 km, síbusz közlekedik, de kocsival 5 perc, Comezzadura új sílift 15 perc, és már Folgaridában vagy, mindkét helyről közvetlen összeköttetés Madonnára.
Pejo 25 perc, Tonale 30 perc autóval. Van egy hangulatos kis kocsma, Marina a csapos, a környék öszes gyengére sikerül vino rosso-ját kiméri jó pénzért.
Ha kontakt kell, jelezd. Giovanna korrekt, rendes nő, az idén 198 €/fő 11-18 között a szállás 6 napos Superskirama Dolomiti bérlettel, +50€ végtakarítás/apartman .
Szauna is van, igaz, az fizetős, de nem nagy halál, 8 €/fő/alkalom.
Egyik este gyertek át, szaunázunk egyet, utána legurítunk 1-2 sört nálunk.
Feladó:  envokenFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2010.10.29. 21:23
(Üzenetazonosító: 91888)
envoken Hozzászólások: 183
Regisztrált: 2008.09.03.
14 síterepet értékelt

Szia, köszi szépen, igen már olvastam, de végül idén még nem tom mi merre hogy :)
Feladó:  Graham HillFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.10.29. 10:16
(Üzenetazonosító: 91845)
Graham Hill Hozzászólások: 45
Regisztrált: 2007.11.14.
18 síterepet értékelt

Üdv!
Serfozo írta nekem ezt nemrég, mert úgy volt, h mi is oda megyünk dec 11-18-ig. Már nem volt hely sajna.Nos itt az üzenet.

"Szia!
Már 2 alkalommal is voltunk ott, de mind a kétszer 4 fős stúdióban.
Ami pozitívum az az ára, meg az, hogy lerakod az autót a garázsba és 1 hét múlva kiveszed. Annyira pálya szállás, hogy reggel kb 10 m-t kell gyalogolnod és már csúszhatsz is a felvonóhoz. Gyakorlatilag a szállás mellett van a nagy felvonó is, amelyik Tonaleba visz, és a "kicsi" is, ami a helyi pályákra visz. A belváros is csak 5 perc sétára van, ami gyönyörű.
A 4 fős apartmanban van egy emeletes ágy és egy kihúzható ágy, egy asztal 4 székkel meg a konyhasarok (teljesen felszerelve, főzőlappal, sütő nincs). Gyakorlatilag egy légtérben. Plusz van egy galéria is, amit mi egyáltalán nem használtunk, mert koszos volt. A fűtést mindenki magának szabályozza és a végén ezért pluszba fizetni kell. Minden apartmannak külön villanyórája van.
A fürdőszobában 80x80-as tusoló van, WC, bidé, és mosdókagyló, szintén szabályoztató fűtéssel. Az új épületben szerintem nagyobb alapterületűek az apartmanok, meg ott külön van a konyha is. Ha már választani lehet, inkább oda mennék.
http://www.residencelacascata.it/ph...oto.htm
Ezen az oldalon vannak képek is. Bár a szobák kicsit le vannak lakva már, ahhoz képest, ami képeken szerepel. Úgy gondolom, hogy a 6 fős apartman annyiban más, hogy ott van egy külön hálószoba.
Ami hátrány, hogy szerintem nem volt kitakarítva. Kosz volt és pókháló.
Ettől függetlenül bármikor visszamennék, mert a síelés szuper volt."
Előzmény: (envoken 91038)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
laponként:
összesen 117
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »