Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valfrejus
síterep infó oldal
ÜZENETEK (86)Időben csökkenő Időben csökkenő
GP
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
2008.09.02. 10:14
bgm

Igen, ez rövid, tömör és nagyon helytálló volt. :)
bgm
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.04.03. 21:42
Kedves Síelők! Ezt a nevet nagyon jól jegyezzétek meg, azért, hogy soha el ne menjetek oda. Csapnivaló, pontosabban nincs kiszolgálás. Havas űlőkék, rossz, összetúrt pályák, ha nyitva van, mert egy csomó le is volt zárva, únott személyzet. Ha ilyenek a híres francia sípályák, akkor sose lássam. bgm
GP
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
2008.02.25. 11:41
Én február elején jöttem haza valfrejusból, de nem sok jót mondhatok a helyről. A szállásunk nekünk jó volt (ez teljesen lutri), de ezzel vége is a pozitív dolgoknak. A pályák vonalvezetése elég gyenge. Sok a vízszintes rész, lehet botozni bőven. Ha a felvonóból kiszállsz, akkor is gyalogolhatsz 100 métert, vagy botozhatsz. A csúcsról akkor se tudtam lejönni botozás nélkül, ha teljes lendülettel jöttem, golyóban a végén (középső állomás előtt frankó kis emelkedő volt). Kevés a pálya, ráadásul mindig ugyanarra jutsz.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
21 éve tag
2008.02.22. 13:47
Én azt hiszem ebben laktam pár éve. kicsi volt az egész. kint a konyhában volt egy egyszemélyes ágy. onnan nyílt egy lyuk, ahol 3!!!! ágy volt egymás felett. Na én közöltem, h enyém a kinti hely. Ebből az lett, h matrac ki, alvás a földön. Reggel a kis lyukban érdemes vigyázni ébredés után: nem okos dolog hirtelen felülni.......:-)
szval sok jóra ne számítsatok ezért az árért. Viszont az uszoda az egész jó, van jacuzzi is. Fent a hegyen nem voltunk, annyira szar volt a hó, h átjártunk La Normara. Nesze neked pályaszállás...:(
Most sokkal jobb a hó, szval jó havat és komoly csapatást.
A.
pbpbpbpb
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2008.02.21. 12:34
Bár nem voltam még az általad említett apartmanban, de Franciaországra jellemzőek a kicsi apartmanok, így aztán gyakran megesik, hogy kinn van az ágy.
maci
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.02.21. 11:10
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valaki lakott e már a Residences de Valfrejusban.Ha igen irjon legyenszíves pár szót róla mert ott fogok lakni márciusban és elég érdekes dolgokat olvastam erről a szállásról.Pl: egy emeletes ágy az előszobában van??? Ez igaz?

Előre is köszi!
nyest
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.02.06. 16:36
Sziasztok :D Mi is hazaértünk valfból. 1-2 commentet én is teszek ide: A pálya jeges volt és csak a legfontosabb és legkönnyebb részeket ratrakolták. Hóágyú volt, de napközben soha sem ment. A hó sajnos csak akkor esett amikor hazaindultunk, de akkor nagyon. A frejeus alagutban baleset volt hazafele +2 óra várakozás Francia oldalon. A saját buszosokkal átvitettük magunkat az ingyenes Aussoise ba fejenként 2!!!! euróért oda/vissza ami ugye kevesebb mint egy sör ára. Aussoise nekem annyira nem tetszett mert csak ülős liftek voltak és nekem ez is jeges volt boarddal. Minden esetre én nem töltenék el itt egy hetet inkább valfban, de ha friss porhó van akkor az itteni hosszú fekete pálya felejthetetlen élményt nyújthat. A csúcsról a legaljára visz pár kisebb nagyobb katlanban!! A hely átláthatóbb és valfal ellentétben ténylegesen le lehet a csúcsról síelni az aljára.
Valfrejeusben engem a középső állomásnál lévő emelkedő mintsem hogy lejtő zavart. Itt boarddal le kell csatolni léccel pedíg idiótán kell szálkázni... pár nap után nagyon idegesítő. A falu gyönyörű a szállás is szintén, a kitakarítás után még a "szőnyeg alá is benéznek". Az átadás lassan megy viszont átvételkor percre pontosan jönnek :) :) Csodálatos off piste szűzhavas lehetőségek rejlenek a helyen ebből nekünk semmi nem jutott, basszus :(. Majd legközelebb. Én mindenkinek ajánlom, ha van 3-4 méteres hó akkor nézze meg, ha nincs akkor megéri közelebbi pályákon szívni a fogunkat!
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.02.05. 12:27

Sziasztok! Na hát mi is visszatértünk! :-) Nikikével össze is futottunk a panzió bejáratában. :-)

Leírom a tapasztalataimat:

Mi busszal mentük 17 óra volt az út, úgy, hogy közben Bardonecchiában leszállt a busz kétharmada, szal az egy óra veszteség volt. A busz 3-4 óránként állt meg fél óra pihenőre. A 17 órából 8-at aludtunk, a többi meg olvasás, tájnézés, zenehallgatás. Szal szerintem nagyon olcsó és kényelmes busszal menni. A hólánccal is a sofőrök bajlódtak... :-) Visszafele kényelmetlenebb volt, mert a sofőrök minél korábban akartak elindulni, ezért hajnali fél ötre érkeztünk Pestre, erre máig nem jöttem rá, kinek volt jó. Nem tudtunk rendesen aludni, és a családtagok sem, akik jöttek értünk.

A szállás és a síbérlet átvétele kicsit kaotikus volt. A Vocheren lévő kontakt személynek hűlt helye volt, de még a "recepciónak" is, ahol lennie kellett volna. Persze senki nem tudott semmit. A síbérletet végül a központi síbérlet iroda adta ki a Vocherre, de először ők is furcsán néztek. :-) Mi a Campus Clubbal mentünk, de a Winsun-osok is így jártak. Nem gáz, csak kicsit megijedtünk, és pár óra elment vele feleslegesen.

Az ingyen TV se volt igaz, pedig még a Vocheren is rajta volt. A panziós aszonta ez csak tavalyig volt így. Na mindegy, ezt már megszoktam, pl. tavaly a Cartour-os "ingyen" szaunával Ausztriában. Egyébként meg nem is kell TV, sőt, örültünk is hogy egy hétig nincs se TV, se mobil, csak a csend és jó levegő.

Valf gyönyörű fekvésű, és nagyon hangulatos kis falu. Kezdőknek, családosoknak, nyugalomra vágyóknak erősen ajánlott. Van egy kis vegyesbolt, reggel 8-as nyitással, és egy pékség, reggel 7-es nyitással. Az élelmiszer árak nem túl magasak, csak a vendéglátóhelyeken. De ott az árak nagyon húzósak. Az a francia taktika, hogy amit a pályán és szálláson megspórolsz Ausztriával és Olasszal szemben, azt az étteremben mint a Lúdas Matyi, háromszorosan szedik vissza. :-) A faluban egy pizza 9-12 euró, egy kis tál francia kaja 14-18 euró. Egy sör 2,50-4 euró. Fent a hüttében egy tea, forrócsoki 3-4 euró. A bolti árak nem vészesek, pl. 100% narancslé 1,5 E, ubi 1,4 E, narancs 2,74 E/kg, paradicsom 2,65 E/kg, Margarin 250g 1,45 E, 1/2l tej 0,8 E, bubis ásványvíz 0,5 E, bagett kb. 1 E.

Szabadidőt is tök jól ki lehet tölteni. A faluban lehet korizni 3-5 euróért (utóbbi koribérléssel), a Chalet Clubban van ingyen úszómedence (nincs zárható szekrény, viszont szép, nagyobb fajta a medence és kevesen vannak), kb. 15 perc sétára van egy romantikus kolostor, gyönyörű környezetben, érdemes lesétálni, illetve a katonai bunkereket is érdemes megnézni a Lavoir víztározónál. Ez utóbbiért szerintem kár felgyalogolni, mert azért elég messze van, nappal oda lehet síelni. Igaz, Yeti éjszakai túráját nem próbáltuk. :-) Csütörtökön van a kirakodóvásár, sajt, szalámik, sícuccok. De nagyon pici, és este is ott vannak, ezért kár volt előbb abbahagynunk a síelést. Viszont érdemes megnézni, jó a hangulata. A boltban olcsóbb minden és be is csomagolva, de itt meg lehet kóstolni, és az egész nagyon jópofa. :-) Továbbá a Chalet du Thaborban nekünk volt ingyen szauna, és fitness terem (ahol csinte csak lábgépek vannak, bicikli meg taposógép, súlyzó nincs. Nem értem, ki a franc akar taposni síelés után?! :-))) ) A szabadidőhöz még megemlítem a bulit. A bulisátrat nem találtuk, és nem is nagyon hallottak róla. A Bardonecchia étterem aljában van egy dizsi, oda meg pont nem engedtek be zártkörű rendezvény címén. De szerintem csak azért hívták így, hogy elkérhessenek 5 eurót, mert egyébként ingyenes. Viszont a központban az egyik pubban élőben nyomta egy francia raggie csapat (tök jó volt), illetve egy másikban meg kellemes tücc-tücc ment. Jó volt a hangulat mindkét helyen, korai kezdéssel. Érdemes lemenni legalább egyik este, ne punnyadjatok be! Aludni itthon is tudtok, de francia sífaluban táncikálni francia élőzenére csak ott! ;-)

Egyébként a Chalet du Thabor nagyon jó szállás, ahogy Nikike is írta. A pályáról be lehet csúszni a házba, pontosabban a sítárolóba. Ott le lehet rakni a lécet, bakancsot, sőt, még a síszemcsit, sapkát, kabátot is érdemes otthagyni (a boltba is lehet erre menni). Aztán meg papucsban felmenni a liften. Szuper. Így mindig meleget ebédeltünk otthon (pl. összeütöttünk egy Bolognai spagettit), volt hogy egy órát szunyókáltunk is utána, aztán pikk-pakk vissza a pályára. Nagyon jó hely!!

A pályák egész jók, bár érezni rajta az olcsóságot. A felvonók elavultak, öregek, kopottak, a kabin konkrétan majd' szétesik, az ülősön meg még lábtartó sincs, és úgy szállsz be, hogy kigáncsol, aztán meg kidob. :-) Egy futószalagosat láttam. De üzembiztosak, működnek, felvisznek, úgyhogy kit érdekel zörög-e vagy sem?! A pályákat nem nagyon gondozzák, a főbb pályákon láttam ratrack nyomot reggel, délutánra már nehezebb volt síelni rajtuk a buckák és a jég miatt. Hóágyú is -képletesen értve- pókhálós volt, pedig sok helyen elkelt volna egy kis szórás. :-) De ennyi pénzért megbocsájtottam.
Nagyon jó, hogy egyetlen belső átszállással fel lehet menni a csúcsra, onnan meg egyben le, 1200m szintet!!
Éjszakai sízés nincs. :-(

A 65 km pályába beleszámolják a hosszú erdei utakat is, illetve a hóviszonyoktól függően a lezárt pályákat is, szóval egy kicsit haladóbban síelő egy hét alatt meg fogja únni. Ezért érdemes kihasználni az ingyen La Normát, ahova 6 euróért átvisz a síbusz. A Tourist Informban lehet jelentkezni. La Norma pályái általánosan nem olyan izgalmasak mint Valfé, viszont a csúcsról van egy hosszú, széles, napos pálya, ami mindent üt! Még a Mont Blanc régióban sem láttam volt ilyen szuper és kellemes pályát! A fenti része feketének van titulálva, de nem kell megijedni, inkább piros és kék nehézségű az egész. Akár egy kezdő is lejön biztonsággal. A felvonók is modernebbek mint Valfban, viszont többször át kell szállni a csúcsig.

Ja, az időjárás és hóelőrejelzés a Tourist Informban ki van írva, bár nem túl használható. Úgyhogy minden este megkértem az egyetlen angolul normálisan tudó infós csajt, hogy mutassa má' meg a neten a https://www.snow-forecast 3 napos előrejelzését (a linket egy előző hozzászólásomban már írtam.) Két nap múlva nyitottam az ajtót, és már írta is be. :-)) Segítőkészek, kedvesek, de -ahogy Nikike is írta- idegen nyelveket nem nagyon tudnak. Még a Tourist Informban sem! :-)

Atyavilág mennyit írtam! Összefoglalva főleg kezdőknek, családoknak és szerelmes pároknak :-) ajánlanám, nagyon szép, kellemes és romantikus, hóbiztos hely, ráadásul gyorsan megközelíthető. Ha az ember otthon főzöget, kezdőknek verhetetlen ár/érték arány!

Üdv és jó síelést!

nikike
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.02.04. 13:00
Hello!
2-án 23 óra után értünk haza Taksonyba Valf.-ból. Nagyon jó volt az az 1 hét. A Chalet du Thabor app. ár-érték aránya abszolút megállja a helyét. Lift, sibox normális jól felszerelt 8 ágyas appartman. Micro, teaföző, mosogatógép, 4-es tűzhely, rengeteg pohár, bögre, tányér elegendő edény. 01.25-én kezdett havazni (este) reggelre szép nagy hó volt, bucsúzóul. Sok francia még téligumit sem használ, ezért ők okoztak némi gondot a parkolóban a csuszkálásnál. Figyeljetek kifelé a Frejus-alagútnál, mert hajlamosak one-way jegyet adni 32.20 euróért, a return 46 eurós helyett. A kaja a La Bardonecchia étterembe volt befizetve. Hát, ízetlen és unalmas volt 5 este krumplit enni. 6.nap volt tészta, hát az se nagyon jött be. Itt nagyon drága az ásványvíz, üdítő. Sajnos nincs Jager, vodka stb. csak konyak meg sör. És az üdítők felhozatala is hiányos. A szőke pincérlány nem beszél angolul a fickó majdnem. A pályák viszont jók, a kezdőtől a haladókig mindenkinek. A kabinos felvonó melletti kocsma elég húzós. De kóstold meg a Vin Chaud-ot és a Chocolate-rum-ot, mert finomak és ez utóbbit rengeteg tejszínhabbal adják. Egyébként én előnyössen csalódtam a franciákban. Már próbálnak angolul is válaszolni és sokat mosolyognak sőt kedveseknek is tűnnek. Tetszett a hely, jobb volt mint Gerlitzen sokkal. Rengeteget síztünk. A kifele út Ausztrián és Olaszo.-n keresztül megállásokkal együtt majdnem 15 órát vett igénybe, de sokkal kibírhatóbb mint egy korfu-i út. Visszafele Olaszo. Szlovénia, Horváto. kb. 13 óra volt. Jövőre újra bevállaljuk, de nem biztos, hogy Valf.-ot. Valami más francia síterepet, ahol még több pálya van. Ja! A sikölcsönzők elöszőr marha drágának tűnnek, de aztán a fizetéskor ilyen discount olyan alkú, szóval a vége kedvező volt, Mi pl. megevettük a snowboardot, mert a bérléseket betudta a vételárba. A koripálya nem egy nagy durranás, bérelt korival meg aztán pláne.
Hát ennyi röviden. Kérdés esetén állok szíves rendelkezésetekre!
adalbert
633 élménybeszámolót írt
633
17 éve tag
2008.01.24. 22:33
Akkor holnap irány Valfrejus.Szombat este már korizni szeretnék!
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.24. 17:06
Sziasztok!

Akkor ott talizunk! ;-) Én már nagyon várom!!!! :-) Mi egyébként a Campus Clubbal megyünk, de WinSun-os busszal. Én a barátnőmmel megyek kettesben, rajtam valszeg fekete sapi, kék dzseki, és szürke sígatya lesz (bár ezzel nem nagyon szűkítettem a kört... :-) ).

Nikikének: Ha gyerekekkel mennék, akkor talán én is kocsival mennék, egyébként szerintem olcsóbb, biztonságosabb és kényelmesebb a busz (kivéve reggel zsibbadt lábbal, derékszögben álló fejjel felébredni :-) ). Az autókonvojban haladás meg különösen nagy kihívásokat tartogat. :-) De hát mindegyiknek van előnye-hátránya, úgyhogy a lényeg, hogy mindenki épségben megérkezzen, szóval kívánok mindenkinek jó utat, ott találkozunk! ;-)

nyest
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.01.24. 11:15
Szia DSZ
Mi is holnap indulunk Valfrejus-be és szintén busszal, még az is lehet, hogy ugyan azon fogunk utazni! Én úgy látom a pályák nagy része üzemel, ami nekem fontos, hogy a Punta Bagna felfigyen a csúcsra!!! Viszont ilyen sziklás terepre sokkal több hó kellene, valószínüleg az elmúlt napokban nagy lehetett a szél mert korábbi webcam képeken nagyobb havat láttam, ezért gondolom, hogy lefújta onna a porhavat. :(
Mi 16an megyünk kis csoporttal, de már mind nagyon izgulunk, szívem szerint már ott lennék én is... A pályán tuti találkozunk, jó síelést nektek, sok havat és napsütést :D
nikike
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.01.23. 11:31
Hello DSz!

Pest mellől indulunk 18-an, a többi csoporttársunk Nyíregyh.-ról. Majd megdumáljuk ott a buszozást, hogy milyen volt nektek. Mi tartottunk tőle, mert nekem 3 gyerekem van, bár sem nem hányósak, sem nem nyafogósak, de busszal az utat nem mertük bevállalni. Most már alig várom a pénteket, ill a szombat hajnalt!
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.23. 09:47
Szia Nikike!

Szóval akkor Ti is most jöttök. Remélem lesz jó havunk, és szép időnk lesz! Itt van pár hasznos link:

Időjárás/hó a honlapjukról:
http://www.valfrejus.com/index.jsp?c=63660&exp=63660

Webkamerák:
http://www.valfrejus.com/index.jsp?c=63675&exp=63675

Időjárás 3 napra+hó, stb.:
http://www.snow-forecast.com/resorts/Valfrejus
(A világosszürke mezők az ingyenesek (webcams, 3 day forecast, stb.)

Ezek szerint egy pár napig szép idő lesz. (Bár akkor nagyobb az esély, hogy pont jövőhétre romoljon el :-( )

Hányan jöttök?

Mi busszal megyünk. Én is gondolkodtam az autón, de inkább a busz mellett döntöttem. Szóval mi már péntek este útrakelünk.

nikike
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.01.22. 11:40
Szia DSz!

Szerintem is igazad van a Chalets du Thabor-t illetőleg, vagyis amit YETI írt, az a régebbi chalet lehet. Megnéztem a linket, elvileg ezt fizettük be mi is. Hát akkor találkozunk majd ott, ha jól értettem. Úgy döntöttünk, hogy 26-án hajnali 2-kor indulunk Bp mellől.
v.ilcsi
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2008.01.21. 08:22
A Val Thorens-i felár 2007-ben is 16,5 EUR volt, mi ennyit fizettünk a Valfrejus-i bérletünkre. Megéri!
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2008.01.20. 23:07
Szia Yeti

Szerintem idén csak a sógorokig jutok. :( Talán pár nap Gerlitzenen és 1-2 nap Erdélyben. Ugyanis fél évet Németországban töltöttem és csak február elején jövök haza, temérdek tennivalóval. Mielőtt kérdeznéd, nem, sajnos nem v olt alkalmam kipróbálni a csarnoksízést.

A 7 autóval kapcsolatban igazad lehet. Mégis azt mondom, ha mennek a sztrádán végig 130 körül, és nem állnak meg sokszor, teljesíthető. Mondjuk azt nejm írta a kérdező, hogy honnan indulnak, mert ez is igen lényeges szempont.

U.I.: Tavaly a Veszprém-déli körgyűrű-Körmend 95 km-es távot egész pontosan 1 óra alatt tudtuk le, 50 fős nagybusszal. Szóval, nem mondom, én sem élveztem, de szerintem Szlovéniában nem tudsz úgy haladni. Az ő döntésük.
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2008.01.20. 23:01
Ja, én írtam a 16,5 Eurót, de annak már talán 2 éve volt. De ennyit simán megér, nekem is nagyon nagy élmény volt. Aki arrafelé jár, nem szabadna kihagynia. Mi annó nagybusszal ruccantunk át, a társaságból ha jól emlékszem 18-an át akartak menni, hát átmentünk.
kozga
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2008.01.18. 12:11
Valaki azt írta egy november környéki hozzászólásban,hogy 16,5 euró a Val Thorens-i felár. Gondolom ez csak a síbérletre vonatkozik, de szerintem összességében kb. 20 euróból kijön. Szerintem ennyit nyugodtan rá lehet szánni hisz' Magyarországon sem sokkal olcsóbb egy napijegy. Ez meg ugye a világ egyik legjobb síterepe. Szóval érdemes oda elmenni na.
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.18. 11:24

Szia Kozga! Köszi az infót! Bogarat tettél a fülembe! (...és eurókat vettél ki a zsebemből. :-))) ) Nem emlékszel, kb. mennyiből jön ki Val Thorens (busz+bérlet felár)? Végülis tényleg érdemes lenne minden lehetőséggel élni, ha már ott van az ember...


elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.