Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valfrejus
síterep infó oldal
ÜZENETEK (86)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2006.11.02. 21:10
Itt vannak a képek.

Observer! Ezeket a képeket elküldtem a címedre, de nem ment át. Mindegy, itt megnézheted őket. A segítséget meg köszi.
Valfrejus.jpg
Apartmanház - Valfejus
Modane.jpg
A-Jeu-palya-levagasa.jpg
Felso-allomas.jpg
Felso-allomas-Punta-Bagna-2731m.jpg
Felso-lezart-palyak.jpg
Felvonok.jpg
Kilatas.jpg
Kozepso-allomas.jpg
Latkep.jpg
Palyaterkep.jpg
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2006.11.02. 18:55
Köszi a képeket Yeti!
Tobi! Először írj be valamit a fórumba, okézd le, majd keresd meg a saját üzenetedet a fórumba, ott lesz felette narancssárgával, hogy "módosítás törlés melléklet hozzáadása", itt a melléklet hozzáadására klikk, onnantól menni fog.
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2006.11.02. 17:46
Üdv! Küldök neked egy csokorral.

Apropó, tudja valaki, hogy kell ide képet beszúrni? Mert más helyeken már láttam, hogy adnak linket. Mert szeretném megosztani másokkal is.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2006.11.02. 11:15
Sziasztok!
Kaphatnék én is képeket? simigcs@freemail.hu ,előre is köszi!
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2006.11.02. 01:57
Szia Yeti!

Köszi a pontos és mélyreható leírást. Bár jelenleg úgy tűnik, Devoluyba megyek, de ha esetleg mégse, akkor ezt nem hagyom ki.

"Modane is bövelkedik VH-s emlékekben. Pl ott van egy 1938 ban épített beton bunker amit a Németek fel akartak robbantani de csak annyit értek el hogy az építmény 63 éve sértetlenül de természetellenesen megbillenve áll."


Igen, ezen mindenki törte az agyát. Többen várnak nézték, én láttam, hogy ez nem lehet vár, ahhoz túlzottan lapos, vastag és modern elrendezésű. Amúgy szvsz Modane, mint város hát elég ronda. Azok a hosszanti, minden izlést nélkülöző lakóépületek igen rondák. Engem itthon Salgótarjánra emlékeztettetek, ott ilyen a városközpont elrendezése (remélem nincs itt tarjáni, vagy nem sértődik meg rajta).

"VALFREJUS egy családi örömsízés, igaz voltam ott mínusz 27 ben is amikor a középső ülőszékes tetején a hóra hasaltunk, hogy a szél el ne sodorjon és a Hüttében bent mínusz 8 volt mégis egy családi pálya kicsiktől a nagypapákig 60 km
Ha küldsz Mail cimet átküldök képeket"

Akkor én is írnék a helyről pár infót, olyanokat, amiket a katalógusokból nem tud meg az ember. A felmenetel elég kemény, Modaneből igen húzós szerpentín visz fel, ha jól emlékszem 14 teljes fordítóval. Hólánc ajánlott. Magassági üdülőhely, kiváló hóviszonyokkal. Találkoztam olyan véleményekkel is, hogy Fro-ban itt szokott lenni az egyik legkiválóbb és legtöbb hó. Ennél jobbat csak akkor talál az ember, ha már a legmagasabb terepek tetejére megy fel (Val Thorens, Tignes, Les 2 Alpes), de hasonló terepek között Valfréjus egyértelműen hóbiztos. Alapvetően olcsó hely, mi március elején busszal (Békéscsabáról indulva kb. 1500km), apartmannal, síbérlettel nem fizettünk többet 57 000 Ft-nál. Idén is annyi. Ami feltűnt, hogy szerintem még az átlagos francia apartmanokhoz képest is szűkösebbek a helyek, legalábbis a mi szállásunk, a Le Cheval Blanc (A fekete lóhoz) ilyen volt, tiszta házgyár.

Maga a település igen jó elrendezésű, olyan, mint máshol Fro-ban. A felvonók minősége viszont nem olyan jó, sok a leharcolt, 15-20 évet is lehúzott lift. Ennek ellenére műszaki hiba, mint olyan, ismeretlen fogalom. Sorbanállás gyakorlatilag nincs. A sípályák nagyrésze sajnos erdőhatár feletti, így nagy szél és hó esetén semmi sem véd. Ráadásul az igazán jó pályák is felül vannak, lejjebb nem nagyon. Amik nekem hiányoztak - és talán a hely legnagyobb negatívuma - a jó piros pályák. Mondjuk ez azért is lehetett, mert mikor ottvoltam, márciusban, tavaly 1 hét alatt 120 cm hó hullott a terepre, a legtöbb Fro-ban! Erről a sielok.hu is beszámolt, a helyiek szerint az élvszázad legnagyobb márciusi havazásai voltak, - 24 fokban, tomboló szél mellett. Így rengeteg pálya zárva volt, végig 4-5-ös lavinaveszély mellett.

Képeket küldhetsz, szívesen nézegetem őket:
tobakl@freemail.hu

Postafordultával küldhetek én is egy párat.
Üdv.
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2006.10.29. 20:28
Szia Tobi

Mivel Devoluy erősen átment Valfrejus taglalásába itt válaszolok inkább a kérdéseidre. A második világháború kitörése elött Valfrejus környékén Spanyol emigránsok építették az erődrendszert és a Maginot vonal ezen részét.
A sípályákon a csúcsról lefelé a felvonóból balra indulsz egy keskeny nyergen kicsúszva jobbra térsz (balra a PUNTA BAGNA fekete lejtői csábítanak) némi evezés a vizszintes szakaszon és ismét választás itt tovább balra azaz a legkülső pályán tovább a pály aljában balkézre kb 50 méterre találod az első látható és bejárható erődmaradványokat egy kaszárnya
romjait innen visszatérhetsz a pályára majd a két ülöszékes felvonó után kezdődik a JEUX. Ez egy vizszintes unalmas szakasszal kezdődik ahogy kibujsz a két csúcs közül és éppen eleged van az evezésből nézz vissza jobbkéz felé és kb 50 80 méter magasságban a függőleges sziklafalon meglátod az egyik sziklaerőd ablakát és kiugró építményét. Csússzál tovább a Lavoir ig és élvezd a tájat . A Lavoir alatt kb 150 250 méterrel jobbra és balra meglátod az erőd maradványokat lőréseket valamint egy táblát ami a II.VH-s emlékútvonalat is leírja nem mély hóviszonyok között az út járható. Én ötször voltam ott a legalacsonyabb hónál a Lavoirnál lévő telefonfülke éppen csak kilátszott a síút mellett (240 cm volt Punta Bagnán).Szóval csússz tovább balkezadnél mélyben csobog a patak. egy két kanyar kb ötszáz méter jobboldalon kb egy méterrel az út vonala felett nyílik az első alagút. Lámpa kell !!!!. A felülről beszivárgó nedvesség csodálatos jégoszlopokat alkot a lámpák fényét százszorozva veri vissza. Kb 100 méterrel lejjebb ugyanilyen alagutat találsz.
Valfrejusban a szállásoktól lefelé 5-10 perc járásra találod a NOTRE DAME du CHARMAIX kápolnát
érdemes megnézni, csak felülről közelíthető az aló útja 2002 ben egy hegycsuszamlás folytán leszakadt. Modane is bövelkedik VH-s emlékekben.
Pl ott van egy 1938 ban épített beton bunker amit a Németek fel akartak robbantani de csak annyit értek el hogy az építmény 63 éve sértetlenül de természetellenesen megbillenve áll. Már Aussois felé haladva találod a Viktor Emanuel erődőt .
Valfrejusról az azőta már átalakult MOUNT EVEREST magazinban is írtam egy fotókkal illusztrált cikket.
VALFREJUS egy családi örömsízés, igaz voltam ott mínusz 27 ben is amikor a középső ülőszékes tetején a hóra hasaltunk, hogy a szél el ne sodorjon és a Hüttében bent mínusz 8 volt mégis egy családi pálya kicsiktől a nagypapákig 60 km
Ha küldsz Mail cimet átküldök képeket
YETI53
1.jpg
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.