Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Bukovel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (602)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovacsimi67
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.03.19. 21:43
köszi dragster, már azt hittem bennem van a hiba. Én nem hiszem hogy a mil által említett északi szomszédunknál "honfitársaink" lennének az okai hogy 50%-ról 10-re esett a magyar síelők száma... Ezen érdemes elgondolkodni!

Én minden esetre megyek bukovelbe, és ha valaki infot kér, annak biztos segítek hogy tapasztalataimat átadva megkönnyítsem útjukat, hiszen egész biztos a körülmények egész mások mint pl. ausztriában. És kedves mil, ezt természetesen nem negatív értelemben mondom, még mielőtt újra kioktatnál.

Majd jelentkezem és leírom tapasztalataimat, okuljon belőle mindenki.
dragster
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.03.19. 18:43
Na látod MIL, az ilyen tökfejek miatt van rossz híre a magyaroknak, mint te ! Ha valamelyik honfitársad segítséget kér, akkor segíts és ne okoskodj !
Jó az euro is meg rivnya is, de még dollárt is elfogadnak !
Csao
kovacsimi67
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.03.18. 12:06
Mil.

sokat segítettél

köszönöm
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.03.18. 11:29
ajjaj, csak nehogy honfitársaink elkezdjék építeni a jó hírünket az északkeleti szomszédunknál is, miután az északi szomszédunknál már megalapozták.

Ukrajna egy önálló állam, önálló nemzeti valutával, amelynek neve a saját nyelvükön jól hangzik.

Bukovelen amúgy lehet euróért síbérletet venni.

A többi infó pedig már le lett írva ezen a topikon. segíts magadon, az Isten is megsegít.
kovacsimi67
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.03.18. 09:29
szijasztok.

tudtok segíteni?, jövő héten készülünk bukovelbe, céges pick-up-pal. mit kérnek a határon? mennyi a várakozás? a síterepeken/szállodákban elfogadnak eurot, vagy ezzel a vicces nevű hrivnyával lehet e fizetni?

Kösz a segítséget
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.03.11. 20:24
Akkor tehát Grecska! Köszi, ezt is megtanultam. Egyébként nem tettük szóvá a "reggeli-ebédet",nem akartuk megbántani, csak hazafelé beszélgettünk róla, hogy legközelebb kérünk némi kontinentális változatot is.
A fejlécről:szerintem viszonylag kevesen veszik a bátorságot, hogy síelés céljából Ukrajnába induljanak, de aki (még) Szlovákiában gondolkodik, az nyugodtan forduljon keletebbre, mert sokkal magasabb színvonalat talál!
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.03.10. 22:03
Kedves Sielok.hu,

Menjünk elébe a dolgoknak: Ukrajnának ott a helye a fejlécben a többi ország között!
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.03.10. 11:35
Szia Eni,

Örülök, hogy épségben hazaértetek :) köszönet e lelkes élménybeszámolóért! Várunk képeket is!

A liftek valóban profik! A mozgószőnyeg már eleve jó gyors, de mégis kézzel tompítani kell az ülőpadot, hogy ne eredményezzen lila foltokat a vádlin, térdhajlatban :)

Még csak annyit, hogy nem kellett volna szegény Istvánt leállítani a jó erős hegyi kajáról... külön élmény reggelire egy vasárnapi ebédet elfogyasztani. A "Grecska" pedig a hajdina szláv neve :)
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.03.08. 23:02
Még pár dolog eszembe jutott:
Az építkezés látványa nem volt riasztó, és a szemét se látszódott a liftek alatt, mert elég szép nagy hó volt, de persze messze nem annyi, mint most Au bizonyos részein. A srácok megpróbáltak lemenni egy szűzhavas pályarészen, de le kellett csatolni a kövek miatt.
Tényleg döbbenetes, ahogy Milán is írta, milyen ütemben épülnek az újabb pályák. Honnan a pénz meg a lendület, nem tudom, meglepő a mai viszonyok közt Kelet-Európában...A gyönyörű sípálya hangulatával együtt meg kell azért említeni, hogy pl a pincérnők, pultosok a boltban nem mosolyognak. Küzdelmes ott az élet,kevés a vidámság, ez benne van a levegőben.
Sok-sok vodka oldja arrafelé a feszültséget.(Különben olcsó és jó minőségű, pl 1 l Nemiroff a határon 3.5Eur, a boltban 18-20hrivnya fél liter.)
A határon minden úgy történt, ahogy Milán korábban megírta. Céges autóval voltunk, kis papír, nagy papír, mindenre fölkészültünk, úgyhogy könnyen-gyorsan átjutottunk mindkétszer. Visszafelé, föllelkesülve eleven és friss orosz tudásunktól oroszul köszöntünk az ukrán határőr hölgynek, aki jó bunkón leteremtett (magyarul), hogy mit képzelünk, ne beszéljünk oroszul, mert nem tudunk!Mondtuk, hogy mi csak kedveskedni akartunk, mire ő:ez így nem működik (??).Furcsa volt, de ez is csak a kelet-európai fíling és időutazás része volt, mint az egész utunk: a 80-as évekbeli kocsmák, éttermek, bakterházak, volgák, moszkvicsok világa.
Bocsánat, hogy kicsit hosszúra nyújtottam, kiszaladt a kezemből...
Milán, még egyszer köszi a figyelem-fölkeltést, a jó szállást, meg mindent :)
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.03.08. 22:13
Ezt véletlenül küldtem el :)
Szóval tényleg nem magas a pályarendszer, de éppen ezért izgalmas és persze védett a nagy fenyvesek közt. A legtöbb pálya széles, és elég lendületesek, rengeteget lehet síelni a gyors liftek miatt is. Kevés a kék pálya, nincs is mindegyikhez közvetlenül lift, így kezdőknek nem ajánlott szerintem Bukovel.
Az árak viccesek: egy napijegy 188 hrivnya (kb 27Ft 1 hrivnya). Nagyon hangulatosak a hütték, persze ukrán formában, öles rönkökből összeróva, bent középen ég a tűz, körben az asztalok. Itt "horror" árak voltak, a forraltbor 20hr, egy borscs (az orosz tankönyvekből jól ismert nagyon fincsi céklaleves, sok fokhagymával és fánkkal) 41hr (ugyanez pl Munkácson, étteremben 8hr), egy húsos főétel szintén 30-40 körül, de mindez fönt a hegyen!! Ausztriához képest nevetséges.
A síelésről:
Szerencsére kevés a snowboardos, annál több a kezdő, még kezdőbb, rosszul síelő+bátor, még rosszabbul síelő+bátor+nagyon részeg ukrán a pályákon :)) Sokszor csak álltunk a pálya szélén és fogtuk a hasunkat, mert több, mint kabaré, amit ezek művelnek. A kevés kék pályán nap végére derékig érő buckák közti jégpályákon szerencsétlenkedő ukránok látványa néha csatatérre emlékeztetett, nagyon viccesek voltak, majd valamennyire látszik a képeken is.
Egyébként délelőtt és délután a meredekebb pályák is szuperül kezeltek, a délutáni buckák az előbbiek miatt direkt viccesek.
Tényleg első osztályú síélményt nyújt Bukovel, meglepően jó síközpont, megjártuk Bulgáriában Borovecet, olyan színvonalra készültünk, de ez megüti az osztrák mércét is, sőt!
A szállás:
Nem volt messze, kb 15 perc autózás Kőrösmező Bukoveltől. Tiszta, meleg, egyszerű házikóban aludtunk, nagyon kedves háziakkal. Furcsák voltak a reggelik, szerintem ukrán-orosz vendégekhez van szokva István, mert jelentős fehérje-bevitellel indult a nap: Pörkölt, máj, csirke, hol puliszkával, hol hajdinával. Első reggelink, mindenki meglepetésére „recska” volt, nem kis derültségre adva okot  Ez máj volt hajdinakásával. Szegény István nagyon kíváncsi volt, de nem mertük elmagyarázni, mit is jelent ez nálunk,így is eléggé törte a magyart, nehéz lett volna kultúráltan, hogy ő is értse Legközelebb azért megbeszéljük vele, hogy magyaroknak általában elég a vaj, kenyér, sajt, felvágott reggelinek.
A 80-as évek hangulatú „Kafé-bár”-okban szintén nevetséges áron lehet iszogatni, ezek igazából kocsmák, de mindet így hívják. Az orosz nyelv általános iskolából ismert, és újra felismert szavaiból kell gazdálkodni, mert semmilyen nyelvet nem beszélnek, még a sípályán is ritkán. De ez is hangulatos volt inkább, mint kellemetlen (30-as korosztálynak és afölött), az étlapot különösen jól tudjuk már. Jó volt föleleveníteni.
Tényleg kb 8 óra az út Bp-től, de odafelé Huszton, vissza Munkácson sétáltunk, így 12 óra volt. Újra szívszorító volt látni a magyar vonatkozású emlékeket, gyönyörű vidéket vesztettünk el. Érdemes nyáron is visszamenni, a Fekete-Tisza eredését, és még számtalan kirándulóhelyet lehet találni.
Egyelőre bajlódom a képekkel, amint sikerül, felrakom!
Mindenképpen visszamegyünk, amint lehet, és mindenkinek jó szívvel ajánlom Bukovelt és Kőrösmezőt egyaránt, ilyen vidám-szép-minőségi síelős élményem együtt még nem volt!
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.03.08. 20:48
Hirtelen egy nagyon melós hét következett, ezért a késedelem, bocsánat.
Nagyon nagyon szuper volt, az egyik legjobb sí-és utazásélményem!!!
Bukovel első osztályú síterep, sok osztrák terepet fölülmúl. Ilyen gyors ülőlifteken még sohasem ültem, és egyetlen egyszer csákányoztam, poénból. 2 napot síeltünk végig,de egy pályán kétszer ritkán csúsztunk, nagyon jól körbesíelhető a 4 hegy. Változatos, élvezetes pályák, mind szinte más-más hegyoldalon. Itt nem hazugság a pályahossz, nem olyan, mint Nassfeld pl, ahol egymást agyba-főbe keresztező pályákat külön számolnak. A hó minősége is kiváló volt, napközben -2-3fok, kevés hóesés, némi napsütés, nagyon jó látásviszonyok.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.03.05. 07:26
Eni, kérünk élménybeszámolót... és legelőször is életjelet.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.26. 13:02
Szia Eni,

néztem, de az ünnepek (ortodox karácsony-ortodox újév, Dec 29.-Jan 11.) alatt is olcsóbb, csak 188 hrivnya.

http://shop.bukovel.info/index.php?cat=28&module=shop

Ma már úton vagytok, Isten neki, hadd szóljon, mondjuk annyit még akartam mondani, hogy némi cirill ábécé meg szláv nyelvismeret jól jön :))))
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.02.25. 23:13
Köszi, így már barátibb. Lehet, hogy az ünnepek alattra vonatkozó árakat találtuk meg.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.25. 09:46
Szia Eni,

Nem tudom hol találhatta ezt az infót.

Én 25 euró körülire emlékszem. Azóta olcsóbb lett, mert gyengült a hrivnya.

Az ünnepeken (Dec 29.-Jan 11.)kívül 150 hrivnya egy napijegy, ami kevesebb mint 4,000 forint.
http://shop.bukovel.info

A forint/hrivnya árfolyam, most 1 hrivnya = 25, 26 forint:
http://www.mnb.hu/engine.aspx?page=napiarfolyamok
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.02.24. 20:56
Figyelj csak Milán, az egyik srác különös infot talált a síbérletárról: 1 napra 45USD, 2 napra 80!! Ez valós??? Ti januárban mennyiért síeltetek? Kicsit ijesztőnek tűnik..
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.24. 07:10
egy kép Bukovelből:
cam9full.jpg
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.19. 07:27
Eni, ha lehet egy javaslatom: próbáljátok meg még nappali világosságban megtenni a Huszt-Rahó-Körösmező utat. Vannak kátyúk. Nappal ki lehet kerülni, de este nem látszanak..
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.02.18. 21:27
Vasárnap, elsején. Majd meglátjuk, hogy a hazautazás napján tudunk-e még csúszni, kíváncsi vagyok az útra..
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.16. 16:17
Szia Eni!

Szuper, irigyellek benneteket. Amúgy mikor jöttök haza?
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.